Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjeggkre på hotellrommet, hva gjør jeg?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg er for tiden på et hotell i utlandet, og oppdaget nettopp et digert skjeggkre på veggen. :skrekk:

Vi skal reise i morgen, og jeg er ikke veldig stressa med å være her i natt (jeg får jo ikke gjort noe med et nå), men hva gjør jeg med bagasjen vår i morgen når vi kommer hjem? Vi har ikke skjeggkre i leiligheten.


#2

Pelen sa for siden:

Funnet på nett:

Tiltak mens man er på reise

  • Oppbevar bagasjen opp fra gulvet og hold vesker og kofferter mest mulig lukket.
  • Gå igjennom bagasjen når du pakker for hjemreise.
  • Se innvendig i bagen/kofferten før du legger noe opp i den. Bruk gjerne hårtørkeren i kroker og kriker før pakking fordi skjeggkre tåler ikke en høy temperatur. Det dreier seg for eksempel om at noen få minutter ved en temperatur på c 50 °C er dødelig for dem.
  • Rist klær før de pakkes. Skjeggkre legger neppe egg i tekstiler fordi der finnes det ikke noen næring for nymfene, så hvis det er noen insekter der, dreier det seg om individer som har søkt tilflukt/skjulested der på dagtid.
  • Tøyet kan (hvis det ikke blir skrukkete) med fordel pakkes i plastposer som knyttes godt. Man finner jo lett en rull med billige søppelposer på en lokal matbutikk. Det gjør håndteringen enklere når man kommer hjem.

Hjemme

  • Åpne bagasjen på stuebordet eller gjerne ute på verandaen slik at du kan se over tingene som du tar ut.
    -Skittentøy kan med fordel legges direkte i vaskemaskinen og hvis man er så flink at tøyet allerede er sortert i forhold til farge/temperatur, trenger man ikke å åpne plastposen før det skal legges direkte i vaskemaskinen.
  • Det er ingen dokumentasjon av hvor godt en klesvask desinfiserer skjeggkre, men de dør ved en oppvarming over litt tid allerede ved noe over +40 °C i romluft. Fordi det ved vasking også er en kombinasjon av vann og såpe som senker overflatespenningen på vannet, vil de trolig både dø av temperaturen og drukne i løpet vaskingen. Selv ved vask på 30 °C har trolig en god effekt.
  • Tøy som ikke skal eller kan vaskes, kan gjerne legges i fryseren (hvis det er plass til det) over natta før det tas ut av plastposen. Har man tilgang til en badstue, kan oppbevaring over natta ved en temperatur ved ca. 50 °C også være veldig effektiv.
  • Kofferter, bager og slikt kan man trolig mest effektivt støvsuge eller bruke en hårtørker hjemme også. Har man veldig god plass i fryseren, kan man legge ned hele kofferten der.

Vi fraråder bruk av insektgift i bagasjen. Det kan bli problemer med både lukt, flekker og i noen tilfeller helsemessige reaksjoner.


#3

Tallulah sa for siden:

Takk, Pelen. Argh, altså. Jeg vil ikke ha med dette hjem. Jeg får sette bagasjen på verandaen, og legge klærne rett i vaskemaskinen. Det skal jo være litt kuldegrader fremover, kanskje det hjelper.


#4

veobra sa for siden:

Hvor lang tid før vi har dette over alt? :grøss: De er observert på jobb. Jeg leste nylig i avisa at de har eller har hatt på mange skoler i Trondheim.


#5

Karamell sa for siden:

Hjemme kan man kvitte seg med pappersker, ihvertfall. Vi har fått alt av jula og andre lagerting i plastbokser nå.

Vi har på jobb, sies det, sikkert kommet via papp fra levrandører. Og jeg har instuert sønn i Trondheimsskolen om sekk ikke på bakken og jakke i skapet. Det hadde han uansett, sa han. Man henger visst sekk på stolen nå til dags.


#6

Palmen sa for siden:

Det hadde vært mye verre om det var veggedyr. :nemlig:


#7

nokon sa for siden:

Det er meldt minusgrader på nettene framover, så eg trur du kjem langt med å sette bagasjen ut og riste plagga godt før du tar dei inn.


#8

Tallulah sa for siden:

True.

Ja, satser på det. Og leser at det bare er voksne dyr man evt. får med seg så de er relativt lette å riste vekk.


#9

pippo sa for siden:

Er du sikker på at det er skjeggkre og ikke sølvkre?


#10

Tallulah sa for siden:

Jepp. Det satt på veggen på soverommet, ikke badet, var mye større og ikke sølvglinsende. Det er ganske stor forskjell på dem om man har sett begge typer. Uansett, jeg kverket det.


#11

pippo sa for siden:

Æsj da! Jeg ville latt kofferten stå ute et par dager og ristet alt før jeg puttet det rett i vaskemaskinen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.