Dronningen sa for siden:
Skulle gjerne hatt en god oppskrift på disse. Hvite kakemenn. Litt sprø utenpå og myke inni.
PS. Og hvordan oppbevare dem best?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Dronningen sa for siden:
Skulle gjerne hatt en god oppskrift på disse. Hvite kakemenn. Litt sprø utenpå og myke inni.
PS. Og hvordan oppbevare dem best?
kisha sa for siden:
250 g sukker og
75 g smør - røres hvitt
25 g hjortetakk
600 g hvetemel
1/4 l melk
Elt alt sammen.
La deigen stå i kjøleskapet over natta. Dekk til med plast.
Stekes ved 180 grader i 10-12 minutter.
Oppbevares i kakebokser.
Dronningen sa for siden:
Tusen takk. Skal forsøkes. SNART!
Nessie sa for siden:
Jeg bruker hive et par brødskalker nedi boksene :jupp:
Ellers blir de så harde.
Nessie sa for siden:
Skal finne min oppskrift snart. Har en som skal stå over natta mener jeg, som er utrolig gode :D
kisha sa for siden:
Oi. jeg glemte å skrive at deigen skal stå i kjøleskapet over natta.
Veronal sa for siden:
Dette er oppskriften vi bruker:
Kakemenn Marie
750 g sukker
125 g smør
1,5 kg hvetemel
0,5 l vann
3 ts hornsalt
Smør, sukker, hvetemel smuldres.
175 grader C 10-15 min. Skal se "ut som kakemenn på fargen".
Stor oppskrift som gjerne kan forminskes for kjevlepingler.
Nessie sa for siden:
:riktig:
Da er det kanskje samme?
Dronningen sa for siden:
Referat skal komme. Skal ikke bake så mye til jul, men noe sånt i adventen skal vi ha.
kisha sa for siden:
Nå ble jeg inspirert til å bake. Deigen min står i kjøleskapet.:ja:
Go\jenta sa for siden:
Mmmm...hvite kakemenn er gode...nå fikk jeg også lyst til å bake!:)
konemor sa for siden:
Her kommer en oppskrift på veldig gode julemenn (hvite).
750 g sukker
5 dl vann
25 g hjortesalt
1 klatt mykt smør (kanskje 20-30 g)
1 kg hvetemel
Sukkeret røres ut i vannet.
Ha i hjortesalt.
Bland i hvetemel (pass på slik at det ikke blir for mye hvetemel)og smør.
NB! bruk hendene og ikke elt for mye (da blir deigen seig).
Løs deig er å foretrekke (deigen stivner litt underveis).
Bakes ut med det samme.
Disse blir sprø utenpå og myke inn. Akkurat slik de skal være (oppskriften har jeg fått av en baker).
Susse sa for siden:
Denne bruker vi også, det er desidert den beste oppskriften, vi har prøvd flere !
morgana sa for siden:
Hvor varm skal ovnen være og skal de heve først? Stekes de lenge?
konemor sa for siden:
ca 200 gr på ovnen (var oppe i 225) ca 7 min, men pass på.
De skal være hvite med en liten anelse "bruntone"
Ingen heving (det står hjortesaltet for når kakene er i ovnen)
Nessie sa for siden:
Bergenske kakemenn:
75 g margarin
350 g sukker
2,5 dl vann
500 g hvetemel
3,5 ts hjortetakk
Rør sammmen margarin, sukker og vann først. Tilsett mel og h.salt.
Stå over natta.
Ca 180 grader i 5-10 min.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.