Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterferie

#1

Cumulus sa for siden:

Hva skal dere?

Vi skulle på fjellet med morfar, men han har blitt syk... :(


#2

Pasta sa for siden:

Eldste datter skal på sydentur med kjæresten.
Jeg skal i utgangspunktet jobbe, men mulig jeg tar med yngste datter til Trondheim noen dager. Sånn for å unngå at hun bare sitter på skjerm en hel uke.


#3

Blondie sa for siden:

Det samme som i de fleste andre ferier, være hjemme. Budsjettet har ingen ferie-post. Ungen tar det med godt humør, heldigvis. Jeg tenker vi skal gå turer i nærmiljøet, finne ut av hva som skjer på biblioteket og kanskje besøke familie som bor et stykke unna.

God bedring til morfar!


#4

tink sa for siden:

Så kjedelig med spolerte vinterferieplaner. Vi har vinterferie neste uke, får litt besøk, og skal på vinterfjellet med en annen del av familien. Det gleder jeg meg til!


#5

Señora sa for siden:

God bedring til morfar.

Ingen planer annet enn at vi drar til fjells på hytta begge helgene (som vanlig). Er vanlig arbeidsuke for oss voksne.


#6

star sa for siden:

For første gang på mange år så jobber jeg. Men vi har aldri gjort noe spesielt i vinterferien.
Unga har et par avtaler og så skal de på et par dagsturer med faren.


#7

Lavender sa for siden:

Vi flyttet hytteferien til romjulen som var. Denne uken må jeg jobbe og levere.

Jeg og samboer flekser, tar litt hjemmekontor og en eller to dager avspasering. Jeg har normalt lite overtid og reiser, men nå har det vært litt ekstra.


#8

Palmen sa for siden:

For første gang "ever" så har vi vinterferie i år. Vi er på hytta i Spania.


#9

Myria sa for siden:

Vi er hjemme, koser oss og tar livet med ro. :jupp:


#10

millact sa for siden:

Vi er med venner på fjellet. Stiv kuling og regn/sludd/snø, så vi er inne. Har kun tatt to dager fri.

Tror ikke noen andre på jobb skulle ha fri.


#11

vixen sa for siden:

Jeg jobber hele uka. Mannen skal ta noe fri og skal være med gutta i nærområdet. Kanskje ski en dag på oppdal. Sjelden vi tar fri sammen i vinterferien.


#12

millact sa for siden:

Kan dere ikke dra alene?


#13

My sa for siden:

Jobber også hele uka. De to yngste har reist til besteforeldre og søskenbarn på Sunnmøre, eldste er på tur til Spania med fotballaget.

Siden det bare er meg og mannen hjemme hele uka har vi planer om å jobbe inn litt timer, spise ute en kveld eller to, trene når vi gidder, og ellers ligge i sofaen med bena på bordet og binge serier. :knegg: Jeg bruker aldri å ta meg fri i vinterferien. Jeg trenger å spare de feriedagene til sommeren, jeg har mer behov for fire ukers sammenhengende sommerferie. De siste fem dagene som er igjen sparer jeg da heller til jul, og en eventuell langhelg på høsten. Ungene er over den alderen da noen må være hjemme og passe dem. Ofte har de gjort som i år, dratt på besøk til besteforeldre, ellers har de bare vært hjemme, sovet lenge, hatt ubegrenset skjermtid, hengt med venner og nytt friheten.


#14

polarjenta sa for siden:

Vi pleier aldri å dra noen plasser i vinterferien. I år skal jeg jobbe for første gang på mange år. Mulig jeg tar litt hjemmekontor deler av dagene.


#15

Tjorven sa for siden:

Ingen steder.

Mannen og jeg jobber. Ungene har ferie, og sover kjempelenge.


#16

Candy Darling sa for siden:

Vi skal på hytta fra onsdag, ungene er superhappy med å slacke frem til da.


#17

Novla sa for siden:

Vi skal til England, en liten uke i Lewes.

Gleder meg stort; februar/mars er den kjipeste tiden av året i Nord-Norge (mørketida er null problem, men når det blir mars begynner jeg å kjenne på at vinteren er forbaska lang, altså), så det blir deilig med en liten dose vår. :lykkelig:


#18

Matilda sa for siden:

Jeg har fri, mannen jobber. Jeg skal i teorien ha to dager hjemmekontor og rette stiler, deretter være hjemme med ungene. I praksis har jeg brukt hele dagen så langt på å spille gitar, spise sjokolade og furte over at jeg har masse jobb å gjøre, så det hjemmekontoret ser ut til å bli kveldskontor til uka i stedet...


#19

Selma sa for siden:

Vi har pleid å ha fri et par dager og tatt ei langhelg på hytta i forbindelse med at jentene har vinterferie, men i år dropper vi det og sparer fridagene til våren. Studenten har ikke vinterferie denne uka og yngste er storfornøyd med å slippe hyttetur og heller ha god tid til å henge med venner



#21

løve70 sa for siden:

Arvingen og kjæresten skal på besøk til faren hans. Jeg skal på jobbreise. Forhåpentligvis skal vi alle på hytta siste helgen.


#22

nolo sa for siden:

Vinterferie neste uke, og da skal de to yngste arvingene og jeg besøke venninnen min i Nederland noen dager. Gleder meg masse. :lykkelig:


#23

Taien sa for siden:

Vinterferie neste uke her. Jeg skal jobbe onsdag og fredag. Vi skal bare kose oss sammen hjemme. Sjekke ut hva som skjer på biblioteket og på museet...og ha sløvedager sammen. D ytret ønske om filmmaraton...starte på formiddagen og se alle de filmene han ønsker å se. Kanske det blir det en av dagene...


#24

Magica sa for siden:

Jobbe! Kanskje fri på fredag men skal ikke dra noe sted.


#25

Neket sa for siden:

Jeg jobber. Har tatt fri torsdag og fredag, vi har bestilt en Container og skal fikse hus. Veldig spennende ferieplaner med andre ord. :hehehe:

Jeg skulle egentlig vært i sol og varme på jobbreise, men Corona satt en effektiv stopper for det.


#26

meisje sa for siden:

Halve familien er reist til fjells idag. Jeg er hjemme og har tilbrakt helgen på sykehus med eldste, og skal vel tilbringe et par dager til på sykehus fra imorgen.

Ikke som planlagt med andre ord. Så ikke engang hyggelige ting i nærområdet står på planen. Foreslo at vi kunne ta et besøk på revyen idag, men hverken form eller humør passet til det.


#27

Anne C sa for siden:

Gutta og mannen skal på to ulike turer denne uka. Jeg skal være hjemme sammen med hunden og gjøre "to do-lista" kortere. Har masse jobb og studier jeg må driver med. Vi har stort sett aldri gjort så mye i vinterferier selv om jeg alltid har fri.


#28

Fersken sa for siden:

Vinterferie neste uke og jeg skal (som vanlig) jobbe. Sparer feriedagene til 4 uker på sommeren og evt. til jul.


#29

Hondacrv sa for siden:

Til hemlsedal tre dager, så vere heime og forberede konfirmasjon blant annet.


#30

Cumulus sa for siden:

Jeg klarer ikke kjøre bil så langt... sliter med ryggen. Holder på å overtale mannen til at jeg spanderer en datapakke på han så han kan bli med og ha hjemmekontor fra hytta. Krysser fingrene her... Jeg har tatt meg fri hele uka, og barna kjeder seg... så vi håååper han lar seg overtale.


#31

007 sa for siden:

Vi har vinterferie neste uke. Vi har et krypinn på fjellet og årskort i skibakken, så om været roer seg blir det fjell fra lørdag til onsdag sammen med 17-åringen. Onsdag plukker vi opp kjæresten hennes og drar hjem.
Torsdag kveld skal meg og mannen på stand up i Bergen og så blir det fjell igjen siste helga, kun oss to voksne.


#32

Chablis sa for siden:

Mann og barn skal til Spania, jeg jobber tre dager og har fri to. Jeg skal være med niese enedagen og den andre skal jeg rydde og vaske siden jeg skal feire bursdagen min.


#33

Malama sa for siden:

Jeg jobber. Overtid til og med i dag. Mannen jobber, litt smålenge han også i dag, visstnok. Ungene er hos mine foreldre, og i dag får de middag der og hentes ca 18. Resten av uka henter vel en av oss dem hjem til middag antar jeg.

Mellomste ha bursdag på lørdag, så jeg har fri på fredag for å vaske hus og bake kake, svigermor kommer utpå ettermiddagen en gang for å være hos oss i helga i anledning bursdagen, hun har tatt seg fri fredag og mandag (det er 40+ mil å kjøre)

Vinterferien kommer en uke for tidlig for meg til å kunne ha FERIE med ungene, her er det uke 8 svært ofte. Og jeg har et regnskap som skal til revisor somregel i slutten av uke 8 eller starten av uke 9 hvert år. Det r årsoppgjørstid og overtid og slett ikke vinterferie desverre.

Men de er heldige og har mine foreldre da, der har de det fint


#34

venla sa for siden:

Minste er på SFO, største på aktiviteter på biblioteket. Tar langhelg neste helg, så da blir det muligens en tur i slalåmbakken en dag om været er ok. Er bare hjemme.


#35

frukt sa for siden:

Barna skal til England og jeg skal være hjemme. Om jeg skal jobbe eller ei vet jeg ikke enda.


#36

ingling sa for siden:

Vi jobber, alternerer mellom hjemmekontor og å ha med eldste på jobb, minste er på SFO. Torsdag og fredag avspaserer jeg, så da har jeg og de fri, men vi skal ingenting spesielt. Bare ha fri. :nemlig: En hel uke vinter- eller høstferie har vi aldri hatt.


#37

Strutsen sa for siden:

Hjemme og pleier febersyk minstemann, istedenfor de aktivitetene vi hadde planlagt. Jobber torsdag og fredag.


#38

Stompa sa for siden:

Jeg skal møte Frøkna i Oslo første helga (vi har ikke ferie før i uke 10), ellers skal vi være hjemme. Vi reiser vanligvis ingen steder i vinterferien; vi var i Berlin en gang, og var i Vesterålen et par ganger da ungene var mye mindre.

Det er ikke sånn at "alle" reiser bort her. Hører i hvert fall veldig lite om det blant både kollegaer og elever. Så det er ikke noe reelt eller følt press, heldigvis.


#39

Blondie sa for siden:

I mitt kollegie er de fleste på ferie, veldig mange på fjellet og noen i varmere strøk.


#40

apan sa for siden:

Mannen jobber hele uka, jeg avspaserer av den enorme plusskontoen siden jeg aldri får tatt det ellers. De to eldste skal 3 dager på fjellet med mine foreldre, de har hytte der. Før de drar har lillesøster i dag hatt kosedag med meg (vi var i byen, tok en kafetur og så Flukten over grensen på kino), i morgen skal hun på AKS. Storebror vil helst ikke være sammen med oss :knegg: . Han er med venner. Lillebror er i barnehagen i dag og i morgen, men får fri når de andre drar. Han skal være med meg et par dager - jeg tenkte vi skulle kjøre trikk og leke i Frognerborgen, kanskje gå på biblioteket og på kafe - og en dag med svigermor - de skal kanskje på et museum. Det blir totalt 2 alenedager på meg, og da skal jeg nyte å høre min egen pust og drikke kaffe i 5 minutter uten å bli mast på, samt gå en skogstur, kanskje jogge også.

Jeg er enig i at veldig mange har begynt å reise bort i denne ferien, men jeg synes også mange er bare hjemme. Vi har sjelden vært noe sted i vinterferien, men nyter dagene uten aktiviteter og to helger uten håndballkamper. Fikk oss en skogstur med grilling i helgen som var, og håper få til noe tilsvarende med lillebror til helgen.


#41

IzziCreo sa for siden:

Fjellet første halvdel hvor eldste har med seg to venninner. Utrolig deilig å få litt vinter og snø selv om jeg kun kan sitte i solveggen eller inne for å se på snøstorm :hjerter: Snarvisitt hjemom for en konsert før vi drar på hytta som er nærmere hjemme. Da pendler mannen på jobb.


#42

IOA sa for siden:

Jeg jobber som en gal. Barna er på hytte på fjellet med foreldrene mine og min søster med familie. Jeg liker ikke å gå på ski, så det er en perfekt ordning for meg.


#43

007 sa for siden:

I mitt kollegie er det kun et fåtall som skal bort. De fleste er hjemme med rettebunker og noen dager slaraffenliv.


#44

Anne C sa for siden:

Jeg aner ikke hva mine kollegaer driver med, bortsett fra noen av de. Mange er garantert hjemme og graver seg ned i rettebunken.


#45

Matilda sa for siden:

Samme hos oss. Tror et par av idrettsfagfriskusene er på fjellhytte og står på ski, totalt fire lærere er på utenlandstur med elever deler av ferien, de fleste har hjemmeferie, ledelsen jobber.

Jeg har febergutt i dag og gir opp rettinga, det får bli etter ferien. Plan for uka: Rydde, se filmer med barna, så frø, fyre i peisen, spise kake.


#46

Pesten sa for siden:

Fri mandag men ellers jobb. Får prøve å finne på noe med jentene mine. Storebror drar på avlastning mandag og kommer hjem fredagen.


#47

Serena sa for siden:

Vi har vinterferie neste uke. Eldstemann skal tre dager på tur og to dager på SFO, yngstemann skal i barnehagen som vanlig. Vi voksne jobber som vanlig, men for meg blir det nok mulighet for litt kortere dager. Det er ikke mange vi kjenner som tar fri eller skal reise vekk i vinterferien.


#48

My sa for siden:

Vi er kanskje litt færre på jobb enn vanlig, men merker ingen stor forskjell, de fleste er her. Mulig flere tar fri mot slutten av uka, regner med det blir litt tynnere i rekkene på fredag.


#49

Hjertensfryd sa for siden:

Ferie i neste veke. Ei heil veke aleine heime. Ungane skal til faren.


#50

ingling sa for siden:

Samme her, eneste forskjell er færre møter. I går hadde jeg møte som varte det meste av dagen, men i dag og i morgen er det roligere. Jeg har nesten aldri dager uten møter, så det er jo ganske behagelig. Mange som tar fri mot slutten av uken her, men også mange som ikke har ferie i det hele tatt. Det er ganske mange som ikke har barn i grunnskolen lenger heller, da.


#51

Frk_Fryd sa for siden:

Vi har vinterferie neste uke. Jeg pleier å jobbe og kanskje ta fri en dag, men denne gangen skal jeg kun jobbe mandag og tirsdag. Mannen reiser offshore, og resten av familien skal være hjemme og slappe av.


#52

Blånn sa for siden:

Minstemann og jeg har noen dager på hytta til foreldrene mine. Vi er ofte noen dager her i forbindelse med høst/vinterferie. Mellomste er på Finse, usikkert når han kommer seg ned igjen.


#53

Bean sa for siden:

Vi har tatt vinterferie i varmere strøk. Deilig med sol og strand. De fleste på jobb med barn i rett alder skulle ha noen dager fri og mange snakket om hytteturer.


#54

Blå sa for siden:

Her er det vinterferie neste uke.

Mannen, som er lærer har fri hele uken og skal sannsynligvis bruke de første dagene til å ta seg inn etter en veldig stresset periode etter jul.

Lillesøster skal være med en venninne på hyttetur de første dagene

Storesøster og jeg skal jobbe de første dagene.

De siste dagene tar vi alle fri og reiser på langhelg til England.

Vi har veldig sjelden hatt fri hele vinterferien. Men jeg har ofte tatt noen dager.


#55

Bergensis sa for siden:

Jobbe. Og ha treningsopplegg for 07-kullet nokre timar tre dagar. Ungane kosar seg med å gjere tilnærma ingenting.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.