Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøp av ny bolig nå

#1

Apple sa for siden:

Vi har kjøpt ny bolig i høst. Den skal etter planen ferdigstilles våren 2022. Etter planen selger vi vårt rekkehus januar 2022.

Vi har mulighet for å trekke oss frem til vedtatt byggestart (antar mai/ juni i år) og betale 5% som utgjør ca 400 000.

Blir skikkelig stresset av dette. Har ikke råd til dramatisk fall i boligpris, men regner selvsagt med noe. Men over 20 % blir feks veldig alvorlig.

Hva tenker dere om situasjonen?


#2

Nenne sa for siden:

Jeg tror jeg ville hatt is i magen frem til byggestart. Kanskje de ikke kommer igang til tida? Hvis de starter hadde jeg trukket meg. Å gå inn i en forpliktelse nå der prisen er regnet i et annet marked enn dere skal selge i, ville jeg ikke ha gjort. I hvert fall ville jeg tenkt meg godt om.

400 000 er mye da, men det er et dyrt prosjekt. Hva hadde dere håpet å selge rekkehuset for? Hvis 400 000 er mindre enn dere vil tape på å selge mye billigere enn dere hadde tenkt, er det jo enkelt.


#3

Apple sa for siden:

Huset vi har selges nå for rundt 5.5 mill. Det nye er kjøpt for 7.5


#4

Nenne sa for siden:

Mye kan selvfølgelig skje før 2022, men hvis husprisene faller med 10 % eller kanskje enda mer, blir det jo dyrt å kjøpe nå og selge da. Men dere er jo allerede forpliktet, så feil blir det jo uansett. Ikke lett det der. :(


#5

Apple sa for siden:

Nei, huff. 10% er jo en halv mill. Det skal nok gå greit, selv km det er kjipt. Mer redd for 20-30%. I finanskrisen gikk det bratt nedover, men tok vel et år før det igjen var på samme nivå.

Så kjipt å trekke seg, miste 400 tusen og det nye huset om det stabiliserer seg. Vanligvis øker det jo på 2 år og her (utenfor Oslo) er det estimert til å ligge på rundt 6 mill når vi skal selge. En null- økning er jo også tap, men definitivt til å leve med.


#6

Tjorven sa for siden:

Hvor bor dere i landet? Sannsynligheten for at det henter seg inn igjen i løpet av 2 år er ganske stor. All erfaring tilsier i hvert fall det.


#7

Drømmedama sa for siden:

Så kjipt! Skjønner at dette er en vanskelig situasjon og et dilemma.
Vårt boligprosjekt er blitt utsatt på grunn av vanskeligheter med tilstøtende grunneiere, og slik situasjonen er akkurat nå er vi bare glade for det og hadde nok ikke signert noen kontrakt i dag. Hva vi ønsker senere vet vi ikke. Alt er så utrygt nå, snudd på hodet.
Det er jo egentlig umulig å kjøre safe for dere nå uansett. Dere må vel regne på det og tenke gjennom ulike scenarier. Hva sier banken da?


#8

Apple sa for siden:

Har ikke snakket med banken enda. For alt vi vet kan det jo bli utsatt.

Ja, litt stress dette, men det gjelder jo selvsagt ikke bare oss

Tjorven: vi bor i Lørenskog.


#9

millact sa for siden:

Hmm, vanskelig å si hva som vil skje de neste årene. Hvor mye risiko er dere villige til å ta? Når er forventet oppstart? Det kan vel skje at oppstart forsinkes, tror du ikke det?


#10

Apple sa for siden:

Jo, det er godt mulig det blir forsinkelser. Det er ho så veldig umulig å si, så egentlig håpløst av meg å spørre her også.

Takler nedgang altså, men ikke 80- talls krakk. Håper tiltakene som settes inn hr effekt på alt av marked.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.