Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan man bruke mørk sjokolade til?

#1

frukt sa for siden:

Jeg får mye sjokolade av velmenende slektninger, men er ikke noe glad i sjokolade med mer enn 85% kakao. Så jeg lurer på om jeg kan lage noe godt av sjokolade med 90-100% kakao?

Evt. har noen lyst på 5 plater veldig mørk sjokolade. :knegg:


#2

Fersken sa for siden:

Du kan lage kakao.


#3

frukt sa for siden:

Må vel ha veldig mye sukker i da?


#4

Che sa for siden:

Har du sansen for mexicansk mat, så kan du lage mole-saus


#5

frukt sa for siden:

Det har jeg aldri smakt før, men jeg liker mexikansk, ja. :jupp:


#6

frukt sa for siden:

Den platen med 100% kakao og appelsin tror jeg bare jeg kaster altså ... Jeg liker virkelig ikke kombinasjonen sjokolade og appelsin. :urk:


#7

Hyacinth sa for siden:

Hadde du bodd i gangavstand, skulle jeg hentet. :knegg: Femtenåringen min elsker mørk sjokolade. Og i mitt hode er det sunt også. :jupp:


#8

frukt sa for siden:

Ja, sunt er det nok. Men når det ikke er godt kan det være det samme. :knegg:


#9

Hyacinth sa for siden:

Ja, så klart. :knegg: Guttungen min synes det er godt.


#10

skyfri sa for siden:

Det er mange som liker mørk sjokolade med appelsin. Du kan jo gi den bort til en venn eller ta den med på jobb og legg på personalrommet.


#11

Charlie sa for siden:

Kaker og godis vi ikke skal ha selv, tar jeg med på jobb og legger på personalrommet. Usually gone by lunchtime... Kan også gis til bhg/ skole og si det er til personalrommet om de vil ha?

:knegg: Mørk sjokolade er godt i sjokoladekake. I min oppskrift går det 1 plate - halve smeltes og has i deigen (hvilkensomhelst deig av sjokoladekake med kakao funker, tenker jeg) og halve smeltes og has i glasuren når den er avkjølt. Det er vel muligheter for kakebaking til diverse av bursdager, avslutninger og denslags, da gir litt ordentlig sjokolade noe for smaken i kakene.


#12

Syrinx sa for siden:

100% kakao og appelsin, gi den til noen som kan bake en kake med den i.


#13

Fersken sa for siden:

Aner ikke, fant det som forslag på en lavkarbo-side. Tror Det var med kokosmelk.


#14

frukt sa for siden:

Dere er klar over hvor bitter denne sjokoladen er? Jeg bruker sjokolade med 70% kakao i kaker og sånn, men å bruke samme mengde med 90 eller 100% tror jeg ikke hadde blitt noe godt.


#15

Hyacinth sa for siden:

Enig, det er stor forskjell bare på 70% og 85%.


#16

Niobe sa for siden:

Jeg spiser den! Det er en tilvenningssak. 70% er godteri, 85% «sunt godteri», alt over 90 er grønnsak. :knegg: Og selv om jeg liker det, så spiser man små biter. :nemlig:

Det blir veldig tørt om man baker med så høyt kakaoinnhold, så særlig i mousse/pudding/fudge-konsistens er det ikke alltid det blir så bra.


#17

frukt sa for siden:

Ja, Green & Blacks 85% går an, men den blir liggende lenge i skapet. Jeg spiste litt 90% før, altså, men jeg har visst blitt litt lei av sjokolade med alderen. :knegg: Bortsett fra når jeg trøstespiser, men da går det i Troika.


#18

frukt sa for siden:

:latter:
Det med at det blir tørt visste jeg ikke. Da er det nok lurt å finne oppskrifter som krever så mørk sjokolade. Eventuelt lage veldig masse varm sjokolade.


#19

millact sa for siden:

Støtter forslaget om å ta med på jobb. Det virker alltid hos oss.


#20

Niobe sa for siden:

Lindt sin 85% er veldig god!


#21

Tallulah sa for siden:

Virkelig mørk sjokolade kan du jo bruke til det du ville brukt kakaopulver til. I kaker, kakao (med melk, sukker og litt kanel) og glasur, for eksempel.


#22

Karamell sa for siden:

Høres fælt ut å spise. :knegg:


#23

Pelen sa for siden:

Smelte å dyppe jordbær, melon, ananas etc i.


#24

frukt sa for siden:

En liten bit 90% med et hint av vanilje er ikke så verst faktisk. Men jeg har smakt cocoa nibs før så 100% gidder jeg ikke å prøve. :knegg:


#25

Tallulah sa for siden:

100 prosent er jo presset kakaopulver.


#26

Syrinx sa for siden:

Mer enn 70% smaker så vondt at jeg ikke gidder spise det på jobb en gang. Men det er nå meg.


#27

Malama sa for siden:

Men jeg lager jo kakao av ikke-presset kakaopulver, så smelte i melk med sukker burde fortsatt kunne bli hos kakao? Og mye sjokoladekake bakes med kakaopulver.

For bittert til å spise rent, men blande der ut?


#28

frukt sa for siden:

Ja, det er jo sant. Må bare tenke at den må brukes som kakao, og ikke kokesjokolade.


#29

Input sa for siden:

Jeg liker bare veldig mørk sjokolade, gjerne 90%. Vi varmer melk og tar oppi litt 90% sjokolade, bruker ikke noe ekstra sukker. Om du synes det blir for sterkt går det an å smelte sjokoladen, røre inn litt fløte eller kokosmelk, og så stivne det i isbitformer igjen.

Vi hadde elsket den appelsinsjokoladen du har til kakao.


#30

Strå sa for siden:

Det er en forbrytelse å kaste sjokolade noen på jobben din kan bli glad for. Helt sant altså. Straffes med sure blikk fra en som gikk glipp av godsakene. Og dårlig karma. :D


#31

frukt sa for siden:

Det er jo ikke godsaker det er snakk om her da. :knegg: Men ikke vær redd, ingen sjokolade ble kastet. Jeg ga den til Hyacint i stedet. :jupp:


#32

Hyacinth sa for siden:

Og jeg skulle akkurat til å skrive en PM og si tusen takk! :blomst: Hørte du hadde vært på døra i kveld, du er utrolig grei!

Jeg har ti ungdommer som elsker mørk sjokolade, han ene foretrekker det framfor lys. Må innrømme at 100% ikke er testet enda, men 90% går ned. :)


#33

Hyacinth sa for siden:

To! Ikke ti! :sjokk:


#34

Hyacinth sa for siden:

Og Hyacinth sitter i skrivende stund og drikker kakao laget av én plate 100% kakao, en halv liter melk, litt vaniljesukker og en god del sukker. Den ble overraskende god! Fyldig, mørk, litt tykk, sterk sjokoladesmak, men på ingen måte bitter. Føles luksuriøs og ble servert i små kopper. Synd at ungdommene ikke er hjemme, gleder meg til å se reaksjonen deres!

Mannen tok mer melk i fordi han syntes den var vel intens. Jeg er ikke enig. Perfekt som den er. :elsker:


#35

frukt sa for siden:

Bare hyggelig det. :) Det er alltid kjekt å glede noen.

Det var sikkert nok til 10 ungdommer og. :knegg:


#36

frukt sa for siden:

Det høres jo faktisk godt ut. :jupp:


#37

Hyacinth sa for siden:

Vill begeistring fra begge ungdommene da de kom hjem. :) Den ene mente det godt kunne vært litt mindre sukker også. :knegg:


#38

frukt sa for siden:

Så kjekt! Og :latter:


#39

Hyacinth sa for siden:

Kakao i kveld også. Denne gangen av 90%. Vi kommer til å trille til slutt... :knegg:

Ungene elsker det! Jeg også. Mulig du har gjort en tabbe nå, frukt. :lol:


#40

frukt sa for siden:

:knegg: Jeg er bare glad jeg slipper å ha skapet fullt av sjokolade jeg ikke har lyst på så kan jeg heller fylle det opp med sjokolade jeg har lyst på. :p


#41

Hyacinth sa for siden:

God plan. :knegg:


#42

My sa for siden:

Takk skal dere f.. meg ha, nå sitter jeg her og har fryktelig lyst på denne gourmetkakaoen dere snakker om, og vurderer å kjøpe mørk sjokolade med skyhøyt kakaoinnhold, bare for å prøve.


#43

Pappalille sa for siden:

Jeg sitter her og har lyst på kakao, og jeg drikker ikke kakao engang ... :snurt: Jeg er på slanker'n folkens!


#44

Hyacinth sa for siden:

:haha:

Mørk sjokolade er jo sunt, da.


#45

frukt sa for siden:

Jeg har virkelig ikke lyst på kakao så jeg kan :pekele:


#46

Malama sa for siden:

Jeg er misunnelig hver gang denne tråden kommer opp. Seriøst. Så mye god sjokolade. Så mye god kskao


#47

polarjenta sa for siden:

Ikke jeg heller så jeg kan joine deg.:knegg:


#48

millact sa for siden:

Jeg må teste! Hentet en haug fra min eksmann sitt hus, men tror ikke vi får brukt alt. Kanskje jeg må donere til deg også.


#49

Teflona sa for siden:

Lager kakao på mandelmelk eller soyamelk, men ellers spiser 13-åringen kun mørk sjokolade så vi kjøper en del av det uansett.


#50

millact sa for siden:

Vi tester med kakao en dag.


#51

Malama sa for siden:

Jeg får stadig sykt lyst på mørk sjokolade. Og kakao. Av denne tråden.


#52

Strå sa for siden:

Jeg bruker rett og slett å mumse en bit nå og da, det er ganske ålreit når jeg trenger mellommat. Varm sjokoladedrikk er også nam.


#53

Malama sa for siden:

Jeg gikk rett i skapet sist jeg leste denne. Og fant det mørkeste jeg hadde og tok en bit. Kokesjokolade som smakte forbausende lite mørkt og ble bekreftet 46% det er jo ikke i nærheten av det jeg hadde lyst på!


#54

frukt sa for siden:

Kom her. Har to plater som støver ned. :latter:


#55

Malama sa for siden:

To plater? Overlever neppe to uker her i huset. I alle fall ikke om mannen jobber hjemmekontor som han har gjort i det siste ;)

Sjokolade støvet ikke ned. Men det hender det er bare støvet igjen i pakken der den ligger tilsynelatende fint i skapet.


#56

frukt sa for siden:

:knegg:
Jeg har slett ikke lyst på sjokolade for tiden. Selv ikke de fantastisk gode trøflene de har på Rema. De kan jeg anbefale, de er silkemyke og smelter i munnen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.