Jeg får mye sjokolade av velmenende slektninger, men er ikke noe glad i sjokolade med mer enn 85% kakao. Så jeg lurer på om jeg kan lage noe godt av sjokolade med 90-100% kakao?
Evt. har noen lyst på 5 plater veldig mørk sjokolade. :knegg:
Kaker og godis vi ikke skal ha selv, tar jeg med på jobb og legger på personalrommet. Usually gone by lunchtime... Kan også gis til bhg/ skole og si det er til personalrommet om de vil ha?
:knegg: Mørk sjokolade er godt i sjokoladekake. I min oppskrift går det 1 plate - halve smeltes og has i deigen (hvilkensomhelst deig av sjokoladekake med kakao funker, tenker jeg) og halve smeltes og has i glasuren når den er avkjølt. Det er vel muligheter for kakebaking til diverse av bursdager, avslutninger og denslags, da gir litt ordentlig sjokolade noe for smaken i kakene.
Dere er klar over hvor bitter denne sjokoladen er? Jeg bruker sjokolade med 70% kakao i kaker og sånn, men å bruke samme mengde med 90 eller 100% tror jeg ikke hadde blitt noe godt.
Jeg spiser den! Det er en tilvenningssak. 70% er godteri, 85% «sunt godteri», alt over 90 er grønnsak. :knegg: Og selv om jeg liker det, så spiser man små biter. :nemlig:
Det blir veldig tørt om man baker med så høyt kakaoinnhold, så særlig i mousse/pudding/fudge-konsistens er det ikke alltid det blir så bra.
Ja, Green & Blacks 85% går an, men den blir liggende lenge i skapet. Jeg spiste litt 90% før, altså, men jeg har visst blitt litt lei av sjokolade med alderen. :knegg: Bortsett fra når jeg trøstespiser, men da går det i Troika.
:latter:
Det med at det blir tørt visste jeg ikke. Da er det nok lurt å finne oppskrifter som krever så mørk sjokolade. Eventuelt lage veldig masse varm sjokolade.
Virkelig mørk sjokolade kan du jo bruke til det du ville brukt kakaopulver til. I kaker, kakao (med melk, sukker og litt kanel) og glasur, for eksempel.
Men jeg lager jo kakao av ikke-presset kakaopulver, så smelte i melk med sukker burde fortsatt kunne bli hos kakao? Og mye sjokoladekake bakes med kakaopulver.
Jeg liker bare veldig mørk sjokolade, gjerne 90%. Vi varmer melk og tar oppi litt 90% sjokolade, bruker ikke noe ekstra sukker. Om du synes det blir for sterkt går det an å smelte sjokoladen, røre inn litt fløte eller kokosmelk, og så stivne det i isbitformer igjen.
Vi hadde elsket den appelsinsjokoladen du har til kakao.
Det er en forbrytelse å kaste sjokolade noen på jobben din kan bli glad for. Helt sant altså. Straffes med sure blikk fra en som gikk glipp av godsakene. Og dårlig karma. :D
Og Hyacinth sitter i skrivende stund og drikker kakao laget av én plate 100% kakao, en halv liter melk, litt vaniljesukker og en god del sukker. Den ble overraskende god! Fyldig, mørk, litt tykk, sterk sjokoladesmak, men på ingen måte bitter. Føles luksuriøs og ble servert i små kopper. Synd at ungdommene ikke er hjemme, gleder meg til å se reaksjonen deres!
Mannen tok mer melk i fordi han syntes den var vel intens. Jeg er ikke enig. Perfekt som den er. :elsker:
:knegg: Jeg er bare glad jeg slipper å ha skapet fullt av sjokolade jeg ikke har lyst på så kan jeg heller fylle det opp med sjokolade jeg har lyst på. :p
Takk skal dere f.. meg ha, nå sitter jeg her og har fryktelig lyst på denne gourmetkakaoen dere snakker om, og vurderer å kjøpe mørk sjokolade med skyhøyt kakaoinnhold, bare for å prøve.
Jeg gikk rett i skapet sist jeg leste denne. Og fant det mørkeste jeg hadde og tok en bit. Kokesjokolade som smakte forbausende lite mørkt og ble bekreftet 46% det er jo ikke i nærheten av det jeg hadde lyst på!
:knegg:
Jeg har slett ikke lyst på sjokolade for tiden. Selv ikke de fantastisk gode trøflene de har på Rema. De kan jeg anbefale, de er silkemyke og smelter i munnen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.