Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ungdomsbursdag i disse dager?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Min datter på 14 har sammen med en venninne invitert 40 venner i bursdag i morgen. Ville du gjennomført, i disse Coronatider? Noen av de inviterte er i karantene, og de kommer jo selvsagt ikke. Men vi andre? Bør vi leve som normalt? De er jo på skolen sammen.. :)


#2

millact sa for siden:

Usikker rett og slett? Kan det tenkes at flere er smittet siden noen er i karantene?


#3

Simone sa for siden:

Eg lurer på det samme for min 12-åring som blir 13 om snart to veker.
Ho har planlagt kinobursdag, men no begynner eg å tvile. Mest fordi eg er redd for at mange foreldre skal meine at det ikkje er lurt og holde barna sine heime. Då blir det ei litt kjip feiring.
Ser på facebook at ein del foreldre er skeptiske til skuledisco som skal vere denne veka og vurdere å holde ungane heime.
Men det er jo dei samme barna dei omgås på dagtid på skulen?


#4

Myria sa for siden:

Her skal etter planen mellomste + to venner ha felles bursdag for hele klassen om to uker. Foreløpig har vi tenkt at det ikke trenger avlyses all den tid de tross alt omgås både på skolen og i fritiden. Ingen i klassen eller på hele skolen er smittet eller i karantene. Imidlertid så jeg på klassens FB-side at foreldrene til et annet barn med bursdag snart er usikker på om de skal ha bursdagsselskap og kommentarene er varierte. Noen mener det er lite lurt fordi de kladder på ting, kanskje deler brus og spiser mat med fingrene osv, mens andre mener at de tross alt er tett sammen på skolen også slik at risikoen ved akkurat et burdagsselskap ikke er nevneverdig større. Som deg tenker jeg også på muligheten for at mange takker nei, så vi får se det an litt.


#5

Tjorven sa for siden:

De møtes jo uansett på skolen, så jeg ville gjennomført som planlagt.


#6

tink sa for siden:

Mellomste var i bursdag i går, har ikke falt meg inn at han ikke skulle gå, tror alle andre inviterte stilte. Men nå ble det sendt ut karantenevarsel med tilbakevirkende kraft for ansatte og skolebarn i kommunen senest i går.


#7

star sa for siden:

Her er minsten best i klassebursdag på skolen senere i uka. De treffes jo på skolen så ser ikke problemet.


#8

Høst sa for siden:

Knøttet har vært i to bursdager i helgen som var. Til med-barnehagebarn. Vesla var på fest hos venner. De treffer jo hverandre uansett i hverdagene, så jeg ville nok gjennomført. Min erfaring er at både foreldre og barn er veldig tydelig på at de følger med på symptommer, mye mer enn hva folk vanligvis er i denne årstiden (hvor de fleste gjerne snufser litt og sånt) så det kan jo være at flere enn normalt vil holde seg hjemme med snufsing de ellers ville deltatt med, men bortsett fra det tenker jeg at det må være innenfor å arrangere?


#9

My sa for siden:

Dette. :nikker:

#10

Myrsnipa sa for siden:

Takk for innspill. Da gjennomfører vi, med en liten foreldreintro på håndvask og ikke deling av brus osv. :)


#11

Hyacinth sa for siden:

Min 15-åring skal på bowling med sånn cirka 20-30(?) andre på lørdag. Dette er ment som et hyggelig tiltak fordi det opprinnelige arrangementet blir avlyst.

Jeg har til nå ikke vært bekymret, men de siste dagene har jeg blitt det.

Er jeg hysterisk? (Antakelig.)


#12

Candy Darling sa for siden:

Det er fortsatt svært lav smittegrad i den generelle befolkningen.


#13

sindrome sa for siden:

Så lenge det er i det samme miljøet som de er til daglig, og ikke innslag av ungdommer fra andre miljøer så tenker jeg at det er innafor?


#14

Hyacinth sa for siden:

Det gjelder noen som til vanlig møtes ukentlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.