Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Staycation, ev. kortreist vinterferie. Trenger tips

#1

Divine sa for siden:

Vi har for en gangs skyld vinterferie, noe som så å si aldri har skjedd før. Vi hadde store planer om utenlandstur, men pga. livet og sånt blir vi bare hjemme. Syttenåringen er IKKE fornøyd med det, forståelig nok. Så jeg har lovd at vi skal finne på masse spennende ting, og jeg skulle gjøre masse research først, men nå er vinterferien her og jeg har ikke funnet ut noen verdens ting. :sparke:

Så jeg trenger tips. Vi er i første omgang ute etter noe som interesserer syttenåringen. Vi bor i Bærum, og har bil, så vi er interesserte i både ting i nærheten samt litt lengre dagsturer. Han vil gjerne til Sverige, så vi tenkte å kombinere en harryhandeltur med et eller annet der. Men hva er det å finne på nær norskegrensen? Og finnes det noen interessante dagsturer vi kan ta ellers? Og hva kan vi ev. finne på i Oslo? Syttenåringen er opptatt av billedkunst, film og musikk og liker sightseeing og gåturer hvor det er litt utsikt. Alt som har med ski å gjøre, utgår.

Alle innspill mottas med takk!


#2

Martis sa for siden:

Litt over grensen, forbi Strømstad finnes det masse helleristninger og det er laget en løype man kan følge, så det er kanskje morsomt å gjøre i forbindelse med en harrytur? Det er Tanum'ish, men ikke så langt som tanum likevel.


#3

Fersken sa for siden:

Søk på "Evenemang Dalsland" så finner du litt av det som er nær grensen.

Det er også Sportlov (ala vinterferie) til uken, så det kan være ekstra ting som foregår.




#6

Tallulah sa for siden:

Er forresten en veldig interessant utstilling på Astrup Fearnley om dagen med afrikansk samtidskunst.


#7

007 sa for siden:

Du hadde jo en helt fantastisk tråd om ting å gjøre rundt Son/Moss, Tallulah? Kan du hente den frem fra glemselen?


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, det var vel denne?


#9

007 sa for siden:

Ja, det var den jeg mente. :) Mange gode tips.


#10

apan sa for siden:

Vitlycke? Jeg tror det er bortimot det kjedeligste stedet jeg noengang har vært. Anbefales kun om man er svært interessert i helleristninger.


#11

veobra sa for siden:

Kan omvisning på NRK være noe? Jeg har ikke vært der så vet ikke hvordan det er. Jeg så det er ganske fullt til uka.


#12

Tallulah sa for siden:

Det syns ikke jeg, og jeg er bare moderat interessert i helleristninger. :knegg: Jrg syns det var kjempeflott. Mange gøyale helleristninger. Vi var ikke inne på museet da, bare gikk tur og så på helleristningene.


#13

apan sa for siden:

Imponerende! Jeg har også vært der flere ganger altså. Men da er vi i nærheten. Om man tar dagsturen fra Oslo, tenker jeg det er greit å vite at man er litt interessert i det minste (modererer meg :knegg: ).


#14

Tallulah sa for siden:

Ja, for oss var det en del av en liten roadtrip-dagstur, vi hadde vært innom Grebbestad og Havstenssund også mener jeg å huske. Men syns de var kule. Både fordi det var så mange, og av hvaler, og skip, og bryllup og barn som lekte og noe som så ut som sparkstøttinger og folk med hestehale og OK, kanskje jeg er litt over gjennomsnittet interessert. :latter: Men jeg drar på ingen måte innom hvert eneste helleristingsfelt altså. Har vel sett ett eller to før i mitt liv.



#16

Divine sa for siden:

Det var vi på i fjor. Veldig ålreit. :jupp:

Takk for gode innspill, alle sammen. Jeløya hadde jeg faktisk tenkt tanken på selv, så det er en mulighet. Den skulpturparken ser kul ut, og hvis vi kombinerer det med en natt i Gøteborg, kan det jo bli en skikkelig tur av det. Men er det skummelt å kjøre i Gøteborg - er det der det er nesten umulig å finne ut av ringveisystemet? Eller er det Stockholm?

Er det for øvrig noen teaterstykker i Oslo som er verdt å se nå for tiden?


#17

Divine sa for siden:

Begge deler høres interessant ut for MEG, i alle fall. Jeg må høre med syttenåringen.


#18

Pelen sa for siden:

Om man har GPS så er det ikke noe vanskelig å kjøre i Gøteborg.


#19

millact sa for siden:

Har ikke Chess startet?



#21

Divine sa for siden:

:grøsser: Musicaler utgår med høye kneløft.


#22

Maverick sa for siden:

Maluma på TA på fredag. :knegg:

Halsey på Spektrum, også fredag, det kan tenkes å bli litt gøy tror jeg.


#23

Propella sa for siden:

Det er jeg ikke enig i. Nå er jeg og samboeren min under middels gode på å finne frem steder, så det kan være forklaringen. Vi slet veldig med å finne frem med bil i Gøteborg. Veldig!


#24

Tallulah sa for siden:

Gøteborg er litt meh å kjøre inn i, men med gps går det greit.

Ang. teater i Oslo er det mye bra nå. Sjekk om du får billetter til suzie wangs stykke på Black Box! Har fått amazing kritikker. Samme med Kirsebærhagen på norske. Eller så som i himmelen på nye?


#25

Candy Darling sa for siden:

Det klart enkleste er å parkere i det store parkeringshuset, og ta resten til fots og kollektivt i Gøteborg. Og de fleste andre større byer. :knegg:


#26

Tallulah sa for siden:

Ja, vi kjører alltid feil ved første avkjørsel, krangler litt, finner veien, setter bilen i parkeringshus og bruker trikk resten av oppholdet.


#27

Anda sa for siden:

Skulpturparken på Kistefosmuseet var OK som en dagstur og et hyggelig sted å rusle rundt ute i. Museet er vinterstengt.


#28

Input sa for siden:

Ville seriøst lest google-anmeldelsene før jeg dro dit. Jeg kan ikke forestille meg en eneste 17-åring i verden som ville hatt glede av det. (Jeg har vært der, og det var helt uinteressant for alle familiemedlemmer.)


#29

Divine sa for siden:

Jupp, leste anmeldelsene på TripAdvisor og da droppet vi den ideen tvert. Har fått skikkelig slakt.


#30

amylin sa for siden:

Og Slipknot på lørdag!


#31

C3PO sa for siden:

«Forelsket i Shakespeare» var bra, men kanskje ikke noe for 17-åringen.


#32

apan sa for siden:

Jeg har faktisk et gavekort på å gå dit for hele familien, men jeg har også lest anmeldelsene, og orker ikke bruke tid på det. Da tar jeg heller en skogstur med hele gjengen, det er jo gratis uansett.


#33

GinaK sa for siden:

Bra å vite, da dropper vi det.
Så forresten at flymuseet holder stengt nå en uke til fremover. Så dumt.


#34

Divine sa for siden:

Ja, dumt med Flymuseet, for det ville vært et OK alternativ for oss.


#35

Tjorven sa for siden:

Har dere vært på Escape room? Det koster litt, men mye mindre enn å dra på ferie utenlands.


#36

Divine sa for siden:

Nå viser det seg at syttenåringen hadde glemt å fortelle oss at han har kjøretime i dag, og vi foreldre hadde glemt at han skal på Slipknot-konsert på lørdag, så da kan vi ikke reise langt de dagene.

Vi var på Hjemmefrontmuseet på mandag. Syttenåringen husket plutselig at han hadde vært der før med skolen, så han kjedet seg og lurte på hvorfor de alltid lærte om andre verdenskrig og ikke første. Så derfor skal vi på kino i kveld og se 1917. I går var vi på Popsenteret i timesvis. Stor suksess. Syttenåringen testet ut alt der. Anbefales. I morgen blir det Sverige-tur (stort sett shopping) og på fredag blir det Jeløya. Og da er uka over. Vi er ikke en slik familie som har aktiviteter fra morgen til kveld, akkurat. Så min bekymring over at vi ikke skulle kunne finne på ting, var litt ubegrunnet, ser jeg. Men jeg er glad jeg startet denne tråden – greit med ideer til senere.


#37

Divine sa for siden:

Tror det kan bli litt vanskelig for syttenåringen. Jeg har vært på ett, i USA, og syntes det var kjempevanskelig.


#38

Mex sa for siden:

Det trenger ikke nødvendigvis å være så vanskelig. Vi var på ett i Bergen og hadde med oss en 8-åring og en 12-åring. Begge var aktiv med og løste oppgaver.


#39

Propella sa for siden:

Jeg var på escape room med 17 og 19 åringene mine i går. Det var kjempegøy! Eldstemann har vært på det flere ganger. Også når han var 17-18 år. Han er ikke for ung, Divine. Tvert i mot kan jeg tenke meg at passer han ypperlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.