Pebbles sa for siden:
Jeg lager mye mat fra bunnen av, men å koke egen kraft får jeg liksom aldri tid til. Nå leste jeg nettopp at en kan gå kjøpt kraft på kartong i butikken. Er det noen som vet hvilke butikker som selger dette?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pebbles sa for siden:
Jeg lager mye mat fra bunnen av, men å koke egen kraft får jeg liksom aldri tid til. Nå leste jeg nettopp at en kan gå kjøpt kraft på kartong i butikken. Er det noen som vet hvilke butikker som selger dette?
Floksa sa for siden:
Sett kjelen med bein i ovnen på 90 grader og la den kose seg i 2-3 dager.
Floksa sa for siden:
Ser at det ikke var det du spurte om da :lol:
Isolde sa for siden:
Meny 3 for 2
Pebbles sa for siden:
I know, I know... :knegg:
(Dager??)
Pebbles sa for siden:
Takk!
Tjorven sa for siden:
De på Meny funker helt fint.
Jeg finner liksom aldri heller tida til å koke kraft og ei heller å tine den før den trengs.
Che sa for siden:
Jeg synes også fond fra Jacobs funker fint.
Palmen sa for siden:
Meny sine (Jacobs er merkevaren) er bra.
Pelle sa for siden:
Har kjøpt fond fra Jacobs på Rema. De har en variant som står i kjøleskap, gjerne sammen med kjøtt. Det finnes også annen kraft som typisk står sammen med supper og sauser.
Madicken sa for siden:
Er ikke kraft i tørre terninger brukbart, synes dere? :vetikke:
Jeg lager også det meste av maten fra bunnen av, men slenger en terning oppi i nødstilfeller. Har også hatt fond som oppbevares i kjøleskap, men synes det er mer praktisk å ha liggende terninger når jeg bruker det så sjelden.
Novla sa for siden:
Nei.
:p
Jeg synes buljong gir all mat en sånn "ferdigmatsmak" som ikke er noe god. (Unntak: gammeldags blomkålsuppe må ha en dæsj buljongpulver for å smake som i barndommen ;)) Men nå er jo jeg en sånn særling som bruker kraftkoking som meditasjon, så jeg er muligens ikke helt objektiv her.
Madicken sa for siden:
Jeg vil også bli en sånn særling! :hyper: Hvor/hva leser jeg for å bli en god kraftkoker?
kamp sa for siden:
Kjøp stor slowcooker så ordner den seg omtrent selv
Madicken sa for siden:
Går sikkert an å meditere over en slowcooker.
Shun sa for siden:
Hvis du ser bort fra helsepåstandene er dette en utmerket fremgangsmåte på kraftkoking fra Berit Nordstrand.
Shun sa for siden:
Oppskrift på flere typer kraft fra NRK.
Maverick sa for siden:
Jeg bruker med lett hjerte terninger, men foretrekker Jacobs-fond. Å koke selv har jeg absolutt ikke rom for i hverdagen, uten et snev dårlig samvittighet for det.
Floksa sa for siden:
Jeg bruker en noe mer detaljert oppskrift.
Vann til beina er dekt. Ikke grønnsaker.
La stå i ovnen på 90 grader i 2-3 dager, med lokk. Evt i slowcooker på lav varme tilsvarende. Så siler jeg av.
Jeg kan drikke den ren med litt salt :knegg:
Men som base i gryter og sauser er den formidabel.
Pebbles sa for siden:
Hva er det som ikke stemmer i helsepåstandene?
Takk for tips - i dag har jeg laget en nydelig grønnsakssuppe med lam på kjøttkraft fra Jacobs. :nam:
Madicken sa for siden:
Hvor får dere tak i bein til kraftkoking? Antar at man kan stikke innom den nærmeste dagligvaren med ferskvaredisk? Hva koster slike bein/avskjær? :vetikke:
Floksa sa for siden:
Jeg bestiller med bein når jeg tar slakt i retur fra slakteriet. Grasfeed, heimeavla og med navn. Driver å ordner slik at jeg kan selge i fremtiden via Rekoring.
Tjorven sa for siden:
Jeg bruker terninger, men mannen min sverger til kraft. Hans mat blir bedre enn min, men min blir billigere og går langt fortere.
Jeg lager hverdagsmaten og han festmaten.
Novla sa for siden:
Man får kjøpt frosne kraftbein av okse i de fleste matbutikker. Disse er imidlertid ofte veldig skrapa, så for å få god kjøttsmak pleier jeg å hive med en pose oksehaler i tillegg; det er ikke veldig mye dyrere, og da kan du bruke kjøttet også (jeg koker i 2-3 timer - NB: brun kjøttet i ovnen først! - så tar jeg ut oksehalene og plukker av det fineste kjøttet, som jeg bruker i f.eks. cottage pie eller pastasaus, og så hiver jeg beina oppi kjelen igjen og koker noen timer til), og gir veldig god smak.
Ellers pleier jeg å kjøpe 2-3 Stangekyllinger (eller tilsvarende) som jeg skjærer bryst og lår av og fryser separat, så bruner jeg skrogene, bruner dem og koker kraft.
Og for maks råvareutnyttelse: Når kraften er ferdig siler jeg den (koker evt. ned for å konsentrere den), og så tar jeg beina oppi gryta igjen, evt. med litt nye grønnsaker/urter, og så koker jeg en gang til før jeg siler og koker inn. Denne andregangskraften blir selvfølgelig ikke like konsentrert og smakfull, men den duger fint til en hverdagssuppe eller -risotto. :)
Katinka sa for siden:
Har til gode å koke egen kraft av bein, men lager alltid kraft av skallet når vi har spist reker. Nydelig i fiskesuppe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.