Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ministere og SoMe

#1

nokon sa for siden:

Eg merker eg får piggane ut av dette innlegget frå Olaug Bollestad:

www.facebook.com/265808280504484/posts/916659192086053/?d=n

Eg er einig i det ho skriv, men å oppfordre opposisjonen til å slette innlegg frå ein ministerpost, er det verkeleg innafor?

Generelt er jo den typen kritikk som Geir Pollestad reiser her, i tråd med mykje av kritikken mot «høykultur», om vi kan kalle det det. Men å oppfordre til sletting? Er det greit? Det gir ei kjensle av sensur som eg misliker.

Må legge til at min mest likte og delte tweet er ein tweet med ein kommentar eg skreiv til Bollestad på fb som blei sletta frå kommentarfeltet. Dette blei fanga opp av media, og det blei sagt at det var «ein glipp». Eg synes det er veldig ugreit at leiande politikere opererer med den typen meiningssensur i SoMe.


#2

Tallulah sa for siden:

Mulig jeg ikke får opp riktig innlegg, eller at jeg misforstår deg, men hun sier vel at han burde slette den selv, ikke at andre burde gjøre det? Altså, ikke som sensur, men som i at han burde ikke ha skrevet den fordi det var teit?


#3

nokon sa for siden:

Jo, ho seier at han bør slette det sjølv. Men eg tenker likevel det er dårlig rolleforståelse å oppfordre til å trekke tilbake meiningar, når ein sitter i ein ministerpost. Å svare opposisjonen er fint. Men å oppfordre til å ikkje ytre seg ...? Er det greit at ein gjer det når ein er minister?


#4

Tallulah sa for siden:

Ser poenget ditt. Jeg leste den nok ikke like bokstavelig som deg, muligens fordi jeg leste den etter st jeg hadde lest en nyhetsartikkel om posten hans, om hans dårlige rolleforståelse. :knegg:


#5

Floksa sa for siden:

Jeg tenker det er greit at en landbruksminister fra KrF ber leder (?) for næringskomiteen (?) og endatil fra SP om å tenke seg om når han «disser» norske landbruksvarer.
Pollestad har driti på draget. Sol vi sier her på landet.


#6

nokon sa for siden:

Eg tenker også at utspillet til Pollestad var heilt fjernt. Men veldig typisk populistisk kritikk av «snobberi», og ikkje overraskande frå den kanten, men typisk og forventa. Men eg synes ikkje det er innafor at ho som minister, og hans overordna, tar det på fb. :vetikke:


#7

My sa for siden:

Jeg synes begge to er ute å kjøre, og tenker at regjeringen og alle de politiske partiene bør ansette kommunikasjonsrådgivere med spesialkompetanse på sosiale medier, som kan guide dem i hvordan framstå som profesjonell, ansvarlig og seriøs også på nett. Hva de kan poste og ikke, og hva som absolutt ikke tar seg ut. Det gjelder ikke bare denne saken, som jo ikke er av det verste slaget, det gjelder generelt. Det har vært alt for mange SoMe-tabber.

Også kan jeg ikke unngå å havne i fjaseland av navnematchen. :flau:


#8

Malama sa for siden:

De lærer kanskje litt om hva som kan og ikke kan tas på some fra "over there"? Der drives jo nasjonal og internasjonal politikk via Twitter...


#9

My sa for siden:

:gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.