Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Godt glutenfritt brød?

#1

Avatar sa for siden:

Noen som vet hvor jeg kan kjøpe godt, glutenfritt brød? Eventuelt oppskrift på ett? Gjerne et barnevennlig også. Jeg liker korn, men sønnen min gjør ikke det.


#2

frukt sa for siden:

Jeg kjøper Fria sine brød om jeg ikke gidder å bake selv. Barna liker godt familiekneipp. Tar opp et par skiver om morgenen, og lar de tine en liten stund. Da er det hverken tørt eller smulete som glutenfritt brød ofte er. [url]www.fria.se/no/glutenfritt/glutenfritt-broed/glutenfri-kneipp/[/url] Jeg kjøper hos Rema eller Obs.

Jeg har forresten delt flere oppskrifter på godt langtidshevet glutenfritt brød her. Men alle oppskriftene er fra boka "Gøy med glutenfritt" så du kan jo sjekke om de har den på biblioteket. Det er veldig mange ok oppskrifter i den, og det står beskrevet hvilke meltyper man skal bruke i hver oppskrift.


#3

kamp sa for siden:

Anbefaler pappautengluten.no/

Kan legge ut et par oppskrifter fra bakeriet mitt når jeg kommer hjem


#4

frukt sa for siden:

Jeg har den boka og. Det er veldig mange ulike oppskrifter, men har ikke vært like fornøyd med de jeg har prøvd som med boka jeg nevnte.


#5

Blondie sa for siden:

Jeg anbefaler også pappa uten gluten. Enkle oppskrifter som gir godt resultat, selv for en bakenovise som meg. Jeg har hatt cøliaki i seks år og har fremdeles ikke funnet et kjøpebrød jeg synes fungerer.


#6

kamp sa for siden:

Her er en del oppskrifter

Bruker KUN schar melmiks b, alt annet er tull..
Bland alt sammen i kenwooden, ruller ut eller fordeler i former før heving

Pizzahorn/pølsebrød 15.12.2011

1 kg mel
2 ts fiberhusk
(1 ts xanthangum)
1 ts salt
3 ss sukker
1/2 dl olje
1 blå skje melasse
50 g gjær
9,5 dl vann
Hever i 40 minutter
Stekes i 20 minutter på 200C

PIzzahorn blir til 24 stk. Pølsebrød veier 90gram per.

Kanelboller/boller 15.12.2011

2 dl sukker
1 kg meli
2 ts fiberhusk
1 ts xanthangum
Kanel/kardemomme
1/2 dl olje
8,5 dl vann
50g rød gjær
Heves i 40 minutter
Stekes i ca 18 på 220C

Brød 1, frøfri 15.12.2011

930 g mel
1/2 dl olje
100g frø
1 blå skje melasse
10 dl vann
25 gram gjær
1 ts salt

Heves i 50 minutter, stekes på 210 i 50 minutter

Brød 2, linfrø + frø 15.12.2011

830 gram mel
100g linfrø mel
100g frø
1 blå skje melasse
10 dl vann
25 gram gjær
1 ts salt

Heves i 50 minutter, stekes på 210 i 50 minutter

Brød med roe og frø 15.12.2011

930 g mel
1/2 dl olje
100g frø
1 blå skje melasse
11 dl vann
30 gram roefiber
25 gram gjær
1 ts salt

Heves i 50 minutter, stekes på 210 i 50 minutter

Små brød
500g mel
250g frø, grovmalt
1/2 ts fiberhusk
1-2 ss olje
1/2 pk gjær, fersk
1 ts sukker
6,5 dl vann
1 blå skje melasse

Heves i 40 minutter, stekes på 200 i 40 minutter

Rundstykker 13.01.2012
1 kg mel
10 dl vann
3 ss sukker
2 ts fiberhusk
1/2 dl olje
1 ts salt
1 blå skje melasse
100g frø

Deles i 20 rundstykker, heves i 40 minutter og stekes i 23 min på 210.

Pizza bunner 20.01..2012

1 kg mel
2 ts fiberhusk
1 ts xanthangum
1 ts salt
3 ss sukker
1/2 dl olje
1 blå skje melasse
50 g gjær
9,5 dl vann
Hever i 40 minutter
Deles i 6/8 deler. Trykkes flate.
Stekes 14 minutter på 225varmluft i to omganger.

Grove rundstykker 21.01.2012

1 kg mel
2 ts fiberhusk
1 ts xanthangum
1 ts salt
2 ss sukker
1/2 dl olje
1 blå skje melasse
50 g gjær
25g fibrex + 100g grovmalte frø
10,5 dl vann
Deles til 22 rundstykker

Hever i 40 minutter
Stekes 220varmluft i ca 20 minutter


#7

apan sa for siden:

Jeg har en god oppskrift, men den har en del frø. Kan evt legge den inn senere.
Ellers anbefaler jeg også pappautengluten, og vi har også en bok som heter Ekte brød, som inneholder glutenfrie brød uten erstatninger, altså med bare naturlig glutenfritt brød.

Det meste av kjøpebrødet har vist seg nærmest uspiselig synes lillesøster. Baker Hansen har gode brød da. Men dyre.


#8

Avatar sa for siden:

Tusen takk for gode tips og oppskrifter! :D Nå kan jeg spise noe annet enn bare knekkebrød.


#9

Hot Lips sa for siden:

Hverdagsbrødet vårt. Godt og relativt næringsrikt:
1,5 liter kulturmelk
1,5 dl vann
2 ss honning
3 ss fiberhusk
400 g Lailas melmix, blå (kan erstattes med Semper)
400 g havremel
200 g Schär B
150 g Jyttemjøl, blå
3 ts salt
1,5 pk tørrgjær
Framgangsmåte:

Sett stekeovnen på 210 grader. Bland det tørre. Varm væsken til ca 40 grader. Bland godt sammen, og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, minst fem minutter.

Forheves i 30 minutter. Form deigen til tre brød, og legg dem i smurte og strødde former. Etterheves til deigen når kanten av formen, ca 30 minutter.

Stekes på rist nederst ovnen i ca 50 minutter.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.