Jeg kjøper stort sett safran en gang i året og det er til Lussekattene. Her tidligere i uka var jeg innom og fikk med meg det ene grammet jeg trenger og betalte svimlende 121 kroner for det. I dag på Meny så jeg at de også har safran til salgs i ett gramspakker inni et krydderglass og der var prisen 20,90. Altså 100 kroner i forskjell. :dåne: Nå har jeg lært.
Sist jeg sjekket, kostet det 18,90 for 0,2 g safran på Meny, så takk for tips. Den prisen du nevner får jeg kun på Asiamat her i byen. Som jo alltid er et godt valg når man er ute etter eksotiske varer ...
Smelt smøret og tilsett melka. Løs opp gjæren i væsken hvis du bruker fersk gjær. Hvis du bruker tørrgjær blandes den med det andre tørre som deretter røres inn i væsken. La deigen heve til dobbelt størrelse. Elt godt og lag Lussekatter. La dem etterheve i 15 minutter. Pensle med egg og pynt med rosiner. Stekes ved 225 grader i 12-15 minutter.
Jeg tror dette er oppskriften som pleier å stå på melkekartongene i desember. Den er i hvert fall god.
Hold det tørt og mørkt så kan du ha dem lenge. Jeg elsker safran og har samle mani. Og spesialbestiller mine safrantråder i fra Iran. Så jeg oppbevarer dem tørt og mørkt.
Slik som resten av krydderene man har i huset.