Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet igjen: Kjøttdeig

Kan kjøttdeig som gikk ut i går spises?

  • Spis det
    16 stemmer
  • Hiv det
    18 stemmer
  • Alle andre tenkelige svaralternativ
    6 stemmer
#1

Agent Scully sa for siden:

Jeg har sagt det før: vi trenger et eget underforum :nemlig:

Men uansett: oppgaven idag lyder:

-kjøttkaker i karbonadedeig
-økologisk kjøtt
-vakumpakket hos fabrikant (altså ikke i sånn viklete plast i butikken)
-kjøpt igår
-gikk ut på dato i går (03.01.08)
-var rød på farge, nå grå i midten
-lukter våt hund ved nærsniffing

Påll kommer selvfølgelig


#2

Martis sa for siden:

Ikke spis det. :rynker på nesen:


#3

mosol sa for siden:

Våt hund, hmmm. Hva lukter det av fersk kjøttdeig, da?

Jeg hadde stekt litt og smakt på det. At den er grå skyldes vel bare at det ikke lenger tilsettes matsminke som holder kjøttdeigen rød lenge.


#4

Misteri sa for siden:

Tja. :gruble:


#5

Pingis sa for siden:

Det går jo stort sett bra, men jeg er ganske skeptisk til kjøttdeig. Jeg mener, det er jo utrolig deilig bakteriemat også.


#6

Divine sa for siden:

Nå vet jeg ikke hvordan kjøttdeig skal / ikke skal lukte ved nærsniffing, men dersom holdbarhetsdatoen er det eneste du reagerer på, så hadde jeg spist den. Hadde jeg vært tvilende til noe som helst aspekt ved selve kjøttet, hadde det gått i søpla.


#7

Veronal sa for siden:

Ledetråden i oppgaveteksten ligger i "våt hund". Som vi alle vet så lukter "våt hund" vondt og nærmere bestemt "surt". Lukter kjøttdeig "surt" så spiser vi den ikke.


#8

Divine sa for siden:

Jeg synes ikke våt hund lukter surt. Våt hund er den verste lukta i verden, men SURT er en betegnelse jeg aldri ville brukt på det. Men ja, hvis kjøttdeigen lukter SURT, skal den selvsagt kastes sporenstreks.


#9

Veronal sa for siden:

Pfft, du er kanskje et hundemenneske? :skeptisk:

:knegg:


#10

LilleRosin sa for siden:

Jeg er enig med Divine.


#11

Propella sa for siden:

Her ville det bli kastet. :nikker:


#12

Divine sa for siden:

Hundemenneske? Moi? ALDRI! :snurt: :kattemenneske:


#13

Agent Scully sa for siden:

Fasit:
Mannen kjøpte ny kjøttkake - samme type, denne gangen med utløpsdato 08.01.08. Denne var en HELT annen farge, rød og fin, og luktet ikke da den ble åpnet.

Det som imidlertid er litt snodig var at det smakte våt hund av de nye burgerne etter at de var stekt. Så det kan faktisk ha vært en iboende egenskap hos den aktuelle okserasen som blir brukt til denne type kjøttkake. Eller at det er Guds straff for å kaste mat ...


#14

Miss Norway sa for siden:

Pyse. Så fremt du stekte den SKIKKELIG gjennomstekt så ville jeg ikke brydd meg om en eneste dag på overtid. Eventuelt kunne du slengt den i frysen og så stekt den fra dypfrosset tilstand. Da hadde den vært trygg i mine øyne. Med forbehold om at det ikke er salmonella i massevis i det der landet ditt.

Eller du kunne ringt og spurt din mor.


#15

safran sa for siden:

Når det er en dag som skiller på ferskvarer, så lukter jeg. Jeg har jo også fått ferskvarer som blir dårlige før de har gått ut på dato. Irriterende.


#16

Strå sa for siden:

Jeg pleier å sjekke lukten mer enn datoen. Ingen er blitt syke av mat her i Stråhjemmet. Våthundluktende mat hadde jeg muligens kastet.



#18

Agent Scully sa for siden:

Hvem snakker om sykdom, det var fredagskosen jeg var mest bekymret over ... :snurt: Man har da smaksløker som skal tas vare på.

Ringt min mor, særlig. I want to live, goddamit!


#19

Canisa sa for siden:

Hadde gjort som mosol, stekt og smakt!


#20

TGM sa for siden:

Og her har du samlet alle tenkelige andre alternativer på en gang. :knegg:



#22

Susse sa for siden:

Lukt, så kast om nødvenig.


#23

turi sa for siden:

Om du syns fersk/god kjøttdeig lukter våt hund, så hadde jeg stekt den og spist den. Om du IKKE syns den lukter det til vanlig, kaste kaste!


#24

Dixie Diner sa for siden:

EN dag? Haha, jeg spiser glatt kjøttdeig som har ligget i både 2 og 3 dager over datoen. Helst ikke mer da. Vet ikke med dere, men jeg steker alltid kjøttdeigen HELT gjennom, og om den i tillegg behandles ytterligere ved å feks. stekes i en lasagne, pizza eller lignende, ser jeg ikke problemet. Det er forresten svært sjelden kjøttdeig blir gammelt her i huset, kjøttdeig er snop for meg. Jeg elsker kjøttdeig.


#25

liefje sa for siden:

Den kan sikkert spises, men jeg ville ikke gjort det. Bare tanken paa at det kanskje muligens var noe galt, ville faatt meg til aa miste lysten paa den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.