Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ser dere Devs?

#1

Tallulah sa for siden:

I såfall, det burde dere! :hyper:

Jeg anbefaler egentlig å IKKE se trailerne, for de avslører, etter min mening alt for mye. Jeg tror den vil tiltale de som liker elegant scifi ala Westworld og jeg vil gjerne snakke med noen om den! :knegg:

Men kan avsløre at vi snakker San Francisco tech miljø i en ganske nær framtid/alternativ nåtid, der en styrtrik hippie driver selskapet Amaya, som driver med kvanteteknology og AI blant annet. Mens han stapper i seg bønnespirer og gauksyre. Også skjer det selvsagt noe mystisk i den hemmelige Devs-avdelingen av kompaniet. Omgivelsene er nydelige, og som i flere av Alex Garlands (the Beach, Ex machina, 28 days later) filmer og serier så spiller omgivelsene en stor rolle, spesielt der ny teknologi og design møter natur.

Jeg vil liksom ikke si noe mer!

Ligger på HBO Nordic.


#2

Pøblis sa for siden:

Ja! :hyper: Gleder meg veldig til ny episode i morgen! :hyper:


#3

Albertine sa for siden:

Jeg så første episode i dag. Skal ta en til i kveld.


#4

Muskat sa for siden:

Ja, har sett! Spent på fortsettelsen! :hyper: Har ikke sett noen trailere heldigvis.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg ble så

Spoiler
stolt når jeg skjønte hva den maskinen gjorde; hentet fram verdens "minne" før de viste det.

#6

Strå sa for siden:

Fører opp på lista til etter at jeg har sett Westworld. Treg.


#7

m^2 sa for siden:

Jeg ser og må innrømme at jeg ikke helt får tak i den, den er temmelig saktegående :sparke:
Kan dere forklare litt hva the allure er med den? :forvirret: :gåttglippavnoe:


#8

Input sa for siden:

Vi så to episoder i går, og liker den. Men jeg er veldig forvirret.


#9

IzziCreo sa for siden:

Du sammenlikner den med Westworld, og da har jeg et follow up - er den i samme gate eller bare stilistisk lik? Jeg fant WW kjedelig etterhvert i S1, mulig fordi jeg skjønte tegninga før det ble avslørt og da blir jeg ikke så dratt med liksom...

Det høres ut som en serie jeg får med gutta på! Ser du den med begge dine eller alene?


#10

Tallulah sa for siden:

Nei, det er ikke en action. Er det det du vil ha, er den nok ikke for deg. Jeg liker historiefortellingen, det visuelle og ikke minst bruken av musikk og lyd. Jeg syns premisset er kult, rett og slett.

Jeg ser den med Høvdingen, ikke Hiawata. Det er en scifi på samme måte som WW, og den tar for seg muligheter, moral og etikk med ny teknologi.


#11

Albertine sa for siden:

Jeg har sett alle episodene. Liker det så langt.


#12

Mex sa for siden:

Jeg har sett de 3 første episodene, men jeg er ikke helt solgt. Jeg syns fremdriften er litt for treg. Dog har den stort potensiale, så kommer nok til å se mer.


#13

m^2 sa for siden:

Neida, jeg kan se filmer som ikke er action også jeg, altså. Men jeg må innrømme at jeg har ikke fått med meg så mye av muligheter, moral eller etikk i de første tre episodene. :sparke: Men du har kanskje sett flere?
Jeg mener IKKE å være kritiserende eller negativ eller noe altså, jeg vil bare gjerne forstå hvorfor dere liker den! Og kanskje komme dit selv for jeg også liker det visuelle og flyten i den, men innholdsmessig cathcer jeg den altså ikke.
(Jeg liker ikke Big Bang theory heller, jeg skjønner bare ikke humoren og jeg har virkelig, virkelig prøvd :knegg: )



#15

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare mer enn det jeg har gjort. :vetikke: Man må jo ikke like det samme, smak er forskjellig.

Jeg var litt avventende etter første episode, men nå etter tre liker jrg den veldig godt. Bortsett fra parykken til Nick Offerman. :knegg:

Spoiler
men du syns altså ikke det å ha tilgang til hele eksistensens minne reiser noen spørsmål innen, moral etikk og muligheter?

#16

Mex sa for siden:

Jo, det du nevner her er akkurat det som gjør at serien har et fantastisk potensiale. Men jeg syns serien går for lite inn i mulighetene der.


#17

Tallulah sa for siden:

De har jo nettopp lansert det, og vi er tre episoder ut i en 8 episoders serie. Jeg liker egentlig at de ikke hopper i det umiddelbart. Men vi får se hvordan det blir fremover. Ser at Filmpolitiet gir den terningkast 5 basert på de to første episodene, med forbehold om at den på sikt ikke bare blir et pent skall uten innhold. Så håper de greier å følge opp.


#18

m^2 sa for siden:

Hm - tar bort spoileren men svarer;

Spoiler
inntil videre sitter jeg bare og problematiserer hvordan dette fungerer og om det de ser er vårt bilde av ting i nåtid (altså slik vi tenker at det så ut) heller enn slik det så ut da det faktisk skjedde, parallelle hendelser og hva de velger å visualisere, hvorfor de ser ting fra slik-og-slik vinkel, at det er så dårlig projeksjon, at de har så dårlige arbeidsstasjoner, etc, etc :knegg:

Jeg skal prøve litt til :jupp:


#19

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Oh, men det er jo spennende! Er det det faktiske minnet, eller er det menneskene som ser på sin idé av minnet! :hyper: Og de opererer helt klart med clean desk policy. :knegg:

Området er forresten University of California, Santa Cruz. Og det ligger sånn, inne i en skog. Det er nydelig!


#20

m^2 sa for siden:

Ja sant - DET er jo det jeg sitter igjen og grubler på! Men jeg ramler litt ut av parykken, at jeg likte russeren, og at jeg irriterer meg over ... det jeg skrev :knegg: Men siste episode overrasket meg litt så den kan jo ta seg opp!


#21

Mex sa for siden:

Spoiler
jeg hang meg litt opp i den samtalen med russeren i første episode. At livet er deterministisk. Jeg tenker at de må ha brukt kvantemaskinen til å se fremover i russerens fremtid for å vite at han var spion. Og da tenker jeg at hvis de visste det skulle de bare latt være å ta han inn der istedenfor å ta livet av han.

#22

Tallulah sa for siden:

Jeg syns den blir bedre og bedre! :D Også lurer jeg veldig på hvem den hjemløse mannen utenfor er.


#23

Mex sa for siden:

Den tar seg opp litt syns jeg. Men samtidig så føler jeg at det er litt mye som blandes, og det brukes mye tid på ting som føles mindre relevant.
For eksempel episode 5 følte jeg bare var en fyll episode med lite relevant innhold for den røde tråden.

Spoiler
For det Forest er ute etter er å få tilbake datteren sin? Jeg skjønner ikke helt hvordan det skal gå med en determenistisk teori og denne maskinen? Den viser jo bare hva som har skjedd og hva som kommer til å skje? Dog er jeg litt usikker på hva dette eksperimentet i episode 6 viser til. At man klarer å gjenskape ting? Altså bygge helt like ting på molekyl og kvantenivå? Men hvordan henger skaping sammen med forhåndsbestemt handling?

#24

Mex sa for siden:

Ja, jeg er ganske så sikker på at han må ha en større rolle.


#25

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Jeg tror grunnen til at de ikke greier å se forbi et visst punkt er fordi de har tenkt til å restarte historien. Altså greie å gå tilbake til et visst punkt i historien og velge annerledes. Forest ønsker å gå tilbake til det øyeblikket rett før datteren og kona blir truffet av bilen og sørge for at det ikke skjer. Jeg tror det var det de gjorde med musa.

Jeg likte de to siste episodene veldig godt. Kanskje spesielt på grunn av de helt utrolig sære musikkvalgene. :knegg:


#26

Mex sa for siden:

Hmmm..

Spoiler
Men musen ligger jo der fortsatt død? Men gå tilbake i tid altså? Jeg så mer for meg at de kanskje skulle lage en ny Amaya eller noe. Jeg tror Lily prøver å ødelegge maskinen jeg. Men det må vel være en kataklysmisk hendelse av noe slag for at maskinen ikke klarer å se lenger frem.

#27

Strutsen sa for siden:

Jeg begynte å se denne i går, etter at jeg leste denne tråden. Og jeg må si meg helt enig i det du skriver over her! :love: Jeg har sett to episoder til nå og sitter på hendene for å ikke titte under spoilerene i tråden her. :kneblet:


#28

Mex sa for siden:

Men Tallulah, hvis din teori stemmer, går ikke det imot en determenistisk verden da? Alt er forhåndsbestemt?

Spoiler
For han Forest tiltet jo i vinkel når multivers teorier ble implementert, og å gå tilbake til et gitt tidspunkt, vil ikke det gi et multivers? Det var vel det sesong 5 tok for seg også? Et multivers?

#29

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Nei, musen begynner å røre på seg.
Spoiler
Jo, men Katie sa også at hun ikke hadde fortalt Lily alt. Så om det er slik at alt er forhåndsbestemt, kanskje de har funnet en måte å endre bestemmelsen på? For når Stewart og Lyndon snakker sammen, sier de "ressurect his daughter" og refererer til Forest. Kanskje Forest ser muligheter i multivers-teorien? Den vil jo garantere at det finnes en Amaya i en annen tidslinje, som han kan hente. Eller de har funnet en måte å bare endre universets retning, altså at det ikke blir et multivers. For det gjør det jo heller ikke i dag (så vidt vi vet. :knegg: ). Av alle valgene vi har foran oss så danner det seg jo bare et univers i valget vi faktisk tar, ikke i de andre. Så om Forest kan restarte, altså viske ut alt mellom da Amaya dør og i dag, og starte på nytt derifra med et annet valg, så vil ikke det universet vi har i dag fortsette. Og det er derfor de bare ser statisk støy. Dette universet er rett og slett borte.


#31

Tallulah sa for siden:

Det ser ut som et hemmeligstemplet dokument fra den kalde krigen! :latter:


#32

Tallulah sa for siden:

OK, nå leste jeg denne artikkelen og er litt som Keanu Reeves i Bill & Ted. WHOA!

Den tar for seg episodene fram til nest siste episode (episode 5), så ikke les om du ikke har sett dem. Nå føler jeg at jeg må se alle episodene på nytt! Samt Ex Machina.

Jeg hadde for øvrig en teori til, men den tror jeg egentlig ikke på. At

Spoiler
Lily og Jamie skal være en slags Adam og Eva for en ny verden.

#33

Zulu sa for siden:

Ex Machina er nyhydelig. :elsker:


#34

Mex sa for siden:

Oh, Ex machina. Hmm.. ja, dette kan jo gi flere muligheter.

Spoiler
I Ex machina er det jo AI som utgir seg for å være menneske, for å starte på nytt igjen med menneskerasen, i en bedre versjon. Devs maskinen kan jo også være en slags AI. Eller kanskje det er et innblikk i "the Matrix". At determenistisk teorien kanskje lener seg mot at noen har programmert/allerede tatt valgene.

#35

Mex sa for siden:

Spoiler
Hmm.. det kan jo være noe her også. I hvert fall i forhold til Lily. Det blir jo flere ganger dratt frem at hun er annerledes enn andre. Hun bryr seg på ekte. I tilbakeblikk når man ser henne med faren og spiller spill, og hun velger en brikke hvor faren spør hvor mange trekk hun ser. Og hun svarer at hun ser ca 3 trekk fremover, men at dette trekket bare føltes "sterkt"

#36

Martis sa for siden:

Jeg er kommet til episode 4 og syns dette er veldig spennende.

Hvordan leser man det som er skjult igjen? Jeg husker ikke. :knegg:


#37

Lille meg sa for siden:

Det er mørkeblå tekst på mørkeblå bakgrunn. Om du velger teksten (trippeklikk over avsnitt med mus, eller tilsvarende, eventuelt Ctrl+A for å velge alt på siden), så får du se hva som står der. :jupp:


#38

Strå sa for siden:

Eg Machina går på SV2 på lørdag kveld, da får jeg endelig sett den. Jeg har bare sett to episoder av Devs, men er fascinert. Det er Helten også.


#39

Strå sa for siden:

Da har vi sett alle seks episodene, og begynner å forstå litt mer av plottet, og hva Forest ønsker seg (minst to ting). Dokka i skogen er skikkelig ekkel og hun lyse dama også, hun som var student.

Ad. Ex Machina, så går den i dag, fredag kl 21:15, på Svensk TV 2 HD, og ikke i morgen lørdag. Beklager feilen. Gleder meg.


#40

Tallulah sa for siden:

Vi så episode 7 i går. Bare en igjen! Jeg må si at dette er noe av det absolutt beste jeg har sett på lenge. Vi så også Ex Machina (minus de siste 20 minuttene, så ikke si noe. Jeg skal se det i dag) i går, og det er jo egentlig en variant av samme tematikk.

Spoiler
Teorien om at dette egentlig er en simulasjon er plausibel. Gårsdagens episode starter med huleboere, og jeg fikk sterke assosiasjon til Platons hulelignelse (at det vi ser ikke er den virkelige verden, bare gjenskinnet av den på huleveggen). Vi får også vite hvem den hjemløse mannen er. Jeg hadde forventet meg noe mer av det. Det var litt meh. Men plukket opp noe fra tidligere da, og tar også opp determinisme; Lily kan ikke endre det som har skjedd, men hun har valg for fremtiden sin, mener han.

Fun fact: Hun som spiller Amaya heter også Amaya i virkeligheten og er datteren til hun som spiller Lily.


#41

Tallulah sa for siden:

Epsidoen inneholder også det jeg mener

Spoiler
er stikk til ledere, både politiske og. teknologiske. I en scene står Stewart i gangen på devs og framfører et dikt. Forest kommer, og Stewart lurer på om han kjenne diktet, og hvis ikke, om han kan gjette hvem det er. Forest nekter å gjette og Stewart beskylder ham for å ikke kunne historien. “Such big decisions about our future made by those who know so little about our past.”. Katie kommer, og sier at han "leser Shakespeare, eller noe". Så heller ikke hun kan, eller bryr seg nok om historien. Eller om kunsten? Diktet er Aubade av Philip Larkin. Og igjen, jeg virkelig ELSKER hvordan serien bruker musikk, lyd og lydkunst. Det spiller så voldsomt inn i historien, her blant annet også med et verk av samtidskomponisten Steve Reich. Jeg elsker at den legger så stor vekt på kunst, både som filosofi og nødvendighet for å forstå verden.

#42

Strutsen sa for siden:

Spoiler
Jeg er så enig i musikk, lyd og lydkunsten! Jeg så den siste episoden på iPad og spolte flere ganger frem og tilbake bare for å høre på musikken/lydene med høyere lyd på øreproppene. Spesielt avslutningen. :hjerter:

Jeg har en liten teori om at selv om de visste at Sergei ville stjele koden, og kunne stoppet han, så kunne dette være en test for å se om maskinen fakisk fungerte? For å se om han kunne endre fremtiden når han fikk et valg om en fantastik jobb og en mulighet til å være med på noe stort. Men likevel valgte han å være spion. Nå når de vet at den fungerer og likevel vet de at Lily vil dø, så må de vel ha en plan for henne? Er det noe hun skal gjøre før hun dør?

Og så lurer jeg på; når man se tilbake og frem i tid; hvem er det som ser dette?


#43

Mex sa for siden:

Da er jeg ferdig med episode 7. Er spent på hva siste episode har å komme med. Skikkelig cliffhenger for en sesong 2, kanskje?

Spoiler
men jeg skjønner ikke dette med Langdon. For det er unødvendig av Katie spør du meg. Jeg skjønner dette med den perfekte sirkel, og at det kan bevise teorien hennes. Men Katie vet at hun dør, og hun dør fordi Katie planter tanken hos henne.

#44

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Jeg må innrømme at jeg ikke skjønte teorien rundt den testen på broa i det hele tatt. :svimmel:

Men er litt forvirret rundt dette med multiverses og ikke. For Forest tror ikke på det, men allikevel så blir han sint når Lyndon finner Jesus sin stemme, fordi det er ikke "riktig" Jesus, men en Jesus fra ett univers.

Og hvor mye av det som skjer styres egentlig av Katie og Forest? For om de kan se ulike alternative framtider, så kan de jo i og for seg også velge en av dem.


#45

Strå sa for siden:

Når kommer episode åtte? Så vidt jeg har forstått er serien ment kun for én sesong, det hadde egentlig vært kult om den faktisk stoppet etter åtte episoder.

Jeg fascineres av spørsmålet om hvem ser det som har vært, og hva er egentlig Katys rolle. Hun og dokka er begge skikkelig spooky.


#46

Mex sa for siden:

Har dere sett siste episode?


#47

Tallulah sa for siden:

Ikke ennå! :lalala:


#48

Zulu sa for siden:

Ooo, er den ute? :hyper:


#49

Strå sa for siden:

Oh yeah, har nettopp sett den. Den førte til en skikkelig filosofisk samtale mellom Helten og meg på verandaen. Gled deg.


#50

Tallulah sa for siden:

:hyper:

Vi skal se den i morgen kveld.


#51

Strå sa for siden:

Jeg tror jeg fikk svaret.


#52

Ruslebiffen sa for siden:

Gleder meg veldig til å se siste episode jeg også. :hyper: Fantastisk serie.


#53

Strutsen sa for siden:

Jeg har sett siste episode! :hyper:


#54

Tallulah sa for siden:

Nå har jeg sett også.

Spoiler
Jeg ble veldig overrasket over min egen reaksjon. Jeg hylgråt når episoden var ferdig. Jeg skjønner ikke helt hva som trigget det, men noe med å leve i noe man ønsker, men med kunnskap om at det er fake. Jeg vet jo med meg selv om jeg hadde mistet Hiawata og høvdingen i ett liv, men fikk sjansen til å ha dem igjen hadde jeg jo valgt det, men så vondt det hadde vært. Jeg håper virkelig ikke de lager en sesong til, jeg syns den står så nydelig alene.

#55

Mex sa for siden:

Jeg har litt vanskeligheter med å se at en sesong 2 hadde blitt noe bra. Så jeg tror dette er en serie som klarer seg best med 1 sesong.


#56

Tallulah sa for siden:

Ja, veldig enig.


#57

Martis sa for siden:

Jeg likte slutten. Jeg var litt redd det skulle bli en uendelig loop, men dette ble bra.
Egentlig greit at det også lages serier som blir ferdige og ikke blir uendelige, som så mye blir nå. :knegg:


#58

Strå sa for siden:

Jeg er også enig i dette. Er den ikke lansert som en ensesonger?


#59

Tallulah sa for siden:

Jeg må si at Devs er en av de seriene jeg virkelig kommer til å huske. Jeg syns den var vakker, poetisk, nydelig fortalt, intelligent og kunstnerisk på en god måte. Jeg syns det er flott når man tør å fortelle en historie såpass sakte og minimalistisk.

Spoiler
Jeg lurer veldig på hva som skjer med Sergei, han er jo spion nå også. Vil han bli tatt i å spionere på noe annet? Forest vet jo at han er spion, siden han og Lily kjenner til alternativ-verdenen. Og hva med Kenton? Er han ansatt som sikkerhetssjef her også? Vil Lily kunne forhindre eller endre de andres "livsrute" ved at hun tar andre valg, typ sommerfugleffekten? Også syns jeg det var fiffig med Deus, både med tanke på deus som gud, og deus ex machina som fortellerteknisk begrep. Begge ga mye mening.

#60

Anne C sa for siden:

Jeg er på episode 6 nå, og synes det er litt kjedelig. Jeg har ikke helt sansen for hun som spiller Katie (så henne i Picard også.) Det ødelegger mye for meg.


#61

Anne C sa for siden:

Jeg tror kanskje det er derfor den ikke fenger meg så veldig.


#62

Strå sa for siden:

Jeg må si at for meg er hun som spiller Katie helt perfekt for den rollen, skummel og litt ekkel, stiv og litt mye frakoblet. Nå har jeg ikke sett henne i andre roller, men her ble det veldig riktig med Alison Pill i rollen


#63

Mex sa for siden:

Jeg syns også at mange av episodene var litt trege, og lar meg ikke like lett fascinere av det kunstneriske og poetiske.
Dog syns jeg den underliggende filosofien er spennende. Jeg føler likevel at det ble hengende igjen noen spørsmål.

Spoiler
Hvorfor måtte egen Langdon dø? Jeg skjønte poenget med diskusjonen rundt multiverset, men mener at det Katie og Forest har et for slepphent forhold til døden. Det er vel sikkert fordi de har sett mange versjoner av en sak, men akkurat som med datteren til Forest, så finnes det jo virkeligheter hvor datteren ikke dør, så hvorfor ikke legge opp til en versjon der Langdon lever? Hun ville jo bare inn igjen i teamet. Hvorfor kunne hun ikke få lov til det? Jeg skjønner at Forest ser at han kan leve i maskinen, men det er jo ikke virkeligheten. Det blir jo en slags matrix. Hmm.. eller kanskje det er det Katie legger opp til tilfeldigheten ved å gå til demningen? Hun har sett Langdon både leve og dø? Eller? Jeg fikk liksom inntrykk av at hun var sikker på at Langdon kom til å dø? Lily beviser jo at alt er ikke forutbestemt (selv om hun faktisk døde). Kanskje mye i stor grad er forutbestemt, men det viser jo at det ER mulig å gjøre reelle valg.

#64

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Jeg tror grunnen til at Lyndon (som er en kvinnelig skuespiller som spiller en gutt i serien. Lyndon er referert til som "the boy) må dø er fordi Katie og Forest er fastkjørt i sin tolkning. At de ikke er så smarte som de tror. Det ser man jo at kritiseres ved at de ikke kjenner til historie eller kunst. De er veldig gode på det de gjør, men har fått tunnelsyn, og greier ikke tenke kreativt. De verken skjønner eller innser at Lily kan velge annerledes enn det de har sett. Helt enig i at de har et slepphendt forhold til døden. Jeg tror ikke de har empati nok, og unnskylder det med at det er forutbestemt. Men det har derimot Lily.

#65

Mex sa for siden:

Ahh.. Lyndon var riktig navn ja.

Spoiler
Der tror jeg du treffer spikeren ja. De ser ikke at det er mulig å ta egne valg før Lily faktisk gjør det. Og derfor har et slepphent forhold til døden. Og det at Forest ikke ønsket å forholde seg til et multivers. For et multivers vil jo indikere at man har (til dels) valgmuligheter, og små forskjeller vil skille mellom liv og død.

#66

Anne C sa for siden:

Næææ, denne var ikke noe for meg. Jeg likte de fire første episodene, men så ble det rett og slett for kjedelig for meg. Men den var jo fascinerende på en måte også.


#67

Toffskij sa for siden:

Jeg elsket den! :hjerter:

Spoiler
Men sluttwisten var jo den samme som i Doctor Who-dobbeltepisoden Silence in the Library / Forest of the Dead fra 2008. River Song has been saved! :knegg:

#68

Tallulah sa for siden:

Så gøy at du likte den Toffen! Jeg husker ikke alle vriene med alle doktorene og hvem som egentlig er hva og hvem og i hvilken tidslinje i Doctor Who lenger. :latter:


#69

Albertine sa for siden:

Spoiler
Denne slutten er basically også den samme som i Star Trek TNG, Ship in a Bottle.

#70

Strå sa for siden:

Nå blei jeg skikkelig imponert over både Toffskij og Albertine sin hukommelse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.