Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strandmon, hvilken farge?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg vet. :knegg: Idiotisk spørsmål.

Hvilken farge er «finest» og kanskje viktigere, smartest? Jeg blir generelt glad i hjertet av gul, men føler kanskje gul er too much på såpass ruvende stoler. Finnes den i skinn?

Interiøret ellers spiller mindre rolle. Det skal pusses opp uansett og farger er ikke planlagt ennå.


#2

Blondie sa for siden:

Jeg har hatt oransje og har nå grønn. Jeg synes en slik stol kler en modig farge, nettopp fordi den er et ruvende møbel i seg selv. Jeg synes den forsvinner litt i grå. Jeg har saueskinn på setet for å unngå stygge flekker (#hund i møblene).


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke hund lenger! :D (Ergo kan jeg gjøre som jeg vil, men jeg kjenner til problemet. :knegg: )

Har du lyse- eller mørkegrønn?


#4

Matilda sa for siden:

Jeg eeeeeelsker min mørkegrønne - men velourstoffet suger til seg en del rusk, da. (Jeg bryr meg ikke, det er mannen sin jobb å støvsuge.)


#5

Hyacinth sa for siden:

Hm... rusk liker jeg ikke. :knegg:


#6

Blondie sa for siden:

Jeg har mosegrønn, kjøpte via Finn fordi de har gått ut av sortimentet til Ikea.


#7

Gri sa for siden:

Eg er glad i min gule.


#8

millact sa for siden:

Den gule er så fin!


#9

Neket sa for siden:

Jeg syns gul eller turkis er kjempefine. Jeg har grå. :mumle: Mannen syns ikke gul eller turkis er fint


#10

nokon sa for siden:

Den du liker best. :knegg:

Eg prøvesatt dei med tanke på der eg budde før. Nokre av dei har sånn syntetisk ulletterlikning som eg klør av. Så eg vil anbefale å kjenne på stoffet.


#11

Fintdethei! sa for siden:

Jeg ville ha turkis, men den er nå utgått av sortiment.


#12

m^2 sa for siden:

Mørkegrønn har vi ❤️


#13

IzziCreo sa for siden:

Vi har den gule og elsker den :hjerter: Synes den stolen kler mye farge og stolen er nett til å være en ørelappstol så jeg synes den ikke tar mer plass fordi den er rød, grønn eller gul. Jeg synes dog trekket med motiv (blader?) blir too much. Grå blir veldig anonym, og hadde jeg hatt plass til Strandmon på hytta hvor vi har grå sofaer og spisestuestoler så hadde jeg fortsatt ikke valgt grå. Strandmon kler virkelig farge!

Jeg har et grått lammeskinn på setet for å unngå flekker. Den er sikkert 4 år gammel, og fortsatt like fin.


#14

Hyacinth sa for siden:

Men det er det du skal finne ut for meg. :knegg:


#15

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips, alle!

Hvis jeg går for grå, blir det uansett knæsjfarge på puter og pledd.


#16

Matilda sa for siden:

Jeg synes du skal kjøpe gul, hvis det gjør deg glad i hjertet. :hjerter: Stolen er ikke ruvende, og den kler farge. (Jeg kjenner noen som har den i grå, og da ser den bare kjedelig ut. :sparke:)


#17

Drømmedama sa for siden:

Velg den fargen du liker best, selvsagt. Vi har arvet en slik i blått stoff, det er en veldig behagelig stol å sitte i. Jeg kunne også hatt den i grønn fløyel. Eller den i grå, jeg synes ikke den er kjedelig, men den er selvsagt mer nøytral.


#18

Polyanna sa for siden:

Jeg har den brune, i fake skinn. Jeg var skeptisk til stoffet, men syns det funker veldig fint. Ikke «skai»-aktig i det hele tatt, bare mjukt og godt.


#19

Kirsebær sa for siden:

Har hatt grå og gul, og de var veldig fine sammen. :hjerter:
Så flytta jeg fra dem og har nå en lys grønn (Fordi håpet er lysegrønt :stolt: ). Veldig behagelig og fin. Og stolen ruver virkelig ikke altså. Jeg bor i en veldig liten leilighet, og den passer veldig fint inn.


#20

frukt sa for siden:

Jeg er veldig glad i grått og grønt så jeg hadde gått for en av de. Den gule er for gul for meg, er redd jeg hadde blitt lei den.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg har mye gult, egentlig. Så jeg må vurdere om møblene også skal være gule. :knegg:


#22

Hyacinth sa for siden:

Åh, det var en god nyhet!


#23

Hyacinth sa for siden:

Selvsagt. Men det er jo nettopp det dere skal hjelpe meg med å finne ut. :knegg:


#24

veobra sa for siden:

Jeg liker den mørke grønne eller den grå best. Jeg liker best litt mørkere farger på møbler så de ikke ser fort skitne ut. Jeg tror ikke du kan vaske trekket.


#25

Hyacinth sa for siden:

Nei, og det er en viktig faktor her. For jeg ser på andre lyse møbler og puter at det misfarges der hoder til stadighet befinner seg.


#26

veobra sa for siden:

Hjemme hadde vi noen store lenestoler. De ble levert med et ekstra stoff til å ha over armlenene, formsydd. De kunne enkelt vaskes. Det var også en liten pute som hang ned beregnet på hodet. Dentok nok mye av det som kommer fra hodet. Dette høres jo virkelig skittent ut. :knegg: Det var nok effektivt hvis man ønsker at stolen skal vare lenge.


#27

Fersken sa for siden:

Vi har den i grå, i en litt lysere nyanse enn den som selges nå. Elsker den, vi har så mange andre sterke farger at grått var eneste alternativet. En rolig sone i stua. :knegg:


#28

safran sa for siden:

Hva skjedde med puddelen? :eek:

Jeg har turkise stoler, og elsker dem! :hjerter:


#29

Wix sa for siden:

Jeg har den i grønn fløyel og elsker den! Synes ikke den blir støvete. Men også her er det mannen som støvsuger. Men da vi hadde katt ble det en del kattehår på den da.


#30

Embriksmamma sa for siden:

Vi har den med blomster :hjerter: Jeg elsker den.
Har også en lignende gul stol fra Bohus plassert et annet sted - liker du gult hadde jeg valgt den fargen. Man blir så glad av gult!


#31

Matilda sa for siden:

Min står ved siden av en fintbrennende peisovn og blir dekket av fin aske når døra åpnes - men det går veldig fint av igjen. Har ingen planer om å flytte stolen, og har planer om å kjøpe en stol til i løpet av våren.


#32

Hyacinth sa for siden:

Vi har malt veggene grønne, og da blir det litt knalsk med gul. Jeg ser at det finnes en type som heter Kelinge. Har ikke sett den i virkeligheten. Noen som har denne? Liker fargen, og ikke minst stolbeina, men stoffet ser litt åttitalls ut.

Har ikke sett den før. Er den ny, mon tro?

www.ikea.com/no/no/p/strandmon-orelappstol-kelinge-beige-10492813/


#33

Fersken sa for siden:

Ser litt cordfløyel ut og det er vel i slaget nå.


#34

Hyacinth sa for siden:

Ser det. Er litt i tvil. Klær er nå én ting, men møbler? :undrer:


#35

Fersken sa for siden:

Stikk og prøv. Bruker ikke å være så mye folk der i timen før stengetid.


#36

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg må nok det. Vil se den live. :)


#37

Selma sa for siden:

Den nye beige-fargen du linket til så fin ut!

Hjemme har vi en i mørk grå. I tillegg har jeg to gule som står og venter på meg på hytta som vi bygger ut/pusser opp nordafor. De ble levert sammen med kjøkken og bad samt litt andre småmøbler som vi bestilte fra Ikea og fikk snekkerne til å ta i mot. Snekkerne var litt ivrige i tjenesten så de hadde ikke bare montert kjøkkenet. De hadde montert kommoden og stolene som jeg hadde bestilt også :knegg:



#39

Hyacinth sa for siden:

Synes egentlig den grå er litt vel mørk. Men er også skeptisk til beige. Vi har nemlig en brun og en grå sofa i stua. Tror beige blir litt mye i tillegg, liksom. Hmm. Hadde håpet å slippe, men må vel snart på Ikea.



#41

Mex sa for siden:

Ja, jeg klarer ikke helt å bestemme meg; så stygg at den er kul, eller bare kul. Den appellerer til noe i hvert fall :knegg:


#42

Pøblis sa for siden:

Jeg synes den rutete er drittøff!


#43

Hyacinth sa for siden:

Tja, jeg ble ikke helt venn med den, jeg. :knegg:


#44

IzziCreo sa for siden:

Grønn vegg, grønn Strandmon? Eller funker ikke komboen?

Jeg er ikke veldig glad i cordfløyel (?), synes det blir litt grovt i stoffet, men fløyel går bra. Og den flaskegrønne er vel i fløyel?


#45

Polyanna sa for siden:

Den flaskegrønne er så nydelig! :hjerter:


#46

Hyacinth sa for siden:

Joda, det går nok. Men jeg tenker å beholde stolen lenge, og veggene er kun midlertidig malt. Vi skal enten flytte eller totalrenovere om to-tre år, og da regner jeg med at veggfargene blir annerledes. Og så skal vi ha ny sofa (de vi har er utslitt). Ønsker meg noe blått da, tror jeg.


#47

frukt sa for siden:

Ville gått for den grå da. Den er veldig fin, men jeg er jo veldig glad i grått, og jeg synes grått og blått er veldig fint sammen.


#48

Blondie sa for siden:

Jeg har lysegrønne og elsker dem! Måtte ut på bruktmarkedet for å få tak i dem, angrer ikke. Jeg skal aldri ha grå lenestol igjen. :niks:


#49

Hyacinth sa for siden:

Det er mange av fargene som er fine. Egentlig handler det jo mest om hva slags interiør man har forøvrig. Og så skulle jeg ønske det fantes lyse stolbein til alle farger.


#50

Fintdethei! sa for siden:

Jeg skulle kjøpe den lysegrønn i fjor, skulle bare male stuen først. Når stuen var malt, kjørte minste og jeg innom IKEA for å kjøpe stol, og da var den fått ut av sortiment. Jeg var sur i et år, før jeg kjøpte den grå. Er fornøyd med den grå, da. Men skulle fortsatt hatt den lysegrønne. Gant ingen på Finn i nærheten heller.


#51

Avatar sa for siden:

Du kan bare bytte ben. Det gjorde vi.


#52

Hyacinth sa for siden:

Ånei, for sent! :( Søren. Hvilke ben kan man bytte til? Kan man kjøpe løse ben? Kan jeg høre med bytte og retur?



#54

Avatar sa for siden:

Vi kjøpte bare løse og byttet hjemme.


#55

Hyacinth sa for siden:

Så flott! Hva kostet det sånn cirka? Ikke at noe på Ikea er dyrt, akkurat, men jeg klarer ikke se for meg hvordan mørkegrå stol blir med lyse bein, og hvis de koster flere hundre, så må jeg sjekke ut om det er lyse jeg vil ha. Mulig svarte er like greit. :undrer:


#56

Hyacinth sa for siden:

På IKEAs Facebook står det at det ikke er mulig. Hmm.


#57

IzziCreo sa for siden:

Nå har den også kommet i mørkebrunt skinn. Nå er ikke jeg en som er spesielt fan av skinn, men den så klassisk og pen ut synes jeg.


#58

Hyacinth sa for siden:

Så fin ut på bildet, iallfall. De hadde ikke mange utstilt på Ikea i går, men vi kjøpte grå. Den er montert, men vi ser ikke helt hvordan det blir før stua er ferdigmalt og alt rotet er borte.

Egentlig ser svarte bein fint ut på den. Selv om jeg elsker lyst tre.


#59

Pøblis sa for siden:

Åh, den brune var fin!


#60

Avatar sa for siden:

Jøss! Vi byttet på to stoler og to puffer. Vi har de gule. Det var bare å skru de av og skru på nye.


#61

Hyacinth sa for siden:

Det lar seg nok gjøre hvis de selger beina løst. Men jeg fant altså en dame som hadde spurt om nøyaktig det samme på Facebook, og Ikea sa at det ikke lot seg gjøre å bytte stolbein.

Men nå begynner jeg faktisk å like mine svarte. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.