Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags kake og glasur under MMF?

#1

Timar sa for siden:

Jeg skal lage bursdagskake med fondant til barnebursdag.

Tanken er å lage en enkel sjokoladekake, men jeg tenkte å høre med dere hvilken kake dere syns er best under fondant? Sjokoladekake med sjokoladeglasur? Med smørkrem/ostekrem? Annen type kake inni? Annen type krem?


#2

Mex sa for siden:

Jeg har brukt sjokoladekake og smørkrem. Syns det har fungert best.


#3

Myria sa for siden:

Jeg gjør som Mex og skal gjøre nettopp det i morgen. Enhjørningkake er bestilt. :nemlig:


#4

ingling sa for siden:

Jeg har brukt sjokoladekake (Toro, sågar) og smørkrem med Philadelphia siden jeg synes vanlig smørkrem blir litt i overkant søtt. Jeg bruker sjelden fullt "lokk" med fondant, men lager figurer etc. med det noen ganger.


#5

Fersken sa for siden:

Stort sett Toro sjokoladekake og sjokoladesmørekrem.


#6

Timar sa for siden:

Ok, da prøver jeg meg på Toro sjokoladekake med tynt lag smørkrem. Slike fondant-kaker pleier å være mer populære for utseendet sitt enn smaken, men det hadde jo vært kjekt om ungene faktisk spiste den også.

Her er det Ninjago-kake som er bestilt. Og dumme, dumme meg har vist guttungen bilde på Pinterest, så han tror jo han kommer til å få en skikkelig kul kake. :lol:


#7

Mex sa for siden:

:heia:
Dette klarer du!


#8

veobra sa for siden:

:heia:


#9

Myria sa for siden:

Det klarer du! :jupp:

Jeg har ikke vist bilde. :knegg: Så jeg er litt friere, uten at det er så veldig stor trøst. Men kake blir det.


#10

Timar sa for siden:

Få se hva du har tenkt på da! :hyper:

Jeg har bare laget en sånn "fancy" mmf-kake før, og det var faktisk enklere enn jeg hadde trodd, dog betraktelig mer tidkrevende.


#11

Myria sa for siden:

Jeg tenkte kanskje noe sånt som dette.

Jeg har to pakker med hvit fondant. Skal dekke kaken med det og bruke litt til å lage horn (har spiselig gullstøv jeg håper lar seg pensle på :humre:) og forhåpentligvis pene ører (evt dropper jeg ører). Jeg har både rosa, gul og blå pastafarge til man. Øynene tenkte jeg å bare tegne/male på med en av de mørkeste fargene jeg har.

Jeg har brukt fondant til bursdagskaker før, men det var enklere kaker (Minionsansikt og sånt). Jeg har aldri laget noe som skal holde seg stående (ører og horn) så det er det jeg er spent på her (tenkte å bruke en grillpinneri tre inni hornet) samt at jeg håper jeg kan spraye manen på pent.


#12

Timar sa for siden:

Så kul, Myria! Den ser noen hakk mer avansert ut enn min grønne. :knegg:

Jeg så en youtube-tutorial på en Ninjago-kake der fjeset var på siden og med flere byggverk av fondant. Bakeren der tilsatte noe i fondanten og lot den tørke før byggverkene ble plassert på kaka. Kanskje det vil funke for ører og horn også? Hun her tilsetter noe jeg ikke vet hva er i marsipan for å få den stivere, kanskje det funker i fondant også. :www.kjoekkenmagi.no/modellering-av-menneske/


#13

Myria sa for siden:

Det var ikke dumt. :jupp: Har ikke tenkt på at fondanten kan tørkes først. Får teste ut litt.


#14

Nextlife sa for siden:

Myria har gitt meg oppskrift på marengssmørkrem, den er en slager i barnebursdager.
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=187141

Jeg tar av litt av smørkremen før jeg har sjokolade i, og bruker den til å dekke kaken før jeg har på fondant, sjokoladekrem under fondant skinner gjennom og gir en ulekker farge.
Smørkremen har veldig godt av å stå litt i kjøleskapet før den brukes til dekorasjon, den oppfører seg bedre og mer stabilt da. :nemlig:

Jeg ga opp hornet så vidt jeg husker, og brukte en iskjeks jeg trakk med fondant og penslet på med gullstøv. De typene gullstøv jeg har hatt blir penest med bittelitt vann i før de pensles på.

Ørene kan med hell lages et par dager i forveien slik at de får tørket litt, det samme om du skal stikke ut blomster eller annet av fondant.

Dette minner meg på at jeg har glemt å spørre hun som blir 8 år om 3 uker hvilken kake hun skal ha i år.


#15

Myria sa for siden:

Ja, marengssmørkrem er min favoritt også. :jupp: Så det blir nok en del av den i morgen. Jeg tenkte å lage hornet bare ved å trille ut en lang pølse (tykkere i den ene enden enn den andre) og tvinne rundt pinnen. Får se hvordan det går. Jeg har ikke iskjeks, så får evt springe ut og kjøpe om det ikke fungerer.


#16

Fersken sa for siden:

Under denne er det sjokoladekake og sjokoladesmørekrem. Lokket er marsipan, hakket mer spiselig enn MMF. :knegg: Den grønne er kjøpt ferdig farget, men den gule og svarte har jeg farget med cacas-farge kjøpt på Jernia.


#17

Marla Singer sa for siden:

Wow! :tilber: Jeg blir kjempeimponert, samtidig som at jeg er ekstremt glad for at jeg ikke har vist snart-bursdagsbarnet bilde av Frost-kaker slik jeg nesten holdt på å gjøre. Her blir det langpannekake med nonstop på eller noe slikt :knegg:, men veldig morsomt å se hva dere finner på.


#18

Myria sa for siden:

Sånn ble kaken. Hornet var vanskeligere enn jeg hadde tenkt (og ble veldig høyt i forhold til kaken, hehe), men det ble da et horn. Jeg droppet ørene. Vanlig sjokoladekake med marengssmørkrem oppå, dekket med hvit fondant og marengssmørkrem i ulike farger. Bursdagsbarnet var veldig fornøyd og det er det viktigste. :D


#19

Niobe sa for siden:

Jeg vil si sjokoladekake, eller annen kake som egner seg til å løfte bort MMF’en av og spises uten.


#20

veobra sa for siden:

Imponerende kaker!


#21

Timar sa for siden:

Så utrolig fin, Myria! Skjønner at bursdagsbarnet ble fornøyd!


#22

Timar sa for siden:

[b][/b]

Så kul!


#23

Mex sa for siden:

Flotte kaker! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.