Min 14 år gamle Siemens begynner å takke for seg. Hvilken innebygde stekeovn vil jeg ha nå, da? Jeg har sous vide og mikro, så jeg kan ikke tenke meg at jeg trenger damp eller kombiovn, gjør jeg?
Vi har pizzastål, og bruker det mye, så jeg vil ha høy maksvarme. Jeg vil ha pyrolyse, det mangler jeg nå. Jeg vil ha stabil varmluft, Siemensen svir alt innen kvadrant 1. Er det noen annen funksjon jeg ikke vet om at jeg trenger?
Henger her for jeg er ute etter det samme. Trenger heller ikke kombi eller damp (det er jo bare å sette inn en skål med vann). Også vil jeg ga den så bråkefri som mulig. Siemens/Bosch kommer jo til stadighet ut best i test, men det er jo et hav av ulike prisklasser.
Det jeg har sett litt på er ovner som har flere/smart plassert hull varmluften kommer ut av, for den vi har nå har det bak til venstre og det resulterer i svidde boller der, og rå boller i høyre front. :mumle:
Jeg er litt misunnelig på de som har skinner som følger ut brettet. Man kan trekke ut stekeplata utén å holde i den for for eksempel for å smøre, ta ut noen stekte pepperkaker ol.
Jeg har for så vidt trallevarianten i dag, der brettene henger fast i døren som dras rett ut. Mulig jeg vil ha det fortsatt, ellers må jeg bygge om kjøkkenet hvis jeg vil ha stekeovnen i arbeidshøyde.
Jeg har en stekeovn fra Miele, som kostet ca 10000, siden jeg kjøpte den fra kjellerutsalget til Miele på Nesbru. Tror listeprisen var ca 18k når vi kjøpte vår.
Den viktigste forskjell fra stekeovner jeg har hatt tidligere og denne, er varmluftfunksjonen, den er bare så mye bedre, med helt jevn varme i hele ovnsrommet.Det fordi varmluftelementet sitter i en ring rundt viften, og derfor har luften lik temperatur gjennom alle hullene i bakplaten.
Den har også en hurtigoppvarmingsfunksjon som er kjekk når man skal varme noe raskt.
Forskjellen på billige og dyre modeller hos Miele, er antall funksjoner, ikke kvalitet på funksjonene. Det kan være annerledes hos andre merker.
Jeg setter veldig pris på at risten kan rengjøres automatisk når jeg kjører pyrolyse, de andre stekebrettene må rengjøres på vanlig måte i vask, men de har heldigvis et belegg som gjør at de er veldig lette og vaske, og ser fortsatt ut som nye etter 5 år.
Jeg har byttet oppvaskmaskin fra Siemens til Miele, og er veldig fornøyd med det, så det er definitivt et godt tips, takk. Men må man bestille gjennom kjøkkenleverandøren for å få en integrert ovn på plass? :blond:
Neida, de modellene som selges via kjøkkenbutikkene har en bror som selges via power o.l. Forskjellen er hvordan håndtaket og døren ellers er utformet. Vi har en for privatmarkedet, og den har en metallkant rundt glasset på døren, pluss at håndtaket er på innsiden av den metallkanten. Den bror-modellen hadde glass helt ut til kanten og håndtaket var i hele dørens bredde. Ellers var stekeovnene helt like.
Jeg har også sous vide og mikro, men elsker allikevel min siemens damp/kombiovn (med pyolyse). Såpass at jeg egentlig skulle hatt en av hver (altså enda en stekeovn) - hadde jeg visst da vi lagde det nye kjøkkenet :sparke:
Siemensen min er fullstendig stabil å steke i. Jeg liker godt rett-funksjonene, da stiller du inn hva du skal lage, og den stiller inn evt damp og temperatur (og mikro, siden jeg har det også i denne kombiovnen) ettersom det som trengs. Det høres rart ut men det fungerer aldeles magisk. Og jada, jeg skjønner at man klarer seg uten men...
Vi lagde kalkun i fjor men den var sikkert liten :D
Jeg har ikke noe forhold til at ovnern er liten altså men kanskje jeg ikke er bedre vant med størrelse fra før heller :vetikke: Jeg tenker ikke på den som mindre enn andre ovner hvertfall.
Volumet i min er 67 liter. Jeg sammenlignet med en fritt valgt fra Bosch uten mikro/damp, den er 71 liter, Gorenje og siemens det samme.
Jeg aner ikke om det 4 literne gjør noe til eller fra altså :vetikke: Men knøttliten i forhold vil jeg ikke si den er?
(Edit: jeg målte: den er 46 bred og 37 høy innvendig så plass til en relativt sunn kalkun hvertfall)
Den har også sånn fancy klimapluss funksjon for gjærbakst, den tar inn vann og sender ut damp. Den gir flott luftig gjærbakst, men ikke ofte brukt av meg.
Da vi kjøpte vår, forhandlet vi pris ned til 14k på Elkjøp, men klarte å få den for 10k hos miele på Nesbru.
Dere må forhandle på pris, ikke kjøp om rabatten er under 20%. Vi har stort sett klart å fått 30-40 % hos Miele selv. På akkurat stekeovnen forhandlet vi frem en pakke, så der fikk vi mer rabatt.
Vi kjøpte masse kjøkkenutstyr for halvannet-to år siden og fikk best priser hos kjøkkenleverandører og konkurssalg - fy søren så mye penger vi sparte! :jupp:
Vi fant gode priser (og da snakker vi VELDIG mye avslag) på hvitevarer hos
Vurder å dra til Miele og gå ned en etasje og se hva de har av varer der. Varer med skadet emballasje osv til betydelig lavere pris. Vi har stort sett alt (ikke kjøleskap) i Miele på hytte x 2, gård + huset og er veldig fornøyde med det. Vi har også en ovn i Siemens (som er 20 år) og vi er fornøyde med den, men den kan steke litt ujevnt, men fungerer bra i høye temperaturer. Før vi skiftet kjøkken her og der så hadde vi en del andre ovner i andre rimeligere merker som vi ikke var så fornøyde med. Jeg steker pizza på 240 grader i Miele.
Da vi flyttet inn i ny bolig for halvannet år siden bestilte vi kjøkken uten hvitevarer. Vi fikk en rørlegger-kompis til å ta oppvaskmaskinen, og vi bestilte en fyr fra Elkjøp til å ta platetoppen (siden vi bestilte større platetopp enn skroget under og det derfor måtte skjæres inn i selve skroget), men komfyren klarte vi å montere helt selv. Man trenger bare å være to personer - en til å holde og en til å stikke kontakten inn i støpsel. :D
Jeg er forresten veldig fornøyd med den ovnen vi da kjøpte ... sånn rent bortsett fra at klokka går for fort, så vi må stille den et par minutter annenhver måned. Det er jo helt bagatellmessig i forhold til bruksområdet, men fy pokker så mange ganger jeg har trodd at jeg kommer til å miste t-banen fordi jeg er for seint ute ... og deretter står på perrongen og puster tungt selv om det er flere minutter til avgang.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.