Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Høytlesningsbok for niåringen

#1

dharma sa for siden:

Jeg har fått så mange gode boktips her før, så jeg spør igjen.

Jeg er ute etter bøker som både jeg og jenta kan like. Vi har nettopp lest Lars er lol og Sangen om en brukket nese, begge likte de godt.

(Mannen tar seg av fantasydelen, så det er uaktuelt. De leser ringenes herre, så de har lesestoff en stund.:knegg: )


#2

My sa for siden:

Mirakel, av R.J. Palacio for eksempel? Bøkene om Anton av Gudrun Skretting er morsomme, og selvsagt er bøkene til Maria Parr obligatoriske, hvis dere ikke har lest dem enda.

Synes egentlig det er vanskelig å finne noe bra av nyere dato til den aldersgruppa, utenom sjangerene Fantasy, krim eller hysterisk crazy tretoppdagbokpingledustehumor med tegneseriestriper og slitsomme fonter innimellom. Til mine har jeg lest en del gamle klassikere også, som Anne fra Bjørkely, Tom Sawyer og Huckleberry Finn, Den hemmelige hagen, Heidi-bøkene, Veien til Agra, Anne Franks Dagbok m.fl, bøker jeg synes de bør kjenne til siden de er sentrale i barnelitteraturhistorien, men som de ikke nødvendigvis kommer på eller orker å lese selv. Ungene mine har likt alle disse kjempegodt.


#3

Timar sa for siden:

Har dere lest bøkene til David Walliams? Vi har hørt flere av dem som lydbok, til stor underholdning for hele familien. Gangster- bestemor er herlig!


#4

Syrinx sa for siden:

På omveien hjem av Vilde Kamfjord. Den er nydelig.


#5

Nera sa for siden:

Mannen og datteren har lest bøkene om Sofie og Kathrine av Grete Haagenrud sammen, kunne det være noe? Det var selvsagt en bonus da Hålogaland Teater satte opp forestillingen tidligere i høst.


#6

Pappalille sa for siden:

Jeg leser Roald Dahl her hjemme og det fungerer både for en på 7 og en på straks 11. Matilda, Georgs magiske medisin, SVK, Danny og den store fasanjakten, Verdens største fersken og Charlie og Sjokoladefabrikken har vi lest så langt.


#7

Timar sa for siden:

Maria Parr, ja! Eventuelt la henne høre Tonje Glimmerdal på lydbok der forfatteren leser selv. Fantastisk bra!


#8

My sa for siden:

Lydbok kan aldri erstatte høytlesning sammen, etter min mening, uansett hvem som leser lydboka. Men er veldig greit når man ikke har mulighet til, eller ønske om å lese selv da. :nikker:

(pssst, det er David Walliams, og Tonje Glimmerdal - sånn for å forenkle søkingen)


#9

Timar sa for siden:

Ja, selvfølgelig, det var i grunnen mest tips i tillegg til høytlesning. Jeg har en lesehest til barn, så det er lenge siden hun har hatt tålmodighet til å høre på meg lese. Men lydbøker i bilen har vært veldig fint.


#10

My sa for siden:

Ja, lydbøker i bilen er gull! :riktig:


#11

Acino sa for siden:

Det magiske hjertet
Bestefar på rømmen
Den uendelige historien
Den mørke materien
Harry Potter
Den hemmelige hagen
Danny og den store fasanjakten

Det er noen av bøkene/seriene vi har lest høyt eller hørt på lydbok for/med våre barn, de er 9 år nå.


#12

My sa for siden:

Ja, første boka i "Den mørke materien" ligger jo som en praktfull serie på HBO nå, så hvis dere ikke har lest den enda så anbefaler jeg den, og deretter å se serien! Selv om den strengt tatt går under kategorien Fantasy, og derfor muligens er mer aktuell for mannen.


#13

zinatara sa for siden:

Den serien har 15 års aldersgrense, så vet ikke om jeg hadde vist den til en 9 åring. Vi har sett den sammen med 15 åringen, men har ikke latt yngste på 10 se på.


#14

My sa for siden:

Såpass! Har sett den med 12-åringene og ikke tenkt over det, men når du sier det så er det kanskje en del der som kan være vel sterk kost for niåringer ja.

Lese bøkene nå, se serien om noen år da kanskje. :knegg:


#15

dharma sa for siden:

Så kjekt med så mange gode tips, tusen takk.:)

Vi leser for henne ved leggetid og synes det er så greit at det er noe som er interessant både for den som leser og den som blir lest for.:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.