Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips til saus i dag!

#1

Frantzen sa for siden:

Jeg skal ha lammekoteletter og trenger tips til en god sjy eller saus som kan lages fra bunnen av. Vil ha noe med en litt mer spennende smak enn den sjysausen jeg lager til svinekoteletter.


#2

rajraj sa for siden:

Hvis du koker ut panna med vann blandet med litt eplecider/juice og tilsetter litt mynte eller et annet friskt krydder, får du en sjy med litt ny vri.
Eller kok ut panna med fløte, klem litt sitron over og finhakket dill eller persille, evt. chili også hvis du liker hot saus.
Ellers synes jeg det er veldig godt med kald saus til lam - av typen krydret rømme/tzatziki.

fikk veldig lyst på lammekoteletter, og ser misfornøyd bort på kjøttdeigen som tiner på benken


#3

Frantzen sa for siden:

Takk for tips! :)


#4

Harriet Vane sa for siden:

I en annen kjele lager du jevning med mel og smør. Etter du har stekt kotelettene koker du ut pannen med vann og en dæsj portvin om du har. Jeg pleier å marinere lammekoteletter i hvitløk og rosmarin og da tar sausen god smak av dette.
Sil avkoket og spe jevningen med sjyen. Ha i fløte, negro for fin farge, smak til med salt og pepper. Har du ikke i noe portvin, tar du i en bitteliten dæsj brunt sukker. Mangler det litt syre så kan det være godt med litt balsamico oppi. En liten dæsj med fransk sennep gjør også sausen godt.


#5

Frantzen sa for siden:

Takk, Mim! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.