Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Espressomaskin

#1

Zulu sa for siden:

Jeg ble inspirert av Candy og Blånn som delte sine espressomaskiner, og fikk lyst til å gjøre hjemmekontorhverdagen litt hyggeligere for min kaffeelskende kjære.
Hvilken maskin foreslår dere som kan det? Jeg er tedrikker, så jeg har ikke peiling. :blånn:


#2

Lavender sa for siden:

Det er noen år siden vi kjøpte, da var den best i test på flere steder. Dette i en prisklasse under 3000,-, mye fint å få til 10000,-. Ser maskinen selger godt fortsatt. Vi liker at den er helautomatisk, fyller beholder med vann, heller bønner på toppen. Og den renser seg selv. En sjelden gang har vi byttet kalkfilter. Vår har vært i bruk i over to år, ingen driftsstans. Vi drikker mye kaffe, begge to. Tar med egen kaffe til jobb.

www.skousen.no/kjokkenutstyr/kaffe-te/espressomaskin/product/delonghi-magnifica-s-ecam-21-117-b/?gclid=Cj0KCQjwx7zzBRCcARIsABPRscNidgsqzskQTdjSDkqSNZNp4fN1T1lyZC3CwmZiTmM0-Q9BuzjjECgaAmsfEALw_wcB


#3

Tallulah sa for siden:

Vi har en Rancilio Silvia, og elsker den. :hjerter: Den krever bittelitt av den som lager kaffe, men ikke mer enn at man må være hakket mer interessert i kaffe enn å trykke på en knapp.

Vi har hatt vår i rundt 15-16 år, og kun en del har røket, og den var det lett å bytte selv.


#4

meisje sa for siden:

Vi har også en sånn delongi maskin som den lavender linker til. Det er den andre i rekken. Den første døde etter 8 års tro tjeneste. Da ble det kjøpt en philips maskin av samme type i hast, den solgte vi videre etter 6 måneder pga at den lakk inni samt bråkte mye mere enn delongi sin. Den vi har nå har vi hatt i 3 år foreløpig.



#6

Candy Darling sa for siden:

Jeg har samme som Tally. :love: Ulempen er at den er dyr, og du må også ha en skikkelig kvern som også koster noen tusen - det holder ikke med de du får på Kitchen.


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, den er dyr, men om man har råd til den engangssummen, så blir den billig i bruk over tid. Man ikke ha egen kvern. Vi kjøper bønner og får dem malt på Kaffebrenneriet til espressomaskin. Var litt vanskelig en periode rundt jul når ALLE Kaffebrennerietene hadde fått slepet knivene i kvernene sine og de malte veldig fint, men det gikk seg til. :knegg: Vi kjøper en kvartkilo av gangen, da rekker den ikke å bli veldig tørr.


#8

Zulu sa for siden:

Den var veldig fin! :love: Hva slags kvern snakker vi om da? Han har en, men jeg aner ikke om den egner seg.


#9

Candy Darling sa for siden:

Ja, fra Kaffebrenneriet funker det fint, men jeg har kjøpt diverse andre steder, og da har den blitt altfor grovt malt, selv om man ber om espressomalt. :skeptisk: Og Francis Francis’en vår, som lever i beste velgående på Høttah, skal også ha det mye grovere malt. Så jeg har gitt opp og har kjøpt kvern til hver maskin. :sparke:

Ikke de dyreste til de andre maskinene, da, tross alt.


#10

Isolde sa for siden:

Vi har fra philips. Den lager god kaffe men bråker litt i meste lager om man spør ungene eller katten. Kverner bønner og lager espresso og lungo.


#11

Tallulah sa for siden:

Nesten ingen kverner maler fint nok til espressomaskin. Rancilio har en som heter Rocky, også har Heston Blumenthal en serie som heter Sage som er veldig god.

Men om du har en god kaffesjappe i nærheten, så kan de mest sannsynlig male til deg. Med egen kvern får man større valgfrihet, selvfølgelig. Vi har funnet ut at Kaffebrenneriets malegrad passer vår maskin, men andre brenner kaffen annerledes og har litt annen malegrad og da funker det dårligere. Så jeg har et par finn- og prisjakt-søk gående på de kvernene, men det er ikke så stress at jeg gidder å kjøpe kvern til fullpris ennå.



#13

Zulu sa for siden:

Skjønner! Satse på sjappemalt foreløpig, da.


#14

Tallulah sa for siden:

Oh, den var pen, Candy!

Ikke sant? Og noen steder blir det for finmalt. Evt. så er kaffen deres hakket lettere brent eller ferskere enn kaffebrenneriet sin.

Interessant, og litt godt å høre, at du har samme erfaring. :knegg:


#15

Zulu sa for siden:

Veldig kul, Candy. Men det tror jeg får bli overraskelsesgave ved neste pandemi. :knegg:


#16

Candy Darling sa for siden:

Vi har til alt overmål også kaffeabonnement fra Tim Wendelboe, og de er brent HELT annerledes enn de vi pleier å kjøpe fra KB. Jeg skrur meg nesten bort mellom hver batch. :knegg:


#17

Candy Darling sa for siden:

Jeg tamper nok litt løst også, og trenger den temmelig finmalt for å få 25 sekunder. Og har veldig mørkbrent kaffe fordi jeg alltid vil ha melk i. Men dævven, så god den blir! :love:


#18

Matilda sa for siden:

Vi har denne fra Sage. Ikke helt billig, men vi er veldig fornøyd.. Mamma har hatt en Rancilio Silvia som begynte å krangle etter noen år, og hun har også kjøpt en mindre modell Sage nå. (Hun har Rocky kaffekvern ved siden av.)



#20

frukt sa for siden:

Skulle ønske jeg likte kaffe. :knegg:


#21

Tallulah sa for siden:

Ja, veldig god. Jeg liker også mørkbrent med melk, så det blir gjerne den klassiske, italienske, eller noe fra Sør-Amerika.


#22

Zulu sa for siden:

Silvia er bestilt! :glis:

Takk for tips!


#23

Tallulah sa for siden:

:hyper: Grattis! Kos deg med deilig kaffe.


#24

Zulu sa for siden:

Jeg drikker bare te, men forhåpentligvis har jeg nå opparbeidet meg en solid porsjon goodwill her hjemme. :knegg:





#28

Meissa sa for siden:

Denne har vi også. Kjøpte i fjorsommer og er veldig fornøyd. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.