Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Håndklær og sengetøy - hvilke mengder?

#1

Fløyel sa for siden:

Jeg føler jeg "drukner" i håndklær og sengetøy. Disse tingene er skap-plasskrevende og en nødvendighet, men nå har jeg bestemt meg for å rydde med hard hånd.

Hvordan er det hos dere? Hva er egentlig behovet pr person?

Edit: Jeg tenker på pr voksen.


#2

veobra sa for siden:

Mellom to og tre sengesett pr person. To er litt lite hvis vi ikke får vasket med en gang. Med tre har vi mer slakk for gjester også. Vi har kvittet oss med en del av det gamle slitte, det som til nød kan brukes hvis det kniper. Så krise er det aldri.

I praksis har vi mye mer. Spesielt til ungene som har 2 m dyner og en del rosa og prinsesser. Jeg har ikke klart å kvitte meg med alt der.


#3

Lavender sa for siden:

Vi har noen få hyller i et skap, men fortsatt for mye. Så lenge tørketrommelen virker trenger vi lite, men nok til overnattingsgjester.


#4

star sa for siden:

2 sett sengetøy ser jeg at nok holder her. Nei, forresten 3. Da er et sett forbeholdt gjester. Jeg har mer da.

Håndklær går det relativt mange av når unga er hos meg og noen forsvinner fra meg til x og ikke nødvendigvis i retur med det første. 10 badehåndklær har jeg hvert fall, da regnes store til stranda utenom. Små har jeg litt for mange av for har egentlig ikke plass til alle.
Har ikke tørketrommel, så tar litt plass og tid å tørke.


#5

millact sa for siden:

Det holder med 2-3 sett sengetøy, men vi har noe mer.

Har mye håndklær, men de er ikke slitte så da spares de på.


#6

Fløyel sa for siden:

Vi har 7 sett til mannen og meg, bare tøys! Samtidig så er det skikkelige sett som er dyre, fått som gaver.
Ungene fikk nye dyner i høst og har 3 sett hver. Med gjestesengetøy, lakner m.m så har vi altså et takhøyt skap med bare sengetøy!

Håndklær - vaskes og tromles på noen timer, men like fullt har vi et skap til dette også. Tull!

Jeg sliter med å kaste, eller jeg kaster ikke, jeg sender til det frelsesarmeen, men jeg sliter med å velge hva som skal kastes og hva som skal beholdes.


#7

Dali sa for siden:

Vi har 2-3. Vasker og legger på det samme, som oftest. Så har vi ett i flanell som er ekstra varmt til kalde vinternetter. Har prøvd å holde oss til et minimum pga skapplass. Samme med håndklær, har noen få store og noen små, og barna har 1-2 Som brukes i gym.

Edit: så har vi 2-3 sengesett til gjester i tillegg.


#8

millact sa for siden:

Spar det og send med noe når ungdommene flytter hjemmefra? Det er vel ikke så lenge til.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, vi tok også en opprydning for noen år siden. Vi har tre sett til meg og mannen, Hiawata har fire sett (han liker flanell om vinteren og har dermed to vintersett og to sommersett) også har vi tre gjestesett (som i praksis bare er våre litt eldre dobbeltsett).

Det holder i lassevis.


#10

liefje sa for siden:

Vi har tre sett per person. Har faktisk kvittet meg meg resten, det tok jo bare opp plass.


#11

Blondie sa for siden:

Jeg har to sengesett til hver seng. Det ene er på, det andre er til vask/rent i skapet.

Håndklær: Fire store badelaken, seks mellomstore, seks små (til håndvask).

I husholdningen er vi en voksen, en preteen, en ungdom og en ung voksen som er innom på besøk av og til.

Det holder i massevis, men det er ikke fordi jeg er så god på easy living. Det er mer et resultat av at jeg har måttet bygge opp en husholdning på nytt og særlig sengetøy er fryktelig dyrt.


#12

Myria sa for siden:

Vi har to sett sengetøy per pers. Aldri savnet noe mer. Sengetøy tromles og er rent og tørt på få timer. I tillegg har vi like mange sett gjestesengetøy som vi har soveplass til gjester. Håndduker har jeg mindre oversikt over, men det skjer aldri at det er tomt og det flommer heller ikke over så vi har nok akkurat passe. :jupp:


#13

veobra sa for siden:

Enig i at det er dumt å kvitte seg med gode sett. Kan dere kvitte dere med sengetøyet til gjester og heller la dem bruke deres?


#14

Malama sa for siden:

Jeg trenger mer enn 2 sett altså.

Jeg bruker flanell på vinteren, ikke på sommeren. Så jeg må ha 2-3 pr sesong.

Håndklær nok til alle mann på stranda/svømmehallen og likevel ikke krise at en av ungene har gym dagen etterpå.

Vi har mer enn vi trenger.

Men vi trenger mer enn noen her antyder, for den komforten vi foretrekker. (vi TRENGER jo egentlig ikke noe. Folk overlever uten)


#15

Lhi-My sa for siden:

Jeg har i utgangspunktet 3 sett til hver i husstanden (5), men antakelig mye mer hvis jeg sjekker. Vi har stort hus og masse skapplass, og vi har relativt ofte 5-6 gjester over lengre tid som også trenger sengetøy, så hvis jeg teller etter, er det nok mengdevis. Jeg har gitt bort alt av barnesengetøy, men skal nok etter hvert gjøre en opprydding i resten også. Jeg vever ryer av og til, og sengetøy er genialt til det, så det som sorteres ut, ender nok som gulvtepper etter hvert.


#16

Malama sa for siden:

Forøvrig har jeg ikke et gitt antall gjeste-overnattingsplasser heller.
Det er dynamisk utfra behovet. Vi har luftmadrass er og sovesofa og liggeunderlag i ulike tykkelser i i alle fall deler av året mulighet for telt i hagen om det kniper.


#17

Input sa for siden:

Vi byttet nettopp ut alt sengetøyet vårt fordi vi hadde så mye av ulikt størrelse. Nå har vi to sett per person + ett sett til gjestesenga.

Hvis vi ikke hadde hatt tørketrommel, slik at det tar 2-3 timer å få det rent og tørt, hadde jeg villet ha ett sett ekstra til hver person. Jeg har dessuten to dyner, så jeg har i praksis ett sett.


#18

Retz sa for siden:

Jeg bor alene og har to sett med sengetøy. Helt like er de også. To badehåndklær, to små til håndvask og ett til stellematta til barnebarnet.


#19

Wix sa for siden:

Tre sett sengetøy, ikke noe ekstra gjestesengesett (har sjelden overnattingsbesøk). Og kanskje 4 store og 2 små håndklær pr person. + Et stort badehåndkle med artige farger til hver.


#20

venla sa for siden:

Vi har 3 sengesett hver. Da er sett til gjester inkludert. 5 badehåndklær og 8 små. Har ikke tørketrommel, men siden jeg bor alene annenhver uke kan jeg vaske det barna bruker da.


#21

Timar sa for siden:

Jeg har begynt å kaste sengetøy og håndklær. (Kaste ut av huset, altså, det leveres til tekstilgjenvinning.)

To sett hver + 2 til gjester holder i massevis. Vi vasker sengetøy den dagen det tas av, og har ikke ofte gjester. Men så var det noen sett nederst i kassa jeg ikke hadde hjerte til å kaste likevel..

Håndklær: Der tror jeg vi har akkurat passe mange, uten at jeg har telt hvor mange det er. To til hver på store pluss noen få ekstra, gjetter jeg på. Håndhåndklær bruker vi fire steder i huset, så har kanskje 12?

På sengetøy og badehåndklær er regelen min at en inn betyr en ut. Ingen andre i husstanden ser behovet for slike regler, så de gjennomføres gjerne i smug. :cool:


#22

Strå sa for siden:

Vanligvis har vi to sett sengetøy til hver av de bebodde sengene, pluss et tredje laken til vår seng, og to sett til eventuelle gjester, inklusive barnebarn. Håndkler har vi flere sett av, tre sett per person. Et sett er kroppshandkle, badehåndkle og klut. Vi har tre gulvhandkler også. Det er mer en nok, vi skifter ikke etter bare en gangs bruk. Dessuten tørker det ganske fort etter vask, hvis det får henge med litt avstand.


#23

Hyacinth sa for siden:

Dette er det sikkert en del som reagerer på, men vi har i utgangspunktet nesten ingenting.

Alle fire (alle er voksne) har hvert sitt dynetrekk og putetrekk. Ungene har hvert sitt laken og vi har et dobbeltseng-laken. Dette tas av om morgenen, vaskes, tromles og tas på igjen om kvelden. Vi bruker aldri noe annet enn dette. Vi har et ekstra sett liggende, det er et gammelt som vi brukte tidligere. Det er bare der i reserve.

Vii har INGEN ekstra laken overhodet. Det er fordi vi bare har kjøpt nytt når de andre har fått hull eller at noen har skiftet størrelse på seng slik at vi har måttet gi bort de vi hadde.

Vi burde nok kjøpt ekstra laken, men vi har til dags dato ikke trengt det, så det blir bare utsatt...


#24

zinatara sa for siden:

2 sett sengeklær til hver seng, pluss et par ekstra i tilfelle katastrofe eller gjester er det vi har. Håndklær har jeg nok litt for mange av, men er så greit med noen slitte til å sende med ungene til gym eller bading. Da gjør det ikke noe om de forsvinner.


#25

Niobe sa for siden:

Fire sett sengetøy hver, to til sommer og to vinter (flanell), to laken.

Håndklær har vi en bunke av, jeg vet ikke hvor mange det er. Det jeg vet er at noen av dem er så slitt at de burde vært kastet. :knegg:


#26

Fløyel sa for siden:

Jeg syntes det er kjempeflott sånn som dere har det. For her er det unødvendig overflod. Når man har mye, blir det heller ikke brukt, det blir stuet inn i skuffer og skap, gjemt og glemt.

2 store flyttekasser er fylt og skal til gjenvinning her i dag. 2 komplette sett til hvert medlem i familien og 2 komplette sett til evt gjester. (håndklær).

Sengetøy tror jeg at jeg må vakumere og spare til ungene flytter, evt ta frem når det vi bruker blir slitt. De er nøytrale og av veldig god kvalitet, så det blir for dumt å gjenvinne.


#27

Hyacinth sa for siden:

Våre sengetøy blir slitt. God kvalitet eller ei. På et eller annet tidspunkt blir de ødelagt. Men det er nok fordi vi bruker det på den måten vi gjør.


#28

Magica sa for siden:

Jeg har ikke plass til sengetøy så har det i plastkasser i boden, ikke helt optimalt men funker.

Vi er 5 i familien. Vesla har barne-trykk-sengetøy og har 3 sett. Hun er den eneste med enkeltseng og har en del laken liggende til henne, og evt hvis vi får gjester på flatseng?

Jeg og mannen har to sett. Han har 220 dyne og jeg har 200 cm. Av og til vasker og tørker jeg det samme dag og legger på igjen det samme.

Guttene har begge 120 cm senger og vil ha to dyner og puter og bruker av vårt gamle, avlagte. Vi har kanskje 3-4 sett til det tenker jeg. Antall laken vet jeg ikke, det blir liksom slitt og utvasket, vi har i alle fall skift til alle sengene uten problem.

På hytta der vi har 12 sengeplasser har jeg ørten sett, mye gammelt og småhullete og ikke i «sett» så mye hummer og kanari.


#29

Strå sa for siden:

På hytta ja, der har vi mye gammelt fra vi kjøpte den i 2003, det duger. Det "nye" der er til vår dobbeltdyne, to sett.


#30

Robyn sa for siden:

I praksis bruker vi bare ett sett. Jeg slenger de til vask om morgenen og på senga igjen til kvelden. Men har et par ekstra sett i tilfelle tørketrommel ryker e.l.

Samme med håndklær. Setter på vask og tørk etter at alle har dusjet om morgenen og så er de klare før ettermiddagen.


#31

Charlie sa for siden:

Samme som Robyn. Bruker i praksis ett sett til hver. Når vi skifter er det som regel i helg, tas av om morgenen og er vasket, tørket i trommel og på igjen før kvelden. Har gitt bort og kastet en del i forbindelse med flytting, fant ut at vi ikke trengte å ha så mye som vi likevel ikke bruker.


#32

Zulu sa for siden:

Hva med overnattingsgjester? Eller reiser på hyttetur hvor dere må ha med sengetøy?

#33

Malama sa for siden:

Jeg sover for tiden på seng med laken og tisselaken og nytt laken, etter at minstemor hadde en runde med omgangssyke (i vår seng, må vite. Enda hun har egen, skulle bare inn der og hente noe før hun la seg.... (måtte vaske dyna og drynetrekket og lakenet og overmadrassen etter første runde, så la på lag på lag når jeg la på nytt, Har bare ikke giddet ta det av igjen.

Syke (små) unger sover med oss, så det er greit å ha litt å gå på.


#34

Hyacinth sa for siden:

Har aldri overnattingsgjester. Har ikke plass til det heller. Hvis så skulle skje, så kan vi låne. Har uansett ikke noen ekstra dyne. Ikke har vi oppbevaringsplass til det heller. I krise får vi bruke en sovepose eller noe.

På familiehytta er det eget sengetøy (ikke vårt, men det ligger klart noen sett der). Hvis vi må ta med andre steder, får vi evt låne, da. Har ikke skjedd til nå. På steder hvor vi kan leie, gjør vi det.


#35

Zulu sa for siden:

Skjønner. Her har barna overnattingsgjester støtt, så det er gjerne behov for både to og tre ekstra sengesett i helgene. Egen hytte har vi ikke, men det hender jo vi blir invitert med på tur, og da er det ofte ønske om at vi skal ha med eget sengetøy. Soveposer funker jo da, selvsagt, men vi liker bedre å sove i sengetøy.


#36

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg er heller ikke glad i sovepose, og jeg har ingen heller. Men vi har til nå ikke blitt invitert mer enn et par ganger på hytter hvor vi må ta med sengetøy. Vi skulle nok fått låne sengetøy av foreldrene mine. De har stor plass og moren min tar vare på alt mulig...


#37

Input sa for siden:

Det eneste jeg hadde vært bekymret for mht å ha bare ett sett sengetøy er plutselig sykdom. Det har jo hendt at også vi voksne har våknet midt på natten med oppkast som har kommet i senga.


#38

LilleT sa for siden:

Erfaringsmessig trenger i ikke mer enn to sett sengetøy til hver + et par ekstra til gjestebruk. De ekstra kan jo brukes av oss dersom det av en eller annen grunn skulle bli nødvendig. Vi vasker sengetøy samme dag som vi skifter, og selv om vi ikke har tørketrommel, tørker det raskt.

Har egentlig samme erfaring med håndklær. Trenger ikke noe særlig mer enn to sett til hver + noen badehåndklær og ekstra til gjester. Vi har flere enn det nå, men tenker jeg gir bort noen til store barn som flytter hjemmefra.

Jeg synes det er godt at ikke sengetøy og håndklær fyller opp mer plass enn nødvendig.


#39

Hyacinth sa for siden:

Ja. Vi burde nok hatt mer. Eller, vi har jo et ekstra sett. Men laken burde vi jo hatt ekstra av. Det er bare det at vi har kjøpt nytt når det gamle har fått hull...


#40

meisje sa for siden:

Vi har totalt 3 dobbeldyne sett og 12 enkle sett, for 4 personer. Vi har regelmessig mange på overnatting, så derfor har vi så mange sett.

Håndduker har vi 16 dusjhåndklær og 12 håndvaskhåndklær og et utall vaskekluter.


#41

P.K. sa for siden:

Mer sengetøy enn vi trenger, og så har vi en del gammelt og ukurant som vi bruker på hytta, og som de har med på tur, mine vil helst ha pute og dyne i stedet for sovepose om praktisk mulig. Vi hadde klart oss med 2 pene og 1 ruskesett hver.

Vi har for mye håndduker også, men mye er modent for utskifting, og nå skal jeg klippe de gamle opp til filler. Vi må ha litt mye fordi de trener mye, og spesielt ene er god på å samle dem opp over alt.


#42

P.K. sa for siden:

Bortsett fra vaskerommet da.


#43

Input sa for siden:

Et magisk triks er å kjøpe to om gangen.... :sparke:


#44

GydaG sa for siden:

Vi har 2-3 sett PR pers, og gjester bruker av det.
Men har litt ekstra laken da det trengs pga ungene og uhell, og en stor bunke putevar siden de som regel holder lengre enn dynetrekket her. Og det er kjekt å ha.
Av håndklær har vi massive mengder. Men tydeligvis ganske passe, det hender at vi må bruke rett fra tørketrommelen av badelaken, mendet jeg ser vi trenger flere av er små håndhåndklær. Med tre bad og tre barn og smittevernhensyn har jeg nå innført personlig tørkeklut pga mangel på håndhåndkle,og da byttes de daglig.


#45

Hyacinth sa for siden:

I know, I know... men vi prioriterer det aldri. Selv om vi sier vi skal...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.