Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bursdagsfeiring i koronaens tid

#1

Mei sa for siden:

Lillesøster fyller 12 i påsken. Feiringen for klassen er planlagt i detalj i lang tid, og skulle skje helgen før. Den er utsatt på ubestemt tid. Vi har lang erfaring med sommerferie- og påskeferiebursdager, men ikke koronabursdag. Vanligvis får bursdagsbarnet bestemme gøy aktivitet og hvilken restaurant vi skal spise på. Nå utgår alle aktiviteter der det er andre tilstede og jeg trenger ideer til hvordan vi fortsatt kan gjøre dagen fin og spesiell.


#2

trøtt sa for siden:

Take away og hjemmekino?


#3

millact sa for siden:

Enig, noe ekstra god takeaway.


#4

Heilo sa for siden:

Vi er i samme situasjon. Jeg tenker god middag, favorittkaka, bestille gaver i god tid på nettbutikk. "Hjemmekino" med popkorn der bursdagsbarnet velger film. Og kanskje også at bursdagsbarnet får velge en eller flere felles familieaktiviteter (spill o.l.) den dagen.


#5

Anne C sa for siden:

Minsten blir 14 år i morgen, vi har avlyst alle typer feiring. Kjipt for han, og han klarer liksom ikke å skjønne hvorfor heller. Så da blir det jo ekstra kjedelig.


#6

Syrinx sa for siden:

Vi skulle ha en ekstremt forsinket feiring av 8-åringen (hadde bursdag i august :sparke: ) nå i mars. Har blitt enig med han om at vi gir han pengene vi ville brukt på selskapet i stedet. Vips, et greit steg nærmere PC-kjøp.


#7

Mei sa for siden:

Take away utgår av smittehensyn. To voksne i beredskap, tar ingen sjanser. Film ser vi ofte sammen, nesten hver kveld nå.

Er redd vi bruker opp alle koseaktiviteter i ukene før bursdagen.

Å få tilgang på idrettshall et par timer alene for å trene turn tror jeg står øverst på lista hennes. Er vel ulovlig nå? Lurte også litt på å samle jentene i klassen på teams/kahoot. Lar det seg gjøre?


#8

Einhyrningur sa for siden:

Vi skal feire om noen dager. Lurer på om vi gjennopplive Wii med noe familiespill. En gang i tiden drev vi jo å fektet mot hverandre og sånn.

Kake, popcorn, bursdagshatt og løfter om en bedre framtid.


#9

Mei sa for siden:

Wii ja! Det har vi jo. Lurt.

Kanskje litt nettshopping :gruble:


#10

Appelsin sa for siden:

Skulle ha feiret 8-åringen sin dag (som var i februar) i trampolineland for klassen sammen med tre venner, men det utgår jo.
Vet da søren. Feire i august blir jo også litt spesielt, så mulig vi smører litt tjukkere på til 9-årsdagen :knegg:


#11

millact sa for siden:

Kan det la seg gjøre å lage kahoot og så sitter barna i hvert sitt hjem, samtidig selvsagt, og deltar?


#12

My sa for siden:

Hvis man kan vise spørsmålsskjermen i et videomøte så skal det vel gå fint? Det to yngste skal visst ha kahoot på fjernskolen i morgen, uten at jeg vet nøyaktig hvordan de tenker å løse det.


#13

Syrinx sa for siden:

Man kan lage kahoot der spørsmålene kommer på enhetene.


#14

Noba sa for siden:

Junior har bursdag i dag. Han fikk (som vanlig) kake, gaver og ballonger på senga. Ellers ble det litt stusslig, han fikk velge middag og jeg hadde bakt kake etter hans ønske, men så mye mer har vi ikke fått til. Vi foreslo å se en film og spise popcorn nå i kveld, men han hadde lyst til å game med kompisene og da fikk han det. Han virker fornøyd og skjønner hvorfor det ble som det ble.


#15

Novla sa for siden:

Har sjuårsdag i huset i morgen. Han skjønner hvorfor det ikke blir selskap nå, men synes selvsagt det er kjipt. Planen er å skjemme ham bort etter noter i morgen; jeg forutser en meny av bestående av pannekaker, pizza og sjokoladekake, og temmelig mange omganger Mariokart. :knegg:


#16

Anne C sa for siden:

Her har vi startet bursdagen til 14 åringen med kake og gaver. Han skal få velge seg middag i dag. Ellers blir det ikke mye som skjer. Han får heldigvis sms fra familie. Noen vippser penger i gave siden vi måtte avlyse feiringen til helga.


#17

GeekyGirrrl sa for siden:

Minste her blir tre år på lørdag. Hun har ikke snakket om annet i sikkert to måneder nå. Hun skal ha kroooone og den skal være ROSA og ha GLITTER på.. :(
Besto skal komme, besten og kusine..

Vi skal lage rosa krooooone og ha glitter på og få familie og slekt til å spille inn video med bursdagssang til henne, men lell. Dette er første bursdagen hun har et forhold til så jeg syns det er litt sårt.

Men jeg lover at på fireårsdagen hennes, da inviterer vi hele avdelingen i barnehagen! :D


#18

Madicken sa for siden:

Vi har bursdag snart, og siden det kun blir oss i kjernefamilien til stede, henger jeg i tråden for gode råd. :)


#19

millact sa for siden:

Frokost på sengen, om det er mulig? Mine hadde nok ønsket seg noe søtt, noe bakverk av noe slag.


#20

Charlie sa for siden:

Bursdagssang fra slekt og venner på Teams? Kan lage en kalenderinvitasjon og sende ut?


#21

Einhyrningur sa for siden:

Herregud, gi ungen PC i gave så er det gjort. Ser ikke mer til han resten av dagen. :knegg:


#22

Minerva sa for siden:

Det blir en bursdag hun kan fortelle barn og barnebarn om. Aldri har vi opplevd noe lignende, det blir som når gamletante fortalte fra krigen...
. Kanskje dere kan lage en videodagbok i løpet av dagen, for å se tilbake på hvordan hverdagen var påsken 2020?
Prøve å få henne til å se på dette som en spesiell periode i livene våre, og at bursdagen antagelig derfor vil bli annerledes enn noe annet.
Videochat med familie.
Bål i skogen?
Oppfordre klassevenner og familie til å sende postkort eller brev i posten, så hyggelig det hadde vært å få post på dagen sin?
La henne lage kaken selv, hvis hun synes det er gøy?
Kjøre en tur, se på en utsikt. Det er vel fortsatt lov?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.