Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fornye kjøkkenet. Hvilken benkeplate, knotter og farge vegg?

#1

Trulte sa for siden:

90 tallskjøkken. Helt glatt hvitt, superenkelt. Skal male flisene under i hvitt tenkte jeg, bytte benkeplate og bytte knottene og male veggene.
Noen som ser for seg hva som kan være litt fresh? Jeg er IKKE shabbyshic i stil. Liker mer litt rare retroting, men gjerne minimalisme. Ikke redd for farger.

Hva med sorte knotter? Benkeplate vil være laminat, men farge? Og hva passer til hele sulamitten på veggene? Gulvet er et slikt gult laminatkorkgulv. Det blir, med ei hvitish pappelinamatte på.


#2

Charlie sa for siden:

Hvis du liker retro - du kan få benkeplate laminat i sånn 50/60-talls respatex-bord-mønster. Sånn hvitt med lysegrå criss-cross. Blir diskret og fint. Prøvde å finne på nett, fant på Drømmekjøkkenet, men det er ikke der jeg har plata fra, det må være typ ikea/maxbo/montér.

En mulighet er å ha alt hvitt, og heller lage en fargeklatt der flisene er, med en knæsj tapet med pleksi utenpå. Mye gøy tapet, også retrotapet - en rull er uansett nok. Evt om du vil ta det opp et annet sted på kjøkkenet, kan litt tapet rammes inn og henges på en motstående vegg.


#3

Trulte sa for siden:

Takk. Respateksvarianten har vi hatt i 10 år der jeg flytter fra, så må ha noe nytt, selv om jeg liker den. En maler er bestilt til å male flisene. Veggene er så små at det er ikke plass til pynt. :lol:. Derfor jeg tenker knotter, og farge på veggene. Og jeg må gjøre det selv, så tapetsere utgår. Jeg er sløvt utolmodig og ikke veldig handy... men jeg ser jo at det fineste ville vært med tapet. Er det vanskelig?


#4

Che sa for siden:

Tapet er vanskelig alene, men greit om man er to. (Synes jeg)
Hva med slike lær-reimknotter? Kanskje litt kvalmt med tanke på rengjøringsmuligheter, forresten?


#5

Trulte sa for siden:

Glad for alle innspill. Ser at lærreim er in i tiden!


#6

millact sa for siden:

Lærreimer får du på Ikea.


#7

Charlie sa for siden:

Kunne hatt godt av en makeover, mitt kjøkken også. Men på det nivået du beskriver. :ja:


#8

-ea- sa for siden:

Hvilke knotter er det nå? Hvis det er nittitalls furuknotter, så blir det stor forandring bare å bytte dem til noe annet. Tror jeg kjøpte dem på Biltema den gangen.


#9

Trulte sa for siden:

Det er hvite knotter med en sølvdott inni. De har dem fremdeles på IKEA.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.