Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når fryse pizzasnurrer?

#1

Taien sa for siden:

Jeg skal lage pizzasnurrer i dag slik at gutta har til matboksene framover i uka.
Men når bør de fryses? Mens de enda er varme, rett fra stekeovn til fryser? Kjøles på benken først, deretter i fryser?

Og spørsmål med opptining også: Når er de best? Legge frossen i matbokser og la tine fram til lunch, eller tine lett i mikro før de legges i matboksen?


#2

Lille meg sa for siden:

Maten bør kjøles ned så raskt som mulig for å forhindre bakterievekst i den temperatursonen hvor slikt skjer (som vel er verst mellom 10 og 40 grader). Problemet er at det å legge varme ting inn i kjøleskap eller fryser gjør at temperaturen øker i kjøleskap/fryser, og at maten som da allerede er nedkjølt, kan bli varmet opp.

Har du mulighet til å kjøle ned pizzasnurrene ute?

Angående tining: Jeg ville lagt pizzasnurrene i matboksen mens de var frosne. Hvis du lunker dem i microen før de legges i matpakka, så vil de bli varmet opp til en temperatur som er i vekstsonen for bakterier, og det er ikke å anbefale. Hvis du er bekymret for at pizzasnurrene ikke skal være tint til lunsj, så anbefaler jeg å heller tine dem opp i kjøleskapet natten over.


#3

Hyacinth sa for siden:

Det første:
Kjøl ned på benken og så fryser du så raskt som mulig. Men ingen varme greier i frysen!

Det andre:
Det første du sier. Til i matboks. De blir seige og ekle om du varmer i mikro og kjøler ned. Og de tiner i sekken.


#4

My sa for siden:

Jeg lar dem avkjøles på benken før de puttes i fryseren. Jeg synes også de blir seige og ekle hvis de har vært varmet i mikroen, det gjør jeg bare hvis de skal tines for å spises umiddelbart, hvis jeg absolutt ikke har tid til å tine dem i stekeovnen. Tining i sekken fram til matpause er supert, så sant de ikke skal på skitur eller av andre grunner oppholde seg utendørs i minusgrader selvsagt. Da tiner jeg dem i stekeovn først.

Bakterievekst hadde jeg ikke bekymret meg for uansett, så kort tid fra baking til frysing og fra tining til spising. Har aldri opplevd at ungene eller noen andre har blitt syke av å spise pizzasnurrer, samme når de har vært tint eller frosset.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager slike snurrer veldig ofte. Har et barn som ikke spiser brød. Hvis du vil ha et par tips som gjør livet veldig enkelt, så er det følgende:

-Bruk ferdig pizzabunn, type XL, med fullkorn
-Kjøp et billig glass med pizzasaus. Holder til tre store pizzabunner. Frys restene i glasset hvis du ikke lager så mye i slengen.
-I stedet for pizzasaus er det godt og lettvint med creme fraiche. Gjerne kombinert med pesto. Dette liker til og med guttungen min som ikke liker verken hvit pizza eller pesto.
-Spekeskinke funker godt med creme fraiche og pesto. Ellers bruker jeg ferdig oppkuttet skinke eller kutter selv av skinke vi har liggende.
-Mais smaker godt med skinke, og paprika er både fargerikt og sunt
-Rull sammen og kutt i biter. Du får ca 12-13 snurrer av en ferdigkjøpt XL-deig. Å lage slike pizzasnurrer går rasende fort, og det er ikke engang nødvendig å vente på at ovnen blir varm. Jeg steker dem på 225 grader. Du ser på dem når de er ferdige.
-Jeg legger dem i «takstensformasjon» på stekebrettet når de avkjøles. Da kommer det luft innunder og det går fortere. Kan også avkjøle på rist, men det er litt stress å vaske risten etterpå. :knegg:


#6

Fintdethei! sa for siden:

Når fryser pizzasnurrer, leste jeg. Og tenkte det var da en underlig problemstilling.


#7

Taien sa for siden:

Tusen takk for glimrende tips! Jeg bruker ferdig pizzabunn ja. Den med fullkorn. :glis:
Mais og paprika skal jeg bruke ja! De elsker skinke, så det blir snurrer med det.

Viktig å vite når de må få på seg ekstra klær. :nemlig:


#8

Bloppy sa for siden:

Poden lager pizzasnurrer til matpakker ca annenhver uke. Kjøler ned på benken, og så i fryser. Tar opp kvelden før og tiner i kjøleskap. Erfarte at de ikke var skikkelig tint til lunsj da han tok opp om morgenen.


#9

Taien sa for siden:

Jeg lot de kjøle ned på benken og puttet de så i fryseren. Nå tar jeg opp to hver til gutta om morgenen og legger i matboksen, og de er visst strålende fornøyde. (I dag fikk de i tillegg havrekjeks, så jeg vant vist Årets Mor medaljen i dag.:knegg:)


#10

Isprinsessen sa for siden:

Nå har jeg prøvd å lage pizzaruller slik beskrevet over her. Be synes det var vanskelig å gå de rullet stramt nok. Når jeg skulle løfte de opp på plata ble de litt rare.
Noen tips?


#11

Hyacinth sa for siden:

Det er umulig (synes jeg) å rulle de stramt. Jeg løfter dem over på brettet med en stekespade. Fyllet ramler og tyter ut, men jeg driter i det. Det henger fast etter de har blitt stekt. :knegg:


#12

Isprinsessen sa for siden:

Okey, greit å vite at det er et vanlig problem. De gang ganske greit sammen når de ble stekt så gikk fint. Det her blir nok en ny favoritt i huset og er nok billigere enn Grandiosa pizzarull


#13

Isprinsessen sa for siden:

Problemet er jo litt nå å ikke spise alle på en gang.


#14

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Jeg tåler det ikke, så det er jo i grunnen greit. :knegg:


#15

Isolde sa for siden:

Eldste har spist pizzasnurrer til lunsj i et år. Lager de på nennes deig, kjøler de ned på rist på disken og pakker i poser. Tar opp hver morgen og legger i matboksen. Tiner til lunsj. Baker ca 1 gang i mnd.


#16

Isolde sa for siden:

Pizzasnurrer blir absolutt finest om man baker det som gode bergenske skillingsboller. Altså litt tykkere deig enn ferdig pizzadeig. Kanskje 0,7 cm tykkelse på deigen, og godt med etterheving. Aldri problemer med at de ikke ser bra ut når jeg bruker nennesrundstykkedeig som grunndeig. Den har jo ekstra protein med cottage cheese også. Tilsette også litt havremel for å øke fiberinnhold, kanskje rasper en gulerot i deigen. Til og med gutten min med autisme sensoriske følere merker ikke det. Bruker Idun saus. Raspet bogskinke ( blir tynne nok biter) og bacon biter.


#17

Taien sa for siden:

Det jeg gjorde som gjorde susen denne gangen var at når jeg hadde rullet dem (slik at bakepapiret under bunnen ble som et ytterst lag) klemte jeg lett sammen og la rullen i fryseren en time ca. Da var de helt topp å skjære i skiver, og holdt formen godt under steking


#18

Hyacinth sa for siden:

Det har aldri falt meg inn at de skulle bli fine. :knegg: Mest mulig fyll er mitt mål.


#19

Taien sa for siden:

Nei FINE blir de ikke, men jeg syns fyllet holdt bedre med den versjonen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.