Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttkraft i kartong?

#1

Pebbles sa for siden:

Jeg lager mye mat fra bunnen av, men å koke egen kraft får jeg liksom aldri tid til. Nå leste jeg nettopp at en kan gå kjøpt kraft på kartong i butikken. Er det noen som vet hvilke butikker som selger dette?


#2

Floksa sa for siden:

Sett kjelen med bein i ovnen på 90 grader og la den kose seg i 2-3 dager.


#3

Floksa sa for siden:

Ser at det ikke var det du spurte om da :lol:


#4

Isolde sa for siden:

Meny 3 for 2


#5

Pebbles sa for siden:

I know, I know... :knegg:

(Dager??)


#6

Pebbles sa for siden:

Takk!


#7

Tjorven sa for siden:

De på Meny funker helt fint.

Jeg finner liksom aldri heller tida til å koke kraft og ei heller å tine den før den trengs.


#8

Che sa for siden:

Jeg synes også fond fra Jacobs funker fint.


#9

Palmen sa for siden:

Meny sine (Jacobs er merkevaren) er bra.


#10

Pelle sa for siden:

Har kjøpt fond fra Jacobs på Rema. De har en variant som står i kjøleskap, gjerne sammen med kjøtt. Det finnes også annen kraft som typisk står sammen med supper og sauser.


#11

Madicken sa for siden:

Er ikke kraft i tørre terninger brukbart, synes dere? :vetikke:

Jeg lager også det meste av maten fra bunnen av, men slenger en terning oppi i nødstilfeller. Har også hatt fond som oppbevares i kjøleskap, men synes det er mer praktisk å ha liggende terninger når jeg bruker det så sjelden.


#12

Novla sa for siden:

Nei.

:p

Jeg synes buljong gir all mat en sånn "ferdigmatsmak" som ikke er noe god. (Unntak: gammeldags blomkålsuppe må ha en dæsj buljongpulver for å smake som i barndommen ;)) Men nå er jo jeg en sånn særling som bruker kraftkoking som meditasjon, så jeg er muligens ikke helt objektiv her.


#13

Madicken sa for siden:

Jeg vil også bli en sånn særling! :hyper: Hvor/hva leser jeg for å bli en god kraftkoker?


#14

kamp sa for siden:

Kjøp stor slowcooker så ordner den seg omtrent selv


#15

Madicken sa for siden:

Går sikkert an å meditere over en slowcooker.




#18

Maverick sa for siden:

Jeg bruker med lett hjerte terninger, men foretrekker Jacobs-fond. Å koke selv har jeg absolutt ikke rom for i hverdagen, uten et snev dårlig samvittighet for det.


#19

Floksa sa for siden:

Jeg bruker en noe mer detaljert oppskrift.
Vann til beina er dekt. Ikke grønnsaker.
La stå i ovnen på 90 grader i 2-3 dager, med lokk. Evt i slowcooker på lav varme tilsvarende. Så siler jeg av.
Jeg kan drikke den ren med litt salt :knegg:
Men som base i gryter og sauser er den formidabel.


#20

Pebbles sa for siden:

Hva er det som ikke stemmer i helsepåstandene?

Takk for tips - i dag har jeg laget en nydelig grønnsakssuppe med lam på kjøttkraft fra Jacobs. :nam:


#21

Madicken sa for siden:

Hvor får dere tak i bein til kraftkoking? Antar at man kan stikke innom den nærmeste dagligvaren med ferskvaredisk? Hva koster slike bein/avskjær? :vetikke:


#22

Floksa sa for siden:

Jeg bestiller med bein når jeg tar slakt i retur fra slakteriet. Grasfeed, heimeavla og med navn. Driver å ordner slik at jeg kan selge i fremtiden via Rekoring.


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker terninger, men mannen min sverger til kraft. Hans mat blir bedre enn min, men min blir billigere og går langt fortere.

Jeg lager hverdagsmaten og han festmaten.


#24

Novla sa for siden:

Man får kjøpt frosne kraftbein av okse i de fleste matbutikker. Disse er imidlertid ofte veldig skrapa, så for å få god kjøttsmak pleier jeg å hive med en pose oksehaler i tillegg; det er ikke veldig mye dyrere, og da kan du bruke kjøttet også (jeg koker i 2-3 timer - NB: brun kjøttet i ovnen først! - så tar jeg ut oksehalene og plukker av det fineste kjøttet, som jeg bruker i f.eks. cottage pie eller pastasaus, og så hiver jeg beina oppi kjelen igjen og koker noen timer til), og gir veldig god smak.

Ellers pleier jeg å kjøpe 2-3 Stangekyllinger (eller tilsvarende) som jeg skjærer bryst og lår av og fryser separat, så bruner jeg skrogene, bruner dem og koker kraft.

Og for maks råvareutnyttelse: Når kraften er ferdig siler jeg den (koker evt. ned for å konsentrere den), og så tar jeg beina oppi gryta igjen, evt. med litt nye grønnsaker/urter, og så koker jeg en gang til før jeg siler og koker inn. Denne andregangskraften blir selvfølgelig ikke like konsentrert og smakfull, men den duger fint til en hverdagssuppe eller -risotto. :)


#25

Katinka sa for siden:

Har til gode å koke egen kraft av bein, men lager alltid kraft av skallet når vi har spist reker. Nydelig i fiskesuppe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.