Jeg skal kjøpe meg ny kjøkkenmaskin. Har en Kitchen Aid og den er elendig på stor gjærbakst. Den skal beholdes, men kun brukes til kakebaking. Så jeg trenger en som er god på brødbaking og store deiger. Har kokt alternativene ned til Kenwood og Ankarsrum. Jeg har tidligere hatt en Kenwood, og husker at det alltid lå masse mel nederst i bollen, og jeg måtte bruke slikkepott for å samle deigen, men vet også at den er en skikkelig arbeidshest. Ankarsrum har jeg ingen personlig erfaring med, men husker min farmor hadde en sånn og var fornøyd i alle år.
Erfaringer?
Jeg har alltid hatt Kenwood og er veldig fornøyd. Det med mel nederst fikser du med å skru ned kroken eller ha i vesken først. Stort pluss at det er så mye ekstra å få til kenwooden. Jeg bruker blenderen like mye som maskina.
Ankarsrum er veldig bra på gjærdeiger i alle fall. Den ser ikke så lekker ut, men er et arbeidshest og det er det som betyr noe. Den har vel også vunnet flere tester. :jupp:
Jeg har en Electrolux Assistent fra 1991, som er den samme som Ankarsrum. Det eneste jeg er misfornøyd med er at jeg må bruke en skje innimellom for å skrape ned deigen langs kantene av bollen, men jeg skjønner at på dagens modell er det feste for en ekstra slikkepott som gjør den jobben. Ellers er maskinen fantastisk til gjærbakst (som er "min greie" innen matlaging), og jeg kommer til å kjøpe ny Ankarsrum når den jeg har takker for seg.
Kan de sei noko om kor sterk motoren bør vera for å takle ein brøddeig? Det er jo så mange modeller der ute, og det er ikkje enkelt å veta kva for ein, ein skal velge. (ser etter kjøkkenmaskin eg og)
Jeg har hatt min Kenwood i femten år, og elsker den. Jeg har brukt Ankarsrum hos andre, og jeg er enig i at den er god på gjærdeig, men siden jeg ikke har tenkt å ha to kjøkkenmaskiner er den uaktuell hos meg.
Jeg er så forelsket i min Ankarsrum at jeg ikke klarer å snakke rasjonelt om den.
Det eneste minuset jeg kan komme på er at jeg ikke kan piske i metallbolle og det savner jeg når jeg skal lage pikekyss, men der har jo du Kitchen Aid og da ville jeg ikke vært i tvil.
Som sagt mener jeg å ha sett at det finnes en egen innsats for den typen baking, men jeg er ikke sikker. Maskinen uten innsats lager fantastisk eggedosis hvis man bare har i nok egg, men det er kanskje ikke så ofte man baker med 6-7 egg. :knegg:
Jeg valgte Electrolux Assistent (nå Ankarsrum) fordi jeg visste jeg kom til å bruke den mer til store gjærdeiger enn noe annet. Den jobber med hele deigen, og får blandet den godt. Vet mange sliter med mel i bunnen på Kenwood samt at den ikke tar like store deiger. Jeg er svært fornøyd med min selv etter 8-9 års bruk.
I fjor kjøpte jeg egen krem- og mørdeigsbolle med tilhørende visper. Koster ikke allverden og gir en komplett maskin til kakebaking og gjærdeiger. Før det så brukte jeg den vanlige bollen til eggedosis og kaker altså, men som Stompa nevner så bør man ha i en del egg.
Krembollen :jupp:
Null problem med krembollen som nevnt over :nikker:
Ja, den var jo genial. Nå heller jeg mer og mer mot Ankarsrum, men skal bruke litt tid på å finne rett maskin denne gangen. Sist ble jeg blendet av utseendet til KA.
Jeg har den altså. Den gamle typen i hvit plast. Den funker jo strålende til visping, men til pikekyss / pavlova foretrekker jeg metall eller glassbolle. Det lager jeg dog så sjelden at det er langt fra utslagsgivende når den er så fantastisk god med store brød og bolledeiger.
Jeg er vokst opp med Electrolux og elsker hvordan den faktisk knar deigen.
Svigermor hadde Kenwood, derfor fikk jeg j
Kenwood. Ingenting galt med den. Jeg bruker den mye. Man må lære seg å alltid ha vesken nederst. Må det tørre blandes litt først så blander jeg det i en annen bolle først. Alltid noe veske nederst så blir det ingen knot.
Hva jeg kjøper når Kenwooden ryker det får vi se. Nå har jeg hatt min siden jeg var 19år. Og den holder sikker 10-15 år til.
Om det blir igjen væske eller mel nederst i bollen til Kenwood, så fikses det enkelt ved å justere på visperhodet. Det er ofte satt litt for høyt fra fabrikken, så det må justeres ned.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.