Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte har dere middagsgjester (som ikke «bare» er barnas venner)?

Hvor ofte har dere middagsgjester (foruten barnas venner)?

  • Aldri
    14 stemmer
  • Skjer bare noen få ganger per år
    42 stemmer
  • 4-7 ganger per år
    30 stemmer
  • 8-11 ganger per år
    17 stemmer
  • En eller to i måneden eller litt mer
    21 stemmer
  • Nesten en gang i uken
    0 stemmer
  • En gang i uken eller oftere
    1 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Overskriften sier vel det meste, ikke tell med når barnas venner spiser hos dere.


#2

Pelen sa for siden:

Vi har middagsgjester minst to ganger i måneden, trolig litt mer. Litt mer på sommeren enn på vinteren ettersom det er mange som kommer på besøk til hytten vår da.

Vi kan ha lav terskel på hva vi kan servere, i dag skal f.eks. noen venner komme over på litt mer avansert taco, men andre ganger er det treretters.


#3

Niobe sa for siden:

Vi hadde lenge hver uke, men det har vært 1-2 ganger i måneden en stund. Jeg har som mål å klare hyppigere igjen. Vi snakker mye lavterskel hverdagsmiddager, ikke middagsselskap.


#4

My sa for siden:

Jeg krysset av for 4-7 ganger i året, men når jeg tenker meg om tror jeg vi har litt mer enn det altså. Men det er uansett ikke veldig ofte.

Da har jeg ikke regnet med når vi har langveisfarende gjester som overnatter, slik som mine eller mannens foreldre, de spiser selvsagt middag også sammen med oss. Jeg antar du mente folk som kun kommer hit og spiser middag, og reiser hjem igjen etterpå.


#5

ingling sa for siden:

Jeg krysset for et par ganger i året, mulig det har vært litt flere det siste året hvis jeg tenker over det, men da type venninne av meg eller søsteren min som spiser med oss. Ikke middagsselskap, liksom. Det husker jeg ikke sist vi hadde.


#6

Blondie sa for siden:

Tja. Et par, tre ganger i året? Jeg er ikke veldig flink til å be folk på middag. Det hender oftere nå enn før at jeg inviterer til litt snacks og vin, da.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte aldri, men jeg har jo hele familien på julegrøt hvert år, vet ikke om det teller.


#8

Toffskij sa for siden:

Jeg synes det er veldig moro å lage mat til mange, og har egentlig lyst til å få det til ganske ofte, men i praksis blir det bare noen få ganger i året.


#9

Che sa for siden:

Svarte 4-7. Synes det er alt for sjelden (regner ikke med juleselskapeligheter og bursdagsselskap da) - tanken er der dog rett som det er.


#10

frukt sa for siden:

Det har jeg bortimot sluttet med.


#11

Blå sa for siden:

Tidligere var det minst en gang i måneden. Nå er det nok litt sjeldnere, men i hvert fall annenhver måned.


#12

Nextlife sa for siden:

Ettersom jeg ikke har hjemmeboende barn regner jeg de, barnebarn og barnas venner inn i gjestebegrepet her. Yngste datter tar gjerne med seg en venn eller kollega for å spise på mammas restaurant.:knegg: og barnebarna kan gjerne ringe å invitere seg på ønskekost.

Det er litt ujevnt når vi har middagsbesøk, men min. 1-2 ganger i mnd, men ikke helt 1 gang i uka.


#13

liefje sa for siden:

Jeg elsker å lage i stand til middagsbesøk og har gjester 1-2 ganger per måned. Dette er stort sett fredager/lørdager, ikke så mye uformelle greier i ukedagene.


#14

Hyacinth sa for siden:

Dette.

Det er to ting som hindrer oss i å gjøre det så ofte som jeg ønsker: Min helse og dermed overskudd, samt det faktum at huset vårt har en idiotisk planløsning som gjør det klønete med middagsbesøk, kort forklart.

Det siste håper vi å gjøre noe med etterhvert. Har en drøm om å ha middagsbesøk en gang i uken, jeg. Særlig når ungene flytter. Det trenger ikke være mange. Bare det er besøk.


#15

Nextlife sa for siden:

Det siste der! :hjerter:

Når man er bare 2 voksne i huset er det så utrolig stas, morsomt og vitaliserende når det kommer ungdom på besøk. Liv og røre med barn, svigerbarn eller som når yngstejenta kommer trekkende venner, å få delta i ungdommens univers. Veldig koselig.


#16

Madicken sa for siden:

Signerer denne.


#17

Fløyel sa for siden:

4-7 tror jeg. Vi er den familien med størst plass, følgelig samles storfamilien her når vi skal treffes. Så har vi noen naboer og venner over ila året. Mye grilling om sommeren. Har ikke helt oversikt. Noen måneder hver uke, andre ingen. Så sånn ca ble det herfra.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil gjerne ha mine egne venner mye mer på besøk også. Det har vært mye som har holdt folk tilbake i mange år, blant annet barn. Nå når de fleste har store barn, håper jeg at vi får mye mer besøk i årene som kommer. :) Jeg liker også veldig godt å gå på besøk til venner. Selv om jeg er glad i å lage mat selv, synes jeg ikke maten er viktigst når jeg selv går til andre. Det aller kjekkeste er å treffe dem. Maten er helt underordnet.


#19

Kirsebær sa for siden:

Noen få ganger i året, og da er det familie.


#20

Geitrams sa for siden:

Svarte 8-11. Jeg vet ikke. Niesene våre (voksne) spiser her innimellom, og det samme gjelder foreldrene mine og min søster. Ellers har vi lite middagsgjester, bortsett fra at vi flere ganger i uka har venner av barna til middag.


#21

Elisabet sa for siden:

Har stadig venner eller annen familie som vanligvis ikke bor i huset på middag. Skikkelig lavterskel med venner med unger taco en fredag kveld. Ber stadig noe foreldre eller andre venner også. Når vi pusser opp nå så har vi nok bare folk på middag 3-4 ganger i måneden. Blir stadig bedt på middag også. Mannen sin familie og venner er veldig flinke til det. Mine venner og familie må jeg be til oss. Bare vi blir ferdig med oppussing skal det bli mer seriøse middager også med litt forsegjort mat.


#22

007 sa for siden:

Aldri, bortsett fra på julaften.



#24

Maverick sa for siden:

Så godt som aldri. Det er ikke plass til det i livet mitt nå, og det lever jeg godt med.


#25

Chablis sa for siden:

Svært sjelden, det er ikke noe vi prioriterer i den ellers så travle hverdagen. Blir kanskje 4 ganger i året.


#26

Guttemammis sa for siden:

Altfor sjelden, vi er skikkelig dårlige!
Jeg elsker å dekke bord og pynte, lage mat er også gøy!
Dette er et av våre nyttårsforsett.
Håper å få til noe mer i år.
Kunne tenkt meg en fest. Men har et barn/ungdom som aldri sover borte...


#27

Fersken sa for siden:

Det er stort sett familien vi inviterer til middag. Det er sjeldent vi har barnas venner på middag også siden vi spiser middag ganske sent. Så færre enn 4 ganger om året svarte jeg.


#28

Floksa sa for siden:

Det spiser voksne folk som ikke er en del av familien her flere ganger i mnd. Tidvis flere ganger i uka. Men de får jo bare helt vanlig middagsmat, så vet ikke om det teller som middagsgjester? Jeg dekker bare på en ekstra asjett liksom.


#29

Pøblis sa for siden:

Jeg kunne gjerne gjort det enda oftere, men minst en gang per måned - hvis vi regner med voksne barn som ikke bor hjemme lenger. Om sommeren er det daglig i ukesvis - vi har veldig ofte middagsgjester på hytta. Her hjemme er det mye sjeldnere - men hvis jeg regner med lunsj- og vaffelekstravagansa-helgene vi har hjemme, blir det mer enn et par ganger i måneden.


#30

007 sa for siden:

Hvis vi regner med voksene barn som ikke bor hjemme lenger har vi middagsbesøk minst en gang i måneden. Svigerdatter kommer med matønske og svigermor (altså meg, som ikke liker å lage mat) disker opp. Søteste svigerdatter mener jeg er verdens beste kokk. :knegg:/:elsker:

Er det noe jeg ikke savner i livet mitt, så er det middagsgjester. Jeg synes det bare er stress, og går mye heller ut og spiser sammen med venner/familie.


#31

Myria sa for siden:

Vi har voksne middagsgjester minst annenhver uke, i perioder litt oftere. Det er ikke stress siden det som oftest er ganske uformelt og bare hyggelig. :jupp:


#32

løve70 sa for siden:

1-2 ganger i måneden. Ofte veldig lavterskel.


#33

Bokormen sa for siden:

Nokså sjelden. 2-3 ganger i året kanskje. Og da som regel mer av pliktfølelse enn av lyst. :sparke: Mannen min jobber ofte sent, og 3 av 4 lørdager, så den lille helga vi får utenom ungenes kamper trenger vi ofte til andre ting.

Den ene broren min er forresten unntaket. Men han kommer gjerne og lager maten, og bryr seg ikke om hverdagskaos / kjøring og henting / hybelkaniner.


#34

Hyacinth sa for siden:

Vi spiser middag kl 16. Det er ingen vi kjenner som spiser så tidlig. :knegg: Hverdagsmiddager blir vanskelig da. Ikke så lett for oss å flytte heller, det krasjer med alt som skjer om ettermiddagen.


#35

Hondacrv sa for siden:

Skjer ikke. Eg har masse gode venner, men einaste gongen eg har venner på middag, hansdler det om ei venninne om gongen, når jenta ikkje er heime.


#36

Charlie sa for siden:

4-7. Inkluderer syklubb som går på rundgang (dvs 2 gg år), og så har vi tre årlige tradisjonsmåltider med venner, påske, 17. mai og jul. Det blir ikke mye mer enn det hos oss med voksne.


#37

Filifjonka sa for siden:

Det var mye oftere før, da minstemann var liten hadde vi middager sammen med en vennefamilie omtrent en gang i uka. Nå vil jeg tippe en gang i måneden,, men så blir det ofte mye mer om sommeren enn om vinteren.


#38

Candy Darling sa for siden:

Ofte. På vinteren er vi oftest på hytta, og da spiser vi gjerne på omgang mellom hyttene. På sommeren inviterer vi folk sikkert annenhver kveld. Ellers i året skjer det jo litt sjeldnere, men helt sikker minst 1 gang i mnd da også.

Jeg har blir ganske god til å lage mat med årene også. Det skulle man ikke trodd. :knegg: Men man får jo til alt man går inn for.


#39

Divine sa for siden:

Så å si aldri. Vi hadde gjester mye oftere før, men vi bor ganske langt unna vennene våre, så vi føler at det blir et ork for folk å skulle komme hit. Jeg tenker at jeg skal få pusset ned og lakkert spisebordet, kjøpt skikkelig middagsservise og slikt, og DA skal vi begynne å invitere folk. Men jeg vet ikke om det vil skje. Jeg mangler vertinnegenet.


#40

Taien sa for siden:

Jeg inviterer min mor gjerne et par søndager i måneden. Utenom det blir det nok mer på sommerhalvåret da det ofte er grillmiddager og skalldyrmiddager på terrassen/i hagen.


#41

Hyacinth sa for siden:

Foreldrene mine er så travle at det passer aldri å komme.. De bor tre minutter unna oss. Til fots.


#42

Elise sa for siden:

Veldig sjelden. Vi hadde det som nyttårsforsett i fjor, at vi skulle invitere på middag oftere. Det skjedde ikke. Kanskje rundt 5 ganger i året.


#43

Musemus sa for siden:

Her er vi også. Vårt nærmeste vennepar spiser sent, og vi spiser tidlig. De er ofte ikke hjemme engang (ser ned på huset deres) når vi er ferdige med middag. Så dette hindrer faktisk litt, for både vi og ungene er kjempesultne når vi kommer hjem fra skole/jobb og jeg er ikke glad i å spise noe rett før evt middag.


#44

Bloppy sa for siden:

Så og si aldri. Jeg har alle her julaften da. Men ikke noe utenom det. Synd egentlig, for det tror jeg at jeg hadde likt. Men det er litt styr. I hvert fall på vintertid. «Spisestuen» er i en del av huset som ikke er spesielt godt oppvarmet på vinteren. Det er varmegrader der. Så vidt det er. Så det må planlegges med oppvarming og fyring over flere dager.


#45

m^2 sa for siden:

Vi gjør unna én stor middag i året med 16 til bords, så det er jo et slags "oppsamlingsheat" :knegg: Men utover det er det ca. 3-4 ganger i året. Da gjerne 3++ retter og avansert mat, for det liker vi å drive med. (vi lager det bare til oss selv fast (minst)1 gang i måneden også :) )


#46

Drømmedama sa for siden:

Voksne gjester? I snitt kanskje en gang i uken. 6-7 ganger i året er vi veldig mange, men som oftest er det bare et par gjester ad gangen. Vi liker å ha gjester. Tør ikke stoppe med det heller, da hadde vi aldri fått ryddet huset...
Har lyst til å invitere oftere på brunsj/lunsj på søndagene også, det har vi gjort et par ganger og det er så koselig.


#47

rine sa for siden:

Forrige uke hadde vi faktisk middagsgjester to ganger (:sjokk: ), men det hører til unntakene. Begge gangene var det deler av den utvidede familien som var invitert på en uhøytidelig middag. Et grovt anslag er at vi har familiemedlemmer (foreldre, søsken, svigerinner, svogere og tantebarn...) på middag maks en gang i måneden, og inviterer venner på middag et par ganger i året.


#48

Bluen sa for siden:

Det er få ganger i året - kanskje en håndfull. Vi var mye flinkere på dette før, men hverdagen har blitt travlere og vi kanskje mer introverte. Noe oftere inviterer vi foreldrene mine på vafler e.l.


#49

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg tror faktisk vi har voksne middagsgjester oftere enn barn.
Det er ikke så ofte vi har middagsgjester i ukedagene, da er det i tilfelle med venninneklubben. Men vi har rett som det er middagsgjester i helgene, enten det er vennefamilier eller vår utvidede familie. Som regel svært uformelt med taco, pizza eller annen enkel helgemat. Det er utrolig hyggelig!


#50

vixen sa for siden:

Jeg har en veldig nær storfamilie så de regner jeg nesten ikke med. Det er lavterskel selv om vi av og blir 18 stk. Alle bidrar og det er laid back. Ellers så skal jeg faktisk lage tre-retter med vin til åtte stk nå i januar. Det er ikke så veldig nærme venner så det blir ikke så lavterskel. Ellers så blir det mer i ferier som jul, påske og sommer.


#51

Pasta sa for siden:

Jeg ønsker å være en person som inviterer folk på middag, men i realiteten skjer det stort sett bare på bursdager.
Det hender at jeg inviterer venninner på middag noen få ganger per år.


#52

Nenne sa for siden:

Sjeldnere enn jeg har lyst til. Vi har en stor middag i året og så krydrer vi med noen til. Jeg elsker jo å planlegge, prøvelage, teste viner og alt med seg, så jeg skulle gjerne hatt middager oftere, men det har ikke blitt så mye som jeg gjerne skulle ha hatt.


#53

Blondie sa for siden:

Jeg skulle gjerne invitert oftere, men synes det er vanskelig å vite hvem jeg kan be. Inspirert av denne tråden har jeg invitert en vennefamilie hit på middag denne uka. De ble veldig glade, så det frister til gjentakelse.


#54

Frøydis sa for siden:

Jeg har gitt opp å invitere. Siste året har jeg ikke hatt noen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.