Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøkkenøy eller spiseplass på kjøkkenet?

#1

Drømmedama sa for siden:

Hva ville dere ønsket dere? Hva tror dere selger?
Vi skal uansett pusse opp kjøkkenet. Enkel oppussing og bytte av gulv. Skal selge innen et par år. Vi har plass til spisebord på kjøkkenet(det har vi i dag og bruker det aldri), men har spisestue rett på utsiden av kjøkkenet(der spiser vi hver dag). Eller vi kan ha en kjøkkenøy (med barkrakker på den ene siden). Begge deler funker, praktisk og estetisk, spørsmålet er bare hva kjøperne vil ha. Med øy blir det mer oppbevaringsplass(tenker å ha skuffer i øya) og fin arbeidsflate(har grei benkeplass fra før av også, men sikkert fint å ha mer).
Hvis vi skulle bodd her selv i flere år ville vi helt klart gått for øyvarianten. Selv om det blir litt dyrere(blir uansett en rimelig variant med skuffer fra ikea).
Hva tenker dere?


#2

trøtt sa for siden:

Jeg ville nok helst ikke hatt noen av delene, men det kommer an på om det er åpent eller lukket. Er det åpent så ville jeg hatt øy. Er det lukket ville jeg hatt mest mulig innredning og ikke spiseplass. Det blir aldri nok skap/skuffplass på et kjøkken.


#3

veobra sa for siden:

I den settingen hadde jeg foretrukket øy med noe sitteplass. Vi gjorde noe av det samme da vi byttet kjøkken. Erstattet plass til spisebord med mulighet for barkrakker. Vi bruker det mye.


#4

millact sa for siden:

For meg hadde det ikke spilt noen rolle; det som gav mest skapplass tror jeg.


#5

IzziCreo sa for siden:

Ja takk - begge deler?

Vi har kjøkkenøy med tre plasser på hver side samt kokeplate i enden med tre skuffer under. Har man mer plass så kan jo øyen gjøres dypere for å ha skap under i tillegg til plass til bena. Jeg digger å ha spiseplass i lik høyde som arbeidsbenk - to fluer i en smekk.


#6

Maverick sa for siden:

Vi har øy som brukes som spiseplass for frokost og enkel middag, to plasser på hver side, skap på den ene siden. Det er også et yndet sted å sitte og jobbe, for jentungen å male og tegne mens jeg står på kjøkkenet og lager mat (øya er i åpningen mellom kjøkken og stue), og i det hele tatt en veldig grei brukssone for det meste.


#7

meisje sa for siden:

Jeg hadde valgt kjøkkenøy fordi jeg simpelthen elsker min kjøkkenøy. Vi har ikke spiseplass på øyen fordi vi har et stort kjøkkenbord rett ved øyen.


#8

Arran sa for siden:

Hadde valgt øy.


#9

m^2 sa for siden:

Vi har nettopp pusset opp og flyttet så vi har fått stort kjøkken, og jeg ville gjort det helt likt igjen - vi har spisebord i det åpne kjøkkenet vårt. Så ENTEN spisestue og evt, kjøkkenøy med spiseplass. ELLER spisebord på kjøkkenet. To spisebord i rom vedsiden av hverandre synes jeg gir liten mening.


#10

Pappalille sa for siden:

Øy, såfremt det var en del oppbevaring i den.


#11

Tallulah sa for siden:

Vi har også kjøkkenøy med spiseplass. To krakker på ene siden, også går det an å sitte litt på skrå på skuffesiden også. Frokost blir spist her og av og til middag. I tillegg er den nydelig å bake og lage mat på, siden den er bredere enn benken.

Føler den er win-win; mye oppbevaring og spiseplass.


#12

Gaia sa for siden:

Kjøkkenøy, helt klart! Vi hadde spiseplass før, og har kjøkkenøy nå, og den brukes mye. (Vi brukte spiseplassen også, da. Men øya er jo i høyde med resten av kjøkkenbenken og brukes både til spising og matlaging.)


#13

P.K. sa for siden:

2 spisebord så tett er unødvendig, så ville gått for øy med spiseplasser og oppbevaring. Skikkelige spiseplasser da, ikke slike der man må sitte på skrå eller i merkelig vinkel fordi det ikke er plass til beina under.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.