Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om robotstøvsugere

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg ser prisene varierer fra 500 til 10 000 eller noe, og jeg klarer overhodet ikke å sortere i jungelen. :svimmel:

Og jeg tenkte å kjøpe fra finn, for miljøsamvittighetens skyld, så det hjelper jo ikke. :knegg:

:hjelp:

Hva er "godt nok", hva ser man etter?

Vi skal ha en som tar rusk og hundehår og som finner frem uten at vi må rydde hele huset først.



#3

Maverick sa for siden:

(Jada, jeg vet man bare kan trykke et eller annet på toppen av tråden for å abonnere. :nemlig: )


#4

Polyanna sa for siden:

Det er ikke det samme. :niks:


#5

Tjorven sa for siden:

Vi lurer på det samme. Jeg ønsket meg robotstøvsuger til jul, og mannen min kjøpte visst en slik først som deretter ble byttet i 4 billetter til Karpe-konsert i 2021. Han påstod at han ikke var sikker på hva stemningen hjemme ville blitt hvis jeg fikk en støvsuger i presang. (Hallo! Jeg hadde ønsket meg en!)

Uansett; han ble usikker på hva den taklet av dørkarmer osv. Mest av alt ønsket vi at den kunne gå i trapper også, men den må i det minste ikke være tyngre enn at vi kan bære den mellom etasjene.


#6

My sa for siden:

Jeg fant ut at jeg brukte mer tid på å flytte opp stoler og sette dem tilbake igjen, og flytte unna annet som stod på gulvet, enn jeg brukte på å faktisk støvsuge, så vi solgte vår etter at den hadde stått parkert i halvannet år. :hjelpsom:

Hunden din kommer til å gå bananas forresten. Det gjorde i alle fall hundene til min søster da de var på besøk. :knegg: Du kan ikke stole på vesen som beveger seg fritt rundt på egenhånd, uten å ha en lukt ... :skeptisk: (kan nevne at de startet den selv, ved å vimse borti knappen som utløste den).


#7

LilleLeo sa for siden:

Vi har en Neato. Er ganske fornøyd med den. Den kan styres via app, men også ved å trykke på den. Stort sett går den hver dag og hver dag er den like full. Vi har både hund (langhåret) og katt. Hjul, tannhjul og filtere må rengjøres grundig en gang i blant og da er det spesielt de lange hårene til meg og 15-åringen som skaper trøbbel.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg har barnslig glede av alt som er robotaktig, og ønsker meg selvsagt en sånn. Vi har ikke helt greid å lande på noe som både er innafor prismessig, og bra nok. Det er jo mye den ikke vil takle her, vi har blant annet skikkelig teite kryssbein på sofaen.

I Danmark leide vi en ferieleilighet som hadde en. Den kjørte seg fast oppå en kant og måtte reddes. Vi syns det var fnisemorsomt, men spørs om det er like gøy når det skjer 100 ganger. :knegg:


#9

zinatara sa for siden:

Jeg hørte nylig en historie på en podcast om noen som passet et hus i USA og kom hjem fra en gåtur og kunne høre at det var noen inne på et bad. Så de ringte politiet og de kom med våpen, skuddsikre vester og en hund for å pågripe den som hadde tatt seg inn i huset. Da de nærmet seg rommet der de hørte lydene fra reagerte de på at hunden ikke markerte for at det var noen der. Det viste seg å være en robotstøvsuger som hadde blitt stengt inne på et bad og som stanget mot veggen for å prøve å komme seg tilbake til basen sin. :knegg:


#10

zinatara sa for siden:

Jeg ønsker meg en. Har egentlig bestemt meg for at jeg vil ha en xiamo roborock s50 siden den har både gode omtaler og er ok i pris. Den lager et kart av huset ditt på appen og du kan markere steder den ikke skal gå dersom det er steder den kan sette seg fast.



#12

Matilda sa for siden:

Vi har en halvgammel Roomba. Den kjører seg stadig fast, og vi synes fortsatt det er gøy hver gang. :knegg: Vår lager ikke noe kart, den kjører på lykke og fromme, men gjorde uansett en stor forskjell da vi hadde hund. Den går ikke like ofte nå, men det hjelper helt klart. Man må fortsatt støvsuge kroker og lister og sånt nå og da, men det blir ingen store hybelkaniner eller knasete kjøkkengolv. Vi har mange steder den kan kjøre seg fast, så vi har snakka om å oppgradere, men vi kommer nok til å «bruke opp» denne først.


#13

Molly sa for siden:

Jeg har en gammel som jeg ikke får brukt uten å bytte batteri (ca 5-600). Den kjører på lykke og fromme, og er nok ikke veldig god. Jeg ønsker meg egentlig den jeg linket til over. Tror kanskje det blir bursdagsgave til meg selv i år.


#14

Bokormen sa for siden:

Roborocken vår er et kjært familiemedlem! :hjerter:

Da jeg kommer hjem fra jobb nå, er kjøkkengulvet smulefritt, gangen fri for småstein/strø, til og med teppet under stuebordet er fluffy og fint. Et stort pluss er at den kommer til under sofaen og under senga vår. :)


#15

Bokormen sa for siden:

Jeg synes forresten ikke våtmoppfunksjonen er helt optimal. Men da jeg mopper gulv nå, får jeg mye mindre rusk og rask i moppen enn da jeg støvsugde selv først.


#16

Serena sa for siden:

Vi har en iRobot roomba, 8000 serien. Kostet vel cirka 4500 for nærmere tre år siden. Den har ikke vaskefunksjon som jeg ville hatt om jeg kjøpte i dag. Jeg ELSKER den. Vi har hund og unger i dra-med-seg-sandkassen-inn-alder og den går hver dag mens vi er på jobb. Hunden bryr seg ikke, men vet hvordan han kan slå den av :knegg: Den går stort sett over alle våre terskler, men vi har en ekstra høy terskel der den noen gang setter seg fast hvis den går "feil vei" over terskelen.



#18

LilleLeo sa for siden:

Jeg hadde garantert kjøpt den du linker til Poly om jeg skulle kjøpt en nå. Gull med en som vasker også! Har venninner som har den som er veldig fornøyd.



#20

Neket sa for siden:

Jeg har en fra Miele (den første versjonen de lagde). Den er litt elendig. Foretrekker sånn trådløs Dyson til alt som må støvsuges mellom besøkene til vaskehjelpen.


#21

Tjorven sa for siden:

Men vår parkett skal ikke vaskes; i gammeldags forstand. Er det mulig å gi den beskjed om å bare vaske bad og gang, og bare støvsuge i de øvrige rommene?


#22

Input sa for siden:

Vi har Roborock s50 som mannen kjøpte da vi flyttet inn i ny leilighet i sommer, og den er virkelig genial. Kommer seg opp over karmen mellom stue og kjøkken og den er så vidt over 2 cm (alle andre karmer i huset er lavere). Vi passet på at møbler vi kjøpte er høye nok til at den kommer seg under. Eneste er at den ikke kommer seg under kanten på kjøkkenbenken, men der tar det meg 30 sekunder å bare koste frem det som er under før jeg setter på støvsugeren. Vi har en del ledninger og kabler liggende langs veggene og det går også overraskende fint. Hadde trodd vi måtte lage no-go-sone under tv-benken, men det er ikke noe problem. Det eneste som har vært et problem er når sønnen lar løse ladekabler til iPad ligge på gulvet.

Liker veldig godt appen, der ha vi markert et område hvor kattematen står, som den holder seg unna. Appen sier også i fra når koster må rengjøres eller noe må byttes, og det er kjekt. Det funker fint å få kontakt med den selv om vi ikke er på samme nett, så vi kan f.eks. sette ned på når vi er på vei hjem fra hytta. Kan også se i appen hvor den har støvsuget.

Vår kan også moppe gulvet, men det har jeg aldri testet og kommer neppe til å gjøre det heller. Vi har parkett i nesten alle rom, så her bedrives egentlig bare flekkvasking. Men det ville jo f.eks. ikke vært noe problem å lukke den inne på badet for å få den til å vaske der, men der er det så mange kroker og kriker, at det ville vært lite hensiktsmessig.

En annen fordel med den er at trusselen om at han må manuelt støvsuge rommet sitt om ikke roboten kan gjøre det, gjør at ungen holder gulvet sitt ryddig. :knegg:


#23

Polyanna sa for siden:

Det er kanskje et godt tegn at man ikke finner noen av denne roborocken på Finn. :knegg:

Hvordan tror dere den takler 7 sånne stoler tett i tett rundt et spisebord, da?


#24

meisje sa for siden:

Vi elsker vår Dusty, samme modell som du linket til fra Elkjøp.

Den kjører fast runde hver dag kl 11. Mye mindre støv i huset nå enn før. Moppefunksjonen virker, men vi bruker det stort sett kun i ferieperioder, når vaskehjelpen vår ikke kommer på mange uker.

Fordeler: støvfritt i hele hovedetasjen vår. Særlig deilig å komme hjem til gang uten gummiknotter og steiner, og smulefritt på kjøkkenet. Den er lav som støvsuger under det meste av møbler og senger. Billigere i drift enn den konvensjonelle, vi kjøper slitasje deler fra Kina til en 50 lapp ca 2x i året.

ulemper: den støvsuger ikke i trapper og husker ikke flere etasjer, men må lage nytt kart om den flyttes, så vi flytter den sjelden Den støvsuger heller ikke i sofaen eller i matskapet.

Tror ikke stolene du viser frem vil være et problem så lenge bredden mellom bena er videre enn omkretsen på Dusty.


#25

meisje sa for siden:

I forhold til dørterskler klarer den det så lenge de ikke blir for høye.


#26

Adrienne sa for siden:

Jeg har den du linker til og elsker den. Den har enda ikke gått seg fast, kommer seg fint rundt stoler og under TV-benk, takler fint hundehår og mine lange hår og det beste av alt: hunden bryr seg ikke. Jeg vet ikke hvordan den takler sånne stoler som du la ut bilde av, for de har vi ikke rukket å kjøpe enda.

Moppefunksjonen er ikke all verden, jeg synes ikke den vasker godt nok og jeg foretrekker å gå over gulvene med mopp selv.


#27

m^2 sa for siden:

Vi har en Neato robotstøvuger, med app som lar oss tegne inn sånne sperrelinjer. Den kommer greit over lave karmer, opp til 2cm kanskje. Den går hver hverdag klokka 09 mens vi er på jobb og det er altså helt utrolig hvor mye støv det blir i et hus på etpar dager :eek: (ingen katt eller hund). Veldig kjekt. Jeg ville ikke ha moppefunksjon så det valgte vi bort med vilje.
Den klarer fint 6 stoler rundt spisestuebordet. Klonker borti dem til den kommer seg forbi og så lenge jeg ikke er hjemme og hører på går det greit. Ift stolene dine vil jeg tippe en sånn robotstøvsuger fint trer seg over beina siden de er såpass lave. Vår går hvertfall over beina på våre IKEA-klappstoler.
Utrolig nok har den enda til gode å kamikazekjøre ned trappa vår som er sånn åpen med rekkverk så den kommer til åpningen fra alle kanter. Den stopper i tide.

Dog har jeg slått av varsler på appen, ellers får jeg innimellom sånne stakkarslige "jeg sitter fast"-varsler fra den. (glemte telefonladekabler som ligger på gulvet ved stikkontakten er en klassiker). Den får vente til jeg er hjemme fra jobb :nemlig:

Sønnen min ble litt opphengt i hele støvsuger-som-kjører-av-seg-selv så han har en egen i nede-etasjen. Den er billigere, husker ikke merke, kjører seg lettere fast så den går bare når han er der og passer på den. Men så liker han å passe på den da :)
Det lille støvet som da blir i trappa er ikke noe stress når både oppe og nede går av seg selv.


#28

m^2 sa for siden:

:gruble: Gummiknotter?

#29

Polyanna sa for siden:

Ser for meg lillegutt som passer på støvsugeren. :knegg:

Gummiknotter tenker jeg er sånne kunstgresskuler. Hatet av fotballmammaer i alle land. :humre:


#30

Isa sa for siden:

Anbefaler en som man kan tegne virtuelle vegger i appen. Vi har den billigste Xiaomi som må avgrenses med magnetbånd som festes på gulvet. Men for en genial dings. Det er mye mindre støv i huset og selvom den går ofte er det helt utrolig hvor mye den samler opp. Liker ikke sokker og ladekabler, eller tepper med lange frynser.


#31

Mikkeline sa for siden:

Om hunden går løs i huset når dere er borte, så vil jeg ikke anbefale å kjøre støvsugeren automatisk. Dersom hunden skulle ha et uhell kan det bli fryktelig mye gris mens dere er borte.

Vi har en Neato og er fornøyd med den. Hadde vi kjøpt i dag så hadde jeg ønsket en med vaskefunksjon også.


#32

Timar sa for siden:

Vi har en relativt billig en som jeg nettopp har gjenoppdaget.

Så langt denne uka har den 1 gang kjørt utfor trappa, 1 gang satt seg fast innerst i hjørnet under hjørnesofaen, 1 gang kjørt på en lav list og satt seg fast, en gang stoppet midt på gulvet, selv med fullt batteri og 1 gang støvsugd hele huset. Neida, bare tulla, ikke en eneste gang har den støvsugd etasjen uten å stoppe for en bagatell. Han er rett og slett arbeidssky!


#33

meisje sa for siden:

Helt riktig. Både svarte og grønne plageånder, som Dusty holder unna for.


#34

Kahlan sa for siden:

Ville bare klikket på vaskedelen når den var i bad/gang, og så latt den gå som kun støvsuger i de andre rommene.


#35

Che sa for siden:

Vi har xiaomi - veldig fornøyd. Kan ikke si noe om hundehår etc, lange menneskehår håndterer den fint.

Man kan sette opp soner for "no-go" (rundt jul var jeg redd for at den skulle ta med seg tråden til lyslenken på juletreet og satte opp derfor en liiiiten no-go akkurat der)

Den jobber systematisk i motsetning til den forrige støvsugeren vi hadde. Egen innstilling slik at den suger sterkere på gulvtepper etc.

Moppen settes på og det er litt enten eller - jeg vil dog ikke mene at den vasker tilstrekkelig på et bad. (vi bruker den bare i etasjen med stue og kjøkken)


#36

Charlie sa for siden:

Vi har også Xiaomi etter anbefaling. Bruker den både med støvsuger og med våtmopp. Fornøyd, vi har dyr. Beholderen for hår er ikke veldig stor, så har man dyr trenger man å tømme ofte, men det er enkelt og bare å helle ut. Børstene må også gås over om man har dyr med litt lengre pels (eller langhåra i husholdningen :knegg: )

Barnet brukte den i 2. etg og påstår at den selv fant ut å ikke kaste seg utfor trappa, men har ikke prøvd selv. Den skal kunne programmeres med en app, det har ikke vi gjort. Kommer greit over våre terskler. Dersom man starter den på basen går den selv tilbake, men startes den et annet sted går den tilbake til utgangspunktet, etter det jeg kan se.

Syns det er helt grei vedlikeholdsrengjøring gjennom uka, men den tar ikke godt inntil lister og hjørner, så man må vaske selv også.


#37

Adrienne sa for siden:

Xiaomi går ikke utenfor trappa, jeg stod og passet på vår første gang for jeg var sikker på at den ikke skulle stoppe, men det gjorde den.


#38

Pegasus sa for siden:

Enda en fornøyd xiaomi roborock s50-eier her. Elsker vår! Bruker appen, og har satt den til å støvsuge på faste tidspunkt. Helt utrolig hvor mye støv den finner, tømmer beholderen minst en gang i uken. Merkbart mindre støv i vinduskarmer o.l. Moppefunksjonen er bortkastet, den vasker ikke rent. Men det gjør egentlig ikke noe, for den støvsuger så rent, at det er fort gjort å vaske over gulvene selv etterpå.
I appen kan du regulere sug (og dermed lyd), kjekt hvis du støvsuger og ser på TV samtidig.
Du kan også sette den til å støvsuge et bestemt lite område, feks under stuebordet, flittig brukt funksjon her.
Ja, og så forserer den 2 cm dørstokker uten problemer.


#39

Erica sa for siden:

Hvordan fungerer egentlig denne moppingen? Er det en mopp som må byttes daglig/jevnlig? Når vi vasker blir jo mobben skitten. Får man i så fall kjøpt flere mobber?


#40

meisje sa for siden:

Det er en tynn vanntank som man setter under roboten, med tilhørende mopp. 2 mopper følger med og Kina leverer flere. Vi har foreløpig ikke brukt våre så mye at de må byttes.


#41

Malama sa for siden:

Dere som belager dere på kona-handel, er det noe som vil fungere uten at du selv må fortolle til et gebyr lik kostnaden av en halv ny støvsuger etter 1.4, tror dere?

Jeg er meget usikker på om Kina-handelen tar slutt eller om dette ordner seg på noe vis? Mva er greit å betale, men gebyret kan fort utgjøre mer enn vsrekostnsde


#42

Geitrams sa for siden:

Vi har en Roomba og den takler ikke sofaen vår med liknende bein som disse stolene. Sitter konstant fast under sofaen.



#44

Maverick sa for siden:

:haha:

Kanskje deres er en tenåring? :gruble:


#45

Lorien sa for siden:

Jeg har en iRobot Roomba, 2-3 år gammel. Hun heter Hjørdis og jeg elsker henne. Mannen derimot, hater henne og synes hun er et enerverende og bråkete spetakkel. Sånn sett passer det jo bra at jeg uten å være klar over det kalte henne opp etter mormora hans... :knegg:


#46

Anda sa for siden:

Jeg drar opp denne igjen. Er det noen som har erfaring med hus i flere etasjer? Jeg antar den ikke klarer trappa, men vil f.eks en Roborock s6 kunne bæres opp eller ned så den tar flere etasjer? :gruble:

Bikkja er alene (i ikke-corona-times) på kjøkkenet på dagtid, men en slik kan jo få more seg med andre steder i huset når vi er på jobb.


#47

Maverick sa for siden:

Haha, leste deg litt fort og tenkte at du vurderte robotsuger som gøy selskap for bikkja, og ble SÅ GLAD for at flere enn meg hadde vært inne på den tanken. :glis:


#48

Charlie sa for siden:

Det blir veldig fort et alternativ å kjøpe en til og ha en i hver etasje, for dem som er fornøyd. Men man kan bære den rundt, også.


#49

Input sa for siden:

Null stress å bære den, ja. Vi har bare én etasje, men vi bærer vår rundt en del likevel. F.eks. når vi vil bare støvsuge badet, da bærer vi den dit og stenger den inne. Den blir litt forvirret når den ikke finner tilbake til laderen sin, men det er ikke noe reelt problem.

Fortsatt ekstremt fornøyd med vår Roborock.


#50

Tjorven sa for siden:

Fikk Roborock 6s til bursdag i november. Du må selv bære den mellom etasjene, men den holder styr på forskjellen mellom etasjene. (Det er visst en ganske ny oppgradering av software som gjør at den takler etadjeskiller.)


#51

Anda sa for siden:

Hahaha, hun hater den vanlige støvsugeren, og gjemmer seg så snart hun ser den, så om vi går for en robotsak, så blir det spennende å se reaksjonen hennes. Mulig klørne bør klippes først, for å være på den sikre siden. :nemlig:


#52

Anda sa for siden:

Er du fornøyd?


#53

Tjorven sa for siden:

Ja. Men med bursdag midt i november, så har jeg jo ikke testet det ut over tid.

Vi skulle ha gjester på lørdag, og det var veldig deilig at den kunne jobbe på egenhånd mens vi lagde mat.


#54

Java sa for siden:

Jeg elsker min Roborock S5 Max. Den har blitt et kjært familiemedlem for oss alle.


#55

Maverick sa for siden:

Hunden også? :hyper:


#56

Java sa for siden:

Hun er jo en litt overlegen puddel og kunne ikke bry seg mindre. Hun bare skritter elegant over støvsugeren om den skulle være i veien.


#57

IzziCreo sa for siden:

You and me both! Jeg fikk også S6 MaxV :knegg:

Vi er superfornøyde. I Tek.no sin test så poengterte de hvor dyktig den er til å sense f.eks. en lader som ligger henslengt under en sofa e.l. i stedet for å bare kjøre over den. Den viser også hva den har senset i appen på sin ferd. Fikser stolben bra, men vi har barkrakker på kjøkkenet. Vi har valgt å sete 4 av 6 oppned på bordet når den går slik at alt av smuler tas. De er smalere i "benstillingen" enn vanlige stoler. I spisestuen lar vi stolene stå som normalt, men der er det heller ikke like mye grus som på kjøkkenet.

Moppefunksjonen kan bli bedre. Vi er ikke ferdige med å teste den ut på det området egentlig, men så langt så tenker vi at den ikke egner seg spesielt bra til flekker, men den vasker kjøkkengulvet normalt rent liksom.

Vi bruker den i begge etasjer. Funker finfint. Har maps i begge.

Jeg synes ikke ekstradeler koster mye i norske butikker, så hadde ikke giddet å handle fra Kina. (jeg venter fortsatt på skinnremmer til Garminklokken til Poden som jeg handlet for flere måneder siden, da jeg ikke fikk tak i det her...). Vi har dog ikke hatt behov for ekstradeler så langt.

Jeg vil ha en på hytta også :nemlig:

Vår har egentlig fått navnet Joe, i hvert fall midlertidig. Ikke fullt spenstig nok for moi, men jeg fikk den på dagen Joe vant valget så det ble liksom litt sånn :knegg:


#58

Einhyrningur sa for siden:

Vi har også Roborock S6 Max, den kjører ikke over katta, svinger rundt ladere og er egentlig ganske smart. Liker at den tar bilder av det den unngår da katta alltid er i veien og jeg da kan si at det der er en katt, ingen bæsj. Da kjører den tilbake og støvsuger der og.


#59

Molly sa for siden:

Jeg har ikke testet moppefunksjonen på min S5 Max ennå. Jeg kvier meg litt pga noen tepper i stuen og gangen. Har dere noen tips?


#60

Polyanna sa for siden:

Jeg bærer min opp en etasje når det trengs. Men det ble litt krøll da jeg lagde no-go-sone her nede - den trodde den sonen gjaldt oppe også.

Hvor kjøper dere ekstradeler? (Ikke svar "Kina" eller "det finnes mange butikker som har det", jeg vil ha en lenke, takk. :knegg: )


#61

Luftslottet sa for siden:

Jeg ELSKER Roborock. Med mopp. :elsker: Den bæres mellom etasjene og klarer selv å passe seg for trappa ned. Det å kunne sende den til en sone, f.eks. undet spisebordet, er så DIGG!

Nå klarer jeg ikke å finne igjen hvor vi kjøpte ekstramopper fra, men det het noe a la fiksdetselv. :koko:

Hunden er sånn måtelig begeistret. :hehehe:



#63

Einhyrningur sa for siden:

Merk de av som no go sone?


#64

Molly sa for siden:

Men hvordan får jeg deg nøyaktig nok? Trenger nok teskjeforklaring :o


#65

Einhyrningur sa for siden:

Nei, jeg har bare tegnet inn der mattene er, på øyemål. Funka fin det. Du kan jo sette en sko i hvert hjørne og la han støvsuge, så tegner du mellom der han merker av hindringer?


#66

Molly sa for siden:

Det var lurt! Det blir neste prosjekt i heimen. :D


#67

Input sa for siden:

Babyen elsker Roborock. :nikker:


#68

Milfrid sa for siden:

Jeg kjøpte en IRobot på black week som julegave til meg selv, og jeg eeeelskee den. :hjerter: Den går hver ukedag klokka 09, og farvel kattehår. :lykkelig:


#69

tinkadott sa for siden:

Vi bestilte roborock Max 6 i dag. Gleder meg til den kommer!


#70

sindrome sa for siden:

Jeg kjøpte en venninnes Miele for 5 vinflasker (den er noen år gammel og ble pensjonert hos dem etter at de fikk hund), den er ikke så stille og ikke supergod, men jeg elsker at noen ndre gjør rent for meg. Synes at en av de store fordelene er at nå planlegger jeg hvordan jeg kan gjøre huset enkelt å klargjøre for støvsugeren sånn at det skal ta så kort tid som mulig, og i den prosessen blir huset også bedre planlagt og ryddigere i seg selv. Tenker at jeg skal oppgradere til en bedre en på et senere tidspunkt. Denne får være bra nok for nå.

Jeg kom på tanken om å overta hennes etter at jeg i sommer overtok broren min sin robotgressklipper og elsket den. Nå er det Elling som hjelper til inne og Kjell Bjarne som hjelper til ute.


#71

Tjorven sa for siden:

:hjerter:


#72

Bergensis sa for siden:

Me har også Roborock. Den støvsuger veldig grundig! Aldri prøvd moppefunksjonen.
Me har to dørstokkar her. Skulle ønske den kunne gjort seg ferdig på desse to romma. No klatrar den over dørstokken ørten gonger.

Me slutta å køyre den til fast tidspunkt etter at den åt opp 500 meter med fiskesen. Måtte bytte to deler på den etter berre nokre vekers bruk. Det kosta oss ein tusenlapp. Alt av trådar, garn og tynne ledningar må ryddast bort før me setter den i gang. Den må også befriast frå lange hårstrå innimellom.


#73

zinatara sa for siden:

Jeg har katter som kan finne på å spy og unger som gjerne legger fra seg mobilladere hvor som helst, så jeg kjører aldri på fast tidspunkt. Men syns det er stor hjelp selv om jeg først ser over og gjerne flytter litt ting før jeg kjører den. Helt slutt på hybelkaniner under sofaen.


#74

Polyanna sa for siden:

Ha, min tok en fiskesen på FØRSTE turen! :dåne:

Så ja, vi kjører ikke på faste tider. ENKELTE lar strikketøyet sitt ligge overalt også....

Og hundeleker. Og, ja. Dessuten så KLARER den kjøkkenstolene, men det blir et himla leven når den humper seg over metallbeina, så det er bedre å sette dem opp. Og litt småbord jeg setter opp og hundesenga, og...

Har det generelt overmøblert, tror jeg. :knegg:


#75

Luftslottet sa for siden:

Jeg rydder også litt for Roborock, har også for mange rotete familiemedlemmer og møbler. Og feier fram fra sokkelen på kjøkkenet (som den ikke når inntil) og løfter på vedkassa, så får tatt alt rusket under.

Det er dessuten bedre for dyr-støvsuger-relasjonene om den ikke kjører over verken hundematen eller lekene til boffen. Det blir han relativt forferdet av. :knegg:

Kjører den gjerne hvis vi skal ut på butikken eller noe sånt, samme hvor stillegående den later som den er, lager den jo en del bråk.


#76

Polyanna sa for siden:

Fniser av forferdet boff! :humre:


#77

Einhyrningur sa for siden:

Vår har sånn kamera på toppen, så når vi har lagt inn at vi har katt kjører den ikke over spy. Veldig praktisk.


#78

Maverick sa for siden:

Roborock altså. Kanskje det kunne vært noe for mitt vakre, men ikke nødvendigvis ekstremt praktiske, hvitmalte gulv.


#79

zinatara sa for siden:

Det var lurt. Vår har ikke kamera dessverre, men greit å vite til neste gang vi skal kjøpe.


#80

tinkadott sa for siden:

Aner ikke om det er kamera på den vi bestilte, men med tre katter og en hund i huset hadde nok ikke det vært dumt. Vi bestilte roborock s6 Max v


#81

Einhyrningur sa for siden:

Tror det den vi har. Da legger man inn at man har katt, og så tar den hensyn. Den tar bilder av det den tror er bæsj (bokstavelig talt setter den en bæsj på kartet), så kan man se på det om det stemmer.

Her løper kattungen i veien, så den merker av halen hennes som bæsj innimellom, da fjerner vi det bare så støvsuger han over. Er det reelt spy eller noe, lar vi bare markeringen stå, så kjører han rundt (eller hvis vi er hjemme, fjerner spyet).


#82

Malama sa for siden:

Det hørtes lurt ut. Senest for en måneds tid siden fortalte en bekjent som har katt og sånn støvsuger (åpenbart uten kamera) at katten hadde blitt dårlig med både spy og diare....


#83

Anda sa for siden:

Etter alt snakket om kattespy, så kjenner jeg at jeg ble enda litt gladere i bikkja mi. Nå skal hun få prøvd seg med nytt leketøy (med kamera). :hyper:


#84

Java sa for siden:

Jeg har også notert meg at jeg ikke skal ha katt. Ønsker ikke spy liggende i kriker og kroker (eller midt på gulvet).


#85

Anda sa for siden:

Jeg har hatt katt også, jeg, når jeg tenker meg om. Han kastet aldri opp inne. Ikke ville han kose heller. :hehehe:


#86

Java sa for siden:

Enda en grunn til å ikke skaffe seg katt.


#87

Anda sa for siden:

Nettopp. Vår ble omplassert, og levde lykkelige videre hos en annen familie. Hva skal man med pelsdyr som ikke byr på pelsterapi, liksom?

Men hey, pelsdyr byr jo nettopp på pels, og nå skal forhåpentligvis det bli mindre av løst slikt her hjemme.


#88

Java sa for siden:

Her sitter peisen fast på pelsdyret, men hybelkaninene formerer seg fort. De har vi fått litt mer kontroll på.


#89

Strå sa for siden:

Hahahahaha jeg dævver.
Jeg abonnerer også, jeg vurderer en slik en til våren en gang, selv om det å flytte stoler høres ut som en alvorlig minusting. Må tenke på det.


#90

Java sa for siden:

Du MÅ ikke flytte stoler. Det blir som ved vanlig støvsuging, ønsker du å gjøre det skikkelig tar du bort ting fra gulvet. Hvis det bare skal fikses litt er det bare å kjøre i gang. Du kan selv velge hvor også.

Vi har blitt mye flinkere til å støvsuge skikkelig oftere. Den tiden det tar meg å rydde bort er liten, så setter jeg på støvsugeren og kan selv gjøre noe annet. Før måtte jeg jo gjøre begge deler.


#91

zinatara sa for siden:

Det skal sies at den katten det skjer med her er 18 år gammel og begynner å bli ganske skrøpelig. De to yngre kattene er det mer at det kan komme et par hårballer i verste røytesesongen, men går an å unngå dersom jeg bruker furminator jevnlig.


#92

Einhyrningur sa for siden:

Ja, min katt er og gammel, han er litt ustabil. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.