Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deppa av snømangel

#1

Cumulus sa for siden:

Denne vinteren har altså vært sååå stusselig... Jeg bor i Oslo og har fått gått på langrenn EN gang!! Jeg blir så deppa av at det er så mørkt og at jeg ikke får gått langrenn.

Er du glad eller lei deg for snømangelen?


#2

Pøblis sa for siden:

Jeg er VELDIG glad for å slippe slaps og hålke.

Og nå har vi kommet så langt ut på vinteren at nå kan snøen bare la vræl å komme. :trasser:


#3

Magica sa for siden:

Jeg er sur for at vi ikke har hatt snø nok til å lage skiløyper i lysløypa mi, så jeg har ikke gått på ski en eneste gang. Håper det blir et par snømåneder!


#4

Anne C sa for siden:

Jeg er utrolig glad for å slippe snøen, jeg er ikke noe vintermenneske og holdt på å gå fra sans og samling for to år siden når det var så sykt mye snø. Jeg følte at jeg ble kvalt av den.


#5

Strå sa for siden:

Jeg er ikke deppa av snømangel, men hadde ikke blitt lei meg om det kom snø igjen. Dessverre har det vært en del glatte steder likevel så Mutter'n har holdt seg mye inne og det er ikke bra for henne. Det er jeg litt deppa over.


#6

Pøblis sa for siden:

Enig! :ja: Og på tampen av den vinteren, gled jeg på siste rest av hålke og brakk overarmen. :hylgrine: Etter det har jeg fått et helt nevrotisk forhold til hålke og snø og vinter.


#7

Che sa for siden:

Her kommer det snø - så regner det, så fryser det på - og jeg er innmari lei av holkeføre.

Enten skikkelig vinter eller ingenting, takk! (Bor i feil landsdel, da)


#8

Blånn sa for siden:

Jeg vil også ha ordentlig vinter. Med stabilt noen få minus og snø. Blir også trist av det her!


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg er lei meg for at det ikke er skiføre, men når først galt skal være, så er jeg glad for at det stort sett har vært tørt. Ikke slaps, ikke hålke. Fin asfalt å løpe på.


#10

007 sa for siden:

Her i Bergen er det ingen snø, bare grått pissregn. Men vi har jo hatt en dag og tre timer med sol hittil i 2020 (true story), så vi skal ikke klage. :stuart:


#11

noen sa for siden:

Jeg elsker snø og skigåing og er så heldig at jeg bor et sted der jeg har snøen nære nok til at jeg får gått jevnlig på ski i nydelige løyper.

Jeg skulle gjerne hatt litt mer snø rundt huset, men værmeldingen tyder på regn ut i uken her jeg bor. (Men snø litt høyere opp. :hjerter: )


#12

Serena sa for siden:

Her har det ikke vært noe snø denne vinteren, og det har ikke vært mye glatt eller kaldt ute heller. Jeg er takknemlig for mildværet, som gjør at kroppen slipper å være så vinter-stiv som den pleier, men det er litt kjedelig at ungene ikke har fått en eneste tur på akebrett eller ski.


#13

Bluen sa for siden:

Jeg elsker denne januarmåneden! 5 pluss, helt bare veier og fin vintersol er perfekt for en helårssyklist og -fotballmamma. Jeg går uansett lite på ski i hjemtraktene og savner ikke snøen på en flekk. Det er praktisk og behagelig med det været vi har vært så heldige å ha nå.


#14

Myria sa for siden:

Jeg er kjempeglad. Dette er værmessig den beste januar'en vi har hatt på årevis. :D:D:D


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg setter pris på at det ikke er glatt, men jeg skulle gjerne hatt snø, men enda mer ønsker jeg meg sol!

Slik dere har det på Østlandet nå, er en helt vanlig vestlandsvinter. Så dette er jo normalen for meg. Det betyr ikke at jeg liker det. Det er fryktelig mørkt. Slik det er nå er det jo alltid fra oktober til og med mars, og jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til lysere tider.


#16

Bluen sa for siden:

Det er veldig mye lysere allerede her jeg bor. Før jul var det mørkt rundt halv fire, mens nå runder klokka fem før det er helt mørkt. :vilha:


#17

løve70 sa for siden:

Jeg er forsåvidt fornøyd med at det ikke er snø i lavlandet, men på hytta derimot :gaah:


#18

Fløyel sa for siden:

Denne vinteren har passet meg ypperlig. Blir savnet av snø for stort drar jeg evt til fjells, men har ikke kjent det behovet enda.


#19

Blondie sa for siden:

Jeg synes det er mørkt og trått, savner snø. Langrennsskiene mine ble stjålet i fjor, så jeg hadde ikke kommet meg på ski likevel, men det er noe med muligheten. :knegg:


#20

Musemus sa for siden:

Her er hele byen holke, ser ut som istiden. Jeg hadde glatt (:D) tatt snø istedenfor dette her.


#21

My sa for siden:

Samme som Che.


#22

Input sa for siden:

Jeg er gravid med bekkenløsning denne vinteren og er egoistisk sett glad for at det ikke er snø, da ville jeg vært enda mer isolert enn jeg er. Nå klarer jeg å gå korte turer fordi jeg kan ha på gode joggesko, slipper å gå i tung snø og det ikke er glatt. Når det først er sånn er jeg også glad det er tørt. Men jeg skjønner jo hva den ene varmerekorden, snømangelrekorden og andre rekorder etter den andre betyr, og det blir jeg veldig lei meg og redd av.


#23

polarjenta sa for siden:

Sånn har det vært her også. Nå kom det en dunge snø på torsdag og det er meldt kaldt framover så kanskje vi får beholde den litt. Sånn der regn, så snø, så regn, så kaldt sånn at det blir holke syns jeg er slitsomt. Jeg blir ikke deppa, men lei blir jeg.


#24

millact sa for siden:

Ja! Her har du meg også.


#25

millact sa for siden:

Her også. Deilig!


#26

frukt sa for siden:

Nei, blir ikke deppa av det. Det er kjekt om det kommer nok snø til at barna kan ake, eller at vi kan reise et sted å gå på ski. Men samtidig er det litt greit å slippe slaps og is.


#27

Stompa sa for siden:

Hvilken snømangel? :mumle:


#28

Niobe sa for siden:

Nå er jeg jo vestlending, så snømangel er normalen. Og som hyppig Oslofarer, så setter jeg pris på mildvær og barmark i begge ender. Jeg hadde ikke hatt klær til snø og kulde.


#29

polarjenta sa for siden:

Har dere hatt mye snø hele vinteren?


#30

Kirsebær sa for siden:

Jeg bor sammen med Che. (Ja, ikke sammen da, men på sammen sted :knegg:) Og er som henne lei av holke og umulig føre å bevege seg på. Jeg hater, hater, hater is og glatte veier der jeg skal gå.

Jeg savner ikke snø. Jeg går ikke på ski, jeg aker ikke, og jeg er ferdig med barn som skal bygge og leke og alt slikt.


#31

Erica sa for siden:

Jeg syns snømangelen her i byen er kjip. Vi er vant til å kunne spenne på skia 150 meter fra huset og nå et flott løypenett i skogen her kjapt og greit. Nå er det bare is og hålke, og vi må kjøre en stund for å få gått på ski. Det går det altså, men når det i tillegg er hålke alle steder er det ikke gøy. Jeg datt og slo hodet i isen for 1,5 uke siden, da var det kjempeglatt, men siden vi hadde strødd trodde jeg det ikke var så glatt. Men strøinga hadde forsvunnet ned i isen, så bena bare forsvant under meg. Flaks det ikke gikk verre enn det gjorde.

Så ja til snø!


#32

Strå sa for siden:

Jeg blir også deppa og småredd over værutviklingen.


#33

Mex sa for siden:

Jeg tar heller snø enn det føret vi har nå. Is, is og mere is.
I går bulket jeg bilen.. pga is.
Det er lite snø i skibakken også, så ungene er superskuffet og jeg har nå sagt at jeg ikke blir med dem i bakken før det kommer mer snø. Livsfarlig slik det er der nå.


#34

Hyacinth sa for siden:

Leser i avisa at noen barnehagebarn har funnet en stålorm ute nå. Huff. Ikke bra. Det er også observert en gjeng reinsdyr i nærheten, og en avisleser hadde sett både en sommerfugl (dagpåfugløye) og en løvetann i en hage.


#35

Stompa sa for siden:

Njaeiii, men det kommer jo stadig vekk en runde, som smelter, blir til slaps, fryser på og får et nytt lag oppå seg. :mumle:


#36

polarjenta sa for siden:

Her regner omtrent alt bort når regnet setter i gang. Så får vi jo en ny runde osv. Men nå loves det stabilt en liten stund fremover, så får vi se om det slår til.


#37

amylin sa for siden:

Jeg blir deppa over at det skyldes klimaendringer, men på et personlig plan savner jeg ikke snøen. Og er enig med Pøblis, nå er det på tampen av vinteren så nå kan snøen bare holde seg unna.


#38

My sa for siden:

På tampen av vinteren? I januar? :skeptisk:


#39

Isprinsessen sa for siden:

Det er jo nå vinteren virkelig begynner.


#40

C3PO sa for siden:

Begge deler. Jeg liker godt å stå på ski, og kan komme meg rimelig raskt til skogen. Men jeg er også løper, og det er deilig å kunne løpe ute med vanlige sko.

Minner veldig om vintrene 89 og 90, tror jeg det er, da jeg prøvde å gå på skikurs, men snøen smeltet bare bort. Jeg fikk ikke fullført kurset før 3. forsøk.


#41

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg bor på sørvestlandet, så snø er uansett ikke normalen. Skulle gjerne hatt noe mer sol, men er takknemlig for at det er stabilt mildt og ikke veksler mellom pluss og minusgrader. Skulle gjerne hatt noe mer snø på fjellet da.


#42

LilleT sa for siden:

Enig i dette. Her jeg bor er det knopper på trærne og hvitveisen har begynt å komme. Slike ting blir jeg vanligvis glad av, men når det skjer i januar, blir jeg bare trist.


#43

Frøydis sa for siden:

Mangler dere snø er det bare å komme til meg! :knegg:

Jeg er lei av det varierende været som er. Regn, snø, storm og fokk.


#44

Anne C sa for siden:

Sånne effekter av snømangel er jo ikke bra i det hele tatt.


#45

veobra sa for siden:

Jeg savner snø og skiløyper. Dessuten er vinterjakka mi for tykk til fem pluss. :mumle:


#46

Mikkeline sa for siden:

Vi har hytte på fjellet, så snøbehovet føler jeg er dekket. Vinteren på vestlandet har likevel vært mer mørk, grå og våt en ellers. Savner lys og høy himmel!


#47

Trixie sa for siden:

Vi har hatt et par snødager, og det er moro, på jobb.
Forrige uke var nydelig, mildt og sol flere dager, men det er jo skremmende synes jeg.
Bare det ikke blir kaldt uten snø, det er håpløst for barna på jobb.


#48

Lavender sa for siden:

Nei, er så glad strømregningene er lave og innkjørselen er trygg for is og snø. Trenger ikke kjøre så langt for en skitur, eller slalom tur. Helt fint. Går i tynn ulljakke og sneakers, nydelig.


#49

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg leser bare deppa av søvnmangel... :knegg:

Men ja, litt deppa over mangel av snø på hytta, ellers går det helt fint.


#50

Toffskij sa for siden:

Jeg synes det er skummelt, men det er jo virkelig umulig å savne hålke, som er det verste som finnes.


#51

Hyacinth sa for siden:

Dette er forøvrig andre vinteren på rad at jeg ikke har giddet å kjøpe vintersko til poden. Han går uansett i joggesko hver dag. Og det gjør vi andre i familien også. Det er aldri kaldere enn fem pluss.

Det regner mye, da. Det er jeg drittlei av.


#52

Heilo sa for siden:

Har ikke snømangel i nord, men januar har vært mild med mange regndager så vinterværet er sånn sett enda mer ustabilt enn normalt. Jeg blir generelt deppa av unormalt vær, også veldig varmt sommervær i nord gjør meg utilpass og lei meg, fordi det er en påminning om de pågående og irreversible klimaendringene. Helt snøfri vinter i nord vil være veldig trasig, særlig i mørketida.


#53

Floksa sa for siden:

Vi har snø her jeg bor. Men jeg blir skremt av det endrede været. Normalt har vi -15 til -35 i januar. Nå har vi hatt mange dager med pluss. Det gjør meg trist.


#54

My sa for siden:

Ja, denne vinteren er virkelig til å bli trist av.


#55

millact sa for siden:

Ja, særlig på Sørlandet. Vi får ofte mye snø i jan, feb og mars og ofte alt på en gang.


#56

Tallulah sa for siden:

Ja,jeg syns dette er trist og skummelt. Jeg vet jo at det på søndre østland er vanlig med snøfrie vintre innimellom, men det er noe med summen her som jeg ikke liker.

Og for egen del syns jeg godt det kan være skikkelig med snø et par måneder på midten, slik at unger kan ake, gå på ski og leke i snøen.

Men samtidig er jeg er også. :knegg: Nå er hele hodet mitt innstilt på vår.

Samme her. Hiawata har et par som passer ganske akkurat, så hadde egentlig tenkt å se om vi fant noen nye på salg, enten før eller etter jul. men det har ikke blitt noe av. Han har et par lave goretex tursko som han har brukt siden september, som egentlig ble kjøpt inn som fjelltursko. De er egentlig bare joggesko med litt kraftigere såle.


#57

My sa for siden:

Ja, mars er en stor snømåned her også. Derfor blir jeg alltid litt fascinert av alle som blir SJOKKERT (på facebook) over at det snør i mars. Hvert.Eneste.År. :knegg: Og jo da, det er like vanlig med snø i mars på Østlandet også. April også, for den saks skyld. Selv om påsken vanligvis er vårlig kan det fint komme noen snøbyger etter det også.

En kollega av meg fra et sydligere land kommenterte det samme nettopp. Første året hun bodde i Norge trodde hun virkelig hun var vitne til noe uvanlig da det snødde i mars-april, på grunn av nordmenn sin reaksjon på dette. Også skjedde det samme året etter, og året etter der igjen. Nå har hun bodd i Norge i 10 år og har sluttet å bli overrasket, siden det skjer hvert år, så hun har skjønt at det er helt vanlig, mens nordmenn tydeligvis ikke har skjønt det enda. :hehehe:


#58

Polyanna sa for siden:

Det er gudsjelov IKKE vestlandsvinter her nå. Eller, i dag er det det, med mørkegrå himmel og regn. Før jul var det vestlandsvinter med grått, sludd og våt snø en dag eller to, litt hålke, mer regn....

Etter jul har det vært tørt og sol mye av tiden, i det minste.

Det er heldigvis ganske vanlig at snøen kommer fra sent januar, da, så jeg prøver iherdig å ikke tenke VÅÅÅÅR! :lykkelig:.

Jeg er litt lei meg for at denne vinteren som har vært perfekt for skøyteturer i marka, sammentreffer med at eldste, som er den som er mest glad i skøyter, er skadet. :trist:


#59

Anne C sa for siden:

Men vinteren er jo IKKE over på Østlandet, det kan fint komme masse snø i februar og mars.


#60

tink sa for siden:

Her vest er det grønt. Med tanke på klimaendringene kan man bli deprimert av mindre, men sånn til hverdags er jeg overraskende lite deppa over manglende snø og kulde.


#61

Input sa for siden:

Jepp. Normalt sett er det vel da det bleier å være mest vinter, er det ikke? Jeg har alltid tenkt at det er logisk og fornuftig for skolene å ha vinteraktivitetsdag i februar.

Men, nå er det jo faktisk meldt "varmt og vått" helt frem til mars, så jeg har ikke store forhåpninger. For ungenes del hadde det vært fint. Sønnen skulle vært på skikurs i helga, men det ble avlyst pga. manglende snø, noe jeg ble overrasket over, siden det skulle holdes et sted med kunstsnø. Vi har en arena med kunstsnø rett ved her vi bor, og der var det i hvert fall folk som gikk på ski i går.


#62

liefje sa for siden:

Jeg ELSKER denne vinteren. Snø i byen er grusomt. Bor veldig sentralt i Oslo og pleier å være skikkelig plaget av slaps, skitten snø og ikke minst av saltingen som gjør det hele enda verre, særlig for hunden min. Jatakk til snø på fjellet, neitakk i byen.


#63

Selma sa for siden:

Den siste måneden har vært en evig rund-dans mellom snø, sludd og regn ispedd en god dose vind og hålke, så jeg er sånn passe værsyk nå. Ønsker meg en periode med stabilt vintervær og litt sol nå ja. Heldigvis blir ettermiddagene lysere nå!


#64

Candy Darling sa for siden:

Men det er visstnok fantastiske skøyteforhold på vannene i marka, så det er jo absolutt rom for vinteraktivitet!

Jeg må innrømme at jeg ikke savner snø og is på sykkelveien, men savner skiføre i marka.


#65

My sa for siden:

Her er det ikke skøyteis heller. :sukk:


#66

Bluen sa for siden:

Her var resten av familien på skøytetur i Romeriksåsen i går - kunne visst gå kilometervis. (Jeg ville selvsagt ikke blitt med om noen tilbød meg 10 000 kroner. :knegg: ) På Lørenskog har de dessuten nylig åpnet en hall hvor man både kan kjøre slalåm og gå på langrenn innendørs. Kanskje ikke helt den samme naturopplevelsen, men! :humre:


#67

Maverick sa for siden:

Jeg blir deppa av snømangel. :leppe:

Og jeg kommer til å bli deppa når det snør i slutten av februar. :leppe:

I mellomtiden benytter jeg vårfølelsen til å gjøre vårrengjøringsarbeid i garasje og bod og hage.


#68

Isolde sa for siden:

Blir ikke deppa av snømangel. Da må jeg slutte. Blir litt depp av storm og regn på ente uken, men overlever. #vestlending


#69

Madicken sa for siden:

Dette er den første vinteren på lenge at jeg ikke har planer om å emigrere på grunn av evigvarende slaps og holke. Fint og kritthvitt snøføre er det jo uansett aldri mer enn et par dager her vi bor. Men vi har bra skiføre på hytta, og jeg gleder meg til vinterferien.


#70

GinaK sa for siden:

Jeg liker vanligvis snø men synes Oslovinteren er helt topp i år. Deilig med vare veier.


#71

Strå sa for siden:

Kunstsnøen smelter i plussgrader den også. Hvis laget med kunstsnø ikke var gedigent så er det vel ikke mer igjen. Det er i hvert fall borte fra stedene som kan lage kunstsnø i nærheten av meg.


#72

Plingo sa for siden:

Deppa!

Lite å finne på i barnehagen for fireåringen. Hun hadde sett frem til en vinter hvor hun kunne ha med seg ski i barnehage hver dag (begynte på naturavdeling i høst).

Storesøster som er aktiv skiløper må på trening 45 min unna for å oppdrive nogenlunde forhold. Klubben skal arrangere skifestival i februar og vi må selvsagt jobbe dugnad (det i seg selv er ålreit), men det de fryktelig kjedelig når rennene må flyttes 45 min unna istedenfor 2 min unna. Det gir en del organisatoriske utfordringer.


#73

Malama sa for siden:

Snømangel her jeg bor er vanlig. Skiforhold rundt husene er ikke vanlig.

Men når det heller ikke er snø på fjellet en time unna. Da blir jeg litt snømangel-deppa ja. Både pga snømanglenen og tanker om hvorfor


#74

Gaia sa for siden:

Jeg syns det er helt forferdelig med en januar uten snø. :sukk: Jeg foretrekker bare veier fremfor holke, men det aller beste er jo mellom -3 og -5 og gnistrende snøføre. Ikke dette november-i-januar-tullet vi har hatt i år.


#75

GeekyGirrrl sa for siden:

Og jeg leser fortsatt søvnmangel.... :knegg:


#76

venla sa for siden:

Jeg hadde vært deppa om jeg hadde bodd i Oslo med det været som har vært der. Her i Trøndelag har vi i det minste fått snøfall et par ganger til at det er ok skiføre innimellom regnbygene.


#77

My sa for siden:

Er det? :skeptisk: Hvor? Jeg synes det har vært mest vind og regn. Mørkt og glatt. Når det endelig har kommet litt snø har likevel været vært så utrivelig at det ikke har fristet å gå på ski likevel.

#78

venla sa for siden:

Fint oppi Bymarka. Har tydeligvis vært kaldere der enn i byen.


#79

My sa for siden:

Ja, men det har jo ikke vært fint vær. Jeg gidder ikke å gå på ski i drittvær. I dag er det endelig ok vær da. Men i dag har jeg ikke tid til å gå på ski. :sukk:


#80

venla sa for siden:

Ja, det som har vært kjipt. Alltid dårlig vær i helgene jeg har tid til å dra på ski :(


#81

Input sa for siden:

Her hvor vi bor i Oslo hadde vi ganske fin vinter før jul. Vi bodde i sentrum før og der var det "aldri" vinter, men niåringen har hatt sin beste vinter nå. Han har vært mye ute og akt, bygget snømenn og lekt i snøen. Men vi bor høyt opp.


#82

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke om dette er normalen, men jeg har iallfall ikke lagt merke til det før: Hver bidige morgen de to siste ukene har jeg blitt vekket grytidlig av et vanvittig fuglekvitter i trærne utenfor. Det skjer om sommeren, men jeg kan ikke huske å ha opplevd det i januar. Det er forsåvidt koselig, men jeg vekkes, og det er utrolig intenst.


#83

noen sa for siden:

Mye nysnø har kommet i nærheten her, og det er mer i vente. :lykkelig:


#84

Fersken sa for siden:

Savner ikke snø og er dermed ikke deppa. Jeg oppsøker aldri snøen frivillig heller når det er snø.


#85

Cumulus sa for siden:

Hvor bor dere?? :confused:


#86

Svanen sa for siden:

Det har kommet noen cm her i ettermiddag. Jippi!! :gladspøkels:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.