Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det vanlig at tenåringer flytter inn på badet?

#1

Trulte sa for siden:

16 åringen min har nærmest bodd på badet i et par år. I huset der vi bodde så hadde vi bare et bad, så det var slitsomt... Nå har jeg jo flyttet i leilighet, med to fullverdige bad, der jeg har gitt henne masterbedroom med bad. Ser for meg at det løser en del.

Hva er normalt i de 1000 hjem? Jeg skulle også ønske at falske øyevipper og selvbruning ble forbudt ved lov.


#2

GydaG sa for siden:

Vi er sjeleglad for at vi kjøpte hus med tre bad.
Jentene har sitt eget, og der må man innimellom bruke magisk svamp for å få vasken hvit igjen. Mantraet- «det går over» er like greit å innføre med en gang.
Tipper vi har ti år igjen av galskapen.


#3

Blondie sa for siden:

Helt vanlig! Jeg har en liten leilighet med bare ett bad, det er ikke lenger nøkkel i den døra. :hehehe:


#4

apan sa for siden:

Selv storebror har omtrent flyttet inn på badet. Aner ikke hva han gjør der.


#5

trøtt sa for siden:

Jeg har to jenter som er forbi tenårene og ingen av de har brukt mye tid på badet.


#6

-ea- sa for siden:

Man må gi dem et annet sminkested, med speil og god belysning. Så oppstår det ting son kun kan løses med tilgang til vann, så da er det greit at badet er tvers over gangen.
Har leilighet med bad og wc separat, heldigvis, da er ihvertfall doen ledig når man trenger den.


#7

Blondie sa for siden:

For mine handler det slett ikke om sminke, men dusj og varmekabler. Gjerne akkompagnert av høy musikk.


#8

apan sa for siden:

Her er det kombinasjonen varmt, dusj, do og mobil.



#10

Strå sa for siden:

Ja det er vanlig, trøtt sine er unntak. Det går over og det hjelper (litt) med triksene du har fått tips om av andre her.


#11

løve70 sa for siden:

Samme her. Sminke seg gjør hun sjelden og de gangene hun gjør det, gjøres det i sengen :sjokk:
Jeg er selv oppvokst med et bad på, så var klar over utfordringen....Arvineg har derfor fått eget bad i kjelleren - allikevel bruker hun stort sett fellesbadet..


#12

007 sa for siden:

Helt vanlig.
Mine to jenter har eget bad. Av og til blir det veeeeldig vanskelig, så da bruker de vårt bad også.


#13

Drømmedama sa for siden:

Ja. Jeg hater tørrshampo med farge.


#14

Lhi-My sa for siden:

Jeg har også tre tenåringsjenter og jeg har alltid sagt at det blir bra med to bad og en ekstra do når de blir tenåringer, men ingen av de bruker mer tid på badet enn nødvendig. De er 15,15 og 17 nå, så da går det vel bra resten av tenårene også, håper jeg.


#15

GinaK sa for siden:

Samme her.
Eldste er verst. Han kan dusje i 30minutter. Høy musikk og synger med. Etterpå er badet helt klamt så det må luftes skikkelig.
Det som er mest irriterende er at han legger igjen skjegghår og vasker ikke etter seg. Vi har en runde med det å rydde opp etter seg nå så det hjelper vel.
Jeg rydder ikke opp, jeg ber han om å gå tilbake og rydde seg ut og minner han stadig om at jeg ikke er en slave. :p


#16

millact sa for siden:

Ikke så ille her, ikke enda.


#17

veobra sa for siden:

Ikke her heller. Det meste av dill foregår på rommet.



#19

Gri sa for siden:

Litt tid på badet er det, men mine på 14 og 16 tilbringer ikkje så veldig mykje tid på badet.


#20

Tjorven sa for siden:

Ja. Vi har to bad. 15-åringen disponerer ett bad og vi tre andre deler ett. Hennes bad brukes desidert mest.


#21

My sa for siden:

Min 14-åring har flytta inn. Aner ikke hva hun gjør der, hun bruker verken selvbruning, falske øyenvipper eller tørrsjampo. Ikke dusjer hun særlig lenge heller, hun er opptatt av å ikke bruke for mye vann og skrur av dusjen mens balsam eller hårmaske virker. Men da sitter hun pakket inn i et stort håndkle og er på mobilen. Tror det er det som tar tid, i tillegg til diverse hudpleie og testing av frisyrer og antrekk (hun har klesskap på badet fordi rommet hennes er så lite).


#22

Karamell sa for siden:

17-åringen min (gutt) har sluttet å bruke en time på badet hver gang han dusjer. Nå er det faktisk varmt vann igjen etterpå! Men musikk må man ha. :p Det brukes litt tid på håret etterpå da, men det gjøres på det andre badet der det ikke er dusj (men et badekar ingen bruker).
14-åringen bruker lite tid der. Sier jeg må minne ham på hårprodukter. :knegg: Han må også minnes på å dusje fremdeles.


#23

Frances sa for siden:

Nei, to stk på 17 og 19. Oppholder ikke spesielt lenge. Sminker seg på rommet. Har lite bad da, uten helfigurspeil (bevisst handling fra de var små), og minimal varmtvannstank. Det med varmtvannstanken er en liten utfordring når hele familien skal dusje, men vi tilpasser oss.


#24

Fløyel sa for siden:

Ja, de har eget bad, dette må de selv sørge for å holde rent. Jeg gidder ikke vaske tørrshampo-støv lengre.


#25

Anne C sa for siden:

Nope, her er det ingen som har flyttet inn på badet. Men badet vårt er ikke noe hyggelig, så det er ikke noe rart. Men de bruker heller ikke lang tid der inne uansett.


#26

Floksa sa for siden:

Ikke egentlig. Vi er fire som deler et bad og to som deler et bad.
Brunkrem, falske øyevipper og tørrsjampostøv er faktisk helt fraværende her. Har en som dusjer lenge, men skal man dusje lenge må man akseptere at folk går på do mens man dusjer. Det er oppdragende. Jeg er den som dusjer mest og lengst. Og varmest.


#27

Serafin sa for siden:

Storebror har lagt seg til en uvane/tvangsgreie med bad. Det går 30-40 min hver morgen + hver kveld, og samme lengde 4-5-6 ganger om dag.

Han bruker gjerne 30 min morgen og kveld, 30 min etter skolen, 30 min etter middag, 30 min før kveldsmat. Så på en skoledag er han gjerne på toalettet 3 1/2 time! Og på skolen går det gjerne en time også.

Alt går tregt og skal gjøres så nøye, og såpe skal fjases litt med og vann skal fjases med og man skal se litt på ipad også glemmer man litt hva man holder på med, og vips så går tiden. haha.

Skal bli gøy når Lillesøster også blir mer i den alderen.


#28

m^2 sa for siden:

Min tenåringssønn bader nesten 1 time daglig + gjerne en dusj i tillegg, men han er psykisk utviklingshemmet så blir jo litt annerledes igjen.

Jeg ser ingen andre har nevnt dette så tenkte jeg kunne skrive om det; da jeg var tenåring hadde jeg svært kraftige menssmerter. Det lindret smerten noe å ligge på varmekablene på baderomsgulvet...så jeg lå noen timer der, faktisk.


#29

My sa for siden:

Min lider ikke i stillhet på badet når hun har menssmerter. :knegg: Så er ganske sikker på at det ikke er det som tar tid. Men det kan jo være tilfelle for andre jenter.


#30

Anne C sa for siden:

Vi har bare ett bad med toalett, så her går vi også på do mens andre dusjer. Men vi spør først, og vi gjør det ikke når eldste dusjer. Badet nede i sokkelen venter bare på at en rørlegger skal få på plass toalettet og sette på vannet. Jeg gleder meg veldig til det.


#31

Pøblis sa for siden:

Min har noen hårfargesesjoner på badet som tar noen timer. Ellers bruker hun ikke veldig mye mer tid enn oss andre på badet.


#32

My sa for siden:

Ser ikke for meg at lillesøster (12) kommer til å bruke like mye tid på badet. Hun er en annen type, og i tillegg har hun en tendens til å skulle kompensere for alt vi irriterer oss over med eldste. Det er jo egentlig supert å slippe to badokkupanter på en gang, men samtidig synd hvis hun nærmest skal utslette seg selv fordi storesøstra tar så stor plass (det gjelder ikke bare badet altså). Vi har en som trenger å lære seg viktigheten av å ta hensyn når man bor flere sammen, og en som trenger å lære å ikke alltid være den som gir seg. Ikke alltid like enkelt.


#33

Musemus sa for siden:

Vi har en 12-åring om noen dager, og hun har fått sitt eget bad nå. Hun bor også på badet... Der er hun for seg selv, det er varmt og hun har mobil. Kvelddusjen kan ta opptil 1,5 time fra hun går inn på badet til vi har mast henne ut igjen!


#34

Charlie sa for siden:

Ett fellesbad, teens-a bruker ikke mye tid på badet. Sminking kan ta mye tid, men det skjer på rommet, hvor de har hvert sitt helfigurspeil i tillegg til sminkespeil med lys (som de har kjøpt selv).


#35

Lavender sa for siden:

Ja. De koser seg på badet. Synger, skravler og tik tok danser. De har ingen begrep om at tiden går. De vil aldri bruke det gamle badet i kjelleren, egentlig ikke jeg heller. Så nå skal vi pusse opp badet i kjelleren, det trengs.


#36

Kahlan sa for siden:

Jeg er overrasket hvert gang badet oppe er ledig... okkuperes stadig av 15 åringen.


#37

Wix sa for siden:

Her også. 13-åringen bruker 45-60 min både morgen og kveld. Ikke sminke men mobil. Burde egentlig konfiskere den fra alle før man går inn der.


#38

Hyacinth sa for siden:

Mine to (18, 15) bor ikke på badet og har aldri gjort det. Tvert imot må de piskes inn og ofte tilbake igjen dersom tannpussen varte i 10 sekunder. Det medfører at badet heldigvis stort sett er ledig, og godt er det, for vi har bare ett bad.


#39

Magica sa for siden:

Ingen her bor på badet og alle dusjer på normert tid :knegg: kanskje med unntak av når mannen dusjer før vi andre står opp. Mine tenåringer (16 og 18) er gutter så de sminker seg ikke. De bruker ikke spesielt lang tid der inne, men det er heller ikke mulig siden vi kun har ett bad med en do, og er 5 stykker i familien.


#40

Fløyel sa for siden:

Jeg har en gutt på 17, han sminker seg ikke, men bruker lang tid for det. Hun på 20 kan man bli "gal" av å vente på. Men én ting skal de ha, de er effektive på badet om morningen, det er når de skal noe i helgene og på kvelden "timene" går.


#41

Toffskij sa for siden:

Begge mine fnyser av sminke og frisering, men bruker bemerkelsesverdig lang tid på badet likevel. 16-åringen dusjer i evigheter, ingen vet helt hva 14-åringen gjør, men lang tid tar det. Ønsker meg egentlig to bad.


#42

polarjenta sa for siden:

Vi har bare et bad, der også er toalettet er. Storebror har lagt seg til en vane om å spørre om noen må på do før han dusjer. Men ingen av dem bruker veldig lang tid på badet.


#43

Blå sa for siden:

Ingen av mine har tidkrevende sminke eller hårvaner, heldigvis. Storesøster bruker likevel overraskende lang tid på å dusje og gjøre seg klar.

Vi har bare et bad med toalett på badet og har for vane å spørre om noen vil gå på do før vi går for å ta en dusj eller et bad.


#44

My sa for siden:

Guttungen på 12 bruker foreløpig minimalt med tid på badet, men unntaket er når han og tvillingsøsteren er der samtidig, om kvelden, for å pusse tenner. Da har de utrolig mye å snakke om, skravler ivrig i vei og har lange samtaler der inne. Det synes jeg er såpass positivt, at jeg venter i det lengste med å purre på dem.


#45

Candy Darling sa for siden:

Mine bader begge to nesten hver dag, i evigheter. Heldigvis har vi to bad.


#46

C3PO sa for siden:

Heldigvis for 14-åringen, har vi gjestebad i kjelleren som hun har overtatt. Hun bruker fort 1 time (ingen sminke). Jeg fikk sjokk da hun kom opp i går etter en halv time.


#47

Røverdatter sa for siden:

Akkurat det har ikke vært noe problem hos oss. :fnise:


#48

Hondacrv sa for siden:

Ja, og krølling av langt hår med spray. Og det er ikkje eit alternativ å nytte badet oppe, alt skal skje op det badet som egentlig er mitt.


#49

GydaG sa for siden:

Sminke foregår forøvrig ikke på badet, hun som driver med sånt har fått eget sminkebord på rommet sitt. Men vår mellomste bruker utrolig lang tid på do! Han okkuperer det ene badet i minst to timer tilsaman hver ettermiddag.


#50

tink sa for siden:

Jada. Både gutt 15 og gutt 12 kan bruke lang tid på badet. Ingen er spesielt opptatt av frisering, sminking og utseende så vi slipper foreløpig kliss med brunkrem og tørrjsampo. Men tiden kan fort gå når de først låser seg inn.

Vi har heldigvis en ekstra liten toalett til det aller viktigste, så har eldste endelig skjønt at det er dårlig deal å låse seg inne 5 på gå ut døra, eller 2 på halv legging for mor...


#51

Tallulah sa for siden:

Og godt lys. :nemlig:

Samme her. Det sto på ønskelista da vi skulle flytte, men falt av uvisse grunner ut. :mumle:


#52

Katinka sa for siden:

Hun (18) har eget bad, men foretrekker hovedbadet som har varmekabler.
Kommer hjem fra skolen og går rett på badet og kommer sjelden ut før hun blir etterlyst. Vurderer å slenge inn dyne og luftmadrass.


#53

Susse sa for siden:

Helt vanlig, begge kjønn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.