Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dopapirmysteriet

#1

Pøblis sa for siden:

Jeg lurer altså på hvorfor i all verden folk går bananas og hamstrer akkurat dopapir?

Her i Norge er jo butikkene tømt for dopapir overalt.

Stesønnen i Danmark sender bilder av tomme dopapirhyller.

Kusinen i California melder om det samme.

Og venninnen i Ohio.

En annen venninne upstate New York.

But why?

Jeg fatter virkelig ikke hvorfor det er akkurat toalettpapir folk tror de må ha så store lagre av.

Det blir mange morsomme SoMe-oppslag om det, da. OG jeg har for første gang brukt dopapir-emojien når jeg har skrevet meldinger.



#3

Einhyrningur sa for siden:

Det ultimate nedverdigende er å sitte på do etter bommelibom og ikke ha papir? Hva gjør man da liksom?!

Det er nye mer verdifullt å dø av sult en å dø av sult på do med skit i baken?


#4

Miromurr sa for siden:

Fake news om at dopapiret (i USA) produseres i kina. Skal se om jeg finner kilden.


#5

Input sa for siden:

Man tar en tur i dusjen. :knegg:


#6

mina sa for siden:

Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg har blitt fortalt at det har med at det ble tomt for dopapir i Japan.

Der er det visst mye de samme fabrikkene som produserer dopapir og munnbind, og da de gikk over til å produsere kun munnbind en stund ble det tomt for dopapir, og så har dette spredd seg videre i verden.
Koronasmitte= vi må ha masse dopapir.


#7

frukt sa for siden:

Jeg har mange pocketbøker jeg hadde tenkt å kvitte meg med. Bør kanskje ta vare på de i tilfelle dopapirkrise.

Mel er en annen ting folk hamstrer veldig ser jeg.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Ja, altså, men det forutsetter at du er løsningsorientert! Jeg tror Mann 46 bare vil tørke seg som vanlig, han liker ikke tanken på dusj med bæsj mellom tærne. :skremt:


#9

frukt sa for siden:

Våtservietter er jo et alternativ. Eller har folk hamstret det og?



#11

Minty sa for siden:

ENDELIG kommer bidéet vårt til nytte! #ikkeakkuratnyttbadherihuset :lykkelig:


#12

Input sa for siden:

Det er i hvert fall helt tomt for kleenex og liknende på vår lokale kiwi.

Jeg tror ikke egentlig det ligger noen reflektert tanke bak dette, folk handler på impuls og på samme måte som alle andre.

Jeg ser også at folk har hamstret morsmelkerstatning. Selv folk som egentlig fullammer har kjøpt et lager med mme (forteller de selv), og det er jo egentlig veldig dumt.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Japan har jo spyletoaletter, og burde klare seg strålende uten dopapir.

I Australia var det også hamstring av dopapir for et par uker siden.

Fascinerende. Rett og slett.


#14

zinatara sa for siden:

Var innom lokalbutikken i dag og der hadde de en pall med store pakker dopapir. Så virker som folk her har fått nok dopapir hjemme.



#16

Blånn sa for siden:

I følge min sønn kan man om man har god kunnskap lage sprit av dopapir. Kanskje derfor?


#17

Malama sa for siden:

Kleenex, helst med balsam, trenger vi mye av. Yngstemor er etter eget utsagn forkjøla. Snørra renner og budene bygger seg opp. Hun er 4, og har vært sånn sikkert en måned eller to. Men det går en del papir, og huden er dart og sår så mykt papir er bra.

Dopapir. Det går jo unektelig mer når 5 stykker er hjemme hele tiden enn når de ellers tilbrakte mye av dagens våken tid andre steder. Men, virkelig. Ikke sånne mengder likevel. Mannen hadde kjøpt inn en stor pakke, som vi alltid gjør, like før dette brøt løs, for det ble tatt siste rullen.

Helst kjøpet vi sekk, men vi håndballen ble sur sist korpset gjorde det på våren, og denne våren har jeg ikke komet meg så langt som å forhøre meg med hpndvallen når de skal sånn at korpset kan time ser utenom, men hey, markedet tilsier at vi burde hatt det nå, minus den delen med å sende ungene gatelangs for å ta opp bestillinger....


#18

Elisabet sa for siden:

Har levd 2 uker i Thailand, så vant med nå at det ikke er dopapir på doer, kun en liten dusj. Og ikke får en kaste papiret i do heller der. Så en liten pakke papir lommetørkle er fast inventar i veska nå. Godt jeg har med 1/2 rull hjem fra sistehotelrommet vi var på, for hadde bare 2 ruller hjemme nå pga. Flytting og renovering før vi dro.


#19

Pelen sa for siden:

Jeg kjøpte en pakke for jeg var ikke sikker på hvor mye vi hadde hjemme. Årsaken at jeg kjøpte er for at jeg vil utsette å gå på butikken så lenge som mulig for å ikke utsette meg (eller mer riktig de syke i min familie) for smitte.


#20

Shun sa for siden:

Det var også tømt for mel, havregryn, matfløte i butikkene i min del av Oslo, samt tynnet godt ut i pastaen og risen. Og sikkert en del andre varer jeg ikke kjøper til vanlig.

Jeg regner med at det er varelevering på mandag.


#21

trøtt sa for siden:

Det er faktisk helt utrolig egoistisk. :sur:


#22

Malama sa for siden:

Ifølge avisene så driver asko jobb både i dag og i morgen med ekstra bemanning. For å fylle hyllene på butikken. De har masser av mat. Og dopapir. Der bare tømmes i hyllene fordi for mange kjøper mye på en gang. Så ja. Det er nok varelevering hyppig nå. Til folk roer seg ned.


#23

Pepper Lemon sa for siden:

Akkurat den kan jeg nå ha litt forståelse for. Jeg kan se for meg at jeg selv ville bli redd for at jeg skulle bli så syk at det ikke var gjennomførbart å amme, og da ville ha noe i backup. Ikke at det forsvarer å hamstre, selvsagt, men angsten kan jeg nå forstå. Dopapir, derimot ...


#24

Robyn sa for siden:

En person nær meg turte ikke kjøpe dopapir på butikken i dag selv om hun trenger det. :humre:


#25

Neket sa for siden:

Kan melde om at jeg måtte innom fem (!!!) butikker før jeg fant dopapir i dag. Vi var nesten tomme. Folk er gærne.

Havregryn også, jeg måtte kjøpe sånn grisedyrt urhavregryn, for ingen hadde vanlig.


#26

trøtt sa for siden:

Men uansett er det egoistisk av deg å kjøpe masse mme i tilfelle du kanskje ikke skal kunne amme, mens min baby, som ikke blir ammet, ikke får mat fordi du har tømt hyllene. Det er mer sannsynlig at du får brukt for dopapir enn mme.


#27

Albertine sa for siden:

Jeg har så mye garn liggende at hvis vi går tom for dopapir så får jeg strikke noe... :filer:


#28

Esme sa for siden:

Å gud, håper ikke folk begynner å kaste annet enn toalettpapir i doen, da går kloakken tett raskt.


#29

Candy Darling sa for siden:

Men husk at de fleste har ikke egentlig hamstret, de har bare kjøpt en pakke mer enn de vanligvis har gjort. Da dobler salget seg veldig fort. Også er det noe smittsomt med de nesten tomme hyllene, det har markedsførere visst i alle år.

Jeg skulle helt vanlig på butikken, men endte med å ta med en pakke dopapir (ante ikke om vi trengte, men ikke noe man har lyst å tom for), en pakke mel (tilfelle man må bake, og han foran tok som nevnt 32 kg!), en pakke såpestykke (han foran tok resten av håndsåpene) og litt frosne grønnsaker. Hvis alle gjør det, så blir det tomt!


#30

kamp sa for siden:

Dette gjorde jeg også fordi man skal begrense butikk gåing samt jeg har to i nær familie i risiko gruppe


#31

frukt sa for siden:

Det gjorde jeg i min grønne ungdom. Aldri mer. Ikke så kult når kloakken kommer opp gjennom sluket i kjelleren. :flau:


#32

Lhi-My sa for siden:

Jeg hørte en butikkansatt fortelle at to voksne damer besten måtte skilles ad fordi de kranglet om de to siste dopapirpakkene. Den ene damen ville ha begge og nektet å dele. Det dukker opp en del usympatiske trekk for tiden.

Har dere sett hva som skjer blant flokkdyr når ett dyr tror en fare truer? Alle handler på samme måte og løper for livet selv om det kun er en som tror at noe farlig er i ferd med å skje. Jeg tror at når en person begynner å hamstre, så følger flere etter rett og slett fordi vi grunnleggende sett er et flokkdyr. Raskt vil mange jo også bli bekymret for knapphet på varer de tror de må ha og da er hele spetakkelet i gang.

Jeg har ikke hamstret, men jeg gikk for et par uker siden tilbake til den gode gamle rutinen med ukeshandling. Jeg vil slippe å gå i butikken så ofte. Vi har nok mat til iallfall en uke uten handling, sikkert litt lenger også siden fryseren mest trolig inneholder mer enn jeg er klar over. Dopapir har jeg liggende en full 24-rullers pakke av og det er vel omtrent 3 ukers forbruk, tror jeg. Vi bruker vel en rull om dagen ca.


#33

Candy Darling sa for siden:

En kollega av meg var innom en liten lokalbutikk klokken 9 torsdag morgen, og da sto eieren, en nokså høylydt nordlending, og regelrett skjelte ut en fyr som sto og skar opp 16 (sic) brød. :knegg: Hun lurte på hvordan han tenkte at hun skulle få tak i mer brød til de 15 andre kundene sine nå? Mens de sto der, kom det inn en eldre skrøpelig dame og lurte på om hun hadde brød, hun kjøpte jo et annenhver uke og frøs ned. Neida, ropte eieren og pekte på fyren, den IDIOTEN har tatt på alle så du må dra ned til byen, fru Henriksen! :gaah:



#35

P.K. sa for siden:

Innrømmer å ha kjøpt en ekstra pakke papirlommeduker og også en med dopapir. Vi er flere som snørrer lett og da er det OK å kaste etterhvert, og iallefall ikke bruke av det dyrebare dopapiret, og når alle skal gå på do hjemme hele dagen ... ser for meg utdeling av et visst tall flak hver morgen og resten innelåst.

Jeg lurer på hvor mange som faktisk kommer til å bake opp alt melet sitt, eller planlegger de svartebørssalg?

Vi bor nært skog - noen som har en god oppskrift på barkebrød? Grillet ekorn anyone?


#36

Miss Norway sa for siden:

Går det tomt får msn klippe opp et laken eller to og lage lommetørkler og kluter til å vaske seg med etter toalettbesøk. Vaske og koke klutene etterpå. Miljøvennlig-ish er det og . Følge tøybleieprinsippene.

Ikke sexy, men HELT gjennomførbart og i hvert fall ikke grunnlag for å ligge våken om natten fordi man ikke har femten paller i garasjen.


#37

Candy Darling sa for siden:

Vi jenter kan jo hoppe i dusjen etter tissing, i det minste, hvis det blir aktuelt.

Jeg synes dette har vært altfor lite belyst i alle zombieapokalypseseriene jeg har sett! :dramaqueen:


#38

Pappalille sa for siden:

Jeg ser endelig fordelen med lite bad. Det er veldig lite rom mellom toalett og dusj. :nemlig:


#39

millact sa for siden:

Jeg har kjøpt av både fotballag og korps nylig. Så har ikke kjøpt noe i butikk nå. Har tenkt at jeg kan dele om noen skulle trenge.


#40

Candy Darling sa for siden:

Men det kommer jo ikke til å bli slutt på dopapir, da. Det blir påfyll til uken. :knegg:


#41

P.K. sa for siden:

Går zombier på do?


#42

frukt sa for siden:

Tror ikke det har blitt forsket på enda. Men de spiser jo så en skulle jo tro det. :gruble:


#43

Neket sa for siden:

Det lokale fotballaget tar ansvar. :knegg: I går kunne man kjøpe ved idrettsbanen, og gikk man glipp av det kan man bestille hjemkjøring (men da må man kjøpe to pakker). Vil tro pengene renner inn, luringene.


#44

P.K. sa for siden:

I føle Twilight går ikke vampyrer på do, sånjeg er noe usikker.


#45

Fløyel sa for siden:

Genialt av fotballaget.
Jeg tenkte på skolekorpsene i går. Vi går inn i en hektisk loppis periode, og loppis er hovedinntektskilden. Håper fe finner andre løsninger, som dopapir salg.


#46

Candy Darling sa for siden:

Zombier går ikke på do, duh! Men de overlevende gjør jo!


#47

celebelen sa for siden:

Jeg har sett den påstanden i Norge også. Lages alt dopapiret vårt i Norge? (Regner med at vi uansett ikke får det helt fra Kina, men jeg har kastet posen dorullene var i.)


#48

Candy Darling sa for siden:

Vår pakke Lambi er produsert i Sverige.




#51

P.K. sa for siden:

Der har du det, Frukt - folk har hamstret ammo. :nemlig:


#52

Blånn sa for siden:

Det er ganske mange som har handlet mer enn en pakke ekstra, altså. De lassene jeg har sett folk komme med er store. Og det gjelder ikke bare en person, men ganske mange.



#54

Candy Darling sa for siden:

Jada, men de fleste handler bare litt ekstra. Og det er nok til å tippe logistikken.


#55

Lavender sa for siden:

De er klare her også, for å selge dugnadspapir med utkjøring til døra.



#57

frukt sa for siden:

:ler:


#58

frukt sa for siden:

Det kan virke som om dopaprkrisen er over her i byen ihvertfall. Men det bakes tydeligvis mye for tørrgjær er det rasjonering på,og melhyllene er tomme.


#59

Darth sa for siden:

:lol:


#60

-ea- sa for siden:

Lurer på om jeg er den eneste som IKKE handla dopapir da koronatiden satte inn? Det er fordi jeg hamstra på et tikronerssalg i februar, selv om jeg da hadde kjøpt en 20-pakning uka før. Klarer meg til over påske med det jeg har på lager nå. :humre:


#61

Pelen sa for siden:

Jeg så på Facebook om en butikk i Danmark der en flaske desinfeksjon kostet 40 kr og to kostet 276 kr (husker ikke eksakte summer). Det er jo selvsagt bare å først kjøpe en og deretter kjøpe en til, men det er et tydelig budskap.


#62

polarjenta sa for siden:

Jeg handla, men det var fordi jeg begynte å nærme meg fri. Jeg hamstra dog ikke, jeg kjøpte en storpakning som jeg alltid pleier.


#63

Kaija sa for siden:

Jeg fikk levert fire storpakker doruller og en storpakke tørkerull fra korpset på døra forleden. Det meste skulle viderefordeles, men jeg kjente på hamsterskammen uansett.
Går i hvert fall ikke tom på en stund.


#64

Elise sa for siden:

Her er butikken full av både mel og dopapir, gjær har jeg ikke sett etter.


#65

Strå sa for siden:

Åkei, denne tråden fikk meg til å skikkelig gapskratte. Jeg har ikke lest den før nå. Og nei, jeg har fortsatt ikke behov for å kjøpe til min husstand, jeg er vanehamstrer av det meste som kan lagres så vi har til et par uker fortsatt.


#66

Anne C sa for siden:

Vi hamstrer alltid dopapir når det er tilbud på obs. Det vil si at vi kjøpe 2-3 sekker derfra, noe vi også har gjort denne uka.


#67

My sa for siden:

Fotballkidsa utfordrer hverandre på SoMe til triksing med doruller. Sirkuskidsa utfordrer hverandre til sjonglering med doruller. Her i familien med to fotballkids og en sirkuskid flyr dorullene veggimellom og blir liggende igjen overalt. :gal: Derfor trenger man mange doruller i krisetider. :nemlig:


#68

liefje sa for siden:

Da jeg bestilte fra Meny, fikk jeg beskjed i "kassen" om at den pakken toalettpapir jeg hadde lagt i "handlevognen" var utsolgt. La til en annen og fikk utsolgt på den også. Samme skjedde en tredje gang. Jaja, tenkte jeg, og kjøpte en pakke et annet sted. Så - en uke etterpå - kom leveringen fra Meny og da hadde de plutslig fått inn alle de tre ulike pakkene jeg hadde trodd var utsolgt. Jeg har m.a.o. MYE toalettpapir nå uten å ha villet hamstre med vilje. Håper ikke naboen så leveringen. :knegg:


#69

Trulte sa for siden:

Hamsterskam. Vakkert.


#70

Elisabet sa for siden:

Spent på om jeg får dopapir fra meny i leveringen i morgen. :knegg: Får tak i via kjente i tilfelle, men kjekt om det bare kom med varene. Og håper at det kommer noe kleenex også til de snørrehuene i huset her nå. Vanlig typer var utsolgt, mem kan jo håpe på fresh versjonen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.