Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett nyttår

#1

løve70 sa for siden:

Forslag til forrett som kan lages hjemme og tas med? Må være noe som ikke er for tidkrevende og lage og som passer til helstekt indrefilet som hovedrett og cremé bruleé til dessert.


#2

Heilo sa for siden:

Lefseruller med røkelaks, vårløk og kremost? Lag ruller hjemme, skjær opp og legg på tallerken før servering, strø finhakket vårløk over.


#3

løve70 sa for siden:

Lefseruller er sikkert ikke dumt, men jeg liker ikke røkelaks....;) Kanksje bruschetta? Da kan jeg også gjøre mesteparten klart hjemme...


#4

Storm sa for siden:

Løyrom, rømme, sjalottløk og tynne kjeks? Gjøres bare klart rett før servering. Utrolig enkelt og godt.


#5

løve70 sa for siden:

Høres enkelt og godt ut :)


#6

meisje sa for siden:

Ferske fiken åpnes med kryss i toppen. Fyll med Chevre og valnøtter og litt honning. Varmes i ovn i ca 5 minutt. Anrett og server


#7

frukt sa for siden:

Lag noen med spekeskinke?


#8

Hyacinth sa for siden:

Kupper tråden og spør: Kan en annen hvitmuggost erstatte chevre? Jeg sliter sånn med geitost, det smaker så fryktelig geit...


#9

meisje sa for siden:

Kanskje camembert eller brie kan bli bra, men jeg hadde helst da valgt blåmuggost som alternativ.


#10

GinaK sa for siden:

Jeg lagde Gladkokkens rekecoktail til min store bursdag i oktober. Spennende og annerledes rekecoktail uten majones og den ble ikke så det og mektig. 😊


#11

millact sa for siden:

Kyllingsuppe.


#12

løve70 sa for siden:

Det hørtes veldig god ut :)


#13

løve70 sa for siden:

Ja, det er heller ikke dumt :)


#14

løve70 sa for siden:

Tenkte faktisk litt på rekecocktail..;)


#15

Syrinx sa for siden:

Jeg har en veldig god asiatisk rekesalat som er god som forrett. Mango, avokado, koriander osv. Du kan få oppskrift hvis du vil.


#16

Syrinx sa for siden:

En annen enkel forrett er en lett salat (jeg bruker bare ruccola, rødløk og cherrytomat eller soltørka tomat, samt en god balsamico) og så legger jeg på melbatoast som har fått en kjapp runde i ovnen med ridderost over så den smelter. (Praktisk talt små ostesmørbrød.) Toppes med fenalårchips.


#17

GinaK sa for siden:

Det skulle stå at den ikke blir så fet og mektig når den er uten majones.
Hadde litt hensyn å ta mht allergi på avakado og brød/mel og ikke noe majones, rømme ol og heller ikke noe med laks eller scampi.


#18

løve70 sa for siden:

Ja, takk gjerne :)


#19

løve70 sa for siden:

Høres også enkelt og godt ut :)


#20

Syrinx sa for siden:

Thaisalat

Dressing:

1/2 raudlauk (medium str) finhakka
2 fedd kvitlauk, finhakka
1 ss raspa ingefær
1/2 - 1 chili, finhakka
8 ss finhakka koriander
Safta frå 2 lime
4 ss fiskesaus
1 ts sesamolje (kan droppast)
2 ss soyasaus
4 ss sukker

Bland alt saman og smak til. Eg har berre ca- mål i denne oppskrifta, så mykje mogleg det må justerast litt.


I salaten passar det med til dømes

Reddikar
Sukkererter
Avokado
Mango
Vårløk
Korianderblad
Reker
Risnudlar
Usalta peanøtter

Sukkerertene blir gode hvis dei får 30 sek i kokande vatn, så rask nedkjøling.

La rekene ligge litt i dressingen ein times tid før du blandar salaten. Det same gjeld nudlane. Dei kokar ein som det står på pakken, kjøler raskt ned og lar renne av og la dei så stå ei stund med litt dressing blanda i.

Til forrett lagar eg salaten utan nudlar.


#21

løve70 sa for siden:

Takker Syrinx :) Den ser veldig god ut!


#22

Camomilla sa for siden:

Jeg lager Bruchetta med tomater, basilikum, parmaskinke og balsamico.


#23

løve70 sa for siden:

Enkelt og godt :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.