Kan noen gi meg tips om hvor jeg finner en god potetskreller?
Min gode gikk adundas og jeg er stuck med en helt forferdelig en! Jeg sliter med vonde hender og ledd, og den jeg nå har, er ren tortur for hendene. Dessuten skreller den dårlig og det lille den får av samler seg i skrelleren hele tiden. Det er en sånn tynn avlang sak jeg har nå. Dvs....nå ligger den i søppelbøtta. :blafre: Hvis den i tillegg ikke koster en arm og en fot, blir jeg glad. Noen tips?
Victorinox potetskreller med enkelt blad er den beste skrelleren etter min erfaring, har brukt den siden jeg var barn og stjelte pappa sin med meg da jeg flyttet på hybel.
Den er lang og tynn da, det skal sies. Men den skreller potet som man skjærer smør med varm kniv.
Jeg liker også de som er på tvers. Syns de er bedre å holde.
Jeg tror jeg lander på at det er en type med bladet på tvers jeg trenger.. Men synes Tupperware sin er dyr. (I alle fall slik jeg husker det...)
Disse har jeg hatt noen år og finnes ikke slitt, de ligger utrolig godt i hånden og de sklir over rotfrukter og potetene. Jeg tror den fra Tupperware som har lik form er ganske lik i bruk.
Disse er ikke kjøpt i Norge dessverre. Jeg driver å leter på nettet her. Macy's, hvor jeg har kjøpt disse, har en bra nettbutikk, men jeg finner ikke akkurat disse... Lete litt til.
Jeg skreller nesten aldri poteter og gulrøtter, men når det gjelder favorittskreller så må det bli Tupperware sin. Jeg var såpass raus at jeg lot den bli igjen hos eksen da jeg flyttet, og har nå en av ukjent merke som duger greit. Om ikke så bra som Tupperware.
Jeg har en som jeg tror er kjøpt på en vanlig matbutikk, med tykt, svart plastskaft, en gammeldags i stål som har blad som kan snurre, som ligner på den Magica linker til, og en av disse y-formede med bladet på tvers, som jeg ikke aner hvor er kjøpt, og som jeg aldri bruker (passer ikke med min "skrelleteknikk" :nemlig: ). Alle fungerer helt fint, har aldri hatt problemer med dem, eller sett behovet for spesialinnkjøp av egen merkeskreller. :knegg: Kanskje jeg bare ikke vet hva jeg går glipp av? :gruble: Eller kanskje jeg bare har hatt flaks? Jeg har aldri opplevd store problemer eller frustrasjoner i forbindelse med grønnsaksskrelling. Til gulrot bruker jeg forresten like gjerne en ostehøvel, hvis jeg ikke finner en skreller i farta.
Jeg er venstrehendt, og liker veldig godt de som har bladet på tvers. De som har dem på langs er ofte vanskeligere å bruke for meg. Problemet er at når jeg bruker dem så får jeg den "taggen" til å grave ut groer på feil side, slik at den ofte skrubber opp tommelen på den hånda jeg holder poteten eller gulrota i. På grunn av dette kjøpte jeg en til uten tagg, men med utbyttbare blader, siden jeg tenkte det var smart, men det var det ikke. De ramler av, og er ikke særlig skarpe.
Den gode jeg har er helt merkefri, så jeg aner ikke hvor den er i fra, annet enn at den er i rød plast. :humre: Den er ganske lik Oxo Goodgrips, som for øvrig er et merke jeg stort sett er fornøyd med.
Jeg har denne - nesten. Det er samme merket og samme blad, men skaftet er litt annerledes. Og det er ikke så rart. Jeg stjal min fra kjøkkenet hjemme da jeg flytta hjemmefra - som søttenåring. Da var den nok allerede noen år gammel. Tenker den er kjøpt på Prix - eller kanskje de ikke hadde sånt i sortimentet for tretti år siden? Jernia da. :knegg: