Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Adams matkasse

#1

Cumulus sa for siden:

Dere som har prøvd : er det bra?


#2

mosol sa for siden:

Vi har det nå, og jeg er fornøyd. Synes å huske at de var dårlige på grønnsaker, men stor forbedring siden sist vi testet (sikkert et par år siden).


#3

Tjorven sa for siden:

Vi har Adams matkasse annenhver uke. Ikke alt er fantastisk, men det er grei mat som det går fort å lage. (Vi pleier å gå for en av ekspresskassene.)

Det beste er å kunne skylle på Adam når ungene sutrer over hva som serveres.


#4

amanas sa for siden:

Vi er kjempe fornøyde. Så deilig å slippe å tenke og handle inn, det er bare å lage.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Vi har startet opp igjen med matkasse nå i januar. Vi har "Fri for" kassen og jeg synes det er gode og varierte menyer. Deilig å slippe å finne på middag:D


#6

Cumulus sa for siden:

Bedre enn godt levert?


#7

veobra sa for siden:

Vi har Adams innimellom. Vi er godt fornøyd. Noen ganger holder ikke de ferdigkuttede grønnsakene lenger enn ukedagene. Prøver å brukde dem tidlig i uka. Variasjonen er jevnt over god. Vi bruker mange av oppskriftsheftene videre. Vi har også fått inn en del nye favoritter og smaker derfra. Vi hadde mye likt på midddagsfronten en stund.


#8

Timar sa for siden:

Bruker Matkasse fra Adam innimellom, særlig når de gir saftig rabatt. :cool: Vi har hatt kasse fast annenhver uke i perioder, og så går vi lei, til vi går lei av å stå Kiwi sent en kveld og prøve å komme på 7 middager som er sunne, varierte og som alle spiser. Da er det tilbake til Matkasse en stund.

Vi bruker som regel ekspresskasse, da går det veldig fort og det blir lite oppvask. Ungene spiser også det Adam har bestemt vi skal ha uten særlig surmuling.


#9

MegaMie sa for siden:

Hadde det for ett års tid siden og det var ikke noe for oss. Hadde trodd at man skulle lage mer fra bunnen, men det var jo veldig mye ferdiglaget.


#10

zinatara sa for siden:

Vi syns det var bra mat. Problemet kom i de periodene vi ikke ønsket matkasse og det var veldig mye mas på telefonen om å reaktivere abbonementet. Så mannen nekter å bestille derfra igjen.


#11

Stompa sa for siden:

Vi har hatt Adams, og har Godt levert nå. Jeg er mer fornøyd med GL av tre grunner:

  1. Bedre grønnsaker
  2. De sender ikke ut så mye ufisk (lange, lyr) som jeg må erstatte med torsk eller annen spiselig hvit fisk. Det gjorde Adams nesten hver uke
  3. GL leverer mer stabilt til omtrent samme tid hver gang. Med Adams kom de noen ganger før 16 og andre ganger etter 20. Helt uforutsigbart og umulig å forholde seg til

Det siste punktet har vel muligens mest med den lokale distributøren å gjøre.


#12

Madicken sa for siden:

Ufisk?! :what: Lyr er jo verdens beste fisk til steking. :nemlig:

Vi har prøvd Adams et par ganger, men vender alltid tilbake til GL, som vi mener er jevnt over bedre på det meste.

Vi ble imidlertid leie av matkassene, og har nå et opplegg der vi trekker ukas middagsmeny fra lapper i en boks med ca 150 greie middager som vi alle liker. Ingredienser står på lappene. Vi ukehandler etter at menyen er bestemt.


#13

Frøy sa for siden:

Samarbeider GL og Adams? Da har jo samme menyen?


#14

Stompa sa for siden:

Jeg er oppdratt av mamma fra fiskeribygd i Vesterålen til at lange, lyr og hyse (og sommer-torsk) ikke er matfisk, men perfekte til å lage fiskekaker. De få gangene jeg har prøvd å bruke lyr når vi har fått det, har vi ikke klart å spise fisken. Ekkel konsistens. :nemlig:


#15

Tjorven sa for siden:

Sånn sett er det greit å være fra områder av landet som ikke var bortskjemt med god fisk, og være gift med en Vesteråling som er oppdratt til å ikke klage på maten og spise det han får. :knegg:


#16

Stompa sa for siden:

Det å spise det man fikk var ikke noe problem, siden fisken alltid ble til verdens beste fiskekaker. :jupp:


#17

Hyacinth sa for siden:

Hva er ufisk? :domm:

Vi fikser og spiser både lyr, sei, hyse, torsk om sommeren, makrell og sikkert enda mer.


#18

Madicken sa for siden:

Har du prøvd å steke den? Jeg er enig at kokt eller ovnsbakt lyr ikke er noen høydare, men pannestekt er den jo nydelig. :nam:


#19

Stompa sa for siden:

Fisk som ikke er spesielt godt egnet til å spise som den er. Det betyr ikke at den ikke er spiselig, men at den er bedre egnet til å lage farseprodukter av, som fiskekaker og fiskeboller.

Jeg har lært at lyr, hyse og lange lager vi alltid farseprodukt av, det samme med torsk om sommeren (kjøttet er ikke så spenstig som om vinteren). Sei er like godt hele året, særlig småsei, og makrell var ikke så vanlig her oppe da jeg vokste opp.

Som sagt, hvis det ikke var mulig å lage fiskekaker og valget sto mellom å spise lyr som det er eller å kaste fisken, ville man spist den, men den står langt ned på lista over god matfisk.


#20

Hyacinth sa for siden:

Skjønner. Og har googlet. Men det stod også (på Wikipedia) at definisjonen på hva som er ufisk endrer seg både med tid og kultur. Breiflabb og steinbit har også vært regnet som ufisk. Og hvis man tenker på ulike religioners matregler (for eksempel skalldyr (lett bedervelig) og svin (triktiner), så er kanskje dette noe av det samme? Hva som regnes som spiselig endrer seg ut fra forutsetninger rund tilberedning og oppbevaring, blant annet.


#21

Madicken sa for siden:

Det handler sikkert mye om hva man er vant til og tillært. Og skulle jeg levd etter min salig mormors fiskeregler, hadde jeg ikke spist makrell, for å si det sånn.


#22

Hyacinth sa for siden:

Krabbe og reker er vel mer åtseletere enn makrell, vil jeg tro. Uten at jeg har peiling.


#23

Madicken sa for siden:

Mormor hadde sine egne regler. :nemlig:


#24

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Min farmor mente i fullt alvor at skorpen var den mest næringsrike delen av brødet.


#25

Lavender sa for siden:

Jeg er også oppvokst med ufisk, det var som Stompa nevner, pluss dyphavsfisk og hummer. Mulig hummer ble solgt til byens bedre restauranter av andre årsaker. I mormors hjemmelagde fiskekaker ble lyr som bindemiddel i farsen.

Jeg ønsker meg matkasser, men kommer til at enten gjør jeg det bedre selv, eller så er jeg bare for gnien. Og ser at det er mye barna ikke spiser, og de barnevennlige orker ikke vi voksne.

Men det er unektelig fristende i travle perioder. Og ser at dere kan flekse litt, annen hver uke og perioder uten.


#26

Tjorven sa for siden:

Ungene mine spiser ikke alt i matkassene, men de spiser ikke alt annet jeg lager heller. De er svært komplementære spisere, så det er vanskelig å gjøre begge fornøyd på en gang. Jeg skiller mellom "kan virkelig ikke få ned" og "ikke det beste jeg vet", og serverer relativt ofte i "ikke det beste jeg vet"-kategorien til en av dem. Vi kan ikke bare leve på posetomatsuppe og hamburgere heller.

Jeg synes ekspresskassene er raske å lage, og vi voksne liker stort sett alt. Det passer oss utmerket i en travel hverdag.


#27

Pingis sa for siden:

Vi har hatt Adams matkasse noen ganger, for de har et "fri for"-tilbud. Synes egentlig det er god mat, men jeg er ganske gjerrig og tre av fire er temmelig kresne, så vi har det stort sett bare de gangene jeg glemmer å avbestille. :sparke:


#28

star sa for siden:

Vi kunne ikke spist fisk vi da. Men her går både sommertorsk og makrell ned.


#29

My sa for siden:

Jepp, jeg er oppdratt til en hel del regler om hva som "går an" å spise og ikke, og ikke minst hva som "hører sammen", og hva som absolutt ikke hører sammen, og som jeg derfor ikke fikk lov til å kombinere. Det var så innlært at jeg faktisk var godt voksen før jeg skjønte at smak og behag faktisk kunne overstyre disse reglene. :hehehe: En del av det sitter fortsatt igjen (innså nå i jula at det faktisk ikke er noen rasjonell grunn for at man ikke kan ha kålrotstappe også til svineribbe :knegg: ), men de fleste reglene har jeg kastet på båten, og gått for å gjøre min egen erfaring i stedet. Så når guttungen her synes det smaker godt med mør på nugatti så får han lov til å like det.

Har ikke prøvd noen av matkassene, men har tenkt på det mange ganger. Utfordringen her er forutsigbarhet i forhold til antall personer som skal spise. Det kan variere veldig fra dag til dag. Hvordan gjør man det hvis man har matkasse til en familie på fem, og det plutselig er to ekstra til middag? Blir det alltid nok likevel (og blir det da ikke mye matsvinn når det er bare familien, eller hvis ett familiemedlem er veldig småspist?), eller må man improvisere og fylle på med andre matvarer i tillegg?


#30

Charlie sa for siden:

Adams og Godt Levert slo seg sammen i 2017, men de tok vel sikte på ulike kundesegmenter, hvor de uttalte at GL var "rekkehus og Adams litt høyere" :knegg: Så lykke til med hvor man definerer seg! :fnis:

Brukte GL i en del år, og var fornøyd. Det var ikke alt kidsa ønsket seg, men skyldte på at det måtte vi bare ha, for det var i eska. :ansvarsfraskrivelse: De liker ikke alt jeg lager, heller.


#31

Tjorven sa for siden:

Det er nok til to voksne og to litt større barn, men hvis det kommer gjester så må man ofte improvisere litt. Noen ganger er det enkelt, men ikke alltid. Nå som ungene er så store, så lar det seg løse på et eller annet vis.


#32

Madicken sa for siden:

Dette var en viktig grunn til at vi ble lei hele opplegget. Det er veldig ofte flere barn enn våre to til middag i ukedagene, og i helgene foretrekker vi ofte andre retter enn matkassens.


#33

Elise sa for siden:

Wow, 150?? Jeg tror vi har omtrent 20 middager på repertoaret.


#34

apan sa for siden:

Vi har hatt GL og Adams en del i perioder, nå pleier jeg hive meg på diverse tilbud. Jeg er flink til å avbestille, så vi har gjort gode dealer i kampanjeperioder. Nå for eksempel, 50% på kassene fra hver av dem, en denne uka, en annen neste uke.

Vi har likt GL best, men Adams er også helt grei - vi har også hatt glede av Fri for kassen der. Da pleier jeg ofte koke vanlig pasta etc til oss som tåler det, og sparer litt av det glutenfri til hun som har cøliaki til en annen gang. Det er jo dyrere til produkter, så det tjener vi inn litt på.

Vi pleier å velge til 2 voksne og 2 barn, og det er nok her hos oss, men vi supplerer også litt med andre grønnsaker etc. Det er ikke nok til gjester med mindre det er fisk. Jeg synes ofte fiskemengdene er ganske rause.


#35

millact sa for siden:

Er det lett å avbestille om man kun ønsker å teste nå når det er halv pris?


#36

Timar sa for siden:

Ja, du velger bare "Pause alle leveringer" i appen, ihvertfall Adam sin


#37

Moia sa for siden:

Vi hadde godt levert før, nå har vi Adams 4 dager hver uke. Vi bruker «velg selv»- muligheten og lar hvert familiemedlem velge en rett hver. Ungene er veldig kresne, så det er ikke alt som faller i smak læll. Variasjonen venner imidlertid ungene til å prøve nye ting - og stort sett er alle veldig fornøyde. 11-åringen klarer fint å følge instruksene også- så hun lager en av middagene hver uke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.