Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når pakker dere bort julen?

#1

Cumulus sa for siden:

Her ryddes det vekk i helgen.


#2

Input sa for siden:

Vi tok vekk juletreet før vi dro på hytta den 29. Resten får bli til helga, men vi har ekstremt lite pynt. Stjerne i vinduet og tre små figurer på høyttalerne.


#3

Erica sa for siden:

Det varierer fra år til år. I år blir det nok lørdagen.


#4

Blondie sa for siden:

Stort sett alltid rett etter nyttårsaften. I år røk treet ut i går pga allergi. Adventslysene i vinduet henger til ut i neste uke, synes alltid det blir følt og mørkt når de tas bort.


#5

venla sa for siden:

Den for i dag. Har ikke så mye, så det gikk fort.


#6

Anne C sa for siden:

Jula blir borte i løpet av denne uka. Til helga regner jeg med.


#7

polarjenta sa for siden:

Når jeg føler for det, ingenting fast.


#8

My sa for siden:

Ingenting fast her heller, jeg er glad i jula og liker å drøye det litt, gjerne helt til 20.dagen når det passer slik. Juletre og julepynt kommer ikke opp før lille julaften, så jeg har ikke rukket å bli lei enda. Særlig siden vi har vært bortreist siden 3.juledag, og kom hjem i dag, så er det hyggelig å nyte det litt lenger.

Det er ikke helt umulig at det forsvinner til helga, men sannsynligheten er stor for at det får stå ei uke til. Juletreet har stått seg fint, og ikke drysset noe særlig enda, så det tåler også å stå litt lenger uten problem. Synes det er veldig koselig her nå, det var godt å komme hjem. :hjerter:


#9

Musemus sa for siden:

I dag. Lite veldig «julete» pynt, men tok vekk stjerner, pynt og juletre.


#10

Retz sa for siden:

Som regel 2. juledag, men kan drøye en dag eller to hvis helga følger umiddelbart etter juledagene. Vil ha alt bort før jeg begynner på jobb igjen og før nyttår.


#11

ingling sa for siden:

Ingen fast dag, men pleier å føle for gradvis nedrakking fra ca. nyttårsaften. Ungene vil ha treet litt lenger, så mulig det får stå til helgen. Nisser og annen pynt tok jeg diskret vekk i går. Lys får henge lengre, det er jo så mørkt ute.


#12

Anita72 sa for siden:

Bruker å rydde bort julepynt mellom 13.- og 20. dag jul. Tidligere år har juletreet blitt kastet ut før resten av pynten, men i år har vi plastikktre så da får det stå like lenge som resten.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tar det på lørdag, tror jeg. Juletreet er kjempefint i år, og har ikke drysset en nål. Siden vi ikke pynter før lillejulaften eller deromkring, så tåler jeg ett par dager til.


#14

jolie sa for siden:

I år har jeg ikke pakket opp så mye av den, men som regel står det ei stund uti januar. Tenker juletreet får stå ei uke til før det ryker.


#15

Stompa sa for siden:

  1. eller 2. januar, avhengig av hva vi gjør 1. januar. I år blir det i morgen. Det blir deilig; ei uke holder. :nemlig:

#16

Magica sa for siden:

Har ikke bestemt meg, men har lyst til å ha treet ca en uke til. Fjerner litt annen pynt gradvis, som adventsstaken og sånt.


#17

Blånn sa for siden:

Juletreet blir hentet mandag morgen, så da ryker jula på søndag.


#18

veobra sa for siden:

Juletreet hentes av kommunen rettover helgen. Derfor skal treet ut i helgen. Det meste annet også, lysene lar vi stå. Lysene ute står i alle falk ut januar.


#19

star sa for siden:

Rydda vekk 3.juledag, men hadde bare stjerner/stake og gardiner oppe.
En eller annen gang i romjula når det passer seg sånn. Evt 1.nyttårsdag. Må møblere om deler av boden for å få inn/ut julepynten. Ser derfor an når det passer at det ser bomba ut og når jeg orker. Ingen fast dag med andre ord.


#20

millact sa for siden:

I dag. Stjernen i vinduet og utelysene får henge litt til.


#21

Millen sa for siden:

Her forsvant alt idag med unntak av utelysene som vi like gjerne kaller vinterlys.
Jeg er veldig ferdig med jul og nyttår rett etter nyttårsaften.


#22

frukt sa for siden:

Jeg pakker ut julen ca 1. desember, og pakker den vekk igjen 1. januar. Det var moro så lenge det varte, men det er litt godt å få den vekk og. :jupp:


#23

Chablis sa for siden:

I løpet av helgen tenker jeg.


#24

Divine sa for siden:

Jeg er oppdratt med 20. dag jul og fulgte den «regelen» langt inn i voksen alder. Men siden ingen andre drøyer så lenge, har jeg begynte å rydde vekk jula på 13. dag.


#25

007 sa for siden:

Første helg etter nyttår. Jeg har så mye pynt at jeg trenger en hel dag på å rydde bort alt.


#26

Chanett sa for siden:

Alt mellom første og sjette januar. I år ble det første.


#27

meisje sa for siden:

  1. Dag jul, men vi pynter først lillejulaften.

#28

Strå sa for siden:

Jeg har pleid å rydde jula vekk rundt 13. dag jul, med unntakk av god-jul-skiltet på døra, det tar jeg vekk til nyttårsaften (hvis jeg husker det). I år antar jeg at jeg rydder jula ut til helgen, da har jeg tid og lyst kjenner jeg. Vi har en del julepynt, men setter sjeldent fram alt, det blir litt etter humøret den dagen vi pynter. Alt vi har blir med på flyttelasset, til neste jul antaar jeg at noe blir fordelt til avkommet.


#29

Hønni sa for siden:

Den forsvant nå nettopp. Vi lar lys henge på busker og trær ute en stund til.


#30

Tallulah sa for siden:

Når renovasjonsetaten henter juletrær. I år er det 5. januar.


#31

Molly sa for siden:

I går. Julestjernen og lysene på verandaen får henge noen dager til.


#32

nolo sa for siden:

Som oftest andre januar, og da fylles det på med tulipaner og primula og pastellfargete stearinlys, sånn at det blir litt vårlig i stuen. :jupp:


#33

Sola sa for siden:

I dag.


#34

amo sa for siden:

Tar det bort første helg etter 1. Nyttårsdag. I år blir det tatt bort på fredag.


#35

Fløyel sa for siden:

Normalt 1. nyttårsdag, i år skal vi ha familieselskap 2. januar, så da tar vi det til helgen. Vi hr jul fra 1. søndag i advent.


#36

Matilda sa for siden:

Stort sett rundt trettendedagen, eller nærmeste helg. I år begynner vi nok å rydde bort på lørdag, og satser på å få unna det meste før ny arbeidsuke.


#37

Selma sa for siden:

Jeg regner med at jula kastes ut her på fredag. Når jeg har vært en dag eller to på jobb etter nyttår så føles jula ganske fjern og all julepynt føles som rot, så da er det greit å få alt tilbake i eskene sine


#38

Teofelia sa for siden:

Helgen etter nyttårsaften, som oftest.


#39

Propella sa for siden:

Ryddet bort julen i dag. Tar frem julen til 1 desember/1 advent.


#40

vixen sa for siden:

Blir på fredag tenker jeg.


#41

Turte sa for siden:

Her får jula bli fram til tjuendedagen.


#42

Palmen sa for siden:

Så fint å høre at jeg ikke er den eneste med mye pynt. Her er alle flater dekt! :elsker: Jula blir til første helga, så den ryddes bort fredag/lørdag her.


#43

Myria sa for siden:

Dagen før hverdagen starter igjen, så det blir søndag. Har hendt at det har blitt til trettende dag jul, men aldri lenger. (20. dag jul har jeg aldri skjønt helt, det er jo 12 juledager.)


#44

My sa for siden:

Det er vel ikke så mye å skjønne, det er en gammel tradisjon. Flere ulike tradisjoner ute og går, og at jula avsluttes på st. Knuts dag, den 13.januar, er en av dem. Andre steder, eller til andre tider, har tradisjonen vært at 6.januar er den siste dagen. Hvis du googler litt ser du fort at begge deler har vært brukt, og at ulike datoer blant annet har sammenheng med endring av kalendere og dato for nytt år opp igjennom.

I senere tid har jula blitt kortet av i den enden, og lagt på i motsatt ende med tidligere start i stedet, og mange starter jula i det som tradisjonelt har vært (og for mange fortsatt er) førjulstid.


#45

Myria sa for siden:

Selve julen har vel aldri startet tidligere, 1. juledag er den dagen den alltid har vært. At mange pynter og spiser julemat og gjør juleaktiviteter lenge før er en helt annen sak. :jupp:


#46

My sa for siden:

Ja, det er den saken jeg snakker om dah, :knegg: jeg er klar over at julaften ikke har skiftet dato altså. :himle: Jeg snakker om når folk i praksis feirer jul i vår kultur. Flere og flere starter med julepynt og juletre fra starten av desember, noe som er relativt nytt, i forhold til hva som har vært tradisjonen tidligere, helt fram til siste generasjon. Før har det vært vanlig at julefeiringa starter kl 17. julaften, 1.juledag er stille og høytidelig, romjul er tid for juleselskap, og så har det vært juletrefester for barna i januar. Nå synes de fleste det er rart med juleaktiviteter etter nyttår, og for noen er jula slutt så tidlig som 2.juledag, når den tradisjonelt sett akkurat har begynt. Så julefeiringen har helt klart forskjøvet seg, til tidligere start og tidligere slutt. Ikke hos alle, som f.eks meg og min familie, men det er en helt tydelig trend i samfunnet ellers, og det kan godt hende ungene mine, som vokser opp nå, ender opp med å gjøre det annerledes når de blir voksne og skal lage egen jul.

De kirkelige høytidsdagene er selvsagt på samme dato som de har vært i relativt lang tid, og det er også St. Knuts dag, som etter tradisjonen skulle "jage jula ut" den 13. januar. Men det er vel en utdøende tradisjon. Det er vel uansett ikke så mange som forholder seg til hva kirka sier om saken lenger, folk lager sine egne tradisjoner, og starter og avslutter feiringen når det passer.


#47

Toffskij sa for siden:

Til helga, tenker jeg. Vi liker å få ut juletreet ganske fort etter nyttårsaften.


#48

Normy sa for siden:

Vi pakket ned før vi reiste bort for å feire nyttår. Deilig å komme hjem til hverdag, ikke jul.


#49

Nenne sa for siden:

  1. dag jul, 13. januar, ev. helgen før den 13. hvis det passer bedre.

#50

Timar sa for siden:

Jeg pleier å ta vekk jula rett over nyttår. For meg er visst de første ukene av Desember mer jul enn de første dagene i januar. Kanskje fordi vi ofte er borte hele juleferien, og at jeg derfor koser meg med "egen" jul i adventstiden?

I dag har jeg latt stjernene henge, det har jeg ikke gjort før, men jeg syns det blir så mørkt når det ekstra lyset forsvinner, så beholder dem en stund til.


#51

amylin sa for siden:

Pakket vekk alt i går.


#52

Embriksmamma sa for siden:

Til helgen, tenker jeg. Men juletreet står så fint og det er så koselig her at jeg kunne fint hatt jul et par uker til!
Her begynner ungene på skolen igjen i dag, da så her er det hverdag og jul på en gang.


#53

My sa for siden:

Skole og jobb her også i dag. Skjønner meg ikke på dem som synes det er så godt å få hverdag igjen. Skulle også gjerne hatt jul et par uker til! :knegg:


#54

apan sa for siden:

Vi har lørdag vår årlige tradisjon med 9 voksne og 12 barn som spiser pølser og tømmer julekakene hos oss. Jula ryddes ut søndag, tenker jeg. Vi er også i gang med skole og jobb i dag. Godt det snart er helg :knegg: .


#55

Tjorven sa for siden:

Jeg ser at det er henting av juletrær den 7. januar i år, så da pakker vi nok sammen i helgen. Det er ikke så himla mye, egentlig.

Jeg kjenner at jeg egentlig godt kunne tenkt meg å ha stjerna hengende noen uker til. Det er så godt med bittelitt lunt lys på morgenkvisten.


#56

Martis sa for siden:

Vanligvis første helg etter nyttår. Denne helgen er vi på tur, så da blir det begynnelsen av neste uke. Lysene ute får stå til februar og lysere dager.


#57

Input sa for siden:

I år er jeg også der, men slik var det absolutt ikke da jeg var alene med et lite barn. :knegg:


#58

Stompa sa for siden:

Jeg pynter ikke før 22. eller 23., så hos oss er det ikke snakk om ukesvis med julepynt - det hadde jeg ikke klart. I år blir det 10 dager, og det er virkelig mer enn nok for meg! Noen år har jeg tatt treet før nyttår, men det var da katta var yngre og noen ganger ble helt gal av det. :knegg:


#59

tink sa for siden:

Vi pynter som oftest lillejulaften og har ofte julepynten stående til ca 20. dag jul, bruker å rydde vekk før mellomste sin bursdag midt i januar. I år var det så mye dryss fra treet at vi fikk høstet treet og samlet sammen nisser og engler i går kveld. Rommet til ungene får ryddes til helga, mens ekstra belysning som julestjerner i vinduene og lyslenke på busken utenfor får nok stå til midten av januar.


#60

Blå sa for siden:

  1. dag jul, eller i realiteten nærmeste helg. Så treet går nok til helgen. Vi satte det opp 23.12, så det blir nesten to uker. Jeg kommer til å savne det, men innser at det er bedre å ta det ned før jeg blir lei.

Jeg synes også at det er rart at julen har blitt så forskjøvet. Jeg mener at det er advent i desember og at julepynten hører til selve juleuken. Og er derfor heller ikke lei av julepynten nå.


#61

Madicken sa for siden:

Juletreet kom seg ut på nyttårsaften, og er nå pyntet på nytt med klementiner, meiseboller, epler, frø, kokosnøtter og annen fuglemat.

Resten pakkes ned i dag, med unntak av noe belysning som får være litt til nå i den mørkeste tiden.


#62

Frk_Fryd sa for siden:

Det varierer litt, men som regel en gang mellom 1. og 6. januar. I år blir det nok i løpet av helga. Egentlig burde jeg latt det stå enda lenger, for vi bor i nyoppussa hus uten særlig belysning og julelysa hjelper definitivt på. :knegg:


#63

Bergensis sa for siden:

Me pyntar med diverse lys ute og inne til 1.desember. Resten av pynten kjem opp veka før jul. Ingen fast dato. No plukkar eg litt her og der. Juletre skal få stå ei veke til. Julelys ute og inne skal få lyse fint i januarmørket ei stund til. Til glede for nokon, og garantert til irritasjon for nokon.


#64

Lyppa sa for siden:

Vi pynter til jul 22.desember. Juletreet ryker ut 1.januar hvert år, og resten får være noen dager til. Denne gangen kommer jeg til å rydde vekk jula i helga.Det er fort gjort, vi har ikke så mye pynt. Jeg synes det er godt å få jula vekk før skolen begynner igjen.


#65

Myria sa for siden:

Jeg skjønner meg heller ikke på dem. Her er det heldigvis fri for hele familien til mandag 6. januar, så vi skal kose oss noen dager til. :jupp:


#66

ingling sa for siden:

For vår del har det handlet mye om at jul med små barn og da særlig et som ikke har taklet brudd i rutiner spesielt godt ikke nødvendigvis er så fryktelig koselig. Sånn tror jeg det kan være for mange som har et eller annet i tilværelsen som gjør at jul og mange dager tett på familie kan være anstrengende. Men for all del, jeg kunne godt hatt et par dager ferie til uten unger. :knegg: Det skal sies at vår jul har vært den fredeligste på mange år, men jeg har den knugende lengselen etter hverdag friskt i minne.


#67

Myria sa for siden:

Det blir vel lettere ettersom barna blir eldre også, selv om man har litt ekstra utfordringer? Jeg har alltid foretrukket ferie framfor hverdag, selv med små barn som krever sitt, men merker likevel at det er enda bedre nå som barna f.eks. står opp selv om morgenen og jeg og mannen kan sove så lenge vi vil. Bare det høyner jo feriefølelsen med ganske mange hakk.


#68

ingling sa for siden:

Ikke nødvendigvis, Myria. Mitt barn har like mye autisme neste år som denne julen, og da er lange perioder uten rutiner potensielt kompliserte. Sånn er det for mange. Det er fint for dere at det hjelper med større barn, men sånn er det altså ikke for alle. Og som sagt kan det være andre faktorer som gjør at jul ikke nødvendigvis er så koselig for alle, og at hverdag er en slags befrielse.


#69

Myria sa for siden:

Ja, jeg skjønner det, jeg tenkte bare at det kanskje blir en forandring til det positive likevel, med tanke på generell modenhet selv om akkurat behovene i forbindelse med autismen vil forbli de samme.


#70

Input sa for siden:

Det er jo ganske mange som har barn som aldri vil stå opp selv om morgenen f.eks. For ganske mange blir utfordringene større jo eldre barna blir også. Naivt å tro at det at det blir lettere jo eldre barna blir er en universal sannhet. Jeg kan også tenke meg at det å ha utfordringer som for de fleste er knyttet til det å ha små barn kan føles desto tyngre når barna er kommet i den alderen at dette er noe alle andre tar for gitt at barna klarer selv, som f.eks. det å stå opp alene.

Mitt helt funksjonsfriske barn måtte bli 9 før jeg ikke synes det var pyton med lang ferie, og hadde jeg ikke fått en partner som er så dedikert, involvert og engasjert steforelder hadde jeg garantert synes feriene var pyton fremdeles.

Også er det veldig sant det ingeling sier om andre faktorer. Jula er den høytiden der jeg kjenner mest sorg over familien jeg ikke har og i realiteten aldri har hatt (selv om min nåværende svigerfamilie er en bedre erstatning enn jeg noengang kunne håpet).


#71

kamp sa for siden:

Før klarte jeg jul sånn tålig, nå er det forferdelig og enda verre fordi andre forventer mer


#72

frukt sa for siden:

Jeg liker å ha fri, men jeg er dårlig på å holde på rutiner når det ikke er nødvendig så jeg synes det er godt når hverdagen kommer. Mine barn har mye selskap i hverandre, krangler lite og er ganske selvhjulpne. Men jeg synes allikevel det er slitsomt med lange ferier. Jeg savner også å ha en annen voksen tilstede. Det kan bli litt ensomt rett og slett.

Her begynte forøvrig hverdagen i dag for barnas del. Jeg hadde fri. :D Om det blir jobbing i morgen gjenstår å se, men jeg håper ikke det. Men neste uke skal jeg jobbe hver dag så da blir det hverdag for meg og.


#73

ingling sa for siden:

Takk, du skjønte hva jeg mente. :klemme: Og ja, poenget mitt var ikke vår spesifikke situasjon, det var et eksempel. Det er mange grunner til at folk kan synes lange perioder med fri og forventninger om idyll og familie ikke er så lett.


#74

My sa for siden:

Ja, jeg skjønner jo at det ikke er slik for alle sånn egentlig, så litt flåsete sagt fra meg. Litt på samme nivå som at noen synes de som hater vinter og snø er tullinger. Det er selvsagt mange grunner til at mange hater vinter, og har store, reelle utfordringer når det er mye snø. Hvis man ønsker å argumentere saklig for eller imot. Det er bare slik man sier, ikke særlig seriøst ment.

Uansett, for min del elsker jeg alt med jul, juletre, julepynt og hele faderullan, og ikke minst ferie, og vil nyte det leeenge, så jeg skulle gjerne fortsatt en god stund til. Derfor sier jeg, litt sånn fjasete og useriøst, at jeg ikke skjønner meg på de som gleder seg til hverdag. Da handler det selvsagt ikke om at jeg ikke er klar over at det finnes ensomme, fattige, nyskilte, folk som har mistet noen eller har barn med utfordringer, så jeg trenger ikke lange forklaringer og mange eksempler på dette. Jeg mener bare de som er drittlei julepynt tredje juledag og synes det er superdeilig å få det ut av huset, helst før nyttårsaften, og de folka på jobb som påpeker at joda, "det er jo godt å komme tilbake til hverdagen også".

Så beklager hvis jeg såret noen, jeg har all mulig sympati med de som har trasige juler altså. :klemme:


#75

Chablis sa for siden:

Enig med deg, jeg også elsker alt som har med jul å gjøre. Lange ferier er noe av det beste, vi har nevø med spesielle behov og klart det er annerledes for de ,hvertfall nå som han er liten, det kan jo bli bedre når han er Større.

#76

Elise sa for siden:

Her var hverdagen tilbake i dag, så i dag ble det litt rart å komme hjem til julepyntet hus, synes jeg. Det får vel stå frem til helga, men tok vekk et par fremtredende elementer i stad. :nemlig:


#77

Pesten sa for siden:

Har fjernet mesteparten men må pakke ned treet. Har kjøpt sånne gigasvære poser til å putte de oppi. :jupp: Har noen duker liggende enda men begynte å vaske ned kjøkkenet i går så da ble jeg litt opptatt kan man si.


#78

Stompa sa for siden:

Nå er jula ute, og det er utrolig deilig! Må bare få kassene ned i kjelleren.


#79

Che sa for siden:

Der går nok i helga. Greit å ha første arbeidsdag på torsdag, kjenner jeg.


#80

ingling sa for siden:

Neida, jeg hadde sikkert litt såre tær på vegne av mange, altså. Og så var det ikke bare deg heller. Jeg skjønner hva du mener egentlig. :kumbayah:


#81

Nextlife sa for siden:

Vi heiv oss til etter middag i dag, og nå er jula på loftet. Jeg er enig med Elise, når man starter normal hverdag igjen føles det feil å komme hjem til jul. :nemlig:
Det er så deilig å pakke bort julestæsjet, det blir liksom så luftig og lyst når det er borte.


#82

millact sa for siden:

Ja, for min del var det nå hverdag og jobb. Men litt tomt uten pyntet hus.


#83

Chablis sa for siden:

Jeg har begynt i dag, synes det dr skikkelig stusselig når julepynten forsvinner.


#84

Pøblis sa for siden:

Jeg pynter juletreet en gang mellom 20. og 23. desember, og tar frem julepynten gradvis i løpet av adventstiden. Jeg ser at en haug med influencere pynter i november og hevder at det er jul i desember, men jeg prøver å holde litt igjen - det er leit å være lei av julen 1. juledag også.
Jeg kommer til å ta ned treet og det meste av pynten i helgen, men lar noen utvalgte greier stå fremme litt lenger. Hopptimist-Rudolf-snøkulen min er så søt at den bare MÅ være fremme en stund til - og utstillingen av små trær i bark, betong, fjær og stål på flygelet - og antakelig lysgardinen i et vindu i stuen. Jeg har noen lysleker fremme hele året, jeg tror en ekstra blir hengende i stuen til det blir litt lysere tider.


#85

My sa for siden:

Åh, Hoptimist-snøkule! :hjerter: Yngstejenta her fikk en slik i julegave av sin mormor i fjor, med en snømann i. Den er også av det første som settes fram, og den får stå framme en god stund etter jula er over også.


#86

rine sa for siden:

Ikke noe fast, men den står sjelden lenger enn en uke etter nyttårsaften.
:niks:


#87

ming sa for siden:

Rydder bort jula rundt 13. dag. Da begynner det å bli sånn passe støvete mellom nisser, engler, dompapper, juletrær, lyshus og desslike, og jeg orker ikke sette ting på plass igjen etter støvtørk. Hadde det ikke vært for det, kunne vi fint hatt jul til 20. dag. Pynter 22./23. desember.


#88

isola sa for siden:

Jeg tenker treet ryker i helgen, det drysser ganske mye nå. Resten er jeg ikke klar for å ta bort. De røde gardinene og dukene, i kombinasjon med lysene, gjør stuen så lun. Det blir liksom så «kaldt» med en gang det byttes ut. Likevel forsvinner vel alt når vi først begynner.


#89

-ea- sa for siden:

Stjernene mine henger enda, for det passer fint midt i mørketida her.

Begynte å plukke sammen julepynt idag, dvs stable på spisebordet, for å pakke det vekk imorra. Kjenner jeg er glad for at jeg ikke satte opp juletreet i år, en ting mindre å bakse med nå. :humre:


#90

GinaK sa for siden:

Jeg er vant til å ha julen lenge. Mamma har bursdag 15.januar så vi hadde alltid full jul til den dagen iallefall. 😊
Her er det jul sikkert ut neste helg.


#91

GydaG sa for siden:

Dessverre må jeg være enig i dette. Det er vel først nå når eldste går på vgs at jeg syns det er litt enklere, men så har vi jo da en til som for øyeblikket er «verre» enn noen gang på å takle avvik.
Så jeg som gledet meg veldig til juleferie fordi jeg da slapp å forholde meg til skolevegring, vel, jeg kom på i romjula at det å starte på skolen igjen etter nyttår kom til å bli grusomt. Så mye for avslappende ferietid, liksom.
Må øve meg på å legge bekymringer bort, så her blir jula til søndag, så kan vi late som om det er eviglang tid til vi må ta hverdagen tilbake.


#92

Lorien sa for siden:

Det varierer. I år pyntet jeg lille julaften, og har fortsatt alt framme. Mulig jeg rydder bort jula på søndag som kommer. Men jeg koser meg med jula ennå, og har egentlig ikke lyst til å rydde den bort. Mulig jeg drøyer helt til neste helg.


#93

vixen sa for siden:

Fasiten ble at den forsvant i går. Stjernene henger igjen.


#94

Taien sa for siden:

Jeg tar vekk juletreet i helgen. Og regner med å rydde bort julehuset samtidig. Men flere ting får stå, som enkelte figurer, lys, duker osv. Jeg kan ikke ta vekk alt samtidig.. Det blir for stusselig.


#95

kamp sa for siden:

Gratulere med den lille babyen!


#96

Lorien sa for siden:

Tusen takk!


#97

liefje sa for siden:

Kunne gjerne ryddet bort 3. juledag, men da dro vi på fjellet. Kom hjem i går og har ryddet bort nå. Det er SÅ lite julestemning etter nyttår så det er bare å få alt bort.


#98

Myria sa for siden:

:klemme: til dere med barn med utfordringer og andre som av ulike grunner ikke synes julen er noe særlig. Beklager om jeg framstod lite forståelsesfull. :sorry:


#99

iben sa for siden:

Jula pakkes vekk i løpet av helga:)


#100

amo sa for siden:

Her i huset er det iallfall en myte at «svusj så pakket vi bort julen». :himle:
Startet i går kveld, og fridagen i dag har gått med på å pakke ned jul. Nett lagt sammen siste maskinen med julesengklær og alle spor slettet....
Elsker jul og gleder meg allerede til neste år.(Har kjøpt noen kalendergaver allerede......)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.