Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Loppebitt nå i februar?

#1

Luvi sa for siden:

Jeg har fått noe som ligner veldig på insektstikk, rundt hofteområdet og og noen litt mer spredd. Det er blitt ganske mange, 10-14 stykker, men de fleste er jevnt fordelt rundt hoftehøyde. De klør.

På tross av en mildt vinter antar jeg at myggen fortsatt lar vente på seg. Loppene dukker vel stort sett opp i slutten av mars, men kan det være at de allerede er aktive mtp mild vinter? For eneste jeg kan komme på er at jeg her om dagen luftet pleddene som ligger i sofaen og jeg har sittet under et av disse etter jeg tok de inn. 11-åringen har gjort det samme, men har ingen antydning til stikk. Selv om jeg reagerer mer på myggstikk, de blir større, så bruker jeg sjeldent å ha så mange stikk som nå.


#2

Galathea sa for siden:

Ungene har nylig fått noe liknende, veldig tidlig ja. Det er nok fuglelopper som katta har dratt med seg inn her, den har vel snust på et fuglereir fra i fjor og loppene har kanskje blitt aktive tidlig pga den milde vinteren? Kanskje en katt hadde ligget på pleddet da du lufta det?

Har ofte sett at det er rundt anklene og hoftene her også, kanskje de kravler under klærne og stoppe opp for en matbit når de treffer en hindring, f.eks bukselinninga? (grøss)


#3

Timar sa for siden:

Jeg har også fått noen lignende bitt i det siste og skylder på katta. :mumle:


#4

Madicken sa for siden:

Fuglelopper, ja. Djevelens verk, nesten like ille som flått og hjortelusfluer. Jeg reagerer mer enn folk flest på de fleste insektbitt, men fugleloppebitt er en versting.


#5

Trulte sa for siden:

Vi hadde loppebitt i januar. Jadda.


#6

Pelen sa for siden:

Høres ut som fuglelopper, de kan også gjerne bite rundt anklene. De dør etter ca 2 uker.


#7

Robyn sa for siden:

Mannen min har flere bitt rundt anklene. :nemlig:


#8

Candy Darling sa for siden:

Sikker på at det ikke er veggdyr?


#9

Susse sa for siden:

Masse fuglelopper allerede pga manglende kulde i år. :(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.