Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Integrert oppvaskmaskin og feste av front

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har et ti år gammelt Ikea-kjøkken med integrert oppvaskmaskin. Maskinen er ødelagt og vi må ha ny. Vi skal kanskje totalrenovere huset om noen år, og da vil kjøkkenet også endres helt. Vi lurer på om vi bare uten videre kan ta med den integrerte maskinen til et eventuelt nytt kjøkken. Vil dagens skapfronter være tilpasset de vi nå har? Altså, er det bare å feste på samme måte som fronten er festet nå?

Og så er spørsmål nummer to: Vi skal inntil videre beholde kjøkkenet slik det er nå. Når vi nå tar av denne fronten og setter inn en ny maskin, er det enkelt å bare sette fronten på igjen? Er det ulike festemekanismer på ulike maskiner? Bør vi sjekke dette før vi kjøper, eller kan vi velge type maskin helt fritt?


#2

Cauchy sa for siden:

Hvis dere skal ha nytt kjøkken med lav sokkel (f.eks. nytt Ikea) kan det være verdt å sjekke litt ekstra. For et par år siden var det bare Ikeas egne maskiner og Siemens med vario hinge man kunne montere problemfritt, men mulig dette har blitt bedre nå.

Det burde gå fint å sette inn ny oppvaskmaskin i gammelt kjøkken, fronten er bare en vanlig skapdør og man skrur på festemekanismer selv.


#3

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :blomst:


#4

Elise sa for siden:

IKEA er litt spesielle, og jeg er ikke sikker på om en oppvaskmaskin som passer til IKEA-kjøkken automatisk passer til ethvert annet kjøkken. :vetikke:

Vi har også IKEA-kjøkken og en oppvaskmaskin som bare fungerer sånn tålelig halvveis om dagen, så funderer på ny. Vi har kikket litt, og sett på de typene som fungerer med vårt IKEA-kjøkken. (IKEA gjorde jo noe med kjøkkenet for noen år siden, vi har den nye typen, dere har kanskje den gamle... lurer på om det kan ha vært 8 år siden de skiftet?)

Vi har rett og slett landet på at vi kanskje går for ikke-integrert oppvaskmaskin i stedet.


#5

Hyacinth sa for siden:

Æh. Så drit. Vi må sjekke litt.

Kjøpte kjøkken og oppvaskmaskin på Ikea for over ti år siden. Det er jo bare en oppvaskmaskin, tenkte vi. Hvor dårlig kan den være? Vel, den har sugd fra dag 1. Alle andre hvitevarer kjøpte vi fra Siemens.


#6

Cauchy sa for siden:

Jeg satt inn en Miele oppvaskmaskin i ikea-kjøkken fra 2012, null problem.


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg har 15 år gammelt Ikeakjøkken, men har aldri hatt oppvaskmaskin derfra. Vi har byttet maskin 4 ganger på de årene og har da kjøpt helt vanlige oppvaskmaskiner på vår lokale Elkjøp og bare montert fronten på. Null problemer.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk, alle! Høres lovende ut.


#9

Strå sa for siden:

Hvor uheldig kan man være når oppvaskmaskinen må byttes fire ganger på 15 år? Hvilket merke skal jeg holde meg unna nå når vår 21 år gamle maskin ser ut til å vandre heden?


#10

GeekyGirrrl sa for siden:

Vi har IKEA kjøkken fra 2009 og hadde IKEA oppvaskemaskin, den var så elendig/idiotisk at jeg solgte den og kjøpte Miele maskin for ca fem år siden, null problem å sette fronten på Miele maskina. Og lykke på jord over Miele maskina som har auto open funksjon som åpner døra på gløtt når den er ferdig og kjører en vifte i ca en halvtime og tørker alt skikkelig. :hjerter:


#11

Hyacinth sa for siden:

Det er kjøkken OG maskin fra Ikea vi også har! Møkkamaskin!

Frister dog lite å bruke ti tusen på en ny. Men må vi, så må vi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.