Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krim/bøker som minner om Håkan Nesser?

#1

Bluen sa for siden:

Jeg trenger noe som kan få opp leselysten igjen, og der er Håkan Nessers bøker det perfekte for meg - men jeg har lest dem alle. Det er altså en form for krim, eller kanskje mer thrillere, med fine, menneskelige historier og mye humor. Noen av Gunnar Staalesens bøker har noe av det samme ved seg, synes jeg. Er det noen som har tips til bøker i litt samme sjanger? Primært norske eller enda heller svenske. Jeg har vært helt ute av det i rundt 10 år, så det har sikkert kommet noe som er nytt for meg.


#2

Fersken sa for siden:

Jeg har akkurat oppdaget Jørgen Jæger og jeg måtte bare lese videre. Lettlest krim der du blir kjent med hovedkarakterene.


#3

Hondacrv sa for siden:

Juss adler Olsson, q-avdelingen.


#4

GinaK sa for siden:

Nå har ikke jeg lest den du nevner men dersom du liker å følge etterforskere og livet rundt de så kan jeg sterkt anbefale Karin Slaughter sine bøker. Alle sammen. Hun har to serier, og de bør leses i rekkefølge.
Men smaken er som baken, Jeg digger historien rundt mens venninnen min synes disse var lite fengende. Noen liker kun at historien handler om en ting og ikke all innpakningen rundt/fyllmassen.
De har bøkene på biblioteket. Jeg låner alt jeg leser der.


#5

løve70 sa for siden:

Lars Kepler sine bøker om Joona Linna er veldig bra. Det samme er Arne Dahls to bøker; Utmarker og Innland om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom.


#6

vixen sa for siden:

Hva med Jørn Lier Horst sine bøker? De har jeg pløyd igjennom i høst.


#7

Vind sa for siden:

Samuel Bjørk kan også passe.


#8

GinaK sa for siden:

M.J.Arlidge. Ganske sykt men veldig spennende.


#9

banana sa for siden:

Av krim er Håkan Nesser det eneste jeg liker, jeg finner ingenting som er sammenlignbart, så jeg har ingen tips. Jeg regner med du har lest bøkene hans som ikke handler om van Veeteren og Barbarotti. Hvis ikke bør du lese dem.


#10

Bluen sa for siden:

Ja, det er dem jeg liker best. Tror jeg snart har lest alt han har gitt ut. Jeg har heller ikke funnet noe som er sammenliknbart, dessverre.

Takk for tips, alle sammen! Skal sjekke ut noe av dette.


#11

banana sa for siden:

En bok som jeg fikk den samme godfølelsen av som av f.eks. Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen, stemningen og alt det der, er Svøm med dem som drukner. En helt annen bok, men feelingen ble litt den samme.


#12

Bluen sa for siden:

Interessant! Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten" har også noe av det samme ved seg, så vidt jeg husker.


#13

vixen sa for siden:

Har du lest bøkene om kurt wallander da?


#14

Bluen sa for siden:

Jepp, alle sammen. :jupp: Liker dem også, men kanskje ikke fullt så godt. Det er noe eget ved de nyere bøkene til Nesser.


#15

Retz sa for siden:

Jeg har lest et par av Håkon Nessers bøker om van Veereren for mange år siden, men husker ikke verken innhold eller i hvilken grad jeg likte dem. Sikkert greit nok, men at det ikke fristet å lese flere. Jeg liker vel bare to krimforfattere ekstremt godt, det er Hjorth & Rosenfeldt og så er det Carin Gerhardsen. Kan anbefale disse, men aner ikke om de ligner på Håkon Nesser i innhold og stil.

Kom på at jeg liker veldig godt Stieg Larsson også.


#16

Pasta sa for siden:

Jeg holder på med Himmel over London av Håkan Nesser akkurat nå. Jeg syns den er litt merkelig og lurer på om den boken er typisk Nesser?


#17

Bluen sa for siden:

Det tror jeg er en av de få jeg ikke har lest, faktisk. :hmm:


#18

Tante Grønn sa for siden:

Har du begynt på kvartetten til Anders de la Motte? Første bok er "Sensommer". Det beste jeg har lest av krim, tror jeg.
Han byr på langsom krim og kompliserte personforhold. Og som det viktigste; han er ekstremt god til å skape stemning. Han skildrer Skåne på en slik måte at både har lyst til å reise dit på ferie, men samtidig holde meg langt unna.


#19

Bluen sa for siden:

Takk for godt tips! Nå kom jeg på Johan Theorin også - mulig jeg har noen bøker til gode av ham.


#20

Retz sa for siden:

Jeg ser at et par av disse bøkene er kategorisert som «grøsser» og «skrekk» i Storytel. Jeg lurer på om dette betyr at forfatteren benytter seg av overnaturlige elementer i bøkene? Da er det definitivt ikke noe for meg, men leser/lyttet gjerne hvis det er hvis slike ting ikke er noe tema.


#21

banana sa for siden:

Det er en mest utypiske Nesser, synes jeg.


#22

rajraj sa for siden:

Det er flere år siden jeg leste dem, men jeg virkelig digget B. Akunins serie om Fandorin, fra Tsar-tidens Russland. De er megapoppis i Russland. Syv av dem er oversatt til norsk.
Deilig historisk sus og gode krimgåter.


#23

Minerva sa for siden:

Jeg liker også Håkan Nesser. Og Kjersti Eckman. Drister meg til å anbefale bøker som er av norske forfattere, og ikke først og fremst krim. :bidrar:
Gaute Heivoll, liker særlig «Før alt brenner ned». Den går vel under krim også.
Alt av Helga Flatland, særlig triologien «Bli hvis du kan»
Alt av Nina Lykke, men det har du vel lest?


#24

Bluen sa for siden:

Takk for mange gode tips!

Heivoll er jeg ikke så begeistra for - har lest to bøker og syntes begge var ganske kjedelige. :sparke: Lykkes siste har jeg liggende. :jupp: Flatland burde jeg kanskje prøve meg på.


#25

Albertine sa for siden:

Nå har ikke jeg lest Håkan Nesser, men jeg er veldig glad i Måns Kallentoft sine bøker der det er mye bakhistorie. Likte du Broen på TV anbefaler jeg Hjorth og Rosenfeldt sine bøker om Sebastian Bergman.


#26

mosol sa for siden:

Lenge siden jeg har lest krim, men fullførte akkurat Ahnems «Offer uten ansikt». Likte den.


#27

mkj sa for siden:

Jeg tenkte også på Wallander, ga noe av den samme følelsen.


#28

banana sa for siden:

Pga. denne tråden og mitt eget tips ( :knegg: ) har jeg begynt på Svøm med dem som drukner igjen. Og den er virkelig like magisk som forrige gang. Har du prøvd den, Bluen?


#29

Bluen sa for siden:

Nei, har ikke det. Jeg forholder meg liksom ikke til dansk litteratur, av en eller annen grunn. :sparke:


#30

banana sa for siden:

Dansk??


#31

Bluen sa for siden:

Aha, nå blander jeg sikkert med Karsten Jensen. :knegg:


#32

millact sa for siden:

Jeg har den stående i hyllen. Den har stått der i årevis. Kanskje lese i påsken?


#33

banana sa for siden:

Det burde du.


#34

Hondacrv sa for siden:

Har du lest Koke bjørn av niemi? Veldig flott og fascinerande bok.


#35

Bluen sa for siden:

Nei, er ikke så glad i Niemi.


#36

Hondacrv sa for siden:

Då utgår den. :knegg: MEN HO VAR HEILT FANTSTISK! :knegg:



#38

Bluen sa for siden:

Den er strålende - men det er jo Nesser, så den har jeg lest. :jupp: Bestiller dem på svensk fortløpende.


#39

Noba sa for siden:

Jeg leser mye krim og veldig mye svensk krim, men får ikke helt tak på hva du tenker er spesielt med Nesser ifht andre krimforfattere så litt usikker på hva du ønsker deg. Kan derfor hende jeg bommer, men har du prøvd Stefan Ahnhem og hans serie om Fabian Risk? Jeg liker også veldig godt Kristina Ohlsson. Hun har to serier jeg liker godt, en om advokaten Martin Benner og en om Alex Recht og Fredrika Bergman. Den første serien er min favoritt. Ellers så likte jeg veldig godt Michael Hjorths serie om psykologen Sebastian Bergman, Emelie Schepps serie om Jana Berzelius og Åsa Larssons serie om Rebecka Martinsson.


#40

banana sa for siden:

Æsj - nå som jeg trodde jeg kom med en skikkelig innertier her! :skuffet:


#41

Hondacrv sa for siden:

Den siste om Martin brenner har dårlig språk, det er eit eller Anna som ikkje stemmer - eg lurer på om det er eg- forteljaren som øydelegg.


#42

Noba sa for siden:

Ja, også Cilla&Rolf Börjlind. Jeg har lest serien om Olivia Rønning. Men liker Nesser bedre. Anders de la Motte har jeg på lista mi, men har ikke lest han ennå så kan ikke si noe om hans bøker.

Hvis du ikke må ha svensk, så anbefaler jeg veldig A.J Kazinski (dansk) og serien om Niels Bentzon. Og Jens Henrik Jensens Oxen serie (dansk). Den tror jeg kanskje du vil like godt. Jeg liker også Avdeling Q til Jussi Adler-Olsen, men aner meg det kanskje ikke er helt innenfor det du ønsker deg. Jeg er ellers veldig glad i Jørgen Brekkes serie om Odd Singsaker og elsket Peter Mays serie fra Hebridene.


#43

Noba sa for siden:

De to første er bedre, ja, enig i det. Men lesbar den siste også synes jeg da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.