Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor tørker dere klær?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har, tross vårt lille hus, et lite rom som ikke kan brukes til så mye annet enn å tørke klær. Vi har stenger montert på veggen, og der henger vi skjorter, gensere og t-skjorter direkte på kleshengere til tørk. Bukser henges over stengene. Dette er jeg superfornøyd med, og ingen klær trenger å strykes. Stryking er ikke en aktivitet jeg bedriver.

Det er også (såvidt) plass til et tørkestativ i rommet. Det brukes kun når vi må tørke mye på en gang. Jeg liker det ikke, klærne får sånne stygge striper fra stativet. Dessuten tar det som sagt masse plass.

Vi har planer om å bygge om huset. Det blir jo ikke større av den grunn, bare annerledes. Så vi må prioritere hvilke rom som skal være hvor, og hva vi trenger. Og jeg ser at vi ikke kan ha et helt rom til å tørke klær i.

Så hvor skal vi tørke klær? Vi kommer antakelig til å ende opp med et hus med åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, gang og tre soverom.

Et vesentlig poeng er at vi vasker mye klær. Vi trener hver dag, nesten alle sammen, ofte ute, slik at klesvasken blir formidabel. Vi kan ikke tørke alt dette på badet, det er ikke plass. Hvor gjør vi av alle disse klærne? Hva gjør dere? Vi har trommel, men der går bare sengetøy, håndklær og undertøy.

(Vi vil ikke få vaskerom i et nytt hus. Vaskemaskin og tørketrommel skal være på badet, som nå.)


#2

Fersken sa for siden:

Det som må tørkes på tørkestativ i stua. Stue og kjøkken er i hver sin enda av en L (spisesone i 90graderen. Stort sett tørt til neste dag.

Er det store ting som teppe, matter, eller duker så henges de over et mindre tørkestativ på badet.

Om taket i badet ikke hadde vært nedsenket, så hadde vi nok hatt noe takkhengende tørkestativ. Har liggende, men kan ikke henges opp på grunn av nevnte senking av tak. :mumle:


#3

star sa for siden:

På tørkestativ på guttas rom når de ikke er her og i stua når de er her.
Har ikke tørketrommel.


#4

Pelle sa for siden:

Tørketromler det meste av barnas klær og treningstøy, unntatt barnas bukser. Mitt tøy og mannens henges opp på stativ i gangen utenfor kjellerstuen.


#5

Teflona sa for siden:

Vaskerommet. Har snorer fra vegg til vegg, ett stativ og tromler bare sengetøy og håndklær.


#6

Myria sa for siden:

Vi tromler alt som tåler tromling så det er veldig lite som trenger å tørkes på snor. Har et lite tørkestativ fra Ikea som står i badekaret på det badet hvor vi har vaskemaskin. :jupp: Før vi hadde tørketrommel tørket vi alt i kjellerstua.


#7

Input sa for siden:

Om sommeren tørker vi på en liten "luftebalkong" vi har. Om vinteren: på kontoret, i stua, på soverommet - avhengig av hvor det er plass. Men mest på kontoret.

Har tørketrommel som vi bruker til sengetøy, håndklær og undertøy.


#8

Blondie sa for siden:

Jeg har et tørkestativ ved siden av vaskemaskinen på badet. Det er høyt og smalt, så det tar ikke så stor plass. Sengetøy må jeg tørke over dusjkabinettet.


#9

Anne C sa for siden:

I tørketrommel og på vaskerommet. Vi har et tørkestativ og to sånne oppheng til håndklær der jeg henger opp klær på henger.


#10

Niobe sa for siden:

Vi har ett tørkestativ på badet og ett i loftstua. Tørketrommel til sengetøy, håndklær og klær som ikke blir stygge av det.


#11

Kirsebær sa for siden:

Tørkestativ i stua.
Til sommeren flytter jeg til en mindre leilighet, og jeg klarer ikke for mitt bare liv å se for meg hvor jeg skal få tørket klær der. :gruble:


#12

amylin sa for siden:

Har eget vaskerom med plass til tørkestativ. De gangene vi vasker mer enn en maskin er det plass i gangen i kjelleren.


#13

Adrienne sa for siden:

Har eget vaskerom med litt tørkeplass, så om vi ikke bedriver storvask vaskes alt der. Om alt ikke får plass der henges det opp på tørkestativ i gangen utenfor soverommet vårt i tredje etasje. Der står det ikke i veien, selv om mannen mener det er fryktelig upraktisk å bære opp to etasjer.


#14

løve70 sa for siden:

Har vaskerom med tørkestativ. Håndklær og sengetøy går i tørketrommelen.


#15

Candy Darling sa for siden:

Det som ikke tromles, henges på et foldestativ som står i badekaret eller i en liten tv-stue. Jeg prøver å tromme så lite som mulig. Her er det også treningsklær som står for mesteparten av vasken, og det blir så fort ødelagt i trommel.


#16

meisje sa for siden:

På vaskerommet. Der har vi et tørkestativ og et klesstativ der vi kan henge opp klær på kleshengere i tillegg. Håndduker, sengetøy, og en del av tøyet tørkes dessuten i tørketrommel der. Etter at vi fikk oss avfukter, tørker klesvasken stort sett på 1 natt, det hjelper veldig på logistikken.

Dersom vi har ekstra mye eller noe som haster veldig kan det henges opp på gardinstangen ved ene varmepumpen vår. Lite brukt nå, mere brukt den tiden våte parkdresser skulle være klare til neste morgen.


#17

Candy Darling sa for siden:

Vi har for øvrig et tørkeskap i garasjen som vi burde kvittet oss med, det er fra tiden med utedresser og våte sko. :gruble:


#18

polarjenta sa for siden:

På vaskerommet. Sengetøy og håndklær kjøres til foreldrene mine hvor jeg låner tørketrommelen. Jeg henter det ferdig tørket og sammenlagtbortskjemt


#19

My sa for siden:

Det som ikke kan i tørketrommelen henges opp på badet. Har takmontert tørkestativ der, og sammenleggbart stativ som settes på gulvet i tillegg, hvis dette blir fullt.


#20

Hyacinth sa for siden:

Skjønner at vi nok må gå over til stativ. Jeg misliker det veldig. Klærne får sånne stygge «tørkestriper» av det. Hva gjør dere med det? Det er også vanskelig å glatte ut våte klær på stativ nok til at de ser ok ut når de er tørre. Og det henger tett, så tørkingen tar lang tid.

Trommel ødelegger klær, synes jeg. Jeg kan jo ikke tromle skjorter og bukser? Alt krymper. Jeg har brukt trommel bevisst for å krympe klær flere ganger, og de krymper. Veldig.

Jeg er så glad jeg kan tørke skjorter og t-skjorter direkte på kleshenger nå. Sparer meg for masse arbeid. Dere som tørker skjorter på stativ, hvordan ser de ut når de er tørre, og hva gjør dere med dem da?


#21

banana sa for siden:

Vi har ikke tørketrommel. Tørker alt på to sammenleggbare stativ hvorav et på vaskerommet og et i gangen utenfor vaskerommet. Det har vært tilstrekkelig for alle livets faser hittil, tøybleier i sin tid og nå mengder med treningstøy.


#22

Kirsebær sa for siden:

Jeg eier ikke en gang et strykejern, så jeg har ikke noen problemer med "tørkestriper" i hvertfall. :knegg:
(Jeg sørget for at Exmann ble sittende med strykejern, så alt som må strykes sendes med guttungen dit. :latter: )

Men sånn for å være litt seriøst; jeg rister tøyet og henger det opp, og lar det ikke henge på stativet lengre enn til det er tørt. Rister det når jeg legger det sammen.
Nå har jeg ikke så mye pent tøy som brukes til vanlig, men ting som krølles lett henges på henger på badet.

Jeg har aldri hatt problem med krøller og hengekanter. Men det kan jo både handle om hva man ser/overser og hvilket stoff det er i tøyet man bruker. :gruble:


#23

Karamell sa for siden:

Vaskerommet på ett stativ og en hengedingsesak. Har plass til trommel, men vil ikke ha.


#24

Candy Darling sa for siden:

Jeg har ikke skjorter. Hva mannen gjør med sine, er jeg ikke helt sikker på. :knegg: Tror kanskje han henger dem på kleshenger på selve stativet?


#25

Karamell sa for siden:

Mannens skjorter henges på bøyle i det hengedingsestativet vi har. Egentlig en innmat fra IKEA med stang øverst og trådskuffer under.


#26

Anne C sa for siden:

Hengedingssak ja, det er navnet på den dingsen vi har også.


#27

Magica sa for siden:

Vi har ikke vaskerom. Jeg tørker det som kan i tørketrommel, resten på stativ - enten på guttenes rom hvis de er hos pappen sin, eller på gangen/stua osv, eller på badet. Jeg henger skjorter på henger, t-skjorter også av og til, da kan de jo nesten henges overalt (skapet sitt f.eks! eller i åpningen til dusjkabinettet.

Det at vi har lite plass til klesvask gjør at jeg får det raskt ned fra stativet og vekk.

Forresten så har jeg stativet på verandaen når det er mulig, selvfølgelig.


#28

Fintdethei! sa for siden:

Har plass til to stativ på vaskerommet. Håndklær, truser og laken går i trommel.


#29

Primrose sa for siden:

Vi har verken vaskerom eller tørketrommel. Tørker på stativ på loftsgangen og flytter stativet inn på vårt soverom hvis unger vil leke i gangen.


#30

Blå sa for siden:

Vi er heldige nok til å ha stort vaskerom med plass til tørkestativ. Om vinteren tromler vi håndklær, sengetøy og sokker og undertøy. Om sommeren har vi god tørkemulighet ute.

Før vi pusset opp vaskerommet tørket vi på gjesterommet og i stuen.


#31

My sa for siden:

Det takhengte stativet har litt tykkere stenger, ikke snorer, så der får ikke klærne så lett striper. På tørkestativet henger jeg de klærne som er mer utsatt for å få striper på de ytterste stengene, for de er også tykkere. På snorene henger jeg sånt som ikke får merker (syntetisk stoff, treningsklær o.l.), eller som det ikke er så farlig med. Andre ting henger jeg på kleshengere for at de ikke skal få merker. Enkelte gensere legges flatt oppå gulvstativet.

#32

liefje sa for siden:

Jeg pleier å tromle alt først i ca 15-30 minutter og henger det deretter de varme plaggene på tørkestativ. Da blir klær utrolig mye mindre skrukkete. Selv ting som jeg pleide å stryke før, blir pene på denne måten. For å unngå sånne merker du snakker om, henger jeg noen av klærne på kleshengere som henges på tørkestativet. Stativet står på vårt store bad hvor det også er vaskemaskin og tørketrommel


#33

Cauchy sa for siden:

Jeg liker godt slik type stativ:

Det tar litt mindre plass en stativ med vinger og stengene man henger klær på er tykkere slik at man ikke får striper.

En luftavfukter kan være en god investering hvis man tørker klær i oppholdsrom. Da tørker klær kjemperaskt og man unngår fukt i rommet.


#34

Candy Darling sa for siden:

Liefje: Det er jo faktisk veldig smart, alt tåler vel en kjapp runde i trommel, med unntak av ull, hvis man ikke har for høy temp?


#35

meisje sa for siden:

Skjorter, bluser og hettegensere blir først tromlet på utglatting program i tørketrommel i ca 10 min, rett derfra og opp på kleshengere som jeg henger på et sånt klesstangstativ på hjul. Setter på avfukter som blåser luft rett på. Selv om de henger tett tørker det raskt. Ikke noen utfordringer med bretter etc.

På tørkestavet tørker vi treningstøy, t-skjorter og bukser. Buksene kjøres også på utglattingsprogram. Vi henger de over 2 stenger, da unngår vi brettekant samt at de tørker raskere. T skjorter der jeg vil unngå brettekant, henger jeg også opp på kleshenger.

Kombinasjonen av utglatting og avfukter gjør det effektivt og har i tillegg den bonusen at man unngår stryking av skjorter om man henger pent opp mens de er dampende varme.


#36

Blondie sa for siden:

Jeg har et slikt som Cauchy viser og jeg elsker det. Savner tørketrommel til håndklær og sengetøy, men det er jo en øvingssak. Skjorter eller bluser henger jeg opp på kleshenger, helt uproblematisk. (men jeg eier stort sett ikke klær som må strykes, helt bevisst).

Jeg har et dampjern da, det bruker jeg vel cirka kun på 16. mai.


#37

Pelle sa for siden:

Jeg synes ikke klærne får striper fra tørkestativ. Skjorter henges også der, ristet og rettet ut, med en arm ned på hver side. Kjøper strykefrie skjorter. De strykes ikke etterpå av meg, så hvis mannen vil ha de glattere får han stryke de selv (det gjør han ikke) eller kjøpe abonnement hos renseri (det gjør han heller ikke).


#38

My sa for siden:

Mannen henger opp sine skjorter rett fra vaskemaskina, dryppvåte, uten sentrifugering, på kleshengere over stanga til dusjforhenget til de har dryppet fra seg, deretter flyttes de over på tørkestativet. Tror ikke han stryker dem etter det, har i alle fall aldri sett han gjøre det. Om de er kjøpt strykefrie vet jeg heller ikke, det er naturlig nok ikke jeg som kjøper dem. :knegg: Han har ikke nevnt noe om det, skjortene er liksom bare der, jeg får ikke engang med meg når de kommer i hus. Jeg verken kjøper, vasker, henger eller stryker hans skjorter, for han vil ha det på sin måte.

Det er stort sett bare bunadskjorter og juleduker som strykes hos oss (sistnevnte påfallende ofte av svigermor, hun vil gjerne hjelpe til med juleforberedelser, og da tilbyr hun seg gjerne å stryke, for da gjør hun noe nyttig uten å være i veien eller måtte spørre meg om hvor ting skal være).


#39

C3PO sa for siden:

Jeg har et stativ lik den Cauchy viser. Vi vasker også hele tiden. Halvparten av klærne går i trommelen. Resten går på stativet, som står i spisestua, rett ved hovedvinduet, slik at alt tørker rimelig raskt. Jeg får ikke striper av stativet, men har opplevd at trommelen har gitt noen klær striper. Da jeg begynte å finlese på vaskeanvisningene på buksene, oppdaget jeg at det tydeligvis er en ny greie om at de må vaskes og tørkes med innsiden ut. Da ble det slutt på stripene.


#40

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var jaggu ikke dumt!

Her henger vi ikke opp hver våre klær. Den som er tilstede når vaskemaskinen er ferdig, henger opp.


#41

Hyacinth sa for siden:

Dette gjør vi også. Men bare 10 min. Etter det blir de nesten tørre her. Tromler 10 min, henger opp. Har gjort det i tjue år. Funker som en kule. Henger på henger, da, ikke stativ.


#42

My sa for siden:

Det gjør vi også, vanligvis, skjortene til mannen er unntaket. Når han vasker skjorter vasker han flere på en gang, og kun skjorter, fordi han skrur av sentrifugeringen. Da er det også han som henger dem opp når de er ferdige (med mindre det dukker opp noe som gjør at han må vekk selvsagt, da spør han om jeg kan gjøre det). Så når jeg vasker klær lar jeg hans skjorter ligge igjen i skittentøyet.

#43

ingling sa for siden:

Vi tromler skamløst det aller meste, utenom ull da. Den henger vi på et stativ som stort sett står på badet. Kjoler og bluser/skjorter som må behandles pent henges på henger enten på badet eller på skapdør på soverommet.


#44

Hyacinth sa for siden:

Klesstativ på hjul! Det er jo genialt!!! Hvorfor har jeg ikke kommet på det før?

Det er et sånt glatteprogram på 10 min vi også bruker.

Avfukter har jeg derimot ingen erfaring med.


#45

millact sa for siden:

Vi har vaskerom med stativ, så det meste henges der. Tørketrommel brukes til sengetøy og håndklær.

Om våren og sommeren tørker jeg klærne ute, da tørker de svært fort.


#46

Hyacinth sa for siden:

Som sagt funker det godt slik vi har det nå, men jeg må finne ut hvor klærne skal være når vi bygger om og mister dette lille rommet vårt.

Tørke ute kan jeg ikke. Pollen.


#47

Myria sa for siden:

Samme her. Tre barn genererer mye klesvask. Vi tromler ull også, trommelen har eget ullprogram og det er supert. :jupp:


#48

Malama sa for siden:

Vi har tørkeskap, en god gammeldags oppfinnelse, vi arvet det, og det er helt genialt. Dersom det er likte klær eller god tid står det bare med døren åpent, derosm det er mindre tid eller tett mellom klærene så setter vi på varme inni der.

Men vi har altså et lite vaskerom da. Stort er det ikke, men der er varmtvannsbereder, og vaskemaskin med trommel oppå. det er bredden på rommet. Foran berederen en utslagsvask og ved siden av er da altså tørkeskapet. Det er lengden på rommet. Døra til rommet kan sånn med minimal klaring åpnes forbi skapet. Annen klestørk er der derved slett ikke plass til, men det står da ved behov et tørkestativ i gangen utenfor. Da står det i veien for alt og alle så helst ikke.


#49

Pøblis sa for siden:

Vinter:
Jeg tørker skjorter og bluser på henger - henges opp på badet.

Bukser som ikke går i trommel, henger jeg i beltestroppen på en knagg på vaskerommet - ved siden av tørketrommelen.

Ull: Vaskes på ullprogram og legges flatt på håndkle på varmekablene på badet.

Undertøy, T-skjorter, håndklær og sengetøy i tørketrommel.

Vår, sommer tidlig høst:

Alt henges på tørkestativ med klessnorer og klesklyper ute - hvis det ikke regner - da blir det som over.


#50

Tallulah sa for siden:

Tørkestativ, ofte i stua. Ting som bør henge på kleshenger henges på kleshenger på stativet. Ellers syns jeg ikke brettemerker er et stort problem.


#51

My sa for siden:

Tøymykner på bomulltøy gjør også at det blir mindre avtrykk fra tørkesnora. Ellers er jo også de gode gamle klesklypene et triks for det som henges på snor. Feste f.eks t-skjorter med klyper etter nedkanten, i stedet for å henge midten av plagget over snora. Det tørker også fortere på den måten.


#52

sindrome sa for siden:

Jeg har tørkestativ som henger fra taket. Det er ikke snorer men stenger og jeg synes ikke at de får stygge streker av det.



#54

Luftslottet sa for siden:

Et tips hvis dere har varmepumpe er å henge klesvasken til tørk rett under. Da er alt tørt på et blunk.


#55

Malama sa for siden:

Og skjorter tørkes på henger på et sånt "gjeste-klesstativ" fra jula eller jysk eller eurorpis eller tislvarende. Sånn en stang som vi setter i gangen (ja, på hjul) når vi har selsakp så gjester kan henge klær på.


#56

Floksa sa for siden:

Før gikk alt i trommelen. Nå er trommelen i koma og ingen orker å bære den opp fra kjelleren. Vi har stort bad og tørker der. Har et klesstativ i badekaret og et på gulvet. Om sommeren tørker vi ute.


#57

Input sa for siden:

Skjorter og kjoler henger på kleshengere på tørkestativet. Vi er så korte at de ikke havner i gulvet. De få kjolene jeg har som er for lange for det, henger jeg i dusjkabinettet.


#58

Floksa sa for siden:

Jeg bruker klesklyper på stativet. Tørker raskere og plass til mer.


#59

Anne C sa for siden:

Vi tromler alt av undertøy (ikke bhene mine), håndklær og sengetøy. Resten henges opp på tørkestativet eller på henger på opphengsdingsen vår.


#60

Tallulah sa for siden:

Dette har vi og. Jeg er ikke så veldig begeistret for det, jeg syns det er litt flimsy. Men får plass til mye på det da. Aller best liker jeg sånne trekkspillstativ i tre. Men de har jo ikke plass til så mye da.


#61

My sa for siden:

Det verste med disse er lyden. :skremt:

Husker det vi hadde hjemme da jeg vokste opp. Det ikke bare knirket, det hylte når vi tok det ut og sammen. Hundene var livredde og løp og gjemte seg når de så noen dro fram tørkestativet.


#62

Tallulah sa for siden:

Haha, alle gjør ikke det da. :latter:


#63

Madicken sa for siden:

"Alt" går i tørketrommelen, med unntak av det som absolutt ikke tåler trommel. Jeg har flere tørkesnorer på vaskerommet til den slags. Om sommeren tørker jeg litt ute på snorer under et verandaoverbygg.


#64

Lavender sa for siden:

Kjøpte rack til å feste på vegg med trådhyller på IKEA, de seks trådhyllene er nok.


#65

frukt sa for siden:

Tromler det som tåler det. Resten tørker jeg på sånn trekkspillstativ på badet. Med varme i gulvet tørker det fort.


#66

Hyacinth sa for siden:

Det skjønte jeg ikke helt. Har du bilde?


#67

Cuyahoga sa for siden:

Vi tørker på «tørkerommet». Det høres mer fancy ut enn det er, men er i praksis et forvokst teknisk rom, med varmtvannstank, innedel til varmepumpe (veksler luft til vann) etc. Der har vi tørkestativ til klesvasken langs en vegg og et stativ til treningstøy/yttertøy som må tørkes. Både mannen og jeg sykler til og fra jobb hver dag, og det er genialt å henge fra seg tøyet der. Samme med ungenes tøy etter ski/skøyter/tur. (Vi bruker treningsklær flere ganger før vi vasker det.)



#69

Pebbles sa for siden:

I tørkeskapet mitt. :elsker:


#70

veobra sa for siden:

Har vegghengt tørkestativ fra elfa. Samme prinsipp som ikea sitt. Det tar veldig mye.


#71

Gri sa for siden:

På vaskerommet. Har eit stativ i taket som er veldig greit. Når det trengs meir plass har vi laust stativ. Dette får akkurat plass på vaskerommet, nokre gongar havnar det på gangen istadenfor.


#72

Eia sa for siden:

Vi har et slikt et, og er superfornøyd med det.


#73

Elise sa for siden:

Vi har en stor gang i kjelleren, der er det litt bokhyller og fryseboks og sånn. Der står det også et tørkestativ. Det er rett utenfor vaskerommet.


#74

My sa for siden:

Vi har samme som Eia. :nikker:


#75

Sissel sa for siden:

På vaskerommet. Har to tørkestativ på gulvet, og snorer i taket.


#76

Addison sa for siden:

Vi har også et "tørkerom", det har varmtvannstank, to fryseskap og et ekstrakjøleskap, alt dette genererer litt varme, vi supplerer med oljeovn. Har tørkestativ til nyvasket tøy og bøyler og knagger til fuktig treningstøy og som skal brukes igjen. Tromler mye, alt av håndklær, sengetøy, bomullstruser og -sokker. Skal sjekke ut det glatteprogrammet på trommelen, ny lærdom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.