Dette slengte jeg sammen til middag tidligere i uken, det ble såå godt!
Dette holdt til 4-5 personer:
3-4 store rå kyllingfileter
Smør og krydder
1 pose boil in bag-couscous (eller lag nok til 2-3 personer, det holder)
1 hakket kinesisk hvitløk
Gurkemeie, paprikapulver og annet krydder du liker
1 finhakket stor løk
1 hakket rød paprika
1 boks kikerter, avrent og skylt
Legg kyllingfiletene på en papirkledd stekeplate. Legg store klatter med smør over hver filet (de blir fantaaastisk saftige da) og strø over godt med krydder du liker (jeg brukte grov peppermix og chili explotion).
Stek dem på 200 grader i ca. 45 minutter.
Kok opp vann i en gryte og legg hvitløken og krydderet oppi. Legg posen med couscous oppi og la den koke i et par minutter, som det står på pakken. Hell alt i et dørslag og la det renne av. Åpne couscous-posen og hell innholdet i en stor bolle. Ha hvitløken også oppi.
Ta ut kyllingen og del den i biter. Legg bitene i bollen med couscousen. Stek løk og paprikabiter i smør til løken er blank og ha dette i bollen. Tilsett kikerter og krydre godt med det krydderet du liker. Bland alt sammen og ha i skåler.
Server som det er, eller med Tzatziki, det er kjempegodt til!
Liker ikke boil-in-bag, og bruker det ikke - men couscous har jeg aldri fått til. Det blir bare tørt, smakløst og kjedelig og slett ikke som når vi får det servert ute på restaurant. Har du noen tips Nabbe?
Om du bruker instant couscous, er ett triks å bruke sausen fra kjøttet i kokevannet. Om du damper, er smøret cluet. Mere smør enn oppskriften tilsier, er ikke å forakte. For de som er på ikke-smør-dietter av ymse slag, vet jeg ikke hva de skal gjøre, for olje har ikke samme susen som smør/margarin har.
Det er lenge siden jeg prøvde sist og jeg husker ikke hva jeg gjorde :sparke: Smør er helt greit for oss - ikke noe krydder? Den vi får ute er jo ofte rød/oransje?
Ah, ja, du kan jo ha bittelitt safran i kokevannet, om du vil. Couscous er forskjellig fra land til land i Nord-Afrika, men stort sett bruker man bare salt og pepper blandet i couscousen. Paprikapulver er jo også godt, det bruker de vel i Tunisia, tror jeg.
Jeg har aldri spist couscous ute på restaurant, så jeg vet ikke hva man får servert der.
Det var det jeg hadde i skapet, men jeg kan godt bruke vanlig couscous også, det er alltid det jeg har brukt før. Jeg hater boil in bag-ris, men couscousen er ganske grei siden en slik pose passer akkurat til denne retten og siden jeg slipper gryteoppvask. Smaker faktisk helt det samme, og ja, jeg har spist MYE couscous i mitt liv. Elsker det. :)
PS: jeg rører en god del smør inn i couscousen uansett, når den er helt oppi bollen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.