Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Cottage cheese i lasagne - hvordan gjør du det?

#1

Charlie sa for siden:

Har sett her at endel bruker cottage cheese i lasagne. Hvordan bruker du den? I tomatsausen? Som separat lag istedetfor bechamel eller... ?

Bruker oftest lasagne-kit. Har en gang hatt det i sausen sammen med bønner (istedetfor kjøttdeig), da smeltet cottage cheesen inn i sausen, så den ble fyldig, da...

Hvordan gjør du det? :vetikke:


#2

Karamell sa for siden:

I stedet for bechamel her.


#3

Stompa sa for siden:

Ser i amerikanske oppskrifter at de ofte bruker ricotta i stedet for bechamel, og den minner vel en del om cottage cheese.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsker cottage cheese og bruker det hver eneste dag. Spiser i snitt tre store bokser i uka, og da driver jeg med rasjonering også. Spiser det med bær og nøtter, i grøten, på brødskiva, i rundstykker, lapper og you name it. Men i lasagne synes jeg faktisk ikke det funker. Bechamelsaus er bedre. Det smelter ikke heller, er min erfaring. (Ikke at det er så viktig for meg, men det var en som sa noe om smelting.)


#5

Hyacinth sa for siden:

Men mulig dere ikke skal høre på meg. Jeg elsker lomper, men i motsetning til mange synes jeg det er grusomt i lasagne.


#6

Lizzie sa for siden:

Jeg blander en boks cottage cheese med to egg og bruker det istedenfor bechamel. Jeg syns det er kjempegodt (og enklere/raskere), men ungene liker den tradisjonelle best.


#7

Niobe sa for siden:

Rører ut med litt melk, smaker til med litt muskat, salt og pepper etc, og bruker i stedet for bechamel. Vi bruker også lomper i stedet for pastaplater. Jeg synes det er godt og ene avkommet liker uansett ikke pasta.


#8

Stompa sa for siden:

Dere som sier dere bruker lomper - mener dere sånne man bruker til pølse, eller tacolefser?


#9

Niobe sa for siden:

Potetlomper.


#10

meisje sa for siden:

Kan brukes som erstatning for bechamel med egg og krydder , og evt yoghurt naturell/creme fraiche.

Noen ganger kan jeg bruke den som ekstra protein i tomatsausen istedenfor kjøtt også.

Jeg bruker den oftere i lag din egen moussaka, laget etter prinsippet man tager det man haver. Da ofte først et lag poteter i skiver. Deretter et lag med cottage cheese med egg. Deretter et lag med fersk spinat. Så tomatbasert saus til slutt et lag med yoghurt naturell og Chevre. Tomatsausen må være krydret med kanel.


#11

amo sa for siden:

Jeg bruker det som eget lag.


#12

Hyacinth sa for siden:

Prøvde å blande cottage cheese med egg og melk (og krydder) i dag. Lagvis i formen med pastaplater og tomatsaus med VGTR-deig og linser. Ble ingen suksess. Til og med hun som spiser alt rynket på nesa. Jeg forstår henne. Og jeg liker ihvertfall alt. Bortsett fra Thousand Island.
Merkelig. Jeg vet ikke helt hvorfor det ikke ble godt, faktisk.


#13

C3PO sa for siden:

Jeg blander det med tint frossen spinat og bruker det som eget lag. Det er veldig godt.


#14

Pamina sa for siden:

Lomper i lasagne. :tullerdu:

Klarer ikke svare fornuftig utover dette - litt sånn sjokkert. :what:


#15

Karamell sa for siden:

Lomper høres soggy og ekkelt ut! jeg har laget med squash i stedet for pasta. Det funker, men blir en litt annen rett på en måte.


#16

Niobe sa for siden:

Lomper er langt mindre soggy enn squash! Det er mer som al dente pastaplater. Og perfekt for både meg som ikke har godt av pasta og han som ikke liker pasta, og akseptabelt for de to som nok helst ville hatt vanlig lasagne. :knegg:


#17

Bluen sa for siden:

Dette. Og litt "cottage cheese i lasagne?" :tullerdu:, og ikke minst:

:tullerdu:


#18

Niobe sa for siden:

Jeg er mer sånn «Aldri hatt såpass helserelaterte kostholds-issues at man må tenke alternativt?!» :tullerdu:


#19

Hyacinth sa for siden:

Her har du meg også. Men jeg kan spise pasta. (I motsetning til brød, boller og andre ting med gjær i.) Har har lomper i lasagne én gang for mange år siden. Det var soggy. Men mulig jeg gjorde feil. Hvordan unngår du soggy?


#20

Pamina sa for siden:

Det er helt lov, altså! :knegg:

Har laget ulike varianet med og uten gluten og med risnudler. Det var bare noe med lompene som velta lasset litt. Tanken har aldri slått meg.


#21

Niobe sa for siden:

Jeg synes det som funker best er å passe på at kjøttsausen/tomatsausen er godt innkokt («tørr») og så varm at lasagnen trenger kort tid i stekeovnen. Om jeg har laget kjøttsausen på forhånd (jeg har ofte i fryseren), så varmer jeg den i gette først. Jeg gjør det samme med pastaplater, for jeg synes alltid de blir alt for myke i lasagne. Jeg liker al dente.


#22

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Jeg steker lasagne lenge, og jeg lar den hvile minst 30 min etterpå, helst mer. Det er muligens derfor. Liker lasagne som er fast i konsistensen og lar seg skjære i uten at det glir ut, liksom.


#23

Niobe sa for siden:

Ja, jeg også. Det er derfor sausen må kokes inn på forhånd, ellers står den jo så lenge at pastaen går helt i oppløsning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.