Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grytebrød - hva slags gryte?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg har lyst til å prøve meg på grytebrød - men hva slags gryte bruker man egentlig? Jeg har ikke jerngryte, og har ikke noe ønske om å kjøpe heller. Ellers har jeg vanlige kasseroller med og uten slipp-belegg, i ulike størrelser. Kan noe av det brukes? :gruble:


#2

IzziCreo sa for siden:

Du kan bruke ordinær gryte hvis håndtakene tåler varme :nikker:


#3

Stompa sa for siden:

Hvordan vet jeg det? :blond:


#4

IzziCreo sa for siden:

Er de laget av samme materiale som gryten eller er de laget av noe annet? Noen ganger står det også under selve gryten. Min var enkel da håndtakene er laget av samme materiale, men det er jo ikke alle som er det.


#5

GinaK sa for siden:

Har heller ikke noe greie på dette og har ikke sånn dyr LeCruset men lurer på om jeg kan bruke brødform? Poenget er vel at gryten må tåle høy temperatur. Tåler brødformer det? :cool:


#6

Candy Darling sa for siden:

Poenget er vel både temperatur og at de har lokk. Ellers kan du jo også lage Madam Mims hellebrød, hvis du søker på oppskrift her inne.



#8

Magica sa for siden:

Brødform tåler høy temperatur!


#9

Che sa for siden:

Jerngryte og römertopf funker i alle fall


#10

Lhi-My sa for siden:

Ildfaste former med lokk fungerer også. Jeg lager ofte to brød om gangen og bruker da en emaljert jerngryte og en form med lokk fra Tupperware.

Det blir ikke helt det samme å steke i brødform fordi den ikke har lokk og man ikke får den samme høye temperaturen som man gjør i en jerngryte, men det blir godt brød i form også.

Jerngryte finner man ofte til en veldig billig penge på bruktbutikker, men den tar jo litt plass, selvsagt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.