Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hovedrett til åtte personer?

#1

vixen sa for siden:

Jeg tøffa meg litt her før jul da jeg var ute med en gjeng og spiste. Da sa jeg at vi må gjøre det igjen og jeg kunne lage maten. Så her er jeg da. Jeg tenker noe slags salmalaks ( kom gjerne med konkrete tips her også) til forrett. Til dessert tenker jeg banoffee pie i porsjonsformer. Så er det hovedrett da til såpass mange. Ser for meg kjøtt, men helst ikke lam for det er jeg ikke glad i. En gjest tåler ikke skalldyr og en gjest skal helst ha uten gluten.

Det letteste er jo egentlig god biffgryte, men usikker. Ønsker det skal være litt fint, men samtidig overkommelig. Hva ville du laget til åtte stk til penere middag?


#2

Selma sa for siden:

Helstekt oksefilet? Vi serverte helstekt oksefilet med stekte poteter, sopp, babygulrøtter og aspargesbønner på nyttårsaften. Saus lagde vi av gorgonzola-ost


#3

løve70 sa for siden:

Enig. Helstekt indrefilet med godt tilbehør er både enkelt og fint.


#4

Che sa for siden:

Indrefilet av okse er lett å få bra om har steketermometer


#5

vixen sa for siden:

Det har jeg faktisk aldri prøvd, men kan vel tenke tilbehør som man gjør til biff? Kanskje ev snoke i svogers fryser og finne indrefilet av hjort? Jeg er veldig glad i hjemmelaget bearnaisesaus, men plutselig skiller den seg...


#6

vixen sa for siden:

Altså det er jo biff som ikke har blitt oppdelt :humre:


#7

iben sa for siden:

Bacalao:)


#8

liefje sa for siden:

Coq au vin, biff bourguignon eller stroganoff er i alle fall enkelt å lage til såpass mange. I tillegg veldig greit med sånne ting som man kan lage klare på forhånd og bare varme til gjestene. Jeg er alltid litt "redd" for store kjøttstykker fordi de har blitt for tørre noen ganger, men steketermometer løser jo mye.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde også tenkt at en gryterett kunne bli både enkelt og godt. Mannen min lager en veldig god boeuf bourguignon og jeg lager god chilli con carne. Begge deler med høyrygg som kjøtt. Hvis den bare får kokt lenge nok, så pleier det å bli riktig så bra.

Sånn rent bortsett fra når alt kuttes opp, så tar det jo ikke noe lengre tid å lage mat til 4 enn til 15. Kokinga er jo uansett det som tar tid, men da trenger man bare å røre litt innimellom og da er det tid til å dekke bord og lage forrett.


#10

Toffskij sa for siden:

Støtter forslaget om en eller annen form for langtidskokt kjøtt. Osso buco (kalveskank) er veldig godt og er sånn mat som bare står i ovnen og gjør seg helt selv. Det klassiske tilbehøret er risotto milanese (safranrisotto), som riktignok er litt mer jobb, men utrolig godt.


#11

Heilo sa for siden:

Reinsdyrsteik er også veldig godt, og enkelt å få til. Jeg pleier å brune den i jerngryte og så sette gryta i ovnen for steking, med steketermometer. Med litt grønnsaker og vann og/eller vin og/eller juice i gryta blir ikke kjøttet tørt, og du får en fin sjy å lage saus på. Hjemmelaget potetstappe er godt til.


#12

kamp sa for siden:

Kaldt vann og stavmikser fikser det


#13

Addison sa for siden:

På nyttårsaften hadde vi denne til forrett, knallgodt: trinesmatblogg.no/recipe/laksetartar-med-avocado-og-mangosalsa/

Hang ikke riktig så pent sammen som på dette bildet, men jeg brukte former og ikke sånne ringer hun nevner.

Til hovedrett hadde vi for øvrig helstekt kalkunfilet, nydelig og saftig, med vintersalat samt ovnsbakte grønnsaker og hasselbackpoteter. Det ble veldig godt! trinesmatblogg.no/recipe/kalkunbryst-med-portvinsaus-vintersalat-og-hasselbackpoteter/


#14

m^2 sa for siden:

Jamie Olivers Gravlaks er vidunderlig god og perfekt til forrett; den er ganske enkel å få til men må lages på forhånd. Vi har faktisk ofte lagd den av salmalaks, fordi det er lettvint ift skinn og sånt og her vi bor er det uansett ganske ofte på tilbud.

Her er en "tutorial"

Bildet på websiden er horribelt - sånn blir laksen seende ut sånn ca når ferdig:

Vi skjærer tynne skiver, lager en liten "rosett" og serverer på en melba-kjeks (eller skjær skive av en baguett og rist den litt lett i pannen), med en dæsj senneps-saus under, og litt creme fraiche og en dillkvast på. 3 til hver. KJEMPEgodt også blir folk så imponerte når man sier man har gravet det selv, og det er alltid et pluss :knegg:

Her er et bilde lånt fra nett som viser sånn ca hvordan det blir. (men vi har som sagt sennepssaus under og creme fraiche - av og til med en dæsj pepperrot i - på toppen, og en liten dillkvast til pynt)

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=64488&amp;d=1579088550[/img]

Sa jeg at det ble sinnsvakt godt? :knegg: Vær forsiktig hvis du prøvesmaker, det er lett å spise opp så det ikke blir noe til gjestene :sparke:


#15

m^2 sa for siden:

Middagsforslag; en eller annen boeuf bourguignon.

Eller denne kjempegode som vi hadde til et middagsselskap (til 16) i høst: en litt annerledes Biff Stroganoff som var utrolig god! Vi serverte med rødbeter og syltagurk, og en grov potetstappe med skallet på og masse smør oppi. Stor suksess og enkel å lage på forhånd.


#16

Mamari sa for siden:

Brukte du brandy/mørkt øl eller droppet du det?


#17

m^2 sa for siden:

Mørkt øl! Man smakte det egentlig ikke i særlig grad - men kanskje det ga litt fylde? Godt var det hvertfall. Merk at det er gluten i øl, vanligvis - brandy gjør nok samme nytta.


#18

vixen sa for siden:

Dette tror jeg blir forrett. Takk for tips. Bruker å spise noe lignende med ponzosaus til. Godt! Eventuelt har jeg lyst til å prøve den selvgravede laksen som ble linket til.

Søstersen tipset om marokkansk lammegryte. Jeg er ikke så superglad i lam, men i sånn gryte blir det sikkert godt. Må være «fint» nok det? trinesmatblogg.no/recipe/marokkansk-lammegryte-med-couscous/

Henger ikke helt sammen når det gjelder stil de tre rettene, men så lenge alt er godt så.

Noen som har vintips? Spesielt vanskelig til den marokkanske med så mye krydder kanskje?


#19

Madicken sa for siden:

Om du ikke allerede har bestemt deg; gå for boeuf bourguignon. Det er sååå godt, enkelt å lage og alle liker det. Med en god potetmos til kan det bare bli tipp-topp! :nam:

(Og så synes jeg dette passer bedre til de andre rettene dine enn lam.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.