Jeg er kresen når det kommer til bobler.
Har pt. ikke smakt god champagne, spiller ingen rolle om flasken koster 200 eller 1.000,-, jeg liker ikke smaken. Det smaker tørt og beskt.
Jeg serverer alltid bobler når besøket kommer og ved midnatt, drikker en slurk og tømmer ut resten fordi jeg syntes det ikke smaker.
Jeg fikk en utrolig god Cremant servert på Bristol tidligere i år, men den husker jeg ikke hvordan ser ut eller hva heter. Fikk den servert til afternoon tea. Den var frisk, fruktig og god.
Så jeg trenger anbefaling på noen gode friske bobler som ikke kjennes som grapefruit I halsen. Hjelp?
Asti er litt for søtt syntes jeg. Så ikke sååå søt, hvis dere skjønner.
Jeg liker alle cremant-er, tror jeg. Mitt inntrykk er at de er mer «stabile» i smaken enn champagne. Jeg elsker mange sorter champagne, men noen blir for «gjærete» i smaken. Cremant er ikke søt, men mild og rund, syns jeg.
Jeg foretrekker bobler med høy andel Pinot Noir (rødvinsdrue). Jeg synes ofte de som er laget på rein Chardonnay blir litt for mye av det gode. Litt for «tørt».
Forklar hva du liker på polet du, de er flinke til å hjelpe.
Vanskelig å vite hva en annen gane liker, men jeg har smakt en perlende vin som heter Riondo pink. Den smaker litt fruktig og ikke særlig sitrus. Veldig god synes jeg den er i alle fall. - men ikke helt champagne da...
Spør på polet. Vi hadde en veldig god fra Tyskland på siste jobbfest, men jeg husker ikke navnet annet enn at det var et "enkelt" navn. Den hadde blitt anbefalt av en på polet.
De byttet design på flaska for en stund siden, fra et nøytralt og fint til dette som ser ut som kids på Ibiza på speed. :knegg:
Jeg føler meg som en idiot når jeg er på polet og legger den i handlekurven, men liker den så godt at det får bare være.:o
Du må ikke oa deg skremme av at det står brut - tørr betyr ikke at vinen er sur. Jeg synes sec og demi-sec er djevelens verk, og styrer unna, og jeg tror neppe du fikk servert noe annet enn en brut musserende på Bristol, altså.
Jeg tror tipset om Mathilde som har kommet fra flere over her, er bra.
Hvis du ønsker at den ikke skal smake tørt, men allikevel ha moderat sukkerinnhold så synes jeg Meinklang prosa er passende. Den er dog bare perlende og ikke musserende.
De fleste cremanter jeg har drukket har vært gode. Jeg er også ganske kresen (ikke snobbe-kresen, men kresen etter egen gane). Cava liker jeg ikke, noen prossecoer går greit men absolutt langt fra alle.
Skal jeg ha «ordentlig» champagne syns jeg Veuve Clicquot Sec er veldig god, jeg må ha såpass sødme. Men den er relativt dyr (4-500 PR flaske).
Som jeg klønete forsøkte å forklare, er tørrhet og syre to ulike dimensjoner, i hvert fall i mitt hode. En vin kan være tørr men allikevel ha moderat syreinnhold, slik at den ikke blir oppfattet som søt, men mer som "myk"? For min gane smaker sec som brus, men det har nok også med vane å gjøre.
Jeg er litt fristet til å teste den grelle, rosa flasken, i vitenskapens navn. :)
Min favoritt er en cremant som er laget av mørke druer, mener det er det blancs de noirs betyr. [url="Hei, jeg tror du vil like denne: Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2017 https://app.vinmonopolet.no/p/9099801"]Denne[/url].
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.