Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smal skallbukse

#1

Niobe sa for siden:

(Kunne dette underforumet være omdøpt til «Kleshjørnet»..?)

Jeg trenger skallbukse, av typen helt vanntett («Rogaland anno 2020»-vanntett). Den må være smal i fasongen, ikke «knitre» når man går, og helst ikke bli videre nederst ved skoene. Forslag?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Veiviser fra Stormberg. Men de er lange i beina, da. Men smale nok for både meg og datteren min. Helt vanntett og også billig. Bedre enn tilsvarende fra Bergans. Har hatt Breheimen.



#4

Niobe sa for siden:

Stormberg er alt for stort i størrelsen. Jeg solgte nettopp Stormbergbuksen jeg hadde, i 12 år. Den var alt for vid, viste det seg da jeg begynte å i den.

Bergans sine skallbukser er det en god stund siden jeg har hatt befatning med, men den Breheimen-buksa jeg hadde i sin tid, var hvert fall veldig vid..? Denne ser jo smalere ut på bildet, riktignok. :gruble:


#5

Retz sa for siden:

Stormberg er for store i størrelsen til meg, men jeg bruker Bergans Breheimen til turbukse på vinteren. Den er ganske vid, synes jeg. Norrøna paclite er smalere, helt vanntett og behagelig på. Jeg husker ikke om den knitrer, da.


#6

Niobe sa for siden:

Ja, de fleste skallbukser er vide. Buksa jeg foretrekker på tur er Twentyfour Finse XC Pro. Den har perfekt fasong, men den er ikke vanntett nok i langvarig, horisontalt pøsregn. Hvilket er standarden for tiden.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg er sykt smal rundt livet og har veldig tynne bein. Veiviser i XS passer helt fint. Men jeg har lange bein, da. Barnestørrelser passer meg også. De er kortere i beina.


#8

Niobe sa for siden:

Som sagt, Stormberg i både små damestørrelser og barnestørrelser er for stort.


#9

Niobe sa for siden:

Og Veiviser er da vid i bena?


#10

Hyacinth sa for siden:

Ja, skjønner. Vet du er smal/kort ut fra tidligere tråder.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg har fått moren min til å flytte på borrelåsene, så min er perfekt. :knegg:


#12

Niobe sa for siden:

Såpass at det er idiotisk i yttertøy-sammenheng. Jakker kan man i større grad leve med at er litt romslige, men buksene må jo sitte greit på. I de fleste merker nytter det jo lite å gå ned til barnestørrelse, for barneklær er ofte videre, eller hvert fall ikke smalere, enn damemodell. Jeg måtte en kjapp tur ut med valpen og tok 9-åringen sin Swix langrennsjakke i 10 år. Den passet såpass greit at jeg tenker å arve den. Men buksa er for kort. :knegg:


#13

Hyacinth sa for siden:

Ja, skjønner dilemmaet. Jeg har gått mye ned og passer mange barnestørrelser. Men det største problemet er at jeg har lange bein og armer. Har måttet bytte ut alt yttertøy, og når kroppen trenger jakker i str 34-36, trenger armene str 40. Det er utrolig irriterende. Samme problem har jentungen min. Moren min har sydd inn en svindyr dunkåpe som var i L, men som nå er lang nok og smal nok, helt perfekt. Men det var en del arbeid. Kan ikke gjøre det hver gang.


#14

Niobe sa for siden:

Ja, og i barnestørrelser forsvinner jo mer på lengden for hver størrelse man går ned, enn forskjellen i lengde på XS og S osv i dame. Og armlengde skjønner jeg at må være utfordrende. Jeg har tynn boblejakke fra Stormberg i 164. Den er i videste laget, men en ørliten tanke kort i armene til meg. Og jeg har korte armer.


#15

løve70 sa for siden:

Har du prøvd Bergans sine barnemodeller? Jentebukse var ihvertfall forholdsvis smale i modellen - arvingen var veldig tynn, så jeg var alltid på leit etter smale bukser.


#16

Cuyahoga sa for siden:

Salomon-bukser er ofte smale.


#17

Niobe sa for siden:

Vi kuttet ut Bergans sine bukser til guttene også, nettopp fordi de er vide i bena. Men jeg har ikke sett på jentemodellene, vel og merke. Jeg skal ta en titt.

Salomon noteres også. Jeg er hvert fall fornøyd med skoene deres. :knegg:


#18

Isolde sa for siden:

Jeg liker vikafjell Odda buksene mine. De er smale i fasongen og sitter på som vanlige turbusser selv om de er vanntette. Oppleves nesten som innebukser på. Jeg betalte 399 for mine på Sport Norge.

Jeg er ganske smal men har nok mer lår enn deg. Jeg har faktisk gått for en størrelse større enn vanlig og den sitter stramt på.


#19

millact sa for siden:

Vet ikke hvordan HH er?


#20

Niobe sa for siden:

Takk for tips! De ser ganske smale ut, ja!


#21

annemede sa for siden:

Jeg har et par fra Daniel Franck, usikker på om de er i din størrelse. De holder seks timers regnfull konsert inkludert rydding.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.