Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Går det an å lage denne uten sukker?

#1

IOA sa for siden:

Jeg har denne oppskriften på et kjempegodt bananbrød. Jeg har lyst til å finne en kake-erstatning til faren min, som har diabetes. Men han bør helst ikke spise så mye sukker, så jeg vil gjerne lage den uten sukker, hvis det er mulig. Noen som kan hjelpe?

Her er oppskriften (som forøvrig er veldig godt med sukker også):

Bananbrød
125 g mykt smør
175 g brunt sukker
2 store egg
3 bananer
100 g valnøttkjerner
250 g hvetemel (jeg brukte Fibra), blandet med
en halv ts salt,
halv ts natron ,
1 ts bakepulver og
1 ts kanel
Pisk smør og sukker sammen, tilsett et egg om gangen, og bland inn skrelte bananer. Grovhakk nøttekjerner og bland dem inn sammen med melblandingen. Deigen has i en smurt brødform (ca en liter) og settes inn i 175 grader varm ovn. Steketid ca en time.


#2

Albertine sa for siden:

Kanskje du kan prøve med Splenda?


#3

IOA sa for siden:

Takk! Det hørtes jo ut som en enkel løsning. Funker Splenda for diabetikere altså?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja, Splenda funker for diabetikere. Nå får selvsagt ikke kaken den samme konsistensen med sucralose (Splenda) som med sukker, den blir mer, ja hva skal jeg si, porøs? Men den smaker så og si likt da. Jeg har laget både muffins og kaker med Splenda, de blir like gode men konsistensen blir annerledes.


#5

IOA sa for siden:

Takk begge to! Da prøver jeg det. Pappa kommer på besøk til helga, så da får vi se hva han syns!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.