Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kald kokt fisk - hvordan kjøle ned?

#1

Stompa sa for siden:

Vi skal ha kald kokt kveite til middag i dag, og jeg klarer aldri å bli enig med meg selv fra gang til gang om det er lurest å kjøle den ned i kokevannet, i nytt vann eller uten vann i det hele tatt. Noen som har innspill? :dårlig kokk:


#2

Pasta sa for siden:

Når vi spiser kald laks kjøler jeg den i kokevannet. Setter hele kjelen i isvann i oppvaskkummen. Bytter vann av og til. Setter den etterpå kaldt til dagen etter.
Hele poenget er at den skal ligge i den krydrede kraften å ta smak.

Edit: Ser nå at dere skal spise den idag. Det har jeg ikke erfaring med.


#3

Stompa sa for siden:

Det ble så mye skum i kokevannet at jeg byttet det ut. Nå står fisken på verandaen (med fire tunge steiner på lokket :knegg: ).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.