Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leilighet kontra hus

#1

millact sa for siden:

Fortell meg om fordeler med leilighet (fremfor eldre enebolig). Vil jeg like det? Noe som er en ulempe? Er ikke glad i hverken hagearbeid, snømåking eller å ta vedlikehold av huset.


#2

Pøblis sa for siden:

Du slipper hagearbeid, snømåking og utvendig vedlikehold. Så jeg tror du vil like leilighet. :ja:


#3

Shun sa for siden:

OBOS-borettslag her; med ansatt driftsleder og vaktmester. Jeg sitter selvfølgelig i styret.

Det betyr at vedlikehold og daglige gjøremål blir gjort. Inkludert snømåking, gressklipping og alt nødvendig gjennom kalenderåret.
Ved vepsebol på balkongen var det bare å ringe driftskontoret.
Vi har ansatt trappevasker, fellesvaskerier, fellesarealer (lekeplasser, grillplasser, bord og benker) og felleslokaler man kan leie, og om noen har lyst til å dyrke har vi mengder av unyttig gressplen de kan gi seg i kast med.

Jeg heier altså på leilighetskonseptet. I et veldrevet borettslag.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg liker oversikten som følger med det å ha leilighet i borettslag. Ingen store, uforutsette utgifter og lite penger/tanker knyttet til drift og vedlikehold. Det er lettere å ha økonomisk oversikt og kontroll i leilighet, synes jeg. (Jeg har hage og følgelig vedlikehold der, men det synes jeg bare er deilig).


#5

Maverick sa for siden:

Fordelen med leilighet er jo at du slipper alt du ikke liker. :knegg: Billigere oppvarming og forsikring også. Men, du bor i et hus med andre mennesker, kommer til å høre dem og måtte forholde deg til dem.


#6

Tjorven sa for siden:

Vi har bodd i leilighet i alle år før vi for 2 år siden flyttet i et slags rekkehus. Men rekkehuset inngår i et leilighetskompleks, så det føles ganske likt. Vi har gartner som fikser bakgården, vaktmester som måker snø, er noe feil så ringer vi utbygger (kan vi bare gjøre til boligen er 5 år), bilen står i oppvarmet garasje og naboene bor tett på (noe jeg oppfatter som en fordel). Vedlikehold begrenser seg til ting vi har lyst til å gjøre. Det kjedelige tar borettslaget seg av. Det har en kostnad, men jeg synes ikke den er skyhøy.

Om du vil trives? Slik du har beskrevet dere, så tror jeg det. Det viktige er å finne noe med god planløsning, og sjekke at det ikke er altfor lytt.

Jeg må leve med at noen kjipe voksne omtaler ungene mine som «blokkunger». Men det er lett å heve seg over når jeg vet at dette er noe vi har valgt selv. Vi kunne bodd i enebolig, men vil ikke.


#7

Røverdatter sa for siden:

Sikkert kjekt å slippe snømåking, men for meg er det helt essensielt å ha den frihetsfølelsen jeg får av å bo i eget hus. Vi bor herlig usjenert midt i et boligstrøk og hagen er shabby uten at noen bryr seg, vi kan gå umerket inn i vårt eget hus og male i farger og til tidspunkter som passer oss. Jeg har bodd i borettslag og selv om det var praktisk så syns jeg det var masete med naboen kloss oppi oss, å alltid måtte møte på noen på vei inn med handleposer, at borettslagsvedtektene av og til var latterlig på snørra og alt maset om like hager, hekker, boder og whatsnot. Skal ikke legge skjul på at jeg er en ganske privat person med digre intimsoner, samtidig som jeg hater at andre ikke liker meg sånn at jeg bare må please og være hyggelig med alle. :knegg:

Dessuten tror jeg det er sunnere for meg å ha hage og snø og stulle med når ungene flytter ut. Jeg er ganske lat av meg og trenger å ha noe som tvinger meg ut.


#8

star sa for siden:

Du kan låse døra og gå.

Kan ikke helt uttale meg om enebolig da jeg bare har bodd i det i 2 år av mitt liv.


#9

Trulte sa for siden:

Liker at jeg slipper å tenke på det praktiske. Liker ikke at andre skal bestemme for meg og jeg bare har en liten stemme. Liker at gjennomsnittet er 107 år minst der jeg bor, slik at det meste bråk vi har hatt er noe salmebasarmusikk på full gnu ei gang. Liker ikke at jeg fikk naboklage på sementsøl i gangen utenfor min dør, og det var bare noe byggestøv jeg lett moppet vekk. Liker at det er sentrumsnært.. Liker ikke at jeg må be barna snakke lavere i gangen fordi noen folk har soverom inntil gangen der vi går. Liker at vi har endeleilighet og ikke innsyn. Liker at jeg kan løpe ut i håndkle og badedrakt om jeg vil, og hoppe i sjøen til sommeren på brygga rett utforbi. Liker at jeg ikke behøver å rengjøre et helt hus og det er raskt å få leiligheten ryddig ....Og sikkert mye mer når jeg får bodd litt...
Og ja, slippe å klippe gress og måke snø....Og svære prosjekter som å male hus. Til våren skal jeg beise noen verandamøbler og drikke Prosecco.


#10

Input sa for siden:

Jeg er som Røverdatter en veldig privat person med enorme intimsoner, men følte veldig at disse ble mye mer utfordret da jeg bodde i hus enn nå som jeg bor i blokk. Jeg hverken hører eller forholder meg til naboer utover et lite hei når jeg en sjelden gang møter noen i oppgangen. Det skjer ikke hver uke engang.

Jeg har bodd i fire forskjellige områder i Oslo og i blokk alle steder og har alle stedene følt at jeg har mye mer privatliv enn jeg gjorde da jeg bodde i huset (som ikke var i Oslo).

For meg er det helt uaktuelt å flytte fra blokk, og mangelen på privatliv er en viktig grunn. Jeg savner både snømåking og gressklipping.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg elsker å bo i leilighet. Jeg er litt husredd så jeg liker å vite at jeg er ikke er helt alene, selv om jeg bor helt privat. Jeg liker å slipper tenke på vedlikehold, og at sommeren må gå med til å beise, eller at jeg må spare til drenering.

Jeg foretrekker å bo i et ganske stort borettslag slik at det er god økonomi og nok av folk i relativt ung alder som ikke har helt snåle meninger om hvordan man skal leve sammen. Samtidig liker jeg at det er såpass store leiligheter at de aller yngste ikke har råd til å bo her, det blir dermed mindre festing.

Det kan være slitsomt at det er lytt om man har feil naboer, og man må selvsagt ta hensyn selv, men det syns jeg er ok.


#12

Lavender sa for siden:

I leilighet er det lavere boutgifter, men det er nye hus i borettslag med samme fordeler. Vedlikehold og kommunale avgifter betales i husleien. Ellers enig med Input i at det kan være slitsomt sosialt å bo på bakken. Det er innsyn, naboer som slår av en prat og tomtegrenser å pleie. Lytt er det også ute, med mindre huset har et mål tomt, noe som er mangelvare i stor Oslo området.


#13

veobra sa for siden:

Det jeg savnet i blokk var mligheten til å gå rett ut, spesielt da barna var små. Vi hadde også liten balkong. Med stor balkong i riktig retning ville jeg hatt det jeg trenger av uteplass og mulighet til å dyrke litt.


#14

Fersken sa for siden:

Vi bor i leilighet i borettslag av akkurat de grunnene du misliker å gjøre. Vi har utvendig oppgang, stor veranda og fellesgarasje.
Ulempen hos oss er at garasjen ikke er i samme bygg som der vi bor, men det oppveies av at det egentlig er bilfritt på arealet mellom bygningene.


#15

Robyn sa for siden:

Når vi flyttet inn i leilighet satte vi som kriterie ar det skulle være øverste etasje for å slippe lyd fra naboer over, samt at jo høyere man bor jo mindre støy fra gatebildet. Flytter du inn i et nyere bygg er de dessuten godt isolerte, eldre bygg er gjerne mer lytt dersom de ikke er etterisolert i nyere tid.

Jeg snakker ikke mer med naboer nå enn når vi bodde i hus, jeg hører sjelden et kvekk og vi stor terrasse med egne bær og trær.


#16

millact sa for siden:

Som dere skjønner har jeg eldre enebolig..... og er alene. Min mor og samboer begynner å bli eldre og kan ikke akkurat hjelpe til så mye lenger. De hjelper til med litt hagearbeid, men plutselig kan jo det bli stopp på det.

Har funnet en fin leilighet i nærheten, dyr, men jeg må finregne litt og se. Betaler mye i strøm for enebolig om vinteren (ikke i år, da), så jeg vil spare på strøm med leilighet. Den er på 132 kvadrat, så ikke mye mindre plass enn vi har nå. Nå har vi loft og tv stue samt vaskerom, men det kan vi vel strengt tatt klare oss uten, om vi må.


#17

millact sa for siden:

Leiligheten er ende, første etasje, rett ut. Ser ut over båthavn. Stor terrasse og plass til hagemøbler og krukker/blomsterkasser. Et par minutter å gå fra der vi bor nå. Lite nytt i området, men det skal bygges flere leiligheter ved siden av, men de blir enda dyrere. Tenker jeg i alle fall går og ser på den, skader ikke.

Bygget er på fire etasjer bare. Vil tro det er mest og stort sett bare eldre folk som bor der, så jeg vil tro det er nokså stille. Bygget i 2015.


#18

Tallulah sa for siden:

Det er en sannhet med modifikasjoner altså. Om man bor på et sted med kraftig utbygging er ofte nybygg bygget raskt og billig, og er minst like lytte som eldre bygg.

Jeg ser knapt naboene mine i oppgangen. Spesielt ikke i vinterhalvåret. Og et kort hei når vi en sjelden gang går forbi hverandre i trappa tåler jeg fint.

Ja, gå og se på den! Veldig mange av oss lever veldig fint uten loft, stue og vaskerom. :humre:


#19

Tjorven sa for siden:

Det er ikke gitt at nye leiligheter mer mer lydtettte enn gamle. Vi har nå bodd i 3 nybyggprosjekter, og det er overhodet ikke lytt. Vi hører ikke noe til naboene, men da Liverpool snudde tap til seier i semifinalen i Champions League, så hørte visst naboene oss. :knegg: I det forrige bygget vi bodde, så fikk vi med oss at Senegal vant Afrikamesterskapet i fotball (relativt høylydt jubel hos nærmeste nabo). Men sånt lever man jo helt greit med.

Vi har oppgradert og fått mer plass hver gang vi har flyttet. Men jeg er klar på at det er mange ting "folk" mener at man trenger som man klarer seg fint uten. Vaskerom har jeg aldri hatt og savner det ikke heller. Vaskemaskin og tørketrommel er det plass til på badet.


#20

millact sa for siden:

Regner med at eldste flytter ut når hun er 19. Hun er 15 nå og har planer om å studere utenbys.

Det er ikke allverdens jeg ser naboene nå heller, særlig ikke vinterstid. Vi sier hei og hallo, ikke mye mer enn det. Men vi trives i strøket.


#21

Input sa for siden:

Blokka jeg bor i nå, fra tidlig 70-tall, er den stilleste jeg har bodd i. Var litt nervøs for det før vi kjøpte, men hører kun naboens baby av og til når vi og de har vinduene åpne. Det bor masse unger i blokka som vi aldri hører.


#22

Guttemammis sa for siden:

Vi bor i enebolig og det føles nesten mindre privat nå enn da vi bodde i blokk eller rekkehus.
Veldig tett på naboer og med uteplasser som vender mot oss så vi føler vi må være sosiale hver gang vi går ut døra. Jeg liker å kunne gå ut uten å møtte smile og hilse på Gud og hvermann.
Leilighet virker jo helt super, stor og med god terrasse og utsikt. Hørtes ut som noe jeg kunne byttet huset vårt med.


#23

Candy Darling sa for siden:

Det er jo kjempestor forskjell på leiligheter også, da. Alt fra blokker i borettslag med hundrevis av leiligheter, til små sameier med store, usjenerte leiligheter.

Fordelen er at du har noen å dele risikoen med, hvis det blir lekkasje eller det må dreneres eller man må male. Ulempen er at man har mindre frihet. Man har andre mennesker tettere på seg, og vet aldri helt hvordan det påvirker en. Man kan ikke velge farge på huset, om det skal installeres elbilladere, om man skal sette opp en forjævlig schtøgg patio midt på gårdsplassen.


#24

Drømmedama sa for siden:

Forstår godt at du vurderer leilighet. Så deilig å slippe vedlikeholdet! Jeg er jo også klar for å flytte, men for oss er ny enebolig i rekke et bedre valg. Litt sånn midtimellom hus og leilighet. Hadde vi hatt færre barn som vil kunne trenge plass i huset vårt, ville jeg helt klart også gått for leilighet. Ser i grunnen bare fordeler med det. Jeg synes forresten at den leiligheten ser helt perfekt ut. Grei planløsning. Fin beliggenhet. Ny god standard. Også har du stor terrasse og kan vel i prinsippet bare gå rett ut videre på plenen. Ser veldig bra ut.


#25

millact sa for siden:

Ja. Kommer ikke noen foran, jeg kan fint leve med utsikt til båthavn, bare hyggelig. Har fått tilsendt planløsning nå av megler og fått størrelser. Det ene soverommet er på 24 kvadrat, så det er stort og kan fint fungere som tv stue også for den av barna som måtte ønske det. Har avtalt privat visning til uken. I mellomtiden får jeg sette opp et regnskap, finne ut akkurat hvilke utgifter jeg har nå til huset osv.

Det skal bygges noen rekkehus rett ved jobb nå snart, men det blir alt for nær jobb og omtrent på et industriområde, langt fra like trivelig selv om området endres. Der får man ikke garasje, kun en biloppstillingsplass, og de er omtrent like dyre.


#26

Madicken sa for siden:

Vi "bor ute" hele sommerhalvåret, og jeg ville savnet veldig alle utearealene og den store hagen dersom vi skulle flyttet i leilighet.


#27

venla sa for siden:

Jeg bor i tomannsbolig med hage og god plass rundt boligen. Har en trivelig dame i etasjen over som jeg deler husforsikring, snømåking og plenklipp med. Så leilighet trenger ikke bety blokk og borettslag.


#28

millact sa for siden:

Det har du rett i.


#29

millact sa for siden:

Kan vi klare oss på 90 kvadrat? Det er noen helt nye leiligheter til salgs i nabobygget. De er rimeligere. Hvilke smarte oppbevaringsløsninger må vi da ha?

Vi har ryddet godt det siste året, gitt bort mye til bruktbutikk, men det er fortsatt fullt i boden samt halvfullt på loftet. Vi får vel maks to boder i en leilighet. Barna er speidere, så vi har endel turutstyr samt ski og sykler.


#30

Candy Darling sa for siden:

Man kan jo ofte få sykler på veggen i garasjen, ellers finnes gjerne sykkelstativ også. Ski kan også henges på vegg.


#31

star sa for siden:

90 kvadrat høres ut som en drøm.
Jeg har en innebod og en ute utebod, men noe som skulle vært i uteboden lagres hos x. Sånn som ski som de aldri bruker sammen med meg. Og helst også sykler på vinterstid. Men syklene kunne jeg sikker fått plasser i garasjen hvis jeg måtte.


#32

veobra sa for siden:

Planløsning er vel så viktig som antall kvadratmeter. Har leiligheten en romløsning som dekker deres behov. Det antallet soverom dere trenger, mulighet for å være på kjøkkenet hvis noen har besøk i stua, plass til tørketrommel og tørkestativ ol.

Jeg tenker på 90 kvadrat som en "romslig" leilighet. Her vi bor er de store på ca 80.


#33

millact sa for siden:

Det har du rett i. Alle de nyere her har åpen stue og kjøkken.

I Rogaland hadde vi 116 kvadrat. Nå har vi ca 135 tror jeg pluss pluss.

Det skal bygges mye nytt nær sjøen, kan ta et par år før det skjer. Kan hende det er fornuftig å vente og kjøpe noe nytt der.


#34

Charlie sa for siden:

Enig i at planløsning er viktig, det kan bety mer enn antall kvm. Bor i stor enebolig, og har likevel naboen mer innpå enn i mange leiligheter - fordi folk i enebolig mer syns de har rett til å gjøre hva de vil, enn mange som bor i leilighet, og tar mer hensyn. Feks setter naboen alltid i gang sine DIY-prosjekter etter at hans barn har lagt seg, og han tar jo hensyn til det og bruker power tools’a ute - foran våre soverom :knegg:

Har langtidsplan om leilighet, og helst borettslag. Men kommer til å sjekke generalforsamlingsvedtak, økonomi, vedlikeholdsplan (eller ikke), beboersammensetning og stille spørsmål om lytt, naboer osv. Borettslag fordi da er hovedregelen at eier selv må bo i boligen. I sameier kan det være større risiko for gjennomtrekk med tilhørende ansvarsfraskrivelse på vedlikehold, utleie og airbnb.

Ellers tilpasser tingene seg vel lagringsmuligheter. Man tar vare på mer med loft og kjeller enn man ville gjort med mindre plass, tenker jeg. Så avhenger en del av gode oppbevaringsløsninger, men plastbokser kan ikke alltid løse at man har altfor mye.


#35

P.K. sa for siden:

Vi ønsker oss også leilighet på sikt. Akkurat nå trenger vi plassen siden vi har veldig sosiale ungdommer med mye besøk, og da er det OK at man har flere rom/soner, som ikke minst gjør at vi voksne også kan få litt fred når vi ønsker det.

Er man flink til å 'downsize' det man eier, både av møbler, ting, klær og utstyr tror jeg det går bra. Ser jo en del av min foreldregenerasjon som er i ferd med å flytte til mindre bolig, og de som absolutt skal ha med seg det meste ender jo opp i et eneste kaos.

Ser jo selv hvor mye vi har som vi ikke bruker selv om vi i grunnen er ganske flinke til å kvitte oss med ting.

I forhold til en del utstyr kan man vurdere leie i stedet for å eie så lenge barna er i voksealder. Står man f.eks. slalom en gang i året trenger man ikke ha full utstyrspakke.

Ellers anbefaler jeg sokkelskuffer i kjøkkeninnredning, skap helt til tak, heller skuffer/uttrekkskurver enn hyller i all oppbevaring, og så finnes det jo mye oppbevaringsskuffer/bokser man kan ha under seng til diverse, eller man kan kjøpe/bygge seng med oppbevaring i.

Veldig mye avhenger av planløsing, man trenger f.eks. ikke smale ganger som kun er transportsoner. Ofte vil en stor leilighet virke liten om det er mange små rom. Tenk også over balkong. En innglasset balkong kan være et ekstra oppholdsrom store deler av året.


#36

Trulte sa for siden:

Vi er 4 på 86 kvadrat. 2 bad, 2 stuer gjør det mulig. Hadde nok ikke synes det var like greit med kun 1 stue og 1 bad..


#37

millact sa for siden:

Enig. Det er det vi har i dag.

Leiligheten jeg skal se på har kun en stue, men det ene soverommet er stort. Kanskje det går å dele det?

Jeg har ingen hast, har tid til å vente.


#38

Trulte sa for siden:

Det er noe også med det å ikke bo seg ihjel. Jeg har en svær bod også. Og tenker oppbevaring overalt. Skap, kommoder, skoskap i ganga, bokser under sengene og inne i sofaen i tvstua.


#39

Magica sa for siden:

Vi er 5 på ca 100 kvadrat, alle har eget soverom men vi har bare ett bad. Det går likevel greit syns vi. Har mye bodplass og det er supert (loft), nå skal det sies at de to største ungene bare bor her 50% av tiden.


#40

Niobe sa for siden:

Jeg hadde vel bodd i leilighet om jeg ikke var gift med en mann som liker vedlikeholdet og forefallende arbeid på eneboligen. Vi har bodd i både leilighet, rekkehus og enebolig som par/familie, og jeg foretrekker helt klart enebolig. Men skulle jeg hatt ansvaret alene, så vet jeg at arbeidsmengden- og presset hadde ødelagt trivselen.


#41

Chablis sa for siden:

Vi har bare en stue , det er virkelig null problem altså.


#42

polarjenta sa for siden:

Vi også. Begge ungene har såpass store rom at de har tv på rommene og koser seg veldig der inne.


#43

Strå sa for siden:

Jeg måtte fnise litt av "kun en stue". Det er vel ganske vanlig å kun ha en stue.

Jeg har bodd i både leilighet, rekkehus og enebolig og er veldig "alt til sitt bruk". Hvis du ikke liker hagearbeid og snømåking høres det ut som om du bør velge et sted du slipper de tingene i hvert fall. Har du tid kan du jo vente til du finner noe som treffer på flere av ønskepunktene dine.


#44

Maverick sa for siden:

Vi har både «kun» en stue, og ungene har ikke TV på rommet. Et bad, og et vaskerom. Null problem. En voksen, to nesten voksne, en liten og en hund.

Noen flere kvadratmeter men hadde gått utmerket på 90 m2 også.

Hjelpes.


#45

millact sa for siden:

Mine har små rom, veldig små.


#46

millact sa for siden:

Mange har jo to, en stue og tv stue. Eller store soverom.

Har tid til noe perfekt dukker opp, absolutt. Kun skuffet snø en gang denne vinteren, så kan ikke klage. Hagearbeid klarer jeg om jeg må. Har godt av det.


#47

Stompa sa for siden:

Vi bor på 69 kvadrat. Det har gått fint, det, selv om jeg godt kunne tenkt meg mer plass da ungene var mindre. 90 kvadrat er jo digert i forhold. Klart det går.


#48

apan sa for siden:

Jeg har en kollega med store / halvstore barn og etter et samlivsbrudd, fikk de litt mindre plass. Tror hun også tenkte på "bare en stue"-greia da, ift barna som stadig har med seg studievenner etc hjem. Hun har fortalt at hun har innredet sitt eget soverom litt ekstra, med stol, tv etc slik at hun bruker det som sin lille stue når barna har venner i stua. Syntes det hørtes veldig greit ut.

Her vi bor, bor veldig mange i leiligheter og rekkehus på mellom 65 og 100 kvadrat, familier med flere barn. Det går så vidt jeg vet helt fint.


#49

millact sa for siden:

Dere kommer med gode tips og fine tanker.

Tar med meg det videre. Vil tro det kommer mye for salg til våren.


#50

Chablis sa for siden:

Mange har det ikke, det går som sagt helt fint.


#51

Fersken sa for siden:

Vi bor på 90 kvadrat. Opprinnelig er det en 3-roms med 2 store soverom, men har kuttet litt av kjøkkenet (var tegnet opp som en mulighet på originale tegninger for å få et tredje (lite) soverom. Nå har eldste det ene store soverommet og vi det andre, men vi vurderer fortløpende om vi skal bytte med lillebror så han også får et av de store soverommene.

Det er såpass store rom at de godt kan ha (mange) venner der om vi innreder litt smartere enn nå.


#52

star sa for siden:

Jeg har bare et oppholdsrom, og 2 soverom og bad. :knegg:
Kan trekke meg tilbake på mitt soverom hvis eldste har venner med hjem. Liker bare ikke at jeg må oppholde meg i senga da.


#53

Hyacinth sa for siden:

Vi har også én stue og ett bad. Liten enebolig. Det går fint, men planløsningen er håpløs og vi bruker i praksis ikke hele huset. Hater at stue og kjøkken er i hver sin etasje, blant annet.


#54

Pøblis sa for siden:

Vi skal definitivt over i leilighet om noen år.

Jeg har funnet drømmeleiligheten - den har alt jeg/vi ønsker oss. Fellesrommene er store - med plass til utflyttede barn med sine og oss rundt langbord - og plass til flygel og stor sofa og alle bøkene mine.

Vi er i den utrolig heldige situasjonen at vi har solgt, men har svært god tid før vi må flytte.


#55

Input sa for siden:

Vi har også bare én stue. Og begge ungene kommer til å ha kjempesmå rom.


#56

Candy Darling sa for siden:

Vi har for så vidt to «stuer» eller oppholdsrom, men bruker nesten bare kjøkkenet, badet og soverommene. Vi kunne fint klart oss på halve plassen. :knegg:


#57

Blå sa for siden:

Jeg bor i enebolig og trives med muligheten til å gå rett ut i hage. Men jeg ser at det er mange gode muligheter med leilighet også. Og siden jeg jobber mye med tilrettelegging for eldre, så er jeg allerede i gang med å se på leilighetsprosjekter i Bergen for å se hvor vi har lyst til å bo når vi blir gamle. :D

Vi har ganske liten enebolig, 120 kvm, med dårlig planløsning. Så sånn sett kunne vi bodd mye mer praktisk. Vi har også bare en stue (og ett bad), og jentene har knøttsmå rom. Men siden vi har dårlig planløsning, så er vårt soverom ganske stort, så vi har innredet en liten "stuekrok" der med to stoler og et bord. Og om jentene har lyst til å ha venner i stuen, så setter vi oss "på rommet".


#58

millact sa for siden:

Det er klart vi kan klare oss med en stue, men vi er så vant med å ha to at det foreløpig er svært fint å ha.


#59

Blondie sa for siden:

En voksen, et utflyttet barn, et halvveis hjemmeboende (myndig) barn og en preteen her. Leiligheten er på 64 kvm, følgelig bare et bad og to soverom. Det fungerer, men det er jo selvsagt fordi det på sikt bare blir minste og jeg som blir boende. Vi har gode utearealer, det hjelper på den tiden av året.

Tidligere bodde vi fem på nesten 300 kvm, det var selvsagt deilig. Likevel synes jeg vel ikke det er en veldig dramatisk forskjell.


#60

millact sa for siden:

Foreløpig har jeg satt alt mht huskjøp/salg på hold. Foreløpig er min jobb trygg, men mye kan skje og mye kan skje med boligmarkedet.

Har snekker som lager ny terrasse nå, så burde sånn sett huset bli mer lettsolgt når den tid kommer. Jeg liker ikke risiko, så ser ikke for meg at jeg hadde sovet godt om jeg hadde kjøpt noe nå og så måtte selge. Men, jeg følger med på finn fortsatt.


#61

Drømmedama sa for siden:

Forstår deg godt. Vi er nå glade for at vi ikke rakk å skrive under kontrakten på nytt hus, alt oppleves så utrygt og akkurat nå er det veldig deilig med stor tomt/hage. Kjenner jeg oppdager huset litt på nytt, ser at det funker fint og ser at barna koser seg med god plass.
Tenker det er lurt å vente og å se an markedet og kjenne på egne følelser og ev nye vurderinger når det har gått en stund.


#62

millact sa for siden:

Så godt dere ikke har signert, Drømmedama.

Nå har jeg ny terrasse. Vi rydder og vasker i denne tiden. Tenkte å male lister i gangen til helgen, kanskje. Skal ringe elektriker også og bytte en lampe eller to. Må bare få kjøpt noen nye, helst på nett.

Skal sikkert holde oss mye hjemme fremover også og har jo da god tid til hagearbeid!


#63

millact sa for siden:

Det kan hende det skal bygges 6 leilighetsbygg i området rundt Amfisenteret/kirken. Kommunen er visst positive, bydelens velforening også. Kommer også kafeer mm der da. Så det kunne vært noe for oss tenker jeg. Det er jo noen år frem i tid til det står ferdig.


#64

Drømmedama sa for siden:

Så spennende, millact! Det høres herlig ut å bo så sentralt etterhvert. Perfekt kombinasjon, romslig hus med hage(og trampoline?) noen år til, og så nytt og lettvint og supersentralt etterhvert.


#65

millact sa for siden:

Ja, det er verdt å vente på. Kort unna her vi bor nå, fem-syv minutter å gå bort. Gåavstand til jobb. Hvis det blir vedtatt er det snakk om noen bygg på fire etasjer og noen på seks. De kan neppe bli grusomt dyre slik de som nå bygges her ved sjøen blir.

Det skal også bygges mye leiligheter i enden av et annet sjøområde. Det blir mye større og mindre sentralt, men mange får jo sjøutsikt.

I tillegg kommer det kanskje leiligheter og rekkehus i strøket overfor jobben min. Da må endel næringsbygg rives.

Har god tid, enn så lenge gjør vi hagearbeid. 15-åringen har grønne fingre, planter, sår og koser seg.


#66

millact sa for siden:

Var på visning i går på en passe stor funkis enebolig. Likte huset godt, men det var absolutt ingen lagringsplass der. Det går ikke for oss. To speidere i hus som har både sekker, soveposer mm. Må ha plass til julepynt, litt lego fra barndommen, noen barnebøker, kofferter mm.

Følger heller med og avventer siden det skal bygges så mye nytt her de neste årene.


#67

millact sa for siden:

Mamma har "plutselig" kjøpt leilighet i dag, så nå blir hennes ledig. Lurer på om vi skulle kjøpt det?

Koselig, lite sørlandshus, pen hage i perfekt størrelse, men lite bed å luke. Mindre garasje, så mindre som må skuffes om vinteren. Fin planløsning. Huset er 10 år nyere enn mitt og i samme gate.

På sikt må det gjøres litt større ting med det, men det vi ellers kunne gjort nå var å ta bort tepper på soverom og legge parkett, male soverommene i mer moderne farger samt kjøkkenet og kanskje ta badet. Lettere å ta badet før man flytter inn. Jeg er i tenkeboksen. Det kommer neppe til å dukke opp så mye annet aktuelt til en grei pris og i nærhet av barnas venner. Vi kunne bodd der til yngste flytter ut og da kunne jeg tenkt på leilighet.


#68

sindrome sa for siden:

Høres ut som en god ide!


#69

C3PO sa for siden:

Det er sikkert en grei løsning.


#70

Charlie sa for siden:

Hvorfor ikke. Da slipper dere utgifter til markedsføring, visninger og megler, sånn bortsett fra kontrakten,kanskje.


#71

Lavender sa for siden:

Hvis du skal betale megler for å selge, og dok. avgift der du kjøper kan det bli noen dyre år.


#72

Pegasus sa for siden:

Fordeler med leilighet:

  • slipper å betale 2,5% avgift til staten ved kjøp
  • ingen snømåking, gressklipping, maling osv...
  • det er begrensede muligheter for oppussing og utbygging
  • lave strømutgifter

Ulemper

  • det kan være lytt
  • naboene kan komme litt tett på. Og hvis snittalderen er 70 år, så har de fryktelig god tid til å henge seg opp i og kommentere all verdens uvesentlige greier.

Fordeler med hus

  • god plass
  • du kan skaffe deg kjæledyr uten å søke om tillatelse
  • du velger husfarge mm selv
  • du har full styring på økonomien selv.

Ulemper

  • Vedlikehold, vedlikehold og atter vedlikehold. Det tar liksom aldri slutt.... :gaah:

Jeg savner av og til leilighet, men ikke naboene.


#73

Lavender sa for siden:

Det er vel ikke alle leiligheter som er andels og fritatt avgift til staten?


#74

Mex sa for siden:

Det høres jo ut som en kjempegod ide. Du vet hva du får. Dere (din mor) slipper en del meglerutgifter med salg av huset. Vinn-vinn for alle parter tenker jeg. :)


#75

Pegasus sa for siden:

Borettslag og aksjeleiligheter, ifølge et kjapt googlesøk. :)


#76

millact sa for siden:

Ja. Men min bror er advokat, så han kan sikkert ta seg av det praktiske.

Han synes helt sikkert det er hyggelig om jeg overtar det. Det har de sagt til meg før.


#77

millact sa for siden:

Jeg tenker i grunnen at jeg kan bo der også etter at barna er flyttet ut når jeg tenker etter.


#78

Selma sa for siden:

Minstemann er vel 12 år? Da kan du jo fortsatt ha hjemmeboende barn i 7-8 år minst. Jeg ville ikke latt det tidsperspektivet hindre meg fra boligkjøp. Ut ifra det du har skrevet tidligere, så synes jeg at dette høres ut som en fin løsning for deg! Lykke til uansett hva du bestemmer deg for!


#79

millact sa for siden:

Takk! Ja, han blir 12 om en måned. Ganske sannsynlig at han skal gå yrkesfag og være lærling, så kanskje han blir boende hjemme lenger.

Vi bor i en svært populær gate, så jeg er ganske så sikker på at mitt hus er lettsolgt. Har fått fikset mye i koronaperioden på det, så mye er nytt og forbedret fra jeg kjøpte det i 2013.


#80

millact sa for siden:

De angrer og har gjort om på kjøpet! Koster de litt, men bedre å gjøre det nå enn å flytte til et sted med så mye mindre sol enn der de bor nå.

I mellomtiden har det dukket opp en nyere tomannsbolig rett borti en av gatene. Avtalt privatvisning på den i helgen. Kanskje det rette for oss?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.