Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp NÅ?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Jeg har svinekjøtt i strimler, og grønnsaker til wok...

Men det blir jo litt tørt alene. Hva slags sausegreier kan jeg lage over? Jeg har rømme og fløte og alskens krydder? Kan jeg mekke noe med det?

grønn som en ert


#2

DM sa for siden:

Jeg pleier å pøse på med olje og urtesalt.

Men du kan jo bare la det koke inn med fløte, salt og pepper? (Jeg gjør hvertfall det med en nydelig kyllinggryte jeg har med grønnsaker, kylling og stekte baconstrimler og den er nydelig god.


#3

Myrsnipa sa for siden:

Tror kanskje jeg bare gjør det. Hvilke krydder passer da? :blond:


#4

Alfa sa for siden:

Vatn og fløte saman lagar god saus over kjøt og grønnsaks-wok.


#5

Myrsnipa sa for siden:

Bortsett fra salt/pepper?


#6

Alfa sa for siden:

Karri, peppar,paprika, kvitløk...alt i grunnen.


#7

Fluke sa for siden:

Jeg bruker det jeg har. Nå har jeg østerssaus her, så da blir det det jeg bruker, men jeg aner ikke om det går til svinekjøtt for jeg pleier å bruke kylling.


#8

Fluke sa for siden:

Hvitløk og ingefær og chilli. :nam:


#9

Eia sa for siden:

... og et par spiseskjeer eplemos, sammen med et par desiliter appelsinjuice. Det blir kjempegodt.


#10

Myrsnipa sa for siden:

Nå ble dere vel kreative her. :knegg:

Det ble kjempegodt med fløte og krydder. :nam:

Takk


#11

DM sa for siden:

Hvilke kryddere valgte du da? (Det er ofte forbausende godt med bare salt og pepper i fløte.)


#12

malena sa for siden:

Jeg pleier å bruke buljongterning, karri og pepper i fløten. Nam nam!


#13

Fluke sa for siden:

:haha:

Godt at det ble godt. :nikker:


#14

Myrsnipa sa for siden:

Brukte salt, pepper, paprikakrydder,chili og pittelitt ingefær.:nemlig:


#15

DM sa for siden:

Bruker du fersk ingefær eller finnes det på glass også (jeg har bare brukt fersk, men så slo det meg akkurat nå at det kanskje finnes på glass)?


#16

Myrsnipa sa for siden:

På glass ja. Jeg vet godt hvordan den ser ut fersk, men tror ikke det har vært i mitt kjøleskap noengang. :knegg:


#17

Señora sa for siden:

Jeg bruker buljong, soyasaus og ingefærsaft (kneppet i kaffefilter etter å ha raspet fersk ingefær) sammen med pepper, kylling/svinekjøtt og masse gode grønnsaker.

Det går an å bruke ingefærpulver også, men det er bedre med den ferske.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Hvor lenge holder fersk ingefær seg? Jeg bruker alltid på glass, siden jeg bruker det sjelden og ikke gidder å sløse med ingefæren om den ikke holder seg så lenge.


#19

Señora sa for siden:

Jeg vet ikke, jeg bruker hele ingefæren når jeg kjøper inn en sånn plastikkdings med alt fra en - tre biter med ingefær oppi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.