Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Søtning i boller

#1

amo sa for siden:

Kan jeg bruke min vanlige bolleoppskrift men erstatte sukker med vaniljekesam og sukrin? Hva tror dere?


#2

Malama sa for siden:

Jeg mener mamma baker boller med alternativ søting, usikker på hva. Det kan være sukrin. Hun har også et snev av rug i dem, der er bra for blodsukkeret som jo heller ikke er så glad i hvete. Gjærbakst er lettere enn kaker, kaker brukte hun sweetsmart men det får hun ikke tak i lenger. Så kaker lages på sukker nå. Men derfor baker hun en del gjærbakst. Jeg tror det er sukrin hun har sagt men jeg vet ikke om det er blandet med sukker da.

Mamma har kostholdsregulert diabetes på 12. året nå


#3

kamp sa for siden:

Foretrekker tagatesse i gjærbakst


#4

løve70 sa for siden:

Jeg synes sukrin gold funker bra i gjærbakst (har også alltid litt sukker).


#5

Pelen sa for siden:

Litt sukker trengs kanskje for bra gjæring??


#6

Input sa for siden:

Nei, vi bare jo masse annen deig uten sukker, det går fint det.

Jeg synes sukrin har en grusom ettersmak, spesielt når det varmes opp. Vi baker boller uten sukker og søter dem med syltetøy, krem eller melis på toppen for de som vil (jeg tåler/liker ikke søt bakst).


#7

amo sa for siden:

Jeg har en oppskrift der 2/3 hvetemel,1/3 havremel, vaniljekesam og sukrin, mandelmelk og smør iterninger. Den er helt grei, men nett fastelavenboller har jeg lyst å laga på den gamle gode oppskriften min med smeltet smør og 37 gr. Men uten sukker. (mellombror har fått diabetes)


#8

apan sa for siden:

Jeg ville sjekket Linda Stuhaugs oppskrifter.


#9

Karamell sa for siden:

Jeg laget med Fibramel og Sukrin i fjor. Smakte greit, men ikke bolleboller.
Usikker hva jeg smeller sammen i morgen. Det bør være litt greit karboinnhold i det pga diaen min.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.