Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avvike fra strikke oppskriften arm

#1

Isprinsessen sa for siden:

Jeg strikker en genser og er snart ferdig med bilen og er begynt på ene ermet. Når jeg har gjort 7 økninger av 25 så ser jeg at ermet er passelig og jeg vil ikke ha det videre/bredere på underarmen. Kan jeg avvike fra oppskriften og hoppe over økninger?
Jeg forstår at jeg må prøve å gjøre likens på arm nr 2.

Feller jeg like mange masker av som i oppskriften på slutten når jeg skal sette alt på bolen?

Dette skjer sikkert før du jeg strikker litt løsere enn oppgitt strikkefasthet. Men jeg vil ikke ta opp hele bolen og strikke med mindre pinner. Bolen passer forresten fint så må få tilpasset armene.


#2

Magica sa for siden:

Raglan? Isydde? Rundfelling?



#4

nokon sa for siden:

Det går fint. Men det kan kreve litt matte å få bærestykket til å gå opp fordi du ender med eit anna totalt maskeantall når du setter alt på ein pinne.

Ofte står det kor mange masker du må ha for å få mønsterrapporten til å gå opp. Viss du skal ha 8 masker i mønsterrapporten, kan det vere lurt å tilpasse der du avslutter økninga, slik at det går opp med 8.


#5

GinaK sa for siden:

Det går fint. Men det er spesielt viktig å tenke over om du strikker mønster. Feks på Nancygenseren så krever det jo en viss rapport Så sjekk rapporten på mønsteret du strikker og sørg for at det passer når du kommer til ermepåsetting. Evt så trikser du litt på siste pinnen før mønster med å enten legge til eller felle noen masker for da har du hele bolen å ta av.


#6

Magica sa for siden:

Jepp, det går nok fint. :)


#7

Isprinsessen sa for siden:

Takk for tips det med mønsteret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.